Субота, 22 січня 2022
• М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини • У художньому музеї – «Зимова феєрія»! • Сергій Надал запевнив власників індивідуального опалення, що оплату за ізольовані транзитні стояки буде скасовано • І колядували, і вертепи парадували! • Все, що треба знати про обігрів площ загального користування • Двоє вбивць Віталія Ващенка вже на свободі, ще двом залишилось відсидіти небагато. Що вирішить касація? • Тернопільщина – у “помаранчевій” зоні через захворюваність на ковід • Леонід Шкробот: «Від багатьох лікувальних закладів ми вирізняємося комплексним підходом, спільним онкологічним консиліумом і суворим дотриманням стандартів лікування» • «Велике будівництво’2021»: Тернопільська область • Як тернопільський стоматолог став… фудблогером • Вчитель із Кременця Ігор Бендасюк виграв суд щодо відсторонення через невакцинацію • Михайло Головко: «Всеохоплююча підготовка населення до війни – це те, що може вберегти нашу країну від повномасштабного вторгнення ворога!» • Володимир Добрянський: «Чорні копачі задля власного збагачення знищують історію нашого краю» • «Похрестимо нашу Елізабет, а тоді повінчаємось із дружиною» • Володимир Зозуля сидітиме довічно за вбивство Діани Муринки • У Тернополі провели обстеження понад 40 багатоквартирних будинків, які отримують послуги із постачання теплової енергії • Тернополянин попросив у сусідки води і… пограбував • Спогад про Надію Моховик • Понад 13 мільйонів пасажирів за рік – тернопільські тролейбусники прозвітували за 2021 рік • Зоряна Замкова: “Що означає бути письменником”
До посту готові!

Опубліковано: 24 Лютого о 18:00 59


Три нові ідеї до пісного столу.


Картопля «Шато»

Картопля «Шато» – традиційний французький гарнір. Чудова альтернатива звичному для нас пюре й смаженій картоплі.

500 г картоплі, 30 мл оливкової олії, сіль, суміш перців, паприка, улюблені трави, 3-4 зубці часнику.

Картоплю добре помити, почистити. Нарізати скибками на 4-6 частин. Відварити підготовлену картоплю у великій кількості підсоленої води. Опускати її слід у киплячу воду й варити близько 3-5 хвилин, потім злити воду. На деко викласти картоплю, потім трохи посолити її та поперчити, посипати улюбленими травами й паприкою.

В олію вичавити часник, розмішати й полити цією сумішшю картоплю. Випікати 30 хвилин при 200ºС.

Теплий салат із квасолею, морквою та шампіньйонами

Поживна й швидка в приготуванні страва мексиканської кухні, багата на білки та вітаміни, що особливо актуально в піст.

Банка консервованої квасолі (або вареної), 2 морквини, велика цибулина, 200 г шампіньйонів, 2-3 маринованих огірочки, 2-3 зубці часнику, сіль, перець, олія, винний оцет, дрібка цукру, зелень — за бажанням.

Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на олії до прозорості. Часник подрібнити та додати до цибулі. Пасерувати хвилину й додати нарізані скибочками шампіньйони. Тушкувати до випаровування рідини. З квасолі зцідити рідину. Огірки нарізати кружальцями. Моркву почистити, натерти на тертці з великими вічками. Спасерувати у невеликій кількості олії, накривши кришкою, протягом 2-3 хвилини. Потім додати 2 ст. л. оцту, дрібку цукру й перемішати. Тушкувати ще хвилину. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити. За бажанням додати зелень. Перемащувати салат нічим не потрібно. Олії, яку використовували для смаження, цілком достатньо. Салатик виходить соковитим та пікантним.

Лаханорізо

За цією дивною і трохи смішною для нашого вуха назвою прихована дуже проста, бюджетна та неймовірно смачна страва грецької кухні. Лаханорізо – це тушкований із капустою, бажано молодою, рис по-грецьки.

Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви від цього не постраждають, тільки щоразу буде дещо іншою, а томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води – 150 г пасти).

1 капустина (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями. Моркву натерти на тертці з великими вічками. Капусту тоненько нашаткувати. У глибокій сковорідці спасерувати моркву та цибулю. Додати капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи. Овочі повинні добре підрум’янитися і злегка закарамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату, можна додати трішки цукру, щоб посилити цей процес.

Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травами за смаком. Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити томатним соком. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Після різдвяних свят і далі хочеться посмакувати щось смачненьке? Приготуйте м'ясні страви...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


Різдво Христове та Новий рік – найулюбленіші свята більшості українців. Створити новорічний настрій вирішили і у художньому музеї, організувавши виставку «Зимова феєрія»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:00


За наслідками проведеної робочими групами інвентаризації квартир тернополян міський голова Тернополя Сергій Надал доручив КП «Міськтеплокомуненерго» переглянути нарахування для абонентів індивідуального опалення за грудень-січень щодо зменшення...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:30


Уже багаторічною доброю традицію для Тернопілля є парад вертепів та новорічно-різдвяний концерт «Нова радість стала»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 9:00


З грудня минулого року вступила в дію низка законів та постанов Кабінету Міністрів України, якими зобов’язані послуговуватися комунальні підприємства. Основні положення цих законодавчих норм передбачають ключові зміни...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:00



Теми дня
22 Січня
21 Січня
20 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео