П’ятниця, 02 червня 2023
• У Тернополі презентували книгу, яку написали… учні початкових класів • Пропонував 150 євро, щоб зам’яти “п’яну” їзду • Меморіальні дошки трьом Героям: у селі на Тернопільщині вшанували загиблих захисників • Смертельна аварія на Бережанщині • Тернопільські дітлахи продавали смаколики, щоб зібрати кошти для військових • «Контінентал» завершив весняну посівну й посадку картоплі • 40 лабораторій просто неба: у Тернополі відбулися Наукові пікніки • З 1 червня проїзд на маршрутах до садівничих товариств буде безкоштовний для власників пільгової «Соціальної карти тернополянина» • Вишиванка Бандери личить Залужному • На обійсті — 91 січкарня! • У Зарваниці відбулася всеукраїнська проща Марійських і Вівтарних дружин • Проборство, яке вмістило століття • Гасав Тернополем із підробленими документами на автомобіль • У Тернополі відкрили виставку ікон добровольця, який повернувся з війни • Проректорка ЗУНУ вручила сертифікати про проходження курсів «Оператор БПЛА» рятувальникам області • Зі Слов’янська врятував… 26 тисяч книг • Зустріч із родинами загиблих захисників та захисниць • Тернопільські патрульні виявили Opel, який перебуває в розшуку • За розбещення дитини – п’ять років тюрми • «Прокинулися від гулу танків під вікнами…»
Де шукати вітаміни у лютому?

Опубліковано: 20 Лютого о 8:00 15


5 ідей для корисних страв.


Салат з куркою, ківі та авокадо
1 куряче філе, 2 ківі, 1 авокадо, 1 апельсин, домашній майонез, сіль, перець за смаком.
Куряче філе відварити у підсоленій воді. Охолоджене порізати маленькими шматочками або розібрати. Ківі, апельсин і авокадо почистити і нарізати однаковими кубиками. Змішати всі інгредієнти, додати сіль та перець за смаком і заправити домашнім майонезом. При бажанні салат можна викласти шарами, кожен шар потрібно змастити майонезом.

Пхалі з моркви та горіхів
2 морквини, 1 цибулина, 2-3 зубці часнику, 200 г волоських горіхів, 3-4 чайні ложки оливкової олії, 2 чайні ложки лимонного соку, кріп, коріандр, сіль, перець за смаком.
Вимити моркву, загорнути її у фольгу та помістити в духовку, розігріту до 220°C на 30-40 хвилин. Овочі потрібно запікати, а не відварювати, щоб рідини було якомога менше. Після запікання моркву необхідно остудити, очистити та натерти на дрібній тертці. Помістити в блендер цибулину, часник, горіхи (попередньо підсушені на сковороді), оливкову олію, сіль, перець, спеції та лимонний сік і все ретельно перемолоти.
Горіхову масу змішати з натертою морквою і сформувати невеликі кульки, а потім відправити все в холодильник на одну годину. Якщо не любите сиру цибулю, можна попередньо пасерувати її на сковороді 3-5 хвилин.

Бананові млинці
2 банани, 200 г борошна,
3 яйця, 200 мл молока,
1 столова ложка цукру,
0,25 чайної ложки солі,
3 столових ложки вершкового масла, цукрова пудра за смаком, 3 чайні ложки лимонного соку.
Збити яйця, додати цукор, сіль, молоко і знову збити. Потім змішати з борошном і добре перемішати (за бажанням можна додати цукор).
Розігріти духовку до 180°C, змастити маслом форму і залишити там на 5-10 хвилин, щоб вона добре прогрілася. У гарячу форму вилити тісто, а наверх викласти нарізані тонкими слайсами банани. Потім знову відправити форму в духовку і запікати 25-30 хвилин. Коли тісто підніметься – можна сміливо діставати. Перед подачею солодкий млинець можна змастити розтопленим маслом і посипати цукровою пудрою.

Грейпфрутовий сорбет
2-3 грейпфрути (для правильної пропорції необхідно отримати близько 350-400 мл соку), 200 г цукру, 200 мл води, 1 чайна ложка меду, подрібнений розмарин за смаком.
Змішати в сотейнику цукор, воду і мед для сиропу. Довести до кипіння на середньому вогні й охолодити. Розрізати грейпфрут, вичавити сік і витягти з нього м’якоть, що залишилася, потім змішати їх і збити в блендері.
До грейпфрутової суміші додати цукровий сироп, подрібнений розмарин і знову збити, після чого забрати в морозильну камеру на три години.

Панна котта з ківі
2 ківі, 10 г желатину, 3 столові ложки холодної кип’яченої води, 250 мл жирних вершків, 4 столові ложки цукру, кілька листків м’яти, шоколадна стружка – для прикраси.
Желатин залити водою і почекати, поки набухне. Вершки нагріти разом із трьома столовими ложками цукру. Почекати, поки цукор розчиниться, але не кип’ятити. Додати желатин, добре перемішати. Перелити у склянки та поставити в холодильник застигати. Ківі почистити і нарізати разом із м’ятою. Подрібнити блендером на пюре, додавши цукор, що залишився. Викласти ківі зверху на вершкове желе та поставити в холодильник ще на пів години. Перед подачею прикрасити десерт листочками м’яти та шоколадною стружкою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

«Радість солов’їна» - збірку віршів під такою назвою презентували сьогодні у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей учасники гуртка «Поетика» разом зі своєю очільницею – дитячою письменницею Оксаною Ратушняк...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 19:17


150 євро пропонував поліцейським житель Чортківського району за уникнення відповідальності через нетверезу їзду...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:05


30 травня у селі Нападівка Борсуківської сільської громади Кременецького району відкрили та освятили меморіальні дошки трьом загиблим односельцям, молоде життя яких забрала війна...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:56


Про смерть в результаті ДТП в одному із сіл Бережанської територіальної громади слідчим повідомив лікар бригади швидкої допомоги...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Турніри та лотереї в казино є однією з найбільш очікуваних гравцями подій. І дійсно, вони дають прекрасна можливість отримати досить великий виграш просто за те що гравець із задоволенням проводить свій час. І от нарешті ця визначна подія відбулася у goxbet казино...


Рубрика: Опубліковано: о 17:24



Теми дня
31 Травня
29 Травня
28 Травня