Вівторок, 23 липня 2019
• Леонід Бицюра: «Завдяки націоналістам закон про декомунізацію визнано конституційним!» • Лікарня у Копичинцях отримала нове обладнання • Андрій Лущик: «Державна прикордонна служба України — стабільне місце роботи і впевненість у завтрашньому дні» • Прийшли на вибори у день свого весілля… • Парламентські вибори’2019: ЦВК опрацювала понад 55% протоколів • Тернопільщина готується до нового навчального року • «Файне місто» – не лише файне, а й інклюзивне • Голос Тернополя буде у Верховній Раді • До Верховної Ради мають шанс потрапити сім партій • З ким готовий об’єднатися Іван Ковалик у новій Верховній Раді? • Галина Янченко:«Якщо до Верховної Ради прийдуть нові люди — принципові й професійні, такі, які є в команді Володимира Зеленського, можна буде багато змінити в країні» • За сприяння Михайла Головка у Збаражі встановили пам’ятник Героям Небесної Сотні Устиму Голоднюку і Назарію Войтовичу • Зарваниця — з розмальованою зупинкою • Завдяки Леонідові Бицюрі у Тернополі прижилися кращі світові практики • «Можна ми приїдемо до вашої лікарні… повчитися?» • Степан Барна: «Ці вибори переломні для історії» • «Тільки співпраця молодих і досвідчених політиків може забезпечити розвиток нашої країни» • Ще три опитування підтверджують перемогу Івана Чайківського на виборах до парламенту • Фестиваль «Дзвони Лемківщини» – перший Міжнародний! • Проти місцевого самоврядування готують політичні репресії
Пляцок «Горіхова кора»

Опубліковано: 25 Вересня о 18:00 550


Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи.


Бісквіт з какао: 2 яйця, третина склянки цукру, третина склянки борошна, 2 ст. л. какао, 1 ч. л. порошку для випічки, 1 ст. л. олії.
Горіховий бісквіт: 3 жовтки, 5 білків, щіпка солі, 0,75 скл. цукру, 2 ст. л. борошна,1 ч. л. порошку для випічки, 150 г волоських горіхів, 50 г кокосової стружки, 50 г родзинок.
Персиковий прошарок: 480 г консервованих персиків (1 банка), 2 ст. л. цукрової пудри, 3 ч. л. желатину, 3 ст. л. холодної води.
Крем: 2 скл. сиропу з персиків, 0,25 скл. цукру, 2 жовтки, 2 пакетики ванільного або вершкового пудингу, 200 г вершкового масла.
Шоколадний крем для прикраси: 100 г гіркого шоколаду, 1,5 скл. вершків 30%, 1 ч. л. желатину, 1 ст. л. води, смажені волоські горіхи.

Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. Просіяти борошно з какао і порошком для випічки. Відділити жовток від білків. Збити білки до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки та олію. Сухі інгредієнти вмішати лопаткою. Вилити у форму діаметром 20 см. Дно форми вистелити папером, боки форми нічим не змащувати. Випікати при 160 ° С протягом 30 хв. Охолодити. Розрізати на 2 коржі. Просочити їх міцним чаєм.
Для горіхових коржів відділити жовток від білків. Збити білки з сіллю до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки. Борошно змішати з горіхами, стружкою та родзинками. Сухі інгредієнти вмішати у яєчну масу лопаткою. Масу розділити навпіл і влити у дві форми, вистелені пергаментним папером на дні. Випікати при 160 С 30 хвилин. Коли охолонуть, розрізати кожен з коржів надвоє. Просочити чаєм.
Персиковий мус. Желатин розчинити у воді. З персиків злити сироп та збити їх блендером з пудрою, змішати з желатином. У форму, вистелену харчовою плівкою, викласти горіховий бісквіт, вилити на нього трішки застиглого персикового прошарку, накрити другим горіховим коржем та покласти в холодильник.
Крем. Злити сироп з персиків і долити водою, щоб було дві склянки рідини. Одну склянку сиропу з цукром поставити на вогонь, у другій розчинити пудинг. Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи. Збити масло та додати в нього пудинг. Крем розділити на чотири рівні частини.
Шоколадний крем. Желатин залити водою і хай постоїть приблизно 10 хвилин. Половину склянки вершків розігріти до 60 С і розчинити в них натертий шоколад. Додати желатин. Склянку вершків збити і додати до них охолоджену шоколадну суміш. Горіхи посікти.
Зібрати пляцок: горіховий корж-крем-шоколадний корж-крем-горіхові коржі з персиком-крем-шоколадний корж-крем-горіховий корж. Прикрасити шоколадним кремом, посипати посіченими горіхами та викласти часточки консервованих персиків.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Біля Конституційного суду України вранці 16 липня відбулася акція протесту націоналістичних сил України проти можливого скасування Закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки»...


Рубрика: Опубліковано: о 18:00


Близько 3,5 тис. пацієнтів у рік ставлять на ноги у Копичинецькій лікарні та ще понад дві сотні немовлят з’являються на світ у стінах медичного закладу...


Рубрика: Опубліковано: о 16:00


Начальник групи з добору в Тернопільській області Окремого регіонального центру комплектування Державної прикордонної служби України полковник Андрій Лущик розповідає про хід весняного призову на строкову військову службу в Тернопільській області...


Рубрика: Опубліковано: о 14:00


Центральна виборча комісія опрацювала 57% електронних протоколів окружних виборчих комісій по багатомандатному виборчому округу на позачергових виборах до Верховної Ради...


Опубліковано: о 13:01



Теми дня
22 Липня
19 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео