Вівторок, 31 березня 2020
• У голови Монастириської міської ради діагностували COVID-19 • Боротьба з коронавірусом: у Тернополі посилили заходи безпеки • Вандал познущався над пам’ятником воїнам Другої світової війни • Ринок землі в Україні: що потрібно знати? • Сергій Сивохо більше не радник секретаря РНБО • Верховна Рада призначила нових очільників МОЗ і Мінфіну • Верховна Рада звільнила очільників МОЗ і міністерства фінансів • У Тернопільській області діятимуть мобільні медичні бригади • “Корона”: як врятувати хворого • «Все буде добре!» — кажу собі, хоч у мене — коронавірус» • В Україні підтверджено 480 випадків COVID-19 • Коронавірус: МОЗ повідомило критерії, за якими людину вважають контактною • 10 рецептів імбирних напоїв для міцного імунітету • П’ять продуктів, які найкраще захищають від коронавірусу • На Тернопільщині – 57 випадків COVID-19 • Як зробити багаторазову маску від коронавірусу власноруч • На Тернопільщині коронавірус виявили у півторарічної дитини • Коронавірус забрав життя чоловіка з Монастирищини • Відомі логотипи у стилі карантину • У Тернополі підтверджено другий випадок захворювання на COVID-19
Гріємося і зігріваємо!

Опубліковано: 26 Листопада о 10:00 53


З настанням холодів ми, звісно, хочемо зігрітися, а натомість починаємо… більше їсти. Бо гріємося чаєм, а до чаю щоразу – тістечка та канапки з ковбаскою.


Користь таких перекусів вельми сумнівна. Та й на боках за зиму «осяде» ковбаска, а якщо звикли класти її ще й на скибку батона, густо змащену майонезом, то маєте усі шанси навесні не застібнути улюблену спідничку. Тож щиро радимо вам замінити магазинну «хімію» на закуски домашнього приготування, скажімо, печінковий паштет. Якщо ця страва ще не стала улюбленою для вашої сім’ї, обов’язково приготуйте її найближчими днями. Адже це не тільки смачно, а й корисно: печінковий паштет містить у своєму складі, зокрема, білок, залізо, фолієву кислоту та вітаміни групи В, тож така канапочка зранку зарядить енергією на цілий день. На обід на роботу не полінуйтеся приготувати  і взяти з собою замість магазинних булочок, наприклад, картопляні зрази, які смакують і теплими, і холодними. А ввечері зігрівайте ароматним глінтвейном та своєю турботою й любов’ю дорогих вам людей. Смакуймо кожну мить життя! І тоді жоден холод не зможе торкнутися наших душ.


Печінковий паштет

1 кг курячої печінки, 2 цибулини, 2 морквини, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр – за смаком, 100 г вершкового масла, трішки молока.

Щоб печінковий паштет вдався смачний, треба вибрати свіжу, рожеву, не морожену печінку. Промити печінку та видалити всі плівки і прожилки.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на грубій тертці. Смажити овочі на сковорідці під кришкою 20 хвилин. Додати до овочів печінку, нарізану тонкими смужками. Помішуючи, обсмажити кілька хвилин, знову накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Вкінці посолити, додати мелений коріандр, перець, масло і долити трішки молока. Через 5 хвилин зняти з вогню. Подрібнити всю масу до стану однорідного паштету блендером. Намащувати печінковий паштет на скибочки хліба, тости або крекери, прикрасити зеленню та овочами – як вам найкраще смакує.


Картопляні зрази з грибами

1,5 кг картоплі, 0,5 кг шампіньйонів, 30 г вершкового масла, 1 яйце, 3 ст. л. борошна, 2 цибулини, борошно для обкачування, сіль, перець за смаком.

Цибулю почистити, дрібно нарізати і підсмажити на олії. Гриби почистити, дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності. За 2-3 хвилини до кінця приготування можна ще додати зубчик часнику, пропущеного через часникодавку.

Картоплю відварити до готовності, додати вершкове масло і приготувати пюре. Злегка охолодити пюре, додати яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішати.

У долоні зробити картопляний коржик, покласти в центр грибну начинку. Сформувати зрази та обкачати в борошні. Смажити на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки. Перед подачею до столу можна полити зрази сметаною чи грибною підливою, прикрасити зеленню.

Картопляні зрази можна готувати з різноманітними начинками: м’ясом, печінкою, сиром, капустою.


Глінтвейн класичний

750 мл червоного сухого вина, чверть склянки води, 2 ст. ложки цукру, 5 гвоздичок, 2 зірочки бадьяну, 2 палички кориці, щіпка тертого мускатного горіха.

Залити водою прянощі, кип’ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хв. дати настоятися. До вина додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити настій прянощів в гаряче вино.

 Секрети смачного глінтвейну 

* Вино не треба доводити до кипіння, а лише підігрівати.
* Вибір вина залежить від рецепту і від вашого смаку, але найбільш часто використовуються червоні сухі вина.
* Прянощі необхідно додавати обережно – не можна допустити передозування. Краще додати менше, ніж допустити перенасиченість – інакше зіпсуєте напій.
* Перед подачею глінтвейн потрібно процідити, щоб напій став прозорим і блискучим.
* П’ють глінтвейн гарячим, бажано з керамічних чашок, які довше зберігають тепло і неповторний аромат напою.
* Якщо ви не вживаєте алкоголь, то замініть вино на виноградний або яблучний сік. Від цукру в цьому випадку краще відмовитися.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Сьогодні голова Монастириської міської ради Андрій Старух повідомив у соцмережі, що в нього лабораторно підтвердили COVID-19...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 22:27


Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом посилив заходи безпеки ...


Опубліковано: о 18:24


У с. Нирків (Заліщицький р-н) пошкоджено пам’ятник невідомому солдату...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:59


31 березня на позачерговому засіданні Верховної Ради було прийнято законопроєкт про ринок землі
...


Опубліковано: о 12:00


Шоумена і коміка Сергія Сивохо звільнили з посади радника секретаря Ради національної безпеки і оборони...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
31 Березня
30 Березня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео