Середа, 25 квітня 2018
• Онищенко анонсував компромат на Ситника • Рамки — в голові • Після 35 років подружжя дізнався, що 9 дітей… не його • Маленький принц – до дня народження королеви • «Еротичні фото зрушують стосунки з місця, щоб вони не костеніли» Фотостудії Іри та Юри Зелененьких – 10 років! • Відзначили лауреатів обласного футзального сезону • «Нива» нарешті перемогла • Дівчата – на мільйон • Нові циркуляційні насоси дозволяють двом тернопільським котельням економити до мільйона гривень на місяць • Щоб дім став теплішим Як тернополянам скористатися програмою «теплих кредитів» • Антикорупційний суд в Україні: створити не можна ігнорувати • Вісім місяців в окопах на «нульовій»… Анатолій Карпець із Заліщиків пішов воювати, щоб підмінити свого брата-кіборга • Медична реформа знизу: у тернопільських лікарнях створюють домашні умови для лікування • Тернопіль розвивається за Генеральним планом та із врахуванням думки громади • Володимир Гройсман: «Закон про жорстке покарання за підкуп виборців дозволить отримати нову якість нардепів» • Оксана Муха: «Мені нецікаво бути співачкою однієї пісні» • Автокефалія Православної церкви в Україні чи «великий пшик» по-новому? • Олексія Станька відпустили під домашній арешт • Олександра Бартків: «У день вибуху на ЧАЕС я саме закінчила ремонт у квартирі в Прип’яті…» • Школярка з Тернопільщини – одна з найкращих на міжнародному літературному конкурсі
Гріємося і зігріваємо!

Опубліковано: 26 Листопада о 10:00 33


З настанням холодів ми, звісно, хочемо зігрітися, а натомість починаємо… більше їсти. Бо гріємося чаєм, а до чаю щоразу – тістечка та канапки з ковбаскою.


Користь таких перекусів вельми сумнівна. Та й на боках за зиму «осяде» ковбаска, а якщо звикли класти її ще й на скибку батона, густо змащену майонезом, то маєте усі шанси навесні не застібнути улюблену спідничку. Тож щиро радимо вам замінити магазинну «хімію» на закуски домашнього приготування, скажімо, печінковий паштет. Якщо ця страва ще не стала улюбленою для вашої сім’ї, обов’язково приготуйте її найближчими днями. Адже це не тільки смачно, а й корисно: печінковий паштет містить у своєму складі, зокрема, білок, залізо, фолієву кислоту та вітаміни групи В, тож така канапочка зранку зарядить енергією на цілий день. На обід на роботу не полінуйтеся приготувати  і взяти з собою замість магазинних булочок, наприклад, картопляні зрази, які смакують і теплими, і холодними. А ввечері зігрівайте ароматним глінтвейном та своєю турботою й любов’ю дорогих вам людей. Смакуймо кожну мить життя! І тоді жоден холод не зможе торкнутися наших душ.


Печінковий паштет

1 кг курячої печінки, 2 цибулини, 2 морквини, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр – за смаком, 100 г вершкового масла, трішки молока.

Щоб печінковий паштет вдався смачний, треба вибрати свіжу, рожеву, не морожену печінку. Промити печінку та видалити всі плівки і прожилки.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на грубій тертці. Смажити овочі на сковорідці під кришкою 20 хвилин. Додати до овочів печінку, нарізану тонкими смужками. Помішуючи, обсмажити кілька хвилин, знову накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Вкінці посолити, додати мелений коріандр, перець, масло і долити трішки молока. Через 5 хвилин зняти з вогню. Подрібнити всю масу до стану однорідного паштету блендером. Намащувати печінковий паштет на скибочки хліба, тости або крекери, прикрасити зеленню та овочами – як вам найкраще смакує.


Картопляні зрази з грибами

1,5 кг картоплі, 0,5 кг шампіньйонів, 30 г вершкового масла, 1 яйце, 3 ст. л. борошна, 2 цибулини, борошно для обкачування, сіль, перець за смаком.

Цибулю почистити, дрібно нарізати і підсмажити на олії. Гриби почистити, дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності. За 2-3 хвилини до кінця приготування можна ще додати зубчик часнику, пропущеного через часникодавку.

Картоплю відварити до готовності, додати вершкове масло і приготувати пюре. Злегка охолодити пюре, додати яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішати.

У долоні зробити картопляний коржик, покласти в центр грибну начинку. Сформувати зрази та обкачати в борошні. Смажити на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки. Перед подачею до столу можна полити зрази сметаною чи грибною підливою, прикрасити зеленню.

Картопляні зрази можна готувати з різноманітними начинками: м’ясом, печінкою, сиром, капустою.


Глінтвейн класичний

750 мл червоного сухого вина, чверть склянки води, 2 ст. ложки цукру, 5 гвоздичок, 2 зірочки бадьяну, 2 палички кориці, щіпка тертого мускатного горіха.

Залити водою прянощі, кип’ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хв. дати настоятися. До вина додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити настій прянощів в гаряче вино.

 Секрети смачного глінтвейну 

* Вино не треба доводити до кипіння, а лише підігрівати.
* Вибір вина залежить від рецепту і від вашого смаку, але найбільш часто використовуються червоні сухі вина.
* Прянощі необхідно додавати обережно – не можна допустити передозування. Краще додати менше, ніж допустити перенасиченість – інакше зіпсуєте напій.
* Перед подачею глінтвейн потрібно процідити, щоб напій став прозорим і блискучим.
* П’ють глінтвейн гарячим, бажано з керамічних чашок, які довше зберігають тепло і неповторний аромат напою.
* Якщо ви не вживаєте алкоголь, то замініть вино на виноградний або яблучний сік. Від цукру в цьому випадку краще відмовитися.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Депутат-втікач Олександр Онищенко заявив, що не говорив з директором НАБУ Артемом Ситником про "плівки" і пригрозив йому компроматом...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:58


Я хочу виховувати своїх дітей сама, хвилюватись не за майно, а за те, що справді важливо...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:51


Професор марокканського міста Сіді-Сліман був одружений 35 років, за цей час у них з дружиною народилося 9 дітей...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:11


21 квітня королеві Великобританії Єлизаветі ІІ виповнилося 92 роки, а через два дні з’явився на світ ще один її правнук: британський принц Вільям і герцогиня Кембриджська Кетрін Міддлтон 23-го квітня стали батьками втретє...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:09


Ось уже 10 років поспіль Ірина та Юрій Зелененькі за допомогою фотоапарата та власного неповторного креативного бачення закарбовують найкращі життєві миттєвості багатьох тернополян – маленьких і дорослих, відомих і не дуже...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:06



Теми дня
25 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео