Четвер, 09 липня 2020
• До Тернополя знову завітав великий футбол • Африканець Шон Ван Вейк: «У Тернополі можна безпечно прогулятись уночі, а в ПАР страшно навіть вдень» • «Вбивство Ващенка для Закутнього було тренуванням для нових замовлень…» • Коронавірус забрав життя талановитих лікарів Івана та Олега Гайдів з Бучаччини • На Тернопілля сунуть грози • Через спалах коронавірусу дитячий садочок №6 у Тернополі тимчасово призупиняє діяльність • З 6 липня аераційний фонтан на Тернопільському ставі працюватиме цілодобово • Сила грошей. Мама ексдепутата продала приміщення у центрі Тернополя майже за мільйон доларів, а син просить в людей пожертв • Перша онлайн вистава у Тернополі! “Рятуйте, мене женять!” (відео) • «Заплітати довге волосся дуже важко для рук. Але це єдиний мінус» • На пікнік! Курячий шашлик у маринаді з йогурту • На Тернопільщині живе 2113 переселенців з Криму і Донбасу • Ті, заради кого Мартен Фуркад завершив свою блискучу кар’єру • Катя Бужинська вперше показала личка своїх двійнят • «Боротьба за справедливість триває…» Суд оголосив вирок фігурантам справи щодо вбивства Віталія Ващенка • В обласному центрі запроваджують шкільний громадський бюджет • Тернопільська «Нива» вийде з відпустки 15 липня • Сергій Надал привітав військовослужбовців 44-ої окремої артилерійської бригади • Сьогодні суд оголосить вирок по справі щодо вбивства Віталія Ващенка • «Казав – повернуся за рік, а повернувся у труні…» На війні загинув сержант із Тернополя Іван Дедюх
Чортківчанин – у сотні кращих піцайоло світу!

Опубліковано: 18 Квітня о 16:00 184


«Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій.


«НОВА…» уже писала про піцайоло із Чорткова Віталія Колошиця, котрий, ставши торік одним із кращих піцайоло в Україні, цьогоріч вирішив підкорити ще один гастрономічний олімп — Чемпіонат світу з приготування піци. Упродовж трьох днів — з 9 до 11 квітня — в італійському місті Парма зібралися тисячі професійних піцайоло зі всього світу – Японії, Китаю, Бразилії та Аргентини, аби спробувати свої сили у приготуванні улюбленої мільйонами страви. Власне, Україну там представляли тільки наш земляк і його добрий друг Сергій Чупір — піцайоло з Рівного. Цього року участь у конкурсі брали понад 1200 учасників: Віталій змагався у категорії «Pizza napoletana STG», а також разом із Сергієм у парному приготуванні піци.

— «Моя» категорія була однією з найскладніших, — розповідає «НОВІЙ…» Віталій, — адже у приготуванні саме класичної неаполітанської піци (а ви знали, що мистецтво приготування неаполітанської піци поповнило перелік нематеріальної спадщини ЮНЕСКО?!) не дозволяється жодних імпровізацій й відхилень від роками затвердженого «регламенту». Суворе й прискіпливе журі оцінювало усе: від зовнішнього вигляду піцайоло, чистоти його робочого місця і до часу ферментації тіста, температури у печі та «правильної» кількості томатів, моцарелли та базиліку на піці. Зате, готуючи нашу «спільну» піцу, ми з Сергієм уже дали волю своїй фантазії: представили на суд журі смачнющу піцу на білому соусі (з горгондзоли Dolce, фети, вершків та пармезану) з моцареллою та смаженим битком косулі, маринованим прованськими травами, зернами гірчиці та рожевою морською сіллю… Вам ще слинка не потекла?)) Тоді читайте далі, бо це ще не все: зверху було мікрогріні, ожина, декорована харчовим золотом, і ягідний соус… До слова, саме у парному приготуванні піци ми взяли найвищий бал від журі. Хоча й індивідуальний результат — потрапляння до сотні кращих піцайоло світу — я теж вважаю непоганим як для дебюту… Повірте, рівень учасників конкурсу надзвичайно високий, а фінансування і підготовка деяких команд просто вражають! У мене ж був дуже обмежений бюджет, адже і так гроші на поїздку збирали ледь не «зі світу по нитці»… Дякую усім, хто мене підтримав. Готуватися до Чемпіонату світу з приготування піци у наступному році — і технічно, і матеріально — я почну уже відтепер. А поїду наступного року на чемпіонат однозначно: це не лише нові емоції й знайомства, а й унікальна нагода професійно рости та розвиватися. Завдяки чемпіонату я зрозумів, що рухаюся в потрібному напрямку, а ще у голові вирує ціла купа нових ідей та задумів: приїжджайте до Чорткова у червні на фестиваль піци, який ми організовуємо, і все побачите, почуєте і посмакуєте!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Перший за майже 20 років матч елітного дивізіону в Тернополі: «довгий» газон, юнацька «Ворскла» і фантастичний промах Бугаєнка
...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:48


«Ти — африканець?! А чому білий?» — таке запитання найчастіше чує Шон Ван Вейк під час знайомства в Україні...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 13:09


3 липня Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок фігурантам замовного вбивства громадського активіста, депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка....


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 12:04


«Брати не зустрічалися в час карантину, але обидва занедужали…»...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 11:20


Про це повідомили Державна служба з надзвичайних ситуацій та Укргідрометцентр ...


Опубліковано: о 18:19



Теми дня
8 Липня
6 Липня
5 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео