Четвер, 19 липня 2018
• Руслан Друк та Уляна Джигринюк: «З глини можна зробити все!» • Щоб райський відпочинок не обернувся… пекельними випробуваннями • Скільки коштують труси у брендового Ляшка? • Омріяний мотоцикл став фатальним… • Некрасива, зате розумна… • Джолі витягне «брудний щоденник» • У тебе завжди є я • Шварц потрапить до Книги рекордів Гіннеса.. • Тернопільщина отримає новий транш на соціально-економічний розвиток територій • У Тернополі — великий жіночий футбол! • Степан Барна: «Тернопілля вийшло на провідні позиції в Україні за рейтингом інвестиційної привабливості, тепер головна проблема — бажання людей працювати» • “Сусідка ліпить прибудову, як автобусну зупинку” • Як на ділі вирішується проблема садочків для іногородніх, — інструкція для влади і батьків • «Нива» розпочне сезон на Сумщині • Олена Гамурар: «Листи – це моральна підтримка нашим політв’язням» • Або – або… • Тернополянка стала обличчям «Дня вишиванки» у Торонто і пройшла до фіналу конкурсу «Міс українська Канада» • Делегацiя з Тернопiльщини спільно з Президентом України вшанувала пам’ять жертв Сагринської трагедiї • Ткачик-бум по-тернопільськи! • Зіркове покоління: плеяда юних українських зірочок знову вразила світ
«Чорний ліс» — вишнева спокуса

Опубліковано: 23 Червня о 14:00 48


Торт «Чорний ліс» або, як його ще називають, шварцвальдський вишневий торт, — один з найпопулярніших десертів у світі.


Він не тільки дуже смачний, а й ще надзвичайно красивий. Навіть якщо ви не прикрашатимете свій кулінарний шедевр, а просто оформите його вершками, все одно буде дуже гарно.

Бісквіт: 140 г вершкового масла, 200 г чорного шоколаду, 8 яєць, 500 г цукру, 120 г какао-порошку, 200 г борошна, 2 ч. л. розпушувача для тіста.
Ганаш (крем для прикрашання): 400 г вершків 33-36%, 150 г чорного шоколаду.
Начинка: 400 г вишень, 200 мл води, 100 мл кіршвассеру (вишневого бренді або настоянки), 200 г цукру, 1 ч. л. кориці.
Крем: 400 мл вершків 33-36%, 4 ч. л. цукрової пудри.
Декор: 100 г шоколаду.
Спекти почергово два бісквітних коржі — тобто замішати тісто для двох бісквітів окремо. Для цього потрібно брати половину інгредієнтів. Спочатку яйця збити з цукром в щільну масу, паралельно розтопити на паровій бані шоколад разом з вершковим маслом. До розтопленого шоколаду додати яєчну суміш і перемішати. Просіяти в тісто сухі інгредієнти і ретельно перемішати. Випікати бісквіти по 40 хвилин при температурі 180 ° С.
Для ганаша натерти на тертці шоколад, паралельно довівши вершки до кипіння. Залити шоколад вершками і перемішати.
Для вишневої начинки з’єднати цукор з водою і довести до кипіння. Зняти з вогню і додати кіршвассер. Залити вишні сиропом і додати корицю. Затягнути начинку та ганаш харчовою плівкою і поставити у холодильник на 5-8 годин. Процідити вишні, а рідину залишити — вона буде просоченням для торта.
Кожен бісквіт розрізати на два коржі, а ганаш збити до міцних піків. Для крему збити вершки з цукровою пудрою. Кожен корж просочити вишневим сиропом, зробити «кільця» з ганаша і викласти вишні. Накрити все другим коржем. Верх і краї змастити вершками.
Прикрасити торт можна по-різному. Можна розтопити шоколад і зробити патьоки по краях, а можна зробити візерунки за допомогою залишків крему та кондитерського мішка. Але зверху обов’язково викласти вишеньки! Готовий торт краще поставити в холодильник на ніч.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Робота гончаря і справді на грані магії, — переконане тернопільське подружжя гончарів Руслан Друк та Уляна Джигринюк...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 21:00


Тернополянка з трьома дітьми три дні не могла вилетіти з Тунісу...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


На думку Віталія Журавського, Олег Ляшко дуже талановита і харизматична людина, має акторські здібності, тому багато людей потрапляють «на гачок» його маніпуляцій...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Унаслідок аварії біля Коломиї загинули мати і син зі Скали-Подільської...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 15:00


Ні, він не втратив через неї голову і не закохався. Закохатися – це взагалі складно...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
18 Липня
17 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео