Субота, 20 серпня 2022
• Старий парк стане сучасною локацією • «Алея зірок» поповниться зіркою «Захисникам та захисницям України» • «Тернопільська озеряна’2022»: приєднуйтесь до бігу! • Завершують облаштування укриття в школі-ліцеї №6 ім. Н. Яремчука • «Наша молодь – патріотична, вільна, цілеспрямована» • Рибалили, щоб задонатити ЗСУ • Паляниця на Спаса • 400 комплектів форми – для захисників із Тернопільщини • Де у Тернополі передати пакунок військовому? • Наступна зима буде найскладнішою за всі роки незалежності України • Розмалюйте Тернопіль своїми кольорами! • Усе, що треба знати про облаштування укриттів у багатоквартирних будинках Тернополя • «Пам’ятаю, як у Тернополі радянська влада підірвала костел…» • Незряча переселенка мріє побачити своє дитя • Їхали провідати батька у лікарні… • «Від кожного з нас залежить перемога України» • В якому стані укриття в багатоповерхівках Тернополя • Колаборантка із Почаєва підтримувала дії росії • Чому мер Підгайців часто їздить за кордон? • Міст через річку Серет ремонтують за американською технологією
Гоп, мої гречаники!

Опубліковано: 17 Березня о 16:00 340


Гречаники наминатимуть усі! Навіть ті, хто неймовірно корисну гречку незаслужено недолюблює.


Фантазії не вистачає, що приготувати на вечерю? Картопля була вчора, макарони-рис-гречка вже теж обридли… Стоп, з гречкою можна спробувати щось новеньке. Точніше, стареньке, але яке ви давно чомусь не готували. Гречаники наминатимуть усі! Навіть ті, хто неймовірно корисну гречку незаслужено недолюблює.

400 г вареної гречаної каші, 400 г курячого філе, 1 яйце, 1 цибулина, борошно, сіль, перець, олія.

Отож, спочатку треба приготувати гречану кашу – найкраще в казані або будь-якій товстостінній каструлі. У результаті така каша рівномірно провариться і буде розсипчастою. Ідеальна пропорція для приготування гречаної каші 1:2 (крупа/вода). На дві склянки крупи необхідно взяти одну чайну ложку солі. Сіль додати в киплячу воду, а потім всипати крупу. Варити кашу краще під закритою кришкою, приблизно 15 хвилин. Вершкове масло до каші можна не додавати. Остиглу гречану кашу подрібнити в блендері. Можна також пропустити її крізь дрібну сітку на м’ясорубці.

Цибулю посікти, на олії підсмажити до прозорості і додати курячий фарш. Готувати до напівготовності. Викласти в окрему посудину, додати одне яйце, посолити і поперчити за смаком. З сіллю не переборщіть, адже гречку ми вже солили. Вимісити фарш руками. Додати подрібнену гречану масу до фаршу, добре перемішати і кілька разів відбити його, підбираючи фарш руками і з силою кидаючи в миску або на обробну дошку. Руками сформувати невеликі круглі котлетки приблизно
5 см в діаметрі, покласти їх на тарілку або обробну дошку і широким ножем приплюснути, формуючи биточки однакової товщини. Кожен гречаник обкачати в борошні (надлишки борошна бажано скинути). В окремій мисці збити яйця і занурити в них котлетки. Смажити на пательні. Гречаники чудово смакуватимуть зі сметаною або з грибною підливою. Якщо ж ви постите, замість м’ясного фаршу можна додати до гречки тушковані з цибулькою печериці. Теж смакота!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Днями завершила роботу конкурсна комісія з вибору кращої концепції реконструкції Старого парку в Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


28 серпня з нагоди відзначення Дня міста тернопільська «Алея зірок», що на вулиці вул. Петра Конашевича-Сагайдачного, традиційно поповниться новою зіркою...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:20


З нагоди Дня фізичної культури і спорту в суботу, 10 вересня, відбудуться XXVІ легкоатлетичні змагання з бігу «Тернопільська озеряна’2022»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:04


У Тернополі триває активна підготовка закладів освіти до нового навчального року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:30


В Українському домі відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня молоді...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:09



Теми дня
20 Серпня
19 Серпня
18 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео