Субота, 20 серпня 2022
• Старий парк стане сучасною локацією • «Алея зірок» поповниться зіркою «Захисникам та захисницям України» • «Тернопільська озеряна’2022»: приєднуйтесь до бігу! • Завершують облаштування укриття в школі-ліцеї №6 ім. Н. Яремчука • «Наша молодь – патріотична, вільна, цілеспрямована» • Рибалили, щоб задонатити ЗСУ • Паляниця на Спаса • 400 комплектів форми – для захисників із Тернопільщини • Де у Тернополі передати пакунок військовому? • Наступна зима буде найскладнішою за всі роки незалежності України • Розмалюйте Тернопіль своїми кольорами! • Усе, що треба знати про облаштування укриттів у багатоквартирних будинках Тернополя • «Пам’ятаю, як у Тернополі радянська влада підірвала костел…» • Незряча переселенка мріє побачити своє дитя • Їхали провідати батька у лікарні… • «Від кожного з нас залежить перемога України» • В якому стані укриття в багатоповерхівках Тернополя • Колаборантка із Почаєва підтримувала дії росії • Чому мер Підгайців часто їздить за кордон? • Міст через річку Серет ремонтують за американською технологією
Фарширована капуста

Опубліковано: 22 Липня о 14:00 526


Головку капусти очистити від зовнішніх листків, помістити в каструлю, залити підсоленою киплячою водою, варити 10 хвилин, поки не стане м'якою.


Савойська капуста або білокачанна молода — 1 головка
100 г свинячого або яловичого фаршу (або курка, індичка)
2 столові ложки вершкового масла
15 г довгого рису
2 цибулини
2 столових ложки олії
яйце — 1 шт.
суміш перців — на свій смак (можна «трав’яний перець» — суміш: коріандр, майоран, паприка, гірчиця, лавровий лист, хрін)
чорний перець, сіль
Для соусу:
1 столова ложка вершкового масла
1 столова ложка борошна
0,5 л молока
сіль, перець
мускатний горіх мелений
кріп (зелень) — 1 невеликий пучок
паста томатна або томатний соус — за бажанням і смаком.

Головку капусти очистити від зовнішніх листків, помістити в каструлю, залити підсоленою киплячою водою, варити 10 хвилин, поки не стане м’якою. Капусту вийняти, покласти на друшляк і дати стекти воді, остудити, видалити кілька верхніх листків, якщо занадто щільні. Перевернути капусту качаном догори, вирізати гострим ножем акуратно серединку (трикутником, як намічають кавун).

Рис зварити до напівготовності в злегка підсоленій воді.

Цибулю нарізати кубиками, підсмажити. Якщо залишилися не дуже жорсткі обрізки капусти, то теж можна дрібно порізати їх як на капустяні оладки, обсмажити разом з цибулею на олії. Змішати з м’ясом, рисом, дрібно нарізаною капустою і сирим яйцем, приправити пряними травами, чорним перцем і сіллю.

Акуратно, за допомогою ложки, наповнити капусту, злегка відсуваючи листя. Добре, якщо вийде заповнити фаршем всі проміжки капусти, формуючи при цьому капустяну головку, а потім перевернути її качаном униз. Важливо, щоб фарширована капуста вийшла добре наповненою фаршем і красиво й акуратно виглядала.

Всю фаршировану капусту змастити вершковим маслом, обгорнути фольгою, запікати 30 хвилин при 180 C.

Підлива

На вершковому маслі підсмажити борошно (злегка, не давати йому сильно рум’янитися), розвести холодним молоком, проварити 5 хвилин. До фаршированої капусти добре підходить і томатний соус, в цей момент якраз саме час додати пасту або соус з томатів на сковороду і протушкувати все разом ще кілька хвилин. Багатьом більше подобається білий соус, хоча для різноманітності господині готують фаршировану капусту і з томатним соусом. Готовий соус приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом, перемішати з нарізаним кропом.

Можна, звичайно, використовувати сметану, це взагалі вийде класика жанру. Начинки теж можуть бути різними. Наприклад, фарш з гречки з підсмаженою цибулею, морквою і грибами (печерицями), болгарським перцем, а також з рибою (лосось, щука, форель, тунець, власне, з будь-якою — на ваш смак ). Процес приготування аналогічний.

Смачного!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Днями завершила роботу конкурсна комісія з вибору кращої концепції реконструкції Старого парку в Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


28 серпня з нагоди відзначення Дня міста тернопільська «Алея зірок», що на вулиці вул. Петра Конашевича-Сагайдачного, традиційно поповниться новою зіркою...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:20


З нагоди Дня фізичної культури і спорту в суботу, 10 вересня, відбудуться XXVІ легкоатлетичні змагання з бігу «Тернопільська озеряна’2022»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:04


У Тернополі триває активна підготовка закладів освіти до нового навчального року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:30


В Українському домі відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня молоді...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:09



Теми дня
20 Серпня
19 Серпня
18 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео