Субота, 20 жовтня 2018
• Відома українська акторка загинула у ДТП • Через необережність інструктора втратила зір • Степан Барна: «Тернопільщина здатна формувати майбутню еліту Збройних сил України» • На Тернопільщині – день жалоби через трагедію в окупованому Криму • У Львові і Києві підвищують вартість проїзду в транспорті • У Тернополі відкрили першу соціально-спортивну школу Фонду «Реал Мадрид» в Україні • Про Томос і «московських демонів» • Учаснику АТО з Лановеччини виділили землю, якої… нема • А Заставному все мало… • «Позивний «Бандерас»: тернополяни у кадрі й поза ним • Через перекриття дороги «газовими активістами» потерпіла молода працівниця патрульної поліції • Тернопільські перевізники хочуть підняти вартість проїзду • Як ставляться відомі люди Тернопільщини до надання автокефалії Українській православній церкві • Калинова алея у Тернополі – символ пам’яті про загиблих Героїв • Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні — 60! • Тернополянка Настя Бачинська — дворазова призерка юнацької Олімпіади! • Серце на… батарейках! • Сирний маківник з персиками • Зрадники без звання • Je t’aime шкірками від ковбаси…Ірена Карпа втретє вийшла заміж
Гоп, мої гречаники!

Опубліковано: 17 Березня о 16:00 80


Гречаники наминатимуть усі! Навіть ті, хто неймовірно корисну гречку незаслужено недолюблює.


Фантазії не вистачає, що приготувати на вечерю? Картопля була вчора, макарони-рис-гречка вже теж обридли… Стоп, з гречкою можна спробувати щось новеньке. Точніше, стареньке, але яке ви давно чомусь не готували. Гречаники наминатимуть усі! Навіть ті, хто неймовірно корисну гречку незаслужено недолюблює.

400 г вареної гречаної каші, 400 г курячого філе, 1 яйце, 1 цибулина, борошно, сіль, перець, олія.

Отож, спочатку треба приготувати гречану кашу – найкраще в казані або будь-якій товстостінній каструлі. У результаті така каша рівномірно провариться і буде розсипчастою. Ідеальна пропорція для приготування гречаної каші 1:2 (крупа/вода). На дві склянки крупи необхідно взяти одну чайну ложку солі. Сіль додати в киплячу воду, а потім всипати крупу. Варити кашу краще під закритою кришкою, приблизно 15 хвилин. Вершкове масло до каші можна не додавати. Остиглу гречану кашу подрібнити в блендері. Можна також пропустити її крізь дрібну сітку на м’ясорубці.

Цибулю посікти, на олії підсмажити до прозорості і додати курячий фарш. Готувати до напівготовності. Викласти в окрему посудину, додати одне яйце, посолити і поперчити за смаком. З сіллю не переборщіть, адже гречку ми вже солили. Вимісити фарш руками. Додати подрібнену гречану масу до фаршу, добре перемішати і кілька разів відбити його, підбираючи фарш руками і з силою кидаючи в миску або на обробну дошку. Руками сформувати невеликі круглі котлетки приблизно
5 см в діаметрі, покласти їх на тарілку або обробну дошку і широким ножем приплюснути, формуючи биточки однакової товщини. Кожен гречаник обкачати в борошні (надлишки борошна бажано скинути). В окремій мисці збити яйця і занурити в них котлетки. Смажити на пательні. Гречаники чудово смакуватимуть зі сметаною або з грибною підливою. Якщо ж ви постите, замість м’ясного фаршу можна додати до гречки тушковані з цибулькою печериці. Теж смакота!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Водія автобуса затримано. Триває слідство ...


Рубрика: Опубліковано: о 11:12


Тернопільська поліціянтка Олександра Павук після травмування на полігоні перенесла операцію в Італії ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Голова ТОДА відвідав урочистості з нагоди Дня захисника України...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


19 жовтня на Тернопільщині відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Степана Барни оголошено Днем жалоби...


Рубрика: Опубліковано: о 15:00


Різке здорожчання пального провокує чергове підвищення цін на транспортні послуги...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
20 Жовтня
19 Жовтня
18 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео