П’ятниця, 22 січня 2021
• У лікарні Шумської громади на Тернопіллі діток відтепер лікують в оновленому відділенні • Крилаті танці… на візку! • Потрібна допомога 11-річному тернополянину, якого поранили в спину • “Необґрунтоване підвищення тарифів ставить українців на межу виживання”. Депутати Тернопільської обласної ради звернулися з заявою до керівництва країни • Країна, яку «умом не понять» • “Нехай кожна фракція присягає на Євангелії, що говорить правду”, – владика Тихон благословив і окропив депутатів Тернопільської обласної ради • Щоб у здоров’ї ці свята відпровадити й інших дочекатися… • Сергій Надал: «Український газ належить українцям!» • Відкрите серце «мамуні» Оксани • Смерть на Водохреща: загинув мешканець Вищих Луб’янок • Навальний опублікував розслідування про палац Путіна площею 18 000 кв.м на березі Чорного моря (відео) • Начальник одного з управлінь Тернопільської ОДА вимагав 500 доларів хабаря • 64-річний тернополянин вчадів у майстерні з ремонту техніки • «П’яний водій збив мою маму на узбіччі і протягнув 30 метрів…» • Лікував хворих на COVID-19, а сам недугу не поборов… • Віталій Марків на Різдвяні свята завітав до рідного Хоросткова • Подружні розборки на Борщівщині: різонув ножем у живіт… • “Наша відповідь коронавірусу і примусовій вакцинації”, – тернопільські посадовці пірнули в ополонку • У парку Шевченка працює мобільний пункт обігріву • Чин освячення Йорданської води звершили на набережній Тернопільського ставу
Буряк – не тільки борщ!

Опубліковано: 29 Листопада о 9:00 16


Ще 2,5 тисячі років тому давньогрецький лікар Гіппократ включив цей овоч у список лікарських рослин. Вже в ті далекі часи квашеним червоним буряком успішно лікували інфекційні захворювання, лихоманку, запалення шкіри і багато інших захворювань..


Користь буряка для здоров’я:
* Має протизапальні властивості.
* Допомагає знизити високий кров’яний тиск.
* Сприяє виведенню токсинів.
* Зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
* Допомагає в профілактиці раку.
* Високий вміст клітковини поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту.
* Через те, що буряк містить залізо, він допомагає боротися з анемією і слабкістю.
Тож страви з буряком ідеально підходять для відновлення після хвороби!
Найчастіше ми готуємо з буряком борщ, втім, не варто забувати й про інші страви. До буряка можна додати і м’ясні інгредієнти, й інші овочі, горішки, оселедець, мариновані гриби, сир, часник для аромату, квасолю і горох!.. Словом – експериментуйте на здоров’я.
Крем-суп з червоним буряком
3 відварені червоні буряки середнього розміру, 4 картоплини середнього розміру, 400 мл курячого бульйону або води, 1 велике яблуко, 1 невелика червона цибулина, 2 зубчики часнику, 100 г плавленого сиру або тертого твердого сиру, 2 столові ложки вершкового масла, сіль, чорний перець, інші приправи за смаком, 2-3 гілочки петрушки, сметана.
Буряк відварити заздалегідь, охолодити. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Залити картоплю водою або бульйоном та відварити до готовності. Цибулю і часник подрібнити та підсмажити на вершковому маслі у великій сковороді.
Яблуко нарізати кубиками. Буряк очистити і нарізати часточками. Викласти буряк і яблуко в сковороду, протушкувати під кришкою не більше 10 хвилин. Потім викласти все в каструлю з бульйоном і довести до кипіння. Посолити і поперчити. Зняти каструлю з вогню.
Готовий суп подрібнити блендером. Додати плавлений сирок, знову увімкнути блендер. Поставити каструлю з супом на вогонь і добре нагріти, але не доводити до кипіння. Гарячий суп розлити у тарілки, додати сметану і прикрасити листям петрушки.
Вінегрет з бринзою і яйцями
1 великий буряк, 1 морквина, 2 картоплини, 4 варені яйця, 1 ріпчаста цибулина, 150 г бринзи (або іншого сиру на ваш смак), 2 мариновані огірки, 1 банка зеленого горошку, перець, сіль, олія або майонез за смаком. Відварити буряк, моркву і картоплю, дати трохи охолонути й нарізати дрібними кубиками. Такими ж кубиками нарізати огірки, сир, цибулю та яйця. Змішати всі інгредієнти, заправити спеціями і олією. Поставити в холодильник на дві години, щоб салат настоявся.
Салат з буряком, горіхами і чорносливом
3 відварені буряки середнього розміру, пів горнятка не дуже дрібно посічених волоських горіхів, 100 г грецького йогурту, 15 шт. чорносливу без кісточок, 2 зубчики часнику, сіль за смаком.
Буряк відварити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Додати посічені горіхи, порізаний чорнослив, подрібнений часник і добре перемішати. Посолити і заправити йогуртом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Свій внесок у цю добру справу зробила також соціально відповідальна компанія «Контінентал Фармерз Груп», яка плідно співпрацює з медичними закладами п’ятьох областей...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


Тернополяни з інвалідністю організували танцювальний колектив...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:30


21 січня до лікарні з пораненням потрапив 11-річний тернополянин...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:49


Обласна рада сьогодні прийняла звернення щодо необґрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:00


Коли на війні гинуть наші військові, це боляче, це горе для їхніх рідних, побратимів. Горе є горе, але десь у глибині душі розумієш, що нічого не вдієш, це — неодмінна складова професійного ризику, пов'язаного із протистоянням добре підготовленому, озброєному і понад усяку міру нахабному ворогові. Сьогодні — вони нас, завтра — ми їх. На війні — як на війні...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
22 Січня
21 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео