Вівторок, 23 жовтня 2018
• Сергій Надал у Китаї підписав угоду про вступ Тернополя до Альянсу міст Шовкового шляху • Скандали з чоловіковими коханками її не хвилюють • Юлія Тимошенко наполягає на ухваленні трьох мораторіїв: на підвищення тарифів, приватизацію ГТС та продаж землі • Зупинити підвищення тарифів: «Батьківщина» вимагає позачергового засідання ВРУ (заява партії) • Всі кажуть: “Вам так добре!” але ніхто не хоче тут жити, бо тре робити • У Тернополі знову з’явиться новий парк • Дружина легендарного тернопільського диктора про кохання свого життя • Олег Тягнибок: «Свобода» закликає підтримати Руслана Кошулинського єдиним кандидатом на посаду Президента України від націоналістів» • Роман Безсмертний: «Якщо на засідання Кабміну не прийде глава МВС або міністр оборони, то ніхто цього навіть не помітить» • Відома українська акторка загинула у ДТП • Через необережність інструктора втратила зір • Степан Барна: «Тернопільщина здатна формувати майбутню еліту Збройних сил України» • На Тернопільщині – день жалоби через трагедію в окупованому Криму • У Львові і Києві підвищують вартість проїзду в транспорті • У Тернополі відкрили першу соціально-спортивну школу Фонду «Реал Мадрид» в Україні • Про Томос і «московських демонів» • Учаснику АТО з Лановеччини виділили землю, якої… нема • А Заставному все мало… • «Позивний «Бандерас»: тернополяни у кадрі й поза ним • Через перекриття дороги «газовими активістами» потерпіла молода працівниця патрульної поліції
Фарширована капуста

Опубліковано: 22 Липня о 14:00 55


Головку капусти очистити від зовнішніх листків, помістити в каструлю, залити підсоленою киплячою водою, варити 10 хвилин, поки не стане м'якою.


Савойська капуста або білокачанна молода — 1 головка
100 г свинячого або яловичого фаршу (або курка, індичка)
2 столові ложки вершкового масла
15 г довгого рису
2 цибулини
2 столових ложки олії
яйце — 1 шт.
суміш перців — на свій смак (можна «трав’яний перець» — суміш: коріандр, майоран, паприка, гірчиця, лавровий лист, хрін)
чорний перець, сіль
Для соусу:
1 столова ложка вершкового масла
1 столова ложка борошна
0,5 л молока
сіль, перець
мускатний горіх мелений
кріп (зелень) — 1 невеликий пучок
паста томатна або томатний соус — за бажанням і смаком.

Головку капусти очистити від зовнішніх листків, помістити в каструлю, залити підсоленою киплячою водою, варити 10 хвилин, поки не стане м’якою. Капусту вийняти, покласти на друшляк і дати стекти воді, остудити, видалити кілька верхніх листків, якщо занадто щільні. Перевернути капусту качаном догори, вирізати гострим ножем акуратно серединку (трикутником, як намічають кавун).

Рис зварити до напівготовності в злегка підсоленій воді.

Цибулю нарізати кубиками, підсмажити. Якщо залишилися не дуже жорсткі обрізки капусти, то теж можна дрібно порізати їх як на капустяні оладки, обсмажити разом з цибулею на олії. Змішати з м’ясом, рисом, дрібно нарізаною капустою і сирим яйцем, приправити пряними травами, чорним перцем і сіллю.

Акуратно, за допомогою ложки, наповнити капусту, злегка відсуваючи листя. Добре, якщо вийде заповнити фаршем всі проміжки капусти, формуючи при цьому капустяну головку, а потім перевернути її качаном униз. Важливо, щоб фарширована капуста вийшла добре наповненою фаршем і красиво й акуратно виглядала.

Всю фаршировану капусту змастити вершковим маслом, обгорнути фольгою, запікати 30 хвилин при 180 C.

Підлива

На вершковому маслі підсмажити борошно (злегка, не давати йому сильно рум’янитися), розвести холодним молоком, проварити 5 хвилин. До фаршированої капусти добре підходить і томатний соус, в цей момент якраз саме час додати пасту або соус з томатів на сковороду і протушкувати все разом ще кілька хвилин. Багатьом більше подобається білий соус, хоча для різноманітності господині готують фаршировану капусту і з томатним соусом. Готовий соус приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом, перемішати з нарізаним кропом.

Можна, звичайно, використовувати сметану, це взагалі вийде класика жанру. Начинки теж можуть бути різними. Наприклад, фарш з гречки з підсмаженою цибулею, морквою і грибами (печерицями), болгарським перцем, а також з рибою (лосось, щука, форель, тунець, власне, з будь-якою — на ваш смак ). Процес приготування аналогічний.

Смачного!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Під час заходу міський голова презентував інвестиційний та туристичний потенціал Тернополя...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


48-річна перша леді запевняє: у них із Дональдом усе прекрасно, а скандали з імовірними коханками чоловіка її абсолютно не хвилюють...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Юлія Тимошенко нагадала, що закінчується період дії мораторію на продаж сільськогосподарської землі...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Ми повинні скасувати це необґрунтоване і злочинне рішення. Подорожчання газу для громадян не має відбутися...


Рубрика: Опубліковано: о 18:56


На хуторі Мартинівка на Бучаччині живе лише дві сім'ї - та й ті гніваються між собою ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
23 Жовтня
22 Жовтня
20 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео