Субота, 25 травня 2019
• Сім майстрів і 184 години • Як Чортків сезон відкрив: блогерів зібрав, дефіле провів, на польовій кухні смаколики їв • Вкусив кліщ? Несіть його до лабораторії! • «Будапешт їм личить»! • Їсти, любити, фотографувати • Про Fair Play, «цікаві» матчі та… павуків у банці • Олександр Гринюк: «Мене засудили, бо хочуть змести з громадського життя» • Статки Зеленського: вілла в Італії, елітні автівки та скандальне житло на Грушевського • Нові правила техогляду: наклейка на скло • «Нива» здобула виїзну перемогу на п’ятій доданій хвилині • Олександр Зінченко показав свої трофеї • Чемпіонат області • На «вовчиць» і Винник їде! • Наші привітали Зе! • Голова ТОДА Степан Барна подав у відставку • Кульова блискавка влетіла в літню кухню… • «Поспішай творити добро!» Підкинуте щастя! • Почаїв у скорботі: не стало борця за українську церкву Тимофія Палія… • Президент ЗЕ: «Це тільки початок!» • «Не вам мене судити»
Пляцок «Горіхова кора»

Опубліковано: 25 Вересня о 18:00 508


Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи.


Бісквіт з какао: 2 яйця, третина склянки цукру, третина склянки борошна, 2 ст. л. какао, 1 ч. л. порошку для випічки, 1 ст. л. олії.
Горіховий бісквіт: 3 жовтки, 5 білків, щіпка солі, 0,75 скл. цукру, 2 ст. л. борошна,1 ч. л. порошку для випічки, 150 г волоських горіхів, 50 г кокосової стружки, 50 г родзинок.
Персиковий прошарок: 480 г консервованих персиків (1 банка), 2 ст. л. цукрової пудри, 3 ч. л. желатину, 3 ст. л. холодної води.
Крем: 2 скл. сиропу з персиків, 0,25 скл. цукру, 2 жовтки, 2 пакетики ванільного або вершкового пудингу, 200 г вершкового масла.
Шоколадний крем для прикраси: 100 г гіркого шоколаду, 1,5 скл. вершків 30%, 1 ч. л. желатину, 1 ст. л. води, смажені волоські горіхи.

Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. Просіяти борошно з какао і порошком для випічки. Відділити жовток від білків. Збити білки до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки та олію. Сухі інгредієнти вмішати лопаткою. Вилити у форму діаметром 20 см. Дно форми вистелити папером, боки форми нічим не змащувати. Випікати при 160 ° С протягом 30 хв. Охолодити. Розрізати на 2 коржі. Просочити їх міцним чаєм.
Для горіхових коржів відділити жовток від білків. Збити білки з сіллю до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки. Борошно змішати з горіхами, стружкою та родзинками. Сухі інгредієнти вмішати у яєчну масу лопаткою. Масу розділити навпіл і влити у дві форми, вистелені пергаментним папером на дні. Випікати при 160 С 30 хвилин. Коли охолонуть, розрізати кожен з коржів надвоє. Просочити чаєм.
Персиковий мус. Желатин розчинити у воді. З персиків злити сироп та збити їх блендером з пудрою, змішати з желатином. У форму, вистелену харчовою плівкою, викласти горіховий бісквіт, вилити на нього трішки застиглого персикового прошарку, накрити другим горіховим коржем та покласти в холодильник.
Крем. Злити сироп з персиків і долити водою, щоб було дві склянки рідини. Одну склянку сиропу з цукром поставити на вогонь, у другій розчинити пудинг. Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи. Збити масло та додати в нього пудинг. Крем розділити на чотири рівні частини.
Шоколадний крем. Желатин залити водою і хай постоїть приблизно 10 хвилин. Половину склянки вершків розігріти до 60 С і розчинити в них натертий шоколад. Додати желатин. Склянку вершків збити і додати до них охолоджену шоколадну суміш. Горіхи посікти.
Зібрати пляцок: горіховий корж-крем-шоколадний корж-крем-горіхові коржі з персиком-крем-шоколадний корж-крем-горіховий корж. Прикрасити шоколадним кремом, посипати посіченими горіхами та викласти часточки консервованих персиків.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Як для першої леді України створювали вбрання на інавгурацію...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Тендітні панянки у «середньовічних» сукнях, брутальні байкери у шкірі та вишукані моделі в оригінальному дизайнерському вбранні — уся ця «екзотична» публіка цими вихідними зібралася у Чорткові, аби відсвяткувати відкриття туристичного сезону...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Упродовж трьох останніх років Тернопільщину «атакують» кліщі...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Картини Олесі Гудими експонуються у Будайській фортеці...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


«Смачні світлини» від тернопільських фуд-фотографів...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
24 Травня
23 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео