Неділя, 24 червня 2018
• «Чорний ліс» — вишнева спокуса • Чужа дружина хороша на відстані • Меморандум про відзначення наступного року 100-річчя Чортківської офензиви підписали представники Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей • Виставка тернопільського художника «відчинила» столичні Золоті Ворота • Грудьми — на Америку! Українська модель підкорює США • До друку готують книгу пам’яті про Богдана Хаварівського «Усі ми будемо в архіві…» • Тернопільська область долучилася до проекту Марини Порошенко із впровадження інклюзивної освіти • «Ні — поліцейському свавіллю!» • Олег Тягнибок: «Цей день – це свято української перемоги!» • На двох колесах через Америку! • «Артемка можна було врятувати, якби лікарі вчасно поставили діагноз…» • «Союзянки – це Українки з великої літери» • У Києві тепер росте дерево пам’яті Сергія Сірого • Стриптиз для «леді Ю»: перед Тимошенко оголився чоловік • «Не хотів бути «диванним» патріотом!»Після важкої недуги відійшов у засвіти учасник АТО Михайло Марчук із Ланівців • Сесія Тернопільської міськради: депутати підтримали талановитих випускників і розглянули ще майже 300 питань • Тернополянин хотів стати канадійцем завдяки… OLX • Про вбивство на Борщівщині розповів… 9-річний хлопчик • Маргарита Басалига: «В мене все є і я щаслива? Ні! Я щаслива – і в мене все є» • Голод – їхня зброя!
До посту готові!

Опубліковано: 24 Лютого о 18:00 41


Три нові ідеї до пісного столу.


Картопля «Шато»

Картопля «Шато» – традиційний французький гарнір. Чудова альтернатива звичному для нас пюре й смаженій картоплі.

500 г картоплі, 30 мл оливкової олії, сіль, суміш перців, паприка, улюблені трави, 3-4 зубці часнику.

Картоплю добре помити, почистити. Нарізати скибками на 4-6 частин. Відварити підготовлену картоплю у великій кількості підсоленої води. Опускати її слід у киплячу воду й варити близько 3-5 хвилин, потім злити воду. На деко викласти картоплю, потім трохи посолити її та поперчити, посипати улюбленими травами й паприкою.

В олію вичавити часник, розмішати й полити цією сумішшю картоплю. Випікати 30 хвилин при 200ºС.

Теплий салат із квасолею, морквою та шампіньйонами

Поживна й швидка в приготуванні страва мексиканської кухні, багата на білки та вітаміни, що особливо актуально в піст.

Банка консервованої квасолі (або вареної), 2 морквини, велика цибулина, 200 г шампіньйонів, 2-3 маринованих огірочки, 2-3 зубці часнику, сіль, перець, олія, винний оцет, дрібка цукру, зелень — за бажанням.

Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на олії до прозорості. Часник подрібнити та додати до цибулі. Пасерувати хвилину й додати нарізані скибочками шампіньйони. Тушкувати до випаровування рідини. З квасолі зцідити рідину. Огірки нарізати кружальцями. Моркву почистити, натерти на тертці з великими вічками. Спасерувати у невеликій кількості олії, накривши кришкою, протягом 2-3 хвилини. Потім додати 2 ст. л. оцту, дрібку цукру й перемішати. Тушкувати ще хвилину. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити. За бажанням додати зелень. Перемащувати салат нічим не потрібно. Олії, яку використовували для смаження, цілком достатньо. Салатик виходить соковитим та пікантним.

Лаханорізо

За цією дивною і трохи смішною для нашого вуха назвою прихована дуже проста, бюджетна та неймовірно смачна страва грецької кухні. Лаханорізо – це тушкований із капустою, бажано молодою, рис по-грецьки.

Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви від цього не постраждають, тільки щоразу буде дещо іншою, а томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води – 150 г пасти).

1 капустина (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями. Моркву натерти на тертці з великими вічками. Капусту тоненько нашаткувати. У глибокій сковорідці спасерувати моркву та цибулю. Додати капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи. Овочі повинні добре підрум’янитися і злегка закарамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату, можна додати трішки цукру, щоб посилити цей процес.

Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травами за смаком. Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити томатним соком. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Торт «Чорний ліс» або, як його ще називають, шварцвальдський вишневий торт, — один з найпопулярніших десертів у світі...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Десять років забороненого життя. Все, звичайно, стабілізується. Навіть у коханців. Просто заборонений плід завжди солодший, ніж звичний. Той, який і зривати не треба – тільки простягни руку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Сьогодні для нас важливо донести до молоді, до дітей інформацію про героїзм вояків Української Галицької Армії, котрі 100 років тому, не маючи ні зброї, ні амуніції, визволили практично більшість Тернопілля і частину Івано-Франківщини та Львівщини...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


На відкриття виставки завітали: міністр культури України Євген Нищук, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, глядачі та іноземні гості ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Леанна має цілу армію шанувальників в Instagram, на неї підписані 2,6 млн. користувачів. Дівчина любить відверті фотосесії і сміливі образи...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
23 Червня
22 Червня
21 Червня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео