Середа, 03 березня 2021
• Теребовлянського міського голову обиратимуть 31 жовтня 2021 року • Ярославу Стасюку з Теребовлі було 29 років… • Як відбувається вакцинація від COVID-19 на Тернопільщині? • Продавала будинок, заплатила… шахраєві • Злодії із Запоріжжя “чистили” квартири тернополян • “Теплом зігріємо серця”: у Тернополі провели акцію для дітей учасників АТО-ООС • Що згубило Русь і губить нас? • ТОП-5 страв з печінки • Весні – бути з фестом “Ї”! • Шахрай представився… помічником прокурора • На Тернопільщині у 2020 році «Контінентал Фармерз Груп» сплатила понад 574,3 млн. грн. податків • Вантажівка розчавила жінку… • Врятував хлопчика, який стояв на підвіконні… • З 1 березня — індексація пенсій! • «Мій чоловік по голосу відчуває, коли я вишиваю» • Покататись на сноутюбах і встановити рекорд! • «Стрілець має відповісти за свій негідний вчинок!» • «Океан Ельзи» везе до Тернополя «Оранжерею» • Вірші Лесі Українки – англійською та французькою • Тернопілля знову «помаранчеве». Що заборонять?
«Чорний ліс» — вишнева спокуса

Опубліковано: 23 Червня о 14:00 166


Торт «Чорний ліс» або, як його ще називають, шварцвальдський вишневий торт, — один з найпопулярніших десертів у світі.


Він не тільки дуже смачний, а й ще надзвичайно красивий. Навіть якщо ви не прикрашатимете свій кулінарний шедевр, а просто оформите його вершками, все одно буде дуже гарно.

Бісквіт: 140 г вершкового масла, 200 г чорного шоколаду, 8 яєць, 500 г цукру, 120 г какао-порошку, 200 г борошна, 2 ч. л. розпушувача для тіста.
Ганаш (крем для прикрашання): 400 г вершків 33-36%, 150 г чорного шоколаду.
Начинка: 400 г вишень, 200 мл води, 100 мл кіршвассеру (вишневого бренді або настоянки), 200 г цукру, 1 ч. л. кориці.
Крем: 400 мл вершків 33-36%, 4 ч. л. цукрової пудри.
Декор: 100 г шоколаду.
Спекти почергово два бісквітних коржі — тобто замішати тісто для двох бісквітів окремо. Для цього потрібно брати половину інгредієнтів. Спочатку яйця збити з цукром в щільну масу, паралельно розтопити на паровій бані шоколад разом з вершковим маслом. До розтопленого шоколаду додати яєчну суміш і перемішати. Просіяти в тісто сухі інгредієнти і ретельно перемішати. Випікати бісквіти по 40 хвилин при температурі 180 ° С.
Для ганаша натерти на тертці шоколад, паралельно довівши вершки до кипіння. Залити шоколад вершками і перемішати.
Для вишневої начинки з’єднати цукор з водою і довести до кипіння. Зняти з вогню і додати кіршвассер. Залити вишні сиропом і додати корицю. Затягнути начинку та ганаш харчовою плівкою і поставити у холодильник на 5-8 годин. Процідити вишні, а рідину залишити — вона буде просоченням для торта.
Кожен бісквіт розрізати на два коржі, а ганаш збити до міцних піків. Для крему збити вершки з цукровою пудрою. Кожен корж просочити вишневим сиропом, зробити «кільця» з ганаша і викласти вишні. Накрити все другим коржем. Верх і краї змастити вершками.
Прикрасити торт можна по-різному. Можна розтопити шоколад і зробити патьоки по краях, а можна зробити візерунки за допомогою залишків крему та кондитерського мішка. Але зверху обов’язково викласти вишеньки! Готовий торт краще поставити в холодильник на ніч.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Сьогодні Верховна Рада визначилася з датою проведення позачергових місцевих виборів у п'яти населених пунктах України, зокрема, в Теребовлі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:12


Не зміг побороти недугу 29-річний Ярослав Стасюк з Теребовлі. У нього був гострий менінгоенцефаліт, ускладнений ішемічними інсультами....


Рубрика: , Опубліковано: о 11:23


У пастку афериста потрапила мешканка Тернополя. Жінка хотіла продати будинок, а натомість втратила 4 тисячі гривень...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:53


"Домушників" зі стажем затримали в Тернополі працівники карного розшуку спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:43



Теми дня
2 Березня
1 Березня
28 Лютого
27 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео