Середа, 13 листопада 2019
• Вітаю в ХХІ столітті… • Вижила завдяки… цукеркам • Сигара берек – трубочки з бринзою • Зі світу по клаптику – нареченій сукня • Ніжна і грізна Могилевська знову покохала • Аграрії з Тернопільщини виступили проти продажу землі в Україні • Привокзальна площа зміниться до невпізнання • Переможець «Озеряни’2019» виконав олімпійський норматив • Про знищені сидіння, поліцію і загадки регламенту • У Тернополі будують унікальний собор в древньовізантійському стилі • Онука італійського диктатора Муссоліні вимагає покарати фанатів «Селтика» • Придбав смартфон за…фальшиві долари • Менше, ніж в УПЛ, легіонерів тільки в Сербії • У Тернополі запрацював новий автобусний маршрут №35 з великими низькопідлоговими автобусами • А ви їли нині на сніданок… магній? • Ловися, фотокадре, вдалий та ще кращий! • Скільки тернополяни заплатять за централізоване опалення у жовтні? • Найбільша модернізація комунальної інфраструктури за останніх 60 років • З листопада документи водія — в смартфоні • Відбір на чемпіонат світу’2022: знову слід виграти групу
Де моє авокадо?

Опубліковано: 14 Жовтня о 11:00 25


А ви знаєте, що інки називали авокадо «зеленим воїном з твердим серцем», чиїми кісточками вони стріляли з рогаток у своїх ворогів? І що авокадо використовували римські чистильники взуття, поки хтось дуже неуважний не намастив цей крем для взуття на хліб замість масла

.


Отож, авокадо:

можна їсти солодким і соленим;

у салатах: додайте щось солене, кисле, сіль, сік лимона;

містить клітковину + вітамін А – тому ваш кишечник скаже вам спасибі!

містить 9 амінокислот, а це означає, що в такому фрукті, як авокадо, теж є білок – і це чудово для кістково-м’язової системи та імунітету;

для краси шкіри, волосся, нігтів;

є потужним джерелом вітаміну Е, має антиоксидантну та онкопротекторну дію, сповільнює процеси старіння;

містить антиоксидантні фітохімічні речовини (зокрема, бета-ситостерол, глутатіон і лютеїн). Для захисту від різних захворювань, таких, як дегенерація макули та катаракти, запобігає окислювальному пошкодженню, що має здатність змінювати ДНК і призводить до мутацій клітин;

містить бром, що зменшує ризик раку простати;

містить олеїнову кислоту, мононенасичені жири, що покращують пам’ять і діяльність мозку;

містить важливі мікроелементи (магній, калій, залізо та мідь);

високий вміст калію корисний людям з деякими захворюваннями серця і позитивно впливає на нервову систему;

захищає від інсулінорезистентності та діабету;

висококалорійний продукт, за свою поживність він навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Його калорійність складає 160 ккал на 100 г продукту, переважно за рахунок високого вмісту мононенасичених жирних кислот.

Як використовувати:

як доповнення для ваших супів;

зробити десерти, пудинги, коктейлі та інші страви;

покласти його в салат;

поєднувати з різнокольоровими овочами або фруктами для посилення засвоєння;

як намазку на хліб;

можна робити морозиво;

покласти його на шкіру як натуральний зволожувач.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Вітаю в ХХІ столітті.
Тут секс вільний, а любов – важка ноша...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Мешканка Нової Зеландії Кушила Стейн, яка дрейфувала дві доби в Егейському морі, вижила завдяки невеликому запасу льодяників. Її врятували минулої неділі...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Перекус по-турецьки...


Опубліковано: о 14:00


Нещодавно 43-річна англійка Беккі вийшла заміж за коханого Чі Маркхмена...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


44-річна співачка Наталія Могилевська, яка нещодавно заявила про готовність стати мамою, трішки розказала про свого таємничого обранця...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:00



Теми дня
12 Листопада
11 Листопада
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео