Вівторок, 19 березня 2024
• Суд не поновив на посаді колишнього голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка • «Контінентал» оновлює технічний парк • Збирав гроші нібито на лікування військових: затримали шахрая з Кременеччини • Вміст алкоголю в крові водія з Тернопільщини перевищував норму у 8 разів • «Балаклави для українських воїнів допомагає нам шити навіть сеньйора Джованна» • «Заміновуєм, щоб ворог не пройшов. Розміновуєм, щоб рухатись вперед» • На спомин про загиблих в Маріупольському театрі. У Тернополі вшанували пам’ять жертв теракту • На війні загинув захисник із Борщівської громади • Повернувся з полону: у Підгайцях всією громадою зустріли захисника • На Чортківщині на полі виявили мертвих зайців • Аварія у Козівській громаді: зіткнулись трактор і легківка • Петро загинув на місці… Фатальна аварія на Теребовлянщині • Обшуки у відомій охоронній фірмі в Тернополі: виявили наркотики і незаконну зброю • Російські шахеди вдарили по об’єкті інфраструктури біля Кременця • Від діагностики та інтенсивної терапії до реабілітації: у Центрі досконалості при Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні надають допомогу захисникам • У Великогаївській громаді на колінах зустріли Героя Олега Грибика • Мама-захисниця приїхала з фронту привітати сина з днем народження • Діти захисників з Тернополя поїхали на відпочинок у Карпати • Смертельна аварія на Теребовлянщині: загинув 19-річний мотоцикліст • 1,32 проміле алкоголю в крові: патрульні зупинили порушника
До посту готові!

Опубліковано: 24 Лютого о 18:00 60


Три нові ідеї до пісного столу.


Картопля «Шато»

Картопля «Шато» – традиційний французький гарнір. Чудова альтернатива звичному для нас пюре й смаженій картоплі.

500 г картоплі, 30 мл оливкової олії, сіль, суміш перців, паприка, улюблені трави, 3-4 зубці часнику.

Картоплю добре помити, почистити. Нарізати скибками на 4-6 частин. Відварити підготовлену картоплю у великій кількості підсоленої води. Опускати її слід у киплячу воду й варити близько 3-5 хвилин, потім злити воду. На деко викласти картоплю, потім трохи посолити її та поперчити, посипати улюбленими травами й паприкою.

В олію вичавити часник, розмішати й полити цією сумішшю картоплю. Випікати 30 хвилин при 200ºС.

Теплий салат із квасолею, морквою та шампіньйонами

Поживна й швидка в приготуванні страва мексиканської кухні, багата на білки та вітаміни, що особливо актуально в піст.

Банка консервованої квасолі (або вареної), 2 морквини, велика цибулина, 200 г шампіньйонів, 2-3 маринованих огірочки, 2-3 зубці часнику, сіль, перець, олія, винний оцет, дрібка цукру, зелень — за бажанням.

Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на олії до прозорості. Часник подрібнити та додати до цибулі. Пасерувати хвилину й додати нарізані скибочками шампіньйони. Тушкувати до випаровування рідини. З квасолі зцідити рідину. Огірки нарізати кружальцями. Моркву почистити, натерти на тертці з великими вічками. Спасерувати у невеликій кількості олії, накривши кришкою, протягом 2-3 хвилини. Потім додати 2 ст. л. оцту, дрібку цукру й перемішати. Тушкувати ще хвилину. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити. За бажанням додати зелень. Перемащувати салат нічим не потрібно. Олії, яку використовували для смаження, цілком достатньо. Салатик виходить соковитим та пікантним.

Лаханорізо

За цією дивною і трохи смішною для нашого вуха назвою прихована дуже проста, бюджетна та неймовірно смачна страва грецької кухні. Лаханорізо – це тушкований із капустою, бажано молодою, рис по-грецьки.

Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви від цього не постраждають, тільки щоразу буде дещо іншою, а томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води – 150 г пасти).

1 капустина (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями. Моркву натерти на тертці з великими вічками. Капусту тоненько нашаткувати. У глибокій сковорідці спасерувати моркву та цибулю. Додати капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи. Овочі повинні добре підрум’янитися і злегка закарамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату, можна додати трішки цукру, щоб посилити цей процес.

Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травами за смаком. Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити томатним соком. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Ексголова Тернопільської обласної ради Михайло Головко програв судове питання щодо поновлення на посаді...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:59


У рамках виконання плану капітальних інвестицій на 2024 рік «Контінентал Фармерз Груп» оновлює свій парк сільськогосподарської та спецтехніки...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:43


Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який ошукував громадян під приводом пожертв на лікування дітей та реабілітацію українських військових...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:40


Пильність поліцейського офіцера Білецької громади допомогла запобігти біді - на автодорозі він помітив водія, який рухався з порушеннями правил дорожнього руху...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:01


Понад 400 балаклав передала з Італії українським воїнам на фронт Марія Дурняк із Теребовлянщини...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:29



Теми дня
19 Березня
18 Березня
17 Березня
16 Березня
15 Березня