П’ятниця, 03 квітня 2020
• У лікарнях Тернополя перебуває 20 хворих на COVID-19 • Ліки від малярії, ВІЛ і артриту. Чим лікуватимуть українців від коронавірусу? • Від коронавірусу померла жителька Козови • Вчені показали вплив Covid-19 на легені • Поліцейські розшукують 19-річного тернополянина • Як Тернопіль бореться з Covid-19? • Вимагали 200 тисяч гривень і погрожували розправою… • Уряд посилює карантин і вводить нові обмеження • У Тернополі підтвердили новий випадок СОVID-19 • «Матері дякували їй за дітей, а чоловіки – за дружин» • Спалах пневмоній на Тернопільщині триває ще з січня. Як область бореться з епідемією? • МОЗ дозволило поновити роботу торгівельних ринків • Козівські медики заявили, що неготові лікувати хворих на коронавірус • У Тернопільських лікарнях зростає кількість хворих на COVID-19 • За порушення карантину заплатять по 17 тисяч гривень • У голови Монастириської міської ради діагностували COVID-19 • Боротьба з коронавірусом: у Тернополі посилили заходи безпеки • Вандал познущався над пам’ятником воїнам Другої світової війни • Ринок землі в Україні: що потрібно знати? • Сергій Сивохо більше не радник секретаря РНБО
Пляцок «Горіхова кора»

Опубліковано: 25 Вересня о 18:00 894


Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи.


Бісквіт з какао: 2 яйця, третина склянки цукру, третина склянки борошна, 2 ст. л. какао, 1 ч. л. порошку для випічки, 1 ст. л. олії.
Горіховий бісквіт: 3 жовтки, 5 білків, щіпка солі, 0,75 скл. цукру, 2 ст. л. борошна,1 ч. л. порошку для випічки, 150 г волоських горіхів, 50 г кокосової стружки, 50 г родзинок.
Персиковий прошарок: 480 г консервованих персиків (1 банка), 2 ст. л. цукрової пудри, 3 ч. л. желатину, 3 ст. л. холодної води.
Крем: 2 скл. сиропу з персиків, 0,25 скл. цукру, 2 жовтки, 2 пакетики ванільного або вершкового пудингу, 200 г вершкового масла.
Шоколадний крем для прикраси: 100 г гіркого шоколаду, 1,5 скл. вершків 30%, 1 ч. л. желатину, 1 ст. л. води, смажені волоські горіхи.

Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. Просіяти борошно з какао і порошком для випічки. Відділити жовток від білків. Збити білки до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки та олію. Сухі інгредієнти вмішати лопаткою. Вилити у форму діаметром 20 см. Дно форми вистелити папером, боки форми нічим не змащувати. Випікати при 160 ° С протягом 30 хв. Охолодити. Розрізати на 2 коржі. Просочити їх міцним чаєм.
Для горіхових коржів відділити жовток від білків. Збити білки з сіллю до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки. Борошно змішати з горіхами, стружкою та родзинками. Сухі інгредієнти вмішати у яєчну масу лопаткою. Масу розділити навпіл і влити у дві форми, вистелені пергаментним папером на дні. Випікати при 160 С 30 хвилин. Коли охолонуть, розрізати кожен з коржів надвоє. Просочити чаєм.
Персиковий мус. Желатин розчинити у воді. З персиків злити сироп та збити їх блендером з пудрою, змішати з желатином. У форму, вистелену харчовою плівкою, викласти горіховий бісквіт, вилити на нього трішки застиглого персикового прошарку, накрити другим горіховим коржем та покласти в холодильник.
Крем. Злити сироп з персиків і долити водою, щоб було дві склянки рідини. Одну склянку сиропу з цукром поставити на вогонь, у другій розчинити пудинг. Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи. Збити масло та додати в нього пудинг. Крем розділити на чотири рівні частини.
Шоколадний крем. Желатин залити водою і хай постоїть приблизно 10 хвилин. Половину склянки вершків розігріти до 60 С і розчинити в них натертий шоколад. Додати желатин. Склянку вершків збити і додати до них охолоджену шоколадну суміш. Горіхи посікти.
Зібрати пляцок: горіховий корж-крем-шоколадний корж-крем-горіхові коржі з персиком-крем-шоколадний корж-крем-горіховий корж. Прикрасити шоколадним кремом, посипати посіченими горіхами та викласти часточки консервованих персиків.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У Тернопільських лікарнях - 20 хворих на коронавірус. Ще двоє знаходяться на амбулаторному лікуванні. На самоізоляції перебувають 449 тернополян...


Рубрика: Опубліковано: о 14:00


2 квітня Міністерство охорони здоров'я затвердило протокол лікування коронавірусної хвороби...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:34


В Козівському районі станом на 3 квітня підтверджено 8 випадків COVID-19, 1 – летальний. Двоє пацієнтів проходять лікування в Козівській лікарні, ще 5 в лікарнях Тернополя...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:16


Працівники Тернопільського відділу поліції розшукують Довбуша Святослава Олеговича 2001 року народження ...


Опубліковано: о 16:00



Теми дня
3 Квітня
2 Квітня
1 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео