П’ятниця, 29 березня 2024
• Тернополянин обливав припарковані автомобілі кислотою • Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Тернопільщини • У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу
Гріємося і зігріваємо!

Опубліковано: 26 Листопада о 10:00 69


З настанням холодів ми, звісно, хочемо зігрітися, а натомість починаємо… більше їсти. Бо гріємося чаєм, а до чаю щоразу – тістечка та канапки з ковбаскою.


Користь таких перекусів вельми сумнівна. Та й на боках за зиму «осяде» ковбаска, а якщо звикли класти її ще й на скибку батона, густо змащену майонезом, то маєте усі шанси навесні не застібнути улюблену спідничку. Тож щиро радимо вам замінити магазинну «хімію» на закуски домашнього приготування, скажімо, печінковий паштет. Якщо ця страва ще не стала улюбленою для вашої сім’ї, обов’язково приготуйте її найближчими днями. Адже це не тільки смачно, а й корисно: печінковий паштет містить у своєму складі, зокрема, білок, залізо, фолієву кислоту та вітаміни групи В, тож така канапочка зранку зарядить енергією на цілий день. На обід на роботу не полінуйтеся приготувати  і взяти з собою замість магазинних булочок, наприклад, картопляні зрази, які смакують і теплими, і холодними. А ввечері зігрівайте ароматним глінтвейном та своєю турботою й любов’ю дорогих вам людей. Смакуймо кожну мить життя! І тоді жоден холод не зможе торкнутися наших душ.


Печінковий паштет

1 кг курячої печінки, 2 цибулини, 2 морквини, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр – за смаком, 100 г вершкового масла, трішки молока.

Щоб печінковий паштет вдався смачний, треба вибрати свіжу, рожеву, не морожену печінку. Промити печінку та видалити всі плівки і прожилки.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на грубій тертці. Смажити овочі на сковорідці під кришкою 20 хвилин. Додати до овочів печінку, нарізану тонкими смужками. Помішуючи, обсмажити кілька хвилин, знову накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Вкінці посолити, додати мелений коріандр, перець, масло і долити трішки молока. Через 5 хвилин зняти з вогню. Подрібнити всю масу до стану однорідного паштету блендером. Намащувати печінковий паштет на скибочки хліба, тости або крекери, прикрасити зеленню та овочами – як вам найкраще смакує.


Картопляні зрази з грибами

1,5 кг картоплі, 0,5 кг шампіньйонів, 30 г вершкового масла, 1 яйце, 3 ст. л. борошна, 2 цибулини, борошно для обкачування, сіль, перець за смаком.

Цибулю почистити, дрібно нарізати і підсмажити на олії. Гриби почистити, дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності. За 2-3 хвилини до кінця приготування можна ще додати зубчик часнику, пропущеного через часникодавку.

Картоплю відварити до готовності, додати вершкове масло і приготувати пюре. Злегка охолодити пюре, додати яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішати.

У долоні зробити картопляний коржик, покласти в центр грибну начинку. Сформувати зрази та обкачати в борошні. Смажити на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки. Перед подачею до столу можна полити зрази сметаною чи грибною підливою, прикрасити зеленню.

Картопляні зрази можна готувати з різноманітними начинками: м’ясом, печінкою, сиром, капустою.


Глінтвейн класичний

750 мл червоного сухого вина, чверть склянки води, 2 ст. ложки цукру, 5 гвоздичок, 2 зірочки бадьяну, 2 палички кориці, щіпка тертого мускатного горіха.

Залити водою прянощі, кип’ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хв. дати настоятися. До вина додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити настій прянощів в гаряче вино.

 Секрети смачного глінтвейну 

* Вино не треба доводити до кипіння, а лише підігрівати.
* Вибір вина залежить від рецепту і від вашого смаку, але найбільш часто використовуються червоні сухі вина.
* Прянощі необхідно додавати обережно – не можна допустити передозування. Краще додати менше, ніж допустити перенасиченість – інакше зіпсуєте напій.
* Перед подачею глінтвейн потрібно процідити, щоб напій став прозорим і блискучим.
* П’ють глінтвейн гарячим, бажано з керамічних чашок, які довше зберігають тепло і неповторний аромат напою.
* Якщо ви не вживаєте алкоголь, то замініть вино на виноградний або яблучний сік. Від цукру в цьому випадку краще відмовитися.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , , ,

Нещодавно опубліковане

У середині березня до співробітників Тернопільського районного управління поліції почали надходити повідомлення від жителів обласного центру про те, що невідома особа обливала речовиною, ймовірно, кислотою їхні автомобілі, припарковані в дворах житлових будинків...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:27


В Україні реабілітаційна допомога є безоплатною та покривається Програмою медичних гарантій...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:04


У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56



Теми дня
29 Березня
26 Березня
25 Березня
24 Березня