Неділя, 24 червня 2018
• «Чорний ліс» — вишнева спокуса • Чужа дружина хороша на відстані • Меморандум про відзначення наступного року 100-річчя Чортківської офензиви підписали представники Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей • Виставка тернопільського художника «відчинила» столичні Золоті Ворота • Грудьми — на Америку! Українська модель підкорює США • До друку готують книгу пам’яті про Богдана Хаварівського «Усі ми будемо в архіві…» • Тернопільська область долучилася до проекту Марини Порошенко із впровадження інклюзивної освіти • «Ні — поліцейському свавіллю!» • Олег Тягнибок: «Цей день – це свято української перемоги!» • На двох колесах через Америку! • «Артемка можна було врятувати, якби лікарі вчасно поставили діагноз…» • «Союзянки – це Українки з великої літери» • У Києві тепер росте дерево пам’яті Сергія Сірого • Стриптиз для «леді Ю»: перед Тимошенко оголився чоловік • «Не хотів бути «диванним» патріотом!»Після важкої недуги відійшов у засвіти учасник АТО Михайло Марчук із Ланівців • Сесія Тернопільської міськради: депутати підтримали талановитих випускників і розглянули ще майже 300 питань • Тернополянин хотів стати канадійцем завдяки… OLX • Про вбивство на Борщівщині розповів… 9-річний хлопчик • Маргарита Басалига: «В мене все є і я щаслива? Ні! Я щаслива – і в мене все є» • Голод – їхня зброя!
Гоп, мої гречаники!

Опубліковано: 17 Березня о 16:00 64


Гречаники наминатимуть усі! Навіть ті, хто неймовірно корисну гречку незаслужено недолюблює.


Фантазії не вистачає, що приготувати на вечерю? Картопля була вчора, макарони-рис-гречка вже теж обридли… Стоп, з гречкою можна спробувати щось новеньке. Точніше, стареньке, але яке ви давно чомусь не готували. Гречаники наминатимуть усі! Навіть ті, хто неймовірно корисну гречку незаслужено недолюблює.

400 г вареної гречаної каші, 400 г курячого філе, 1 яйце, 1 цибулина, борошно, сіль, перець, олія.

Отож, спочатку треба приготувати гречану кашу – найкраще в казані або будь-якій товстостінній каструлі. У результаті така каша рівномірно провариться і буде розсипчастою. Ідеальна пропорція для приготування гречаної каші 1:2 (крупа/вода). На дві склянки крупи необхідно взяти одну чайну ложку солі. Сіль додати в киплячу воду, а потім всипати крупу. Варити кашу краще під закритою кришкою, приблизно 15 хвилин. Вершкове масло до каші можна не додавати. Остиглу гречану кашу подрібнити в блендері. Можна також пропустити її крізь дрібну сітку на м’ясорубці.

Цибулю посікти, на олії підсмажити до прозорості і додати курячий фарш. Готувати до напівготовності. Викласти в окрему посудину, додати одне яйце, посолити і поперчити за смаком. З сіллю не переборщіть, адже гречку ми вже солили. Вимісити фарш руками. Додати подрібнену гречану масу до фаршу, добре перемішати і кілька разів відбити його, підбираючи фарш руками і з силою кидаючи в миску або на обробну дошку. Руками сформувати невеликі круглі котлетки приблизно
5 см в діаметрі, покласти їх на тарілку або обробну дошку і широким ножем приплюснути, формуючи биточки однакової товщини. Кожен гречаник обкачати в борошні (надлишки борошна бажано скинути). В окремій мисці збити яйця і занурити в них котлетки. Смажити на пательні. Гречаники чудово смакуватимуть зі сметаною або з грибною підливою. Якщо ж ви постите, замість м’ясного фаршу можна додати до гречки тушковані з цибулькою печериці. Теж смакота!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Торт «Чорний ліс» або, як його ще називають, шварцвальдський вишневий торт, — один з найпопулярніших десертів у світі...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Десять років забороненого життя. Все, звичайно, стабілізується. Навіть у коханців. Просто заборонений плід завжди солодший, ніж звичний. Той, який і зривати не треба – тільки простягни руку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Сьогодні для нас важливо донести до молоді, до дітей інформацію про героїзм вояків Української Галицької Армії, котрі 100 років тому, не маючи ні зброї, ні амуніції, визволили практично більшість Тернопілля і частину Івано-Франківщини та Львівщини...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


На відкриття виставки завітали: міністр культури України Євген Нищук, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, глядачі та іноземні гості ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Леанна має цілу армію шанувальників в Instagram, на неї підписані 2,6 млн. користувачів. Дівчина любить відверті фотосесії і сміливі образи...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
23 Червня
22 Червня
21 Червня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео