П’ятниця, 02 грудня 2022
• На Тернопільщині презентували інформаційно-аналітичну систему, що створює нові можливості для шкіл • Вдвічі менший урожай і непрогнозована посівна: ситуація із зерном в Україні • “Прошу суд зняти з мене браслет, оскільки є перебої з електроенергією” • Перерахунок пенсій у грудні: кому і на скільки підвищать виплати? • У Тернополі працюють десять пунктів обігріву • У Почаївській лаврі знайшли матеріали проти України • Із присвятою Збройним силам України! У Тернополі виступить Капела бандуристів • Замість ялинки – хатинка святого Миколая • Мобільні зупинки-укриття у Тернополі мають сертифікати відповідності • Велосипедист переїжджав у темряві дорогу… • У Тернополі планують розгорнути 12 стаціонарних пунктів обігріву • 8000 світловідбивальних стрічок-флікерів отримали маленькі тернополяни • Незаконно вивозили за кордон військовозобов’язаних • Справжнє обличчя війни • Шахрай поцупив із банківського рахунку 35 тисяч гривень • Наковтався пігулок. Тернопільська поліцейська врятувала сусіда • Будемо з картоплею, гречкою та цукром • Реалізація модернізації теплових мереж Тернополя • «Тернопіль забезпечить зимовою формою та взуттям наших воїнів із Тероборони» • Вперше в Україні у Тернополі запрацювала єдина система подачі тепла та гарячої води
Чудеса з духовки. Три рецепти запеченого м’яса

Опубліковано: 6 Лютого о 9:00 89


Три рецепти запеченого м’яса .


Свинина в пікантному маринаді
1,5 кг свинини (шия, грудинка), 2 ст. ложки олії, 2 ст. ложки гірчиці, 1 ч. ложка коріандру, 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком.
Для маринаду: 2 цибулини, 4 зубці часнику, 1 паличка кориці, 1 ст. ложка меду, 1 лимон, 3 ст. ложки яблучного оцту,
2 шт. лаврового листа, 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком, 3 ст. ложки солі, 0,7 л мінеральної сильногазованої (лужної) води.
У гарячу воду (але не окріп) покласти пів чайної ложки чорного перцю горошком, лавровий лист, корицю, сіль, проварити 3-4 хвилини і остудити.
Великими шматками порізати цибулю і лимон. Подрібнити часник. Додати у маринад цибулю, часник, оцет, лимон, мед і мінеральну воду. Отриманим маринадом залити м’ясо і залишити у холодильнику на 1-2 доби.
Дістати м’ясо з маринаду, обсушити його паперовим рушником і змастити гірчицею. Викласти м’ясо у форму для випікання, полити олією і невеликою кількістю маринаду, а зверху посипати перцем і коріандром.
Випікати м’ясо під кришкою або під фольгою в розігрітій до 200°С духовці протягом 1 години. Потім зняти кришку, зменшити температуру до 170°С і готувати ще 1-1,5 години. Періодично поливати м’ясо соком, що виділився, і маринадом. Запечене м’ясо викласти на таріль, нарізати порційними шматочками і подавати до столу з овочами і зеленню.

 

Фарширований рулет з філе індички
500 г філе індички, 120 г моцарели або іншого сиру,
1 помідор, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. гірчиці, 1 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, спеції за смаком.
За бажанням індичку можна замінити на куряче філе. А начинку можна придумати різноманітну: чорнослив, курагу, болгарський перець, шпинат та ін.
Філе розрізати на тонкий довгий шматок. Злегка відбити. Для маринаду змішати мед, гірчицю, сіль, перець, спеції і олію. Все добре перемішати і натерти м’ясо з обох боків. По довжині філе викласти кружальця моцарели і помідора. Закрутити все рулетом, перемотати ниткою, обгорнути в пергамент і випікати при 170º приблизно 40 хв. і 10 хв. без пергаменту, щоб рулет підрум’янився.

Свинина в пиві з ананасами
2 кг свинини (задня частина), 2 склянки світлого пива, 300 г консервованого ананаса (кільцями), 3 ст. ложки топленого вершкового масла, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка борошна, 1 ч. ложка меленого імбиру, 1 ч. ложка гвоздики, 2 ч. ложки спецій для м’яса, сіль за смаком.
М’ясо промити, просушити і викласти у каструлю. Залити м’ясо пивом, додати половину спецій і посолити. На великому вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь і тушкувати на повільному вогні під кришкою протягом 1 години. Стежити, щоб не підгоріло, при необхідності долити трохи води.
Вийняти м’ясо з каструлі і дати йому трохи охолонути.
На поверхні м’яса зробити акуратні надрізи у вигляді ромбів. У кожен ромб застромити по бутону гвоздики. Загорнути м’ясо у фольгу. Запікати в розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин.
Тим часом приготувати соус. На вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору. Потім додати цукор, ананаси, імбир, решту спецій для м’яса і трохи солі. Налити сік з ананасів (не більше пів склянки) і кип’ятити ще 10 хвилин. Із запеченого м’яса зняти фольгу, полити соусом і викласти зверху шматочки ананаса. Запікати в духовці ще 20 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Нещодавно опубліковане

23 листопада 2022 року Державна служба якості освіти України презентувала розроблену спільно з міжнародними партнерами інформаційно-аналітичну систему EvaluEd, що реалізована в межах проєкту «Забезпечення інформаційної системи для Державної служби якості освіти України» спільно з Асоціацією з міжнародних питань, Чеською шкільною інспекцією та за підтримки Чеської агенції розвитку...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:15


У 2021 році, який став для нашої країни рекордним за обсягом врожаю зерна, аграрії зібрали 106,6 мільйона тон зернових та олійних...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


Уже більше року Тернопільський міськрайонний суд слухає резонансну справу про загибель двох подруг у ДТП в Петрикові...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


У грудні в Україні відбудеться плановий перерахунок пенсій, який торкнеться непрацюючих пенсіонерів, шахтарів, людей, які втратили годувальника та ще кількох інших категорій громадян...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:34


Розташовані пункти обігріву за адресами:...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:44



Теми дня
30 Листопада
29 Листопада
28 Листопада