Субота, 25 травня 2019
• Сім майстрів і 184 години • Як Чортків сезон відкрив: блогерів зібрав, дефіле провів, на польовій кухні смаколики їв • Вкусив кліщ? Несіть його до лабораторії! • «Будапешт їм личить»! • Їсти, любити, фотографувати • Про Fair Play, «цікаві» матчі та… павуків у банці • Олександр Гринюк: «Мене засудили, бо хочуть змести з громадського життя» • Статки Зеленського: вілла в Італії, елітні автівки та скандальне житло на Грушевського • Нові правила техогляду: наклейка на скло • «Нива» здобула виїзну перемогу на п’ятій доданій хвилині • Олександр Зінченко показав свої трофеї • Чемпіонат області • На «вовчиць» і Винник їде! • Наші привітали Зе! • Голова ТОДА Степан Барна подав у відставку • Кульова блискавка влетіла в літню кухню… • «Поспішай творити добро!» Підкинуте щастя! • Почаїв у скорботі: не стало борця за українську церкву Тимофія Палія… • Президент ЗЕ: «Це тільки початок!» • «Не вам мене судити»
Гарбузовий пиріг із корицею

Опубліковано: 30 Жовтня о 18:00 126


Подавати американський гарбузовий пиріг із корицею зі збитими вершками та духмяним чаєм.


Цей десерт у США часто прикрашає стіл під час осінніх свят, а також на Різдво. Основна відмінність у приготуванні американського гарбузового пирога від нашого — багато спецій. Кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх… Завдяки такій різноманітності найніжніша вершково-гарбузова начинка набуває надзвичайного пряного аромату.

Для тіста: 300 г борошна, 1 яйце, 100 г вершкового масла, 50 г маргарину, 1 ст. ложка цукру, 0,5 ст. ложки оцту (або лимонного соку), щіпка солі,100 мл холодної води.

Для начинки: 500 г гарбуза, 350 мл жирних вершків, 50 г цукру, 120 г коричневого цукру, 2 яйця, 0,5 ч. ложки кориці, спеції за смаком: імбир, мускатний горіх, кардамон, гвоздика, духмяний перець, щіпка солі.

 Приготування:

Гарбуз помити, очистити від насіння і волокон. Викласти на застелене папером для випічки деко і поставити у розігріту до 180°С духовку приблизно на годину. Поки запікається гарбуз, приготувати основу для пирога. Змішати просіяне борошно, сіль і цукор. Холодні масло і маргарин посікти ножем і додати у борошно. Ножем подрібнити масло з борошном так, щоб у тісті залишалися невеликі шматочки масла. Яйце трохи збити виделкою, додати у тісто і перемішати. Змішати оцет із дуже холодною водою, влити у тісто і швидко перемішати.

З тіста сформувати приплюснутий корж, загорнути його в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин, щоб воно охололо.

Для начинки із запеченого гарбуза зняти шкірку і перемолоти блендером до однорідного стану. Змішати усі сипучі інгредієнти: обидва види цукру, сіль, корицю та інші спеції. Яйця збити виделкою, додати у суміш і перемішати. Потім додати гарбузове пюре, вершки і знову перемішати.

Тісто помістити між двома шарами пластикової плівки і акуратно розкачати на круглий тонкий корж.

Традиційний американський гарбузовий пиріг із корицею випікають у неглибокій формі з пологими краями діаметром приблизно 23 см. За допомогою плівки акуратно викласти тісто у форму, підрівняти краї, сформувати бортики, виделкою або пальцями роблячи защіпки. В кількох місцях наколоти основу виделкою. На тісто вилити начинку і поставити форму у розігріту до 180°С духовку на годину. Готовність пирога перевіряти  дерев’яною паличкою. Нехай охолоне, потім треба поставими його у холодильник на 3 години. Подавати американський гарбузовий пиріг із корицею зі збитими вершками та духмяним чаєм.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Як для першої леді України створювали вбрання на інавгурацію...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Тендітні панянки у «середньовічних» сукнях, брутальні байкери у шкірі та вишукані моделі в оригінальному дизайнерському вбранні — уся ця «екзотична» публіка цими вихідними зібралася у Чорткові, аби відсвяткувати відкриття туристичного сезону...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Упродовж трьох останніх років Тернопільщину «атакують» кліщі...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Картини Олесі Гудими експонуються у Будайській фортеці...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


«Смачні світлини» від тернопільських фуд-фотографів...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
24 Травня
23 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео