Неділя, 16 грудня 2018
• В «Укрпошті» діє резиденція новорічного чарівника • Як Петро Порошенко зміцнив позиції української мови на радіо, ТБ, в кіно і освіті • Майже 350 мільйонів гривень залучили громади Тернопілля на реалізацію інфраструктурних проектів • «Йде Різдво» –жива автентика від Ірини Музики • Поджазували на славу! • На Тернопільщині створили громадську організацію Спілка воїнів та волонтерів АТО • 12 тернопільських майстрів тайського боксу привезли нагороди з Івано-Франківська • Тернополянка Надія Бенькалович про те, як хвороба перевернула її ставлення до життя • «Сопілка привела до Тернополя, а тут я пізнав… Бога!» • У Тернополі відкрили сучасний офіс «Open Space» • Анатолій Гриценко і Віктор Чумак заявили про об’єднання • Сестра Василя Ломаченка — просто красуня! • Поштарський бунт • Блискавичний успіх Юлії Джими • Василь Ломаченко об’єднав титули • «Ставайте на коліна, бо я вас вб’ю!» • Володимир Колінець: «Буш агітував за збереження Союзу» • Самогубство через… субсидію • «Якби Віктор не стрибнув з балкона, він би згорів…» • Останні слова Стіва Джобса
Гріємося і зігріваємо!

Опубліковано: 26 Листопада о 10:00 36


З настанням холодів ми, звісно, хочемо зігрітися, а натомість починаємо… більше їсти. Бо гріємося чаєм, а до чаю щоразу – тістечка та канапки з ковбаскою.


Користь таких перекусів вельми сумнівна. Та й на боках за зиму «осяде» ковбаска, а якщо звикли класти її ще й на скибку батона, густо змащену майонезом, то маєте усі шанси навесні не застібнути улюблену спідничку. Тож щиро радимо вам замінити магазинну «хімію» на закуски домашнього приготування, скажімо, печінковий паштет. Якщо ця страва ще не стала улюбленою для вашої сім’ї, обов’язково приготуйте її найближчими днями. Адже це не тільки смачно, а й корисно: печінковий паштет містить у своєму складі, зокрема, білок, залізо, фолієву кислоту та вітаміни групи В, тож така канапочка зранку зарядить енергією на цілий день. На обід на роботу не полінуйтеся приготувати  і взяти з собою замість магазинних булочок, наприклад, картопляні зрази, які смакують і теплими, і холодними. А ввечері зігрівайте ароматним глінтвейном та своєю турботою й любов’ю дорогих вам людей. Смакуймо кожну мить життя! І тоді жоден холод не зможе торкнутися наших душ.


Печінковий паштет

1 кг курячої печінки, 2 цибулини, 2 морквини, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр – за смаком, 100 г вершкового масла, трішки молока.

Щоб печінковий паштет вдався смачний, треба вибрати свіжу, рожеву, не морожену печінку. Промити печінку та видалити всі плівки і прожилки.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на грубій тертці. Смажити овочі на сковорідці під кришкою 20 хвилин. Додати до овочів печінку, нарізану тонкими смужками. Помішуючи, обсмажити кілька хвилин, знову накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Вкінці посолити, додати мелений коріандр, перець, масло і долити трішки молока. Через 5 хвилин зняти з вогню. Подрібнити всю масу до стану однорідного паштету блендером. Намащувати печінковий паштет на скибочки хліба, тости або крекери, прикрасити зеленню та овочами – як вам найкраще смакує.


Картопляні зрази з грибами

1,5 кг картоплі, 0,5 кг шампіньйонів, 30 г вершкового масла, 1 яйце, 3 ст. л. борошна, 2 цибулини, борошно для обкачування, сіль, перець за смаком.

Цибулю почистити, дрібно нарізати і підсмажити на олії. Гриби почистити, дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності. За 2-3 хвилини до кінця приготування можна ще додати зубчик часнику, пропущеного через часникодавку.

Картоплю відварити до готовності, додати вершкове масло і приготувати пюре. Злегка охолодити пюре, додати яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішати.

У долоні зробити картопляний коржик, покласти в центр грибну начинку. Сформувати зрази та обкачати в борошні. Смажити на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки. Перед подачею до столу можна полити зрази сметаною чи грибною підливою, прикрасити зеленню.

Картопляні зрази можна готувати з різноманітними начинками: м’ясом, печінкою, сиром, капустою.


Глінтвейн класичний

750 мл червоного сухого вина, чверть склянки води, 2 ст. ложки цукру, 5 гвоздичок, 2 зірочки бадьяну, 2 палички кориці, щіпка тертого мускатного горіха.

Залити водою прянощі, кип’ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хв. дати настоятися. До вина додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити настій прянощів в гаряче вино.

 Секрети смачного глінтвейну 

* Вино не треба доводити до кипіння, а лише підігрівати.
* Вибір вина залежить від рецепту і від вашого смаку, але найбільш часто використовуються червоні сухі вина.
* Прянощі необхідно додавати обережно – не можна допустити передозування. Краще додати менше, ніж допустити перенасиченість – інакше зіпсуєте напій.
* Перед подачею глінтвейн потрібно процідити, щоб напій став прозорим і блискучим.
* П’ють глінтвейн гарячим, бажано з керамічних чашок, які довше зберігають тепло і неповторний аромат напою.
* Якщо ви не вживаєте алкоголь, то замініть вино на виноградний або яблучний сік. Від цукру в цьому випадку краще відмовитися.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

14 грудня у головному відділенні Тернопільської «Укрпошти» розпочала діяльність резиденція новорічного чарівника...


Автор: Опубліковано: о 19:00


Саме за Порошенка Україна остаточно й безповоротно вийшла з російського мовного та інформаційного простору...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Тернопільщина була і залишається лідером децентралізації, що розпочалася майже п’ять років тому. Тоді ж держава віддала ресурси і повноваження на місця...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:00


Нині гурт «Фіра» готує нову програму і вже незабаром — 14 січня у драмтеатрі — репрезентуватиме альбом «Йде Різдво» тернополянам...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Упродовж усіх фестивальних днів у драмтеатрі був аншлаг, а на afterparty в “Козі” збиралося стільки люду, що не те, що яблуку, голці ніде впасти було...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00



Теми дня
14 Грудня
13 Грудня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео