Середа, 24 липня 2019
• Андрій Богданець від “Слуги народу” переміг у Тернополі • Українська фехтувальниця Ольга Харлан виграла чемпіонат світу • Пенсіонерка віддала 15 тисяч гривень за “порятунок” внука… • На Тернопільщині не розминулися дві автівки • Леонід Бицюра: «Завдяки націоналістам закон про декомунізацію визнано конституційним!» • Лікарня у Копичинцях отримала нове обладнання • Андрій Лущик: «Державна прикордонна служба України — стабільне місце роботи і впевненість у завтрашньому дні» • Прийшли на вибори у день свого весілля… • Парламентські вибори’2019: ЦВК опрацювала понад 55% протоколів • Тернопільщина готується до нового навчального року • «Файне місто» – не лише файне, а й інклюзивне • Голос Тернополя буде у Верховній Раді • До Верховної Ради мають шанс потрапити сім партій • З ким готовий об’єднатися Іван Ковалик у новій Верховній Раді? • Галина Янченко:«Якщо до Верховної Ради прийдуть нові люди — принципові й професійні, такі, які є в команді Володимира Зеленського, можна буде багато змінити в країні» • За сприяння Михайла Головка у Збаражі встановили пам’ятник Героям Небесної Сотні Устиму Голоднюку і Назарію Войтовичу • Зарваниця — з розмальованою зупинкою • Завдяки Леонідові Бицюрі у Тернополі прижилися кращі світові практики • «Можна ми приїдемо до вашої лікарні… повчитися?» • Степан Барна: «Ці вибори переломні для історії»
Чортківчанин – у сотні кращих піцайоло світу!

Опубліковано: 18 Квітня о 16:00 181


«Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій.


«НОВА…» уже писала про піцайоло із Чорткова Віталія Колошиця, котрий, ставши торік одним із кращих піцайоло в Україні, цьогоріч вирішив підкорити ще один гастрономічний олімп — Чемпіонат світу з приготування піци. Упродовж трьох днів — з 9 до 11 квітня — в італійському місті Парма зібралися тисячі професійних піцайоло зі всього світу – Японії, Китаю, Бразилії та Аргентини, аби спробувати свої сили у приготуванні улюбленої мільйонами страви. Власне, Україну там представляли тільки наш земляк і його добрий друг Сергій Чупір — піцайоло з Рівного. Цього року участь у конкурсі брали понад 1200 учасників: Віталій змагався у категорії «Pizza napoletana STG», а також разом із Сергієм у парному приготуванні піци.

— «Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій, — адже у приготуванні саме класичної неаполітанської піци (а ви знали, що мистецтво приготування неаполітанської піци поповнило перелік нематеріальної спадщини ЮНЕСКО?!) не дозволяється жодних імпровізацій й відхилень від роками затвердженого «регламенту». Суворе й прискіпливе журі оцінювало усе: від зовнішнього вигляду піцайоло, чистоти його робочого місця і до часу ферментації тіста, температури у печі та «правильної» кількості томатів, моцарелли та базиліку на піці. Зате, готуючи нашу «спільну» піцу, ми з Сергієм уже дали волю своїй фантазії: представили на суд журі смачнющу піцу на білому соусі (з горгондзоли Dolce, фети, вершків та пармезану) з моцареллою та смаженим битком косулі, маринованим прованськими травами, зернами гірчиці та рожевою морською сіллю… Вам ще слинка не потекла?)) Тоді читайте далі, бо це ще не все: зверху було мікрогріні, ожина, декорована харчовим золотом, і ягідний соус… До слова, саме у парному приготуванні піци ми взяли найвищий бал від журі. Хоча й індивідуальний результат — потрапляння до сотні кращих піцайоло світу — я теж вважаю непоганим як для дебюту… Повірте, рівень учасників конкурсу надзвичайно високий, а фінансування і підготовка деяких команд просто вражають! У мене ж був дуже обмежений бюджет, адже і так гроші на поїздку збирали ледь не «зі світу по нитці»… Дякую усім, хто мене підтримав. Готуватися до Чемпіонату світу з приготування піци у наступному році — і технічно, і матеріально — я почну уже відтепер. А поїду наступного року на чемпіонат однозначно: це не лише нові емоції й знайомства, а й унікальна нагода професійно рости та розвиватися. Завдяки чемпіонату я зрозумів, що рухаюся в потрібному напрямку, а ще у голові вирує ціла купа нових ідей та задумів: приїжджайте до Чорткова у червні на фестиваль піци, який ми організовуємо, і все побачите, почуєте і посмакуєте!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У Тернополі на виборчому окрузі №163 перемогу здобув Андрій Богданець - представник партії "Слуга народу"...


Рубрика: Опубліковано: о 16:00


Українська фехтувальниця Ольга Харлан стала переможцем чемпіонату світу, що проходить з 15 по 23 липня у столиці Угорщини Будапешті...


Рубрика: Опубліковано: о 14:00


67-річна жінка віддала 15 тисяч гривень телефонним аферистам...


Рубрика: Опубліковано: о 12:00


20 липня поблизу села Торське Заліщицького району сталася ДТП...


Рубрика: Опубліковано: о 10:00


Біля Конституційного суду України вранці 16 липня відбулася акція протесту націоналістичних сил України проти можливого скасування Закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки»...


Рубрика: Опубліковано: о 18:00



Теми дня
23 Липня
22 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео