Саме тому пропонуємо спробувати приготувати запіканку з гарбуза та сиру, яка подарує подвійну користь дитячому організму та потішить приємним смаком. До гарбузової запіканки можна додавати цукати, родзинки, горішки чи шоколад. У поєднанні з такими ласощами запіканка вмить зникне з вашого столу.
Складники:
гарбуз — 400 г
сир кисломолочний — 350 г
яйця — 2 шт.
цукор — за смаком
горіхи
масло вершкове для змащування форми
Приготування:
Змастити форму маслом, увімкнути піч грітися до 180 градусів.
Натерти на дрібній тертці гарбуз. Протерти через сито або збити у блендері сир (можна цього і не робити, але дітям повітряні і суфлеподібні запіканки дуже подобаються). З’єднати натертий гарбуз, сир, додати яйця, цукор, подрібнені горішки, добре розмішати і викласти у форму. Залежно від соковитості гарбуза і сиру випікати 40-50 хвилин.
Смачного!
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: запіканка, рецепт номера