Неділя, 20 жовтня 2019
• «Він був сильний тілом і духом…» • На вулицях Тернополя з’являться ще шість нових великогабаритних автобусів • Євро’2020: нестандартний формат • Тернополянка двічі за день обікрала магазин • Микулинецький цвинтар: живі історії за надгробками • Їм було лише 20… • Україна – на Євро’2020! • «Говори зі мною — бо словом також можна любити…» • Бездоганний дебют • Оновлення команди Сергія Надала: керівні посади у мерії займають молоді професіонали • «Паперовий король»… із Чорткова! • «Бідні люди багатої країни не побудують» • Як учаснику бойових дій отримати земельну ділянку? • У Житомирі «Нива» зберегла лідерство • Едуард Кольцов більше не керівник обласної юстиції • Ех, забава, забава аж до рання!.. • Тернопіль до опалювального сезону готовий! • Тернопільщину довірили Ігореві Сопелю із Хоросткова • Сергій Надал: «Ідеї Провідника ОУН залишаються актуальними досі» • Марія Бандера: «Прізвище Бандера – це і честь, і водночас важкий хрест»
Пляцок «Горіхова кора»

Опубліковано: 25 Вересня о 18:00 627


Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи.


Бісквіт з какао: 2 яйця, третина склянки цукру, третина склянки борошна, 2 ст. л. какао, 1 ч. л. порошку для випічки, 1 ст. л. олії.
Горіховий бісквіт: 3 жовтки, 5 білків, щіпка солі, 0,75 скл. цукру, 2 ст. л. борошна,1 ч. л. порошку для випічки, 150 г волоських горіхів, 50 г кокосової стружки, 50 г родзинок.
Персиковий прошарок: 480 г консервованих персиків (1 банка), 2 ст. л. цукрової пудри, 3 ч. л. желатину, 3 ст. л. холодної води.
Крем: 2 скл. сиропу з персиків, 0,25 скл. цукру, 2 жовтки, 2 пакетики ванільного або вершкового пудингу, 200 г вершкового масла.
Шоколадний крем для прикраси: 100 г гіркого шоколаду, 1,5 скл. вершків 30%, 1 ч. л. желатину, 1 ст. л. води, смажені волоські горіхи.

Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. Просіяти борошно з какао і порошком для випічки. Відділити жовток від білків. Збити білки до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки та олію. Сухі інгредієнти вмішати лопаткою. Вилити у форму діаметром 20 см. Дно форми вистелити папером, боки форми нічим не змащувати. Випікати при 160 ° С протягом 30 хв. Охолодити. Розрізати на 2 коржі. Просочити їх міцним чаєм.
Для горіхових коржів відділити жовток від білків. Збити білки з сіллю до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки. Борошно змішати з горіхами, стружкою та родзинками. Сухі інгредієнти вмішати у яєчну масу лопаткою. Масу розділити навпіл і влити у дві форми, вистелені пергаментним папером на дні. Випікати при 160 С 30 хвилин. Коли охолонуть, розрізати кожен з коржів надвоє. Просочити чаєм.
Персиковий мус. Желатин розчинити у воді. З персиків злити сироп та збити їх блендером з пудрою, змішати з желатином. У форму, вистелену харчовою плівкою, викласти горіховий бісквіт, вилити на нього трішки застиглого персикового прошарку, накрити другим горіховим коржем та покласти в холодильник.
Крем. Злити сироп з персиків і долити водою, щоб було дві склянки рідини. Одну склянку сиропу з цукром поставити на вогонь, у другій розчинити пудинг. Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи. Збити масло та додати в нього пудинг. Крем розділити на чотири рівні частини.
Шоколадний крем. Желатин залити водою і хай постоїть приблизно 10 хвилин. Половину склянки вершків розігріти до 60 С і розчинити в них натертий шоколад. Додати желатин. Склянку вершків збити і додати до них охолоджену шоколадну суміш. Горіхи посікти.
Зібрати пляцок: горіховий корж-крем-шоколадний корж-крем-горіхові коржі з персиком-крем-шоколадний корж-крем-горіховий корж. Прикрасити шоколадним кремом, посипати посіченими горіхами та викласти часточки консервованих персиків.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Відійшов у вічність депутат Тернопільської облради Олександр Башта...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Незабаром на вулиці міста виїдуть шість нових пасажирських низькопідлогових автобусів з європейськими стандартами комфорту, які нещодавно прибули до Тернополя з Чехії...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:00


На яких стадіонах може зіграти збірна України?...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Любителька безкоштовного шопінгу двічі за день обікрала магазин косметики у Тернополі ...


Опубліковано: о 15:00


Тернополянка Ольга Звенигородська доглядає могили історичних постатей...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
18 Жовтня
17 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео