Вівторок, 16 серпня 2022
• Колаборантка із Почаєва підтримувала дії росії • Чому мер Підгайців часто їздить за кордон? • Смакуйте, люди, тернопільські льоди! • Що відомо про тернополянина, якого підозрюють у продажу бронежилетів? • Квашені огірки — для захисників • «Книга для воїна»: поділись якісним читвом • «Розумна квітка» – енергетична незалежність • У Тернополі додатково відкрили 30 сховищ та укриттів • Воєнні злочини: як їх документують на Тернопільщині? • Йосипівка заспівала — гроші для армії зібрала • Мобільна стоматологія для українських захисників • Іван та Іванна: весілля під вибухами снарядів • Залишила посаду – пішла захищати Україну • Кожен кекс — для перемоги • У Тернополі пройти імунізацію від COVID-19 можна в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини • На Тернопільщині повідомили про підозру проросійському пропагандисту • Троє людей загинули, троє травмовані… • Хотів автомобіль з Європи, попався на “гачок” • Встановили погруддя відомому спортсмену з Тернопільщини • Заплатила шахраям 24 тисячі гривень за… свій будинок
Чортківчанин – у сотні кращих піцайоло світу!

Опубліковано: 18 Квітня о 16:00 189


«Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій.


«НОВА…» уже писала про піцайоло із Чорткова Віталія Колошиця, котрий, ставши торік одним із кращих піцайоло в Україні, цьогоріч вирішив підкорити ще один гастрономічний олімп — Чемпіонат світу з приготування піци. Упродовж трьох днів — з 9 до 11 квітня — в італійському місті Парма зібралися тисячі професійних піцайоло зі всього світу – Японії, Китаю, Бразилії та Аргентини, аби спробувати свої сили у приготуванні улюбленої мільйонами страви. Власне, Україну там представляли тільки наш земляк і його добрий друг Сергій Чупір — піцайоло з Рівного. Цього року участь у конкурсі брали понад 1200 учасників: Віталій змагався у категорії «Pizza napoletana STG», а також разом із Сергієм у парному приготуванні піци.

— «Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій, — адже у приготуванні саме класичної неаполітанської піци (а ви знали, що мистецтво приготування неаполітанської піци поповнило перелік нематеріальної спадщини ЮНЕСКО?!) не дозволяється жодних імпровізацій й відхилень від роками затвердженого «регламенту». Суворе й прискіпливе журі оцінювало усе: від зовнішнього вигляду піцайоло, чистоти його робочого місця і до часу ферментації тіста, температури у печі та «правильної» кількості томатів, моцарелли та базиліку на піці. Зате, готуючи нашу «спільну» піцу, ми з Сергієм уже дали волю своїй фантазії: представили на суд журі смачнющу піцу на білому соусі (з горгондзоли Dolce, фети, вершків та пармезану) з моцареллою та смаженим битком косулі, маринованим прованськими травами, зернами гірчиці та рожевою морською сіллю… Вам ще слинка не потекла?)) Тоді читайте далі, бо це ще не все: зверху було мікрогріні, ожина, декорована харчовим золотом, і ягідний соус… До слова, саме у парному приготуванні піци ми взяли найвищий бал від журі. Хоча й індивідуальний результат — потрапляння до сотні кращих піцайоло світу — я теж вважаю непоганим як для дебюту… Повірте, рівень учасників конкурсу надзвичайно високий, а фінансування і підготовка деяких команд просто вражають! У мене ж був дуже обмежений бюджет, адже і так гроші на поїздку збирали ледь не «зі світу по нитці»… Дякую усім, хто мене підтримав. Готуватися до Чемпіонату світу з приготування піци у наступному році — і технічно, і матеріально — я почну уже відтепер. А поїду наступного року на чемпіонат однозначно: це не лише нові емоції й знайомства, а й унікальна нагода професійно рости та розвиватися. Завдяки чемпіонату я зрозумів, що рухаюся в потрібному напрямку, а ще у голові вирує ціла купа нових ідей та задумів: приїжджайте до Чорткова у червні на фестиваль піци, який ми організовуємо, і все побачите, почуєте і посмакуєте!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Виправдовувала напад РФ, закликала підтримувати окупаційну адміністрацію – у таких діях підозрюють мешканку Тернопільщини...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:54


До редакції «НОВОЇ…» звернулися читачі з Підгаєцької громади, яких непокоїть те, що їхній голова Ігор Мерена часто їздить за кордон у робочі дні, проте не звітує про візити за кордон на офіційному сайті. Яка мета поїздок? Чи готовий посадовець про них прозвітувати? Про це наші журналісти запитали особисто голову Підгаєцької міської ради Ігоря Мерену...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 17:43


Черга за морозивом?! Таку дивину можна побачити хіба що біля кіосків ТМ «Полюс» у Тернополі...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 22:07


У Тернопільському міськрайонному суді сьогодні, 12 серпня, обрали міру запобіжного заходу для 35-річного тернополянина Ігоря Г., якого слідство підозрює у продажу бронежилетів, ввезених з-за кордону як гуманітарну допомогу...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:12


Гору огірків передали господарі з сіл Тернопільщини у громадську організацію «Бункер С», що на вулиці Старий Ринок в обласному центрі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:43



Теми дня
16 Серпня
12 Серпня
11 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео