П’ятниця, 17 серпня 2018
• Новий футбольний майданчик отримали мешканці вулиці Київської • З “Чайкою” зіграємо у Лютежі • Олександр Венгринович: «Лемко був, є і буде!» • Великі дива з маленьких сірників: як тернополянин до Книги рекордів України потрапив! • У Козовій — «рогате свято» • “Нива” – “Минай” 3:2: ВІДЕО ГОЛІВ • Сесія міської ради Тернополя завершилася конструктивно: медики й освітяни будуть із зарплатами! • Зелені зони в Тернополі займуть 40% міста! • Степан Барна: «Фестиваль «Дзвони Лемківщини демонструє, що ми не збираємося відмовлятися від самоідентичності й історичної пам’яті» • Друга після Марчука: “Наречена” Олесі Гудими Стала маркою • Тернопільська Алея зірок поповниться новими іменами • “Карту тернополянина” безкоштовно отримають всі тернопільські першокласники • Україна поступилася Італії в першому матчі домашнього Євро-2018 з міні-футболу • Легкова автівка врізалася у комбайн: водій загинув, пасажирка у реанімації • “Тернопільську Зайцеву” судитимуть? • Героям Небесної Сотні та Володимиру Стаюрі присвоїли звання “Почесний громадянин Тернопільської області” • Або не йди, або не повертайся • Тернопільська легкоатлетка отримала бронзу на чемпіонаті Європи • Пересувний цирк з тваринами відтепер під забороною • Дружина Шумахера придбала віллу на Майорці
Гоп, мої гречаники!

Опубліковано: 17 Березня о 16:00 72


Гречаники наминатимуть усі! Навіть ті, хто неймовірно корисну гречку незаслужено недолюблює.


Фантазії не вистачає, що приготувати на вечерю? Картопля була вчора, макарони-рис-гречка вже теж обридли… Стоп, з гречкою можна спробувати щось новеньке. Точніше, стареньке, але яке ви давно чомусь не готували. Гречаники наминатимуть усі! Навіть ті, хто неймовірно корисну гречку незаслужено недолюблює.

400 г вареної гречаної каші, 400 г курячого філе, 1 яйце, 1 цибулина, борошно, сіль, перець, олія.

Отож, спочатку треба приготувати гречану кашу – найкраще в казані або будь-якій товстостінній каструлі. У результаті така каша рівномірно провариться і буде розсипчастою. Ідеальна пропорція для приготування гречаної каші 1:2 (крупа/вода). На дві склянки крупи необхідно взяти одну чайну ложку солі. Сіль додати в киплячу воду, а потім всипати крупу. Варити кашу краще під закритою кришкою, приблизно 15 хвилин. Вершкове масло до каші можна не додавати. Остиглу гречану кашу подрібнити в блендері. Можна також пропустити її крізь дрібну сітку на м’ясорубці.

Цибулю посікти, на олії підсмажити до прозорості і додати курячий фарш. Готувати до напівготовності. Викласти в окрему посудину, додати одне яйце, посолити і поперчити за смаком. З сіллю не переборщіть, адже гречку ми вже солили. Вимісити фарш руками. Додати подрібнену гречану масу до фаршу, добре перемішати і кілька разів відбити його, підбираючи фарш руками і з силою кидаючи в миску або на обробну дошку. Руками сформувати невеликі круглі котлетки приблизно
5 см в діаметрі, покласти їх на тарілку або обробну дошку і широким ножем приплюснути, формуючи биточки однакової товщини. Кожен гречаник обкачати в борошні (надлишки борошна бажано скинути). В окремій мисці збити яйця і занурити в них котлетки. Смажити на пательні. Гречаники чудово смакуватимуть зі сметаною або з грибною підливою. Якщо ж ви постите, замість м’ясного фаршу можна додати до гречки тушковані з цибулькою печериці. Теж смакота!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Незабаром ще один універсальний спортивний майданчик з’явиться на перехресті вулиць Протасевича, 10А і Лесі Українки....


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Визначено дату, час та місце проведення поєдинку 5-го туру Другої ліги між футбольним клубом "Нива" Тернопіль та "Чайкою" з Петропавлівської Борщагівки...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Понад сім десятків літ минуло від тої страшної депортації, виросли нові покоління, а люди не перестають тужити за силоміць відібраним у них рідним краєм...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Сірникове майстрування уже перестало бути просто хобі — нині це і хобі, і робота, і мрії… ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


Відкриття фестивалю ознаменувалося відкриттям напису «Я люблю Козову» на центральній площі міста...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
16 Серпня
15 Серпня
14 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео