Вівторок, 25 вересня 2018
• Пляцок «Горіхова кора» • Як Ляшко в ліс по гриби ходив… • Валерій Синельников: «Якщо я хочу, щоб мої діти були щасливі, то я сам повинен бути щасливою людиною» • «Опілля» сплатило понад 70 мільйонів податків до бюджету • Ігорю Ґереті виповнилося б 80 • Ірина Басалига: «Мама для мене — взірець» • Громада Тернополя має об’єднатися, щоб відбити газову атаку Києва • Степан Барна: «Перспективи економічного розвитку регіону залежать від якісних автошляхів» • Що необхідно знати страхувальникам про нову форму заяви-розрахунку? • Представники місцевого самоврядування з усієї України їдуть до Тернополя вчитися розбудовувати громадянське суспільство • Валентин Наливайченко: «Українська Генпрокуратура виконує замовлення російської ФСБ» • Міносвіти знищує систему груп продовженого дня і гуртків у школах • Тернопільська артбригада відзначила чотири роки з дня створення • Опального тернопільського олігарха вигнали з Аграрної партії після невдалого бунту • Політичні торги екс-регіонала, або «Майстер-клас» від Івана Чайківського • Чи очолив Балога виборчий штаб Гриценка? • Фестивальна феєрія по-тернопільськи: драма, політичний детектив, комедія… • Українці назвали найбільш цікавих для Росії кандидатів у президенти • «Перестануть їздити автобуси – перекриємо трасу!» • «Винні у смерті мого сина хочуть кинути мене за ґрати”
«Чорний ліс» — вишнева спокуса

Опубліковано: 23 Червня о 14:00 52


Торт «Чорний ліс» або, як його ще називають, шварцвальдський вишневий торт, — один з найпопулярніших десертів у світі.


Він не тільки дуже смачний, а й ще надзвичайно красивий. Навіть якщо ви не прикрашатимете свій кулінарний шедевр, а просто оформите його вершками, все одно буде дуже гарно.

Бісквіт: 140 г вершкового масла, 200 г чорного шоколаду, 8 яєць, 500 г цукру, 120 г какао-порошку, 200 г борошна, 2 ч. л. розпушувача для тіста.
Ганаш (крем для прикрашання): 400 г вершків 33-36%, 150 г чорного шоколаду.
Начинка: 400 г вишень, 200 мл води, 100 мл кіршвассеру (вишневого бренді або настоянки), 200 г цукру, 1 ч. л. кориці.
Крем: 400 мл вершків 33-36%, 4 ч. л. цукрової пудри.
Декор: 100 г шоколаду.
Спекти почергово два бісквітних коржі — тобто замішати тісто для двох бісквітів окремо. Для цього потрібно брати половину інгредієнтів. Спочатку яйця збити з цукром в щільну масу, паралельно розтопити на паровій бані шоколад разом з вершковим маслом. До розтопленого шоколаду додати яєчну суміш і перемішати. Просіяти в тісто сухі інгредієнти і ретельно перемішати. Випікати бісквіти по 40 хвилин при температурі 180 ° С.
Для ганаша натерти на тертці шоколад, паралельно довівши вершки до кипіння. Залити шоколад вершками і перемішати.
Для вишневої начинки з’єднати цукор з водою і довести до кипіння. Зняти з вогню і додати кіршвассер. Залити вишні сиропом і додати корицю. Затягнути начинку та ганаш харчовою плівкою і поставити у холодильник на 5-8 годин. Процідити вишні, а рідину залишити — вона буде просоченням для торта.
Кожен бісквіт розрізати на два коржі, а ганаш збити до міцних піків. Для крему збити вершки з цукровою пудрою. Кожен корж просочити вишневим сиропом, зробити «кільця» з ганаша і викласти вишні. Накрити все другим коржем. Верх і краї змастити вершками.
Прикрасити торт можна по-різному. Можна розтопити шоколад і зробити патьоки по краях, а можна зробити візерунки за допомогою залишків крему та кондитерського мішка. Але зверху обов’язково викласти вишеньки! Готовий торт краще поставити в холодильник на ніч.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Вишукане вино, американська екіпіровка за понад 7000 гривень і фотограф президента Узбекистану...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Валерій Синельников – людина, яка пояснює безліч явищ у житті світському і духовному, лікар-психотерапевт і гомеопат, автор десяти книг, виданих накладом понад вісім мільйонів примірників...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


За підсумками семи місяців 2018 року ТОВ “Пивоварня Опілля” сплатила до зведеного бюджету (державного та місцевого) понад 70 млн. грн. Про це повідомили у прес-службі “Опілля”, коментуючи результати фінансової діяльності компанії
...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Він був великою людиною і великим Українцем... ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
25 Вересня
24 Вересня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео