Середа, 23 січня 2019
• М’ясний рулет з беконом і грибами • Політолог Олексій Гарань – про Зеленського: «Люди не ляжуть на операцію до актора, який добре зіграв хірурга» • Зимові канікули в купальниках • Яка жінка солодша • Дочка Шварценеггера виходить заміж за зірку «Вартових галактики» • Achtung Russia! • 20 облич’2018: Петро Сорока • «Сміттєва революція»: Тернопіль став одним з перших міст України, де сортування побутових відходів стало обов’язковим • Осінній атентат у Мюнхені • Степан Барна:«Маємо робити ставку на розвиток малого та середнього бізнесу в області» • Дотягнутися пальцем до обличчя • Тарас Юрик: «Тернопільські представники медведчуківської політсили «За життя» виступили проти Української церкви» • 20 облич’2018: Михайло Левицький • «У наступному житті я хотів би народитися в Україні і бути футболістом, як Шевченко!» • Короп, запечений у духовці • Олександр Рикун: «Мене одночасно запрошували і до «Шахтаря», і до «Динамо», але на заваді стали проблеми з режимом» • Тернопіль – туристичний форпост України • Картина – пальчики оближеш! • Митрополит Епіфаній: «Обрання було для мене несподіванкою…» • Помстився зятю — спалив авто
До посту готові!

Опубліковано: 24 Лютого о 18:00 41


Три нові ідеї до пісного столу.


Картопля «Шато»

Картопля «Шато» – традиційний французький гарнір. Чудова альтернатива звичному для нас пюре й смаженій картоплі.

500 г картоплі, 30 мл оливкової олії, сіль, суміш перців, паприка, улюблені трави, 3-4 зубці часнику.

Картоплю добре помити, почистити. Нарізати скибками на 4-6 частин. Відварити підготовлену картоплю у великій кількості підсоленої води. Опускати її слід у киплячу воду й варити близько 3-5 хвилин, потім злити воду. На деко викласти картоплю, потім трохи посолити її та поперчити, посипати улюбленими травами й паприкою.

В олію вичавити часник, розмішати й полити цією сумішшю картоплю. Випікати 30 хвилин при 200ºС.

Теплий салат із квасолею, морквою та шампіньйонами

Поживна й швидка в приготуванні страва мексиканської кухні, багата на білки та вітаміни, що особливо актуально в піст.

Банка консервованої квасолі (або вареної), 2 морквини, велика цибулина, 200 г шампіньйонів, 2-3 маринованих огірочки, 2-3 зубці часнику, сіль, перець, олія, винний оцет, дрібка цукру, зелень — за бажанням.

Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на олії до прозорості. Часник подрібнити та додати до цибулі. Пасерувати хвилину й додати нарізані скибочками шампіньйони. Тушкувати до випаровування рідини. З квасолі зцідити рідину. Огірки нарізати кружальцями. Моркву почистити, натерти на тертці з великими вічками. Спасерувати у невеликій кількості олії, накривши кришкою, протягом 2-3 хвилини. Потім додати 2 ст. л. оцту, дрібку цукру й перемішати. Тушкувати ще хвилину. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити. За бажанням додати зелень. Перемащувати салат нічим не потрібно. Олії, яку використовували для смаження, цілком достатньо. Салатик виходить соковитим та пікантним.

Лаханорізо

За цією дивною і трохи смішною для нашого вуха назвою прихована дуже проста, бюджетна та неймовірно смачна страва грецької кухні. Лаханорізо – це тушкований із капустою, бажано молодою, рис по-грецьки.

Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви від цього не постраждають, тільки щоразу буде дещо іншою, а томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води – 150 г пасти).

1 капустина (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями. Моркву натерти на тертці з великими вічками. Капусту тоненько нашаткувати. У глибокій сковорідці спасерувати моркву та цибулю. Додати капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи. Овочі повинні добре підрум’янитися і злегка закарамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату, можна додати трішки цукру, щоб посилити цей процес.

Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травами за смаком. Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити томатним соком. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Для приготування м'ясного рулету можна використовувати готовий м’ясний фарш...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


За словами Олексія Гараня, країна – це не шоу-бізнес, а президент, до того ж, є Верховним головнокомандувачем армії...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:00


Цього року зимові фото в купальниках уже традиційно заполонили соцмережі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


І тільки один з Адамів переконаний, що та жінка, яка з ним – єдина і неповторна, а всі інші однакові...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


Улюбленець Голлівуду, 39-річний красень-актор Кріс Пратт днями освідчився доньці Арнольда Шварценеггера, 29-річній дитячій письменниці Кетрін Шварценеггер...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
22 Січня
21 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео