Середа, 14 квітня 2021
• Студентка ЗУНУ Іванна Дяченко стала кращою на Кубку України • Різанина на проспекті Злуки у Тернополі…. • Раптово обірвалося життя екссудді Олександра Іващенка • Відійшов у засвіти політичний в’язень зі Збаражчини • Померла мама Блаженнішого Святослава • Відтепер у Тернополі – «Кохання з другого погляду»! • Дитячі майданчики — не місце для вигулювання тварин • Рибне тріо із шляхетних переписів • «Кобзар» не простий, а… фронтовий! • «Війну не так легко стерти з пам’яті…» • «Відчула серцем, що цією справою буду дуже близька до України!» • Яка доля чекає на тернопільський літак? • У п’яти дворах розпочали ремонтні роботи • Посидіти в барі? Лише на літньому майданчику • ОСББ можуть заробити 20 тисяч гривень на міському конкурсі • Щоб ІТП працювали повноцінно, потрібен… розчерк пера президента • «Не можемо зачиняти двері перед пенсіонерами…» • Західноукраїнський національний університет: завжди на крок попереду! • Тернопіль залучає додаткові кошти на термомодернізацію будинків • «Дистанційне навчання – це не лише виклики, а й нові можливості»
Чуєте, як пахне? Це домашній бургер!

Опубліковано: 19 Липня о 10:00 38


Приготуйте у вихідні!.


Бургер з куркою
«Соковитий, ароматний і смачний до мурашок – це все про бургер. Часто його вважають не дуже корисною їжею, але я з цим не згоден, – зауважує відомий український кухар Євген Клопотенко. – Як підтвердження тому я вирішив приготувати бургер із куркою і овочами. Все дуже просто: свіжі овочі, куряче філе і соус – й ідеальний бургер готовий. Упевнений, вам теж сподобається!»
1 куряча грудка, 2 булочки для бургера, 2 ст. л. солодкої гірчиці, 2 ст. л. кетчупу (або солодкого томатного соусу), 0,5 червоної цибулини, 1 солоний огірок, 1 помідор, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. олії, 2 слайси сиру (для бургерів), 30 г кедрового горіха, сік половини лимона + цедра за смаком, 1 пучок базиліку, 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 зубчик часнику, 1 ст. л. тертого пармезану, 2-4 листки салату, сіль та перець за смаком.
На сухій пательні без олії підрум’янити дві бургерних булочки до хрусткої скоринки. Куряче філе розрізати вздовж слайсами завтовшки приблизно 1 см. Посолити і поперчити з обох боків кожен шматочок. Підрум’янити курку на суміші масла і олії по 2 хвилини з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Потім підготувати всі овочі і зробити їх правильну нарізку. Нарізати помідор поздовжніми кільцями завтовшки 0,8-1,0 см, червону цибулю – поздовжніми тонкими кільцями, солоний огірок – тонкими подовгастими слайсами під кутом 45 градусів. Добре промити 2-4 листки салату.
Приготувати соус песто. Для цього в ступці з’єднати кедрові горіхи, листя пучка базиліка і зубчик часнику. Вичавити у ступку сік половини лимона і зовсім небагато цедри для аромату. Додати в ступку 2-3 ст. л. оливкової олії. Все добре перетерти товкачиком до стану пасти і довести до смаку сіллю і невеликою кількістю соку лимона, якщо це знадобиться.
На зріз нижньої булочки покласти по 1 ст. л. томатного соусу або кетчупу і гірчиці. Все акуратно розподілити ложкою по всій поверхні булочки. Зверху розкласти кілька кілець томата. На томат викласти теплі шматочки курки, щоб максимально покрити площу бургера. На ще теплу курку покласти 2 слайси спеціального сиру для бургерів, щоб він ще встиг підплавитись. Тепер викласти кілька скибочок огірка, кільця червоної цибулі і накрити їх листям салату. Зріз верхньої булочки щедро змастити соусом песто. Накрити бургер верхньою булочкою із соусом. Злегка притиснути, щоб шари утрамбувалися.
Курячі нагетси з журавлиновим соусом
300 г курячого філе, 2 яйця, 100 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, за смаком паприка, сіль, перець.
Для журавлинового соусу: 100-150 г журавлини, 50 г цукру, 20 г меду, 1 паличка кориці.
Куряче філе помити, нарізати зручними шматочками і зробити фарш. Додати у фарш за смаком паприку, сіль і перець. При бажанні можна додати й інші улюблені спеції. Добре відбити фарш, щоб він став більш щільним та однорідним і нагетси в процесі приготування не розпалися.
Сформувати з фаршу нагетси – такі собі невеликі котлетки. Взяти три ємності. В одній буде злегка збите яйце, у другій – борошно, а панірувальні сухарі – в третій. Спочатку обкачати нагетси в борошні. Потім акуратно занурити в збите яйце. Головне — це зробити швидко, щоб котлетки не розпалися. І далі обкачати нагетси в панірувальних сухарях.
Викласти нагетси на деко, застелене пергаментом, і поставити на 20 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 180°С.
Для соусу журавлину перебити блендером, додати цукор, паличку кориці та варити на повільному вогні 15 хвилин. Зняти журавлину з вогню, забрати паличку кориці, додати мед і перемішати. Подавати нагетси з журавлиновим соусом.
Шаурма по-домашньому
400 г телятини, 2 помідори, 3 ст. л.
кетчупу, 100 мл натурального йогурту, 1 пучок петрушки, 4 лаваші, 1-2 червоні цибулини, 4 ст. л. соєвого соусу, 2 зубці часнику, сіль за смаком.
М’ясо нарізати тонкими смужками і трохи відбити. Взяти м’якоть без жирових прожилок, ідеальний варіант – вирізка або лопатка. М’ясо перекласти в миску, додати соєвий соус і подрібнений часник. Маринувати телятину протягом 10 хвилин. Духовку розігріти до 180 градусів. Перекласти м’ясо на застелене пергаментом деко і запікати в духовці 15 хвилин. Після цього порізати м’ясо тоненькими смужками.
Посікти петрушку і з’єднати з сіллю і йогуртом. Цибулю нарізати півкільцями. Помідори відокремити від насіння (будемо використовувати тільки тверду частину) і нарізати смужками. Викласти м’ясо з овочами на лаваш, додати йогуртовий соус, кетчуп та петрушку. Загорнути лаваш у рол і підсушити на гарячій сковороді без олії приблизно 5 хвилин, періодично перевертаючи.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Вітаємо із золотою нагородою студентку класичного університету Тернополя!

...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:30


Компанії молодиків не поділили територію, конфлікт закінчився різаниною......


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:57


Передчасно обірвалося життя колишнього судді Тернопільського міськрайонного суду та Апеляційного суду Тернопільської області Олександра Іващенка...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:39


Не стало політичного в'язня Ярослава Перчишина...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:30


Зі смутком у серці та молитвою на устах повідомляємо, що 12 квітня 2021 року після важкої недуги відійшла до Дому Небесного Отця п. Віра Шевчук, мама Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ. Пані Віра померла у Стрию на 74 році життя...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:51



Теми дня
13 Квітня
12 Квітня
11 Квітня
10 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео