Понеділок, 22 січня 2018
• Фото принца Гаррі та Меган Маркл розкритикували за… надмірну сексуальність • Справжній запорожець! Після семи доньок у сім’ї народився семикілограмовий син-богатир • Профілактика за Лобановським • Україна визначилася зі складом на Олімпіаду • Соціальну працівницю із Сапанова спіткала біда • У Варшаві пропала заробітчанка із Кременеччини • Вчителька облилась соляркою і спалила себе живцем… • Замерз тернопільський митець Валерій Сеньків • Трагедія на Святвечір: автомобіль збив 23-річну Мар’яну Якимчук (деталі) • Загадкова смерть 24-річної Марії Коцар із Саранчуків (деталі) • У Тернополі буде ІІІ Віденський бал • Під вінець – до Піднебесної • У Тернополі відбудеться допрем’єрний показ фільму про Василя Сліпака • Наколядували на рекорд! • Іван Марчук: «Ми навіть не уявляємо, в якому болоті сидимо…» • Помер рок-музикант Шон Карр • 2017-ий став роком масштабного оновлення дорожньої інфраструктури Тернопільщини • «Картка тернополянина»: долаємо «проблеми росту» • Приватні перевізники хотіли «шантажнути» тернополян. Затія провалилася • Фінансова геніальність: Яценюк і Аваков заробили мільйони на неприбутковому бізнесі
Гріємося і зігріваємо!

Опубліковано: 26 Листопада о 10:0028



З настанням холодів ми, звісно, хочемо зігрітися, а натомість починаємо… більше їсти. Бо гріємося чаєм, а до чаю щоразу – тістечка та канапки з ковбаскою.


Користь таких перекусів вельми сумнівна. Та й на боках за зиму «осяде» ковбаска, а якщо звикли класти її ще й на скибку батона, густо змащену майонезом, то маєте усі шанси навесні не застібнути улюблену спідничку. Тож щиро радимо вам замінити магазинну «хімію» на закуски домашнього приготування, скажімо, печінковий паштет. Якщо ця страва ще не стала улюбленою для вашої сім’ї, обов’язково приготуйте її найближчими днями. Адже це не тільки смачно, а й корисно: печінковий паштет містить у своєму складі, зокрема, білок, залізо, фолієву кислоту та вітаміни групи В, тож така канапочка зранку зарядить енергією на цілий день. На обід на роботу не полінуйтеся приготувати  і взяти з собою замість магазинних булочок, наприклад, картопляні зрази, які смакують і теплими, і холодними. А ввечері зігрівайте ароматним глінтвейном та своєю турботою й любов’ю дорогих вам людей. Смакуймо кожну мить життя! І тоді жоден холод не зможе торкнутися наших душ.


Печінковий паштет

1 кг курячої печінки, 2 цибулини, 2 морквини, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр – за смаком, 100 г вершкового масла, трішки молока.

Щоб печінковий паштет вдався смачний, треба вибрати свіжу, рожеву, не морожену печінку. Промити печінку та видалити всі плівки і прожилки.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на грубій тертці. Смажити овочі на сковорідці під кришкою 20 хвилин. Додати до овочів печінку, нарізану тонкими смужками. Помішуючи, обсмажити кілька хвилин, знову накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Вкінці посолити, додати мелений коріандр, перець, масло і долити трішки молока. Через 5 хвилин зняти з вогню. Подрібнити всю масу до стану однорідного паштету блендером. Намащувати печінковий паштет на скибочки хліба, тости або крекери, прикрасити зеленню та овочами – як вам найкраще смакує.


Картопляні зрази з грибами

1,5 кг картоплі, 0,5 кг шампіньйонів, 30 г вершкового масла, 1 яйце, 3 ст. л. борошна, 2 цибулини, борошно для обкачування, сіль, перець за смаком.

Цибулю почистити, дрібно нарізати і підсмажити на олії. Гриби почистити, дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності. За 2-3 хвилини до кінця приготування можна ще додати зубчик часнику, пропущеного через часникодавку.

Картоплю відварити до готовності, додати вершкове масло і приготувати пюре. Злегка охолодити пюре, додати яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішати.

У долоні зробити картопляний коржик, покласти в центр грибну начинку. Сформувати зрази та обкачати в борошні. Смажити на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки. Перед подачею до столу можна полити зрази сметаною чи грибною підливою, прикрасити зеленню.

Картопляні зрази можна готувати з різноманітними начинками: м’ясом, печінкою, сиром, капустою.


Глінтвейн класичний

750 мл червоного сухого вина, чверть склянки води, 2 ст. ложки цукру, 5 гвоздичок, 2 зірочки бадьяну, 2 палички кориці, щіпка тертого мускатного горіха.

Залити водою прянощі, кип’ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хв. дати настоятися. До вина додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити настій прянощів в гаряче вино.

 Секрети смачного глінтвейну 

* Вино не треба доводити до кипіння, а лише підігрівати.
* Вибір вина залежить від рецепту і від вашого смаку, але найбільш часто використовуються червоні сухі вина.
* Прянощі необхідно додавати обережно – не можна допустити передозування. Краще додати менше, ніж допустити перенасиченість – інакше зіпсуєте напій.
* Перед подачею глінтвейн потрібно процідити, щоб напій став прозорим і блискучим.
* П’ють глінтвейн гарячим, бажано з керамічних чашок, які довше зберігають тепло і неповторний аромат напою.
* Якщо ви не вживаєте алкоголь, то замініть вино на виноградний або яблучний сік. Від цукру в цьому випадку краще відмовитися.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Якщо раніше фотографії майбутнього подружжя викликали у громадськості захоплення, то цього разу в соцмережах королівські знімки розкритикували...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


У святкові дні в Запорізькій області народилося немовля вагою понад 7 кілограмів. Хлопчик, удвічі більший за середньостатистичного новонародженого, здивував навіть досвідчених лікарів...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Так уже традиційно в нас ведеться, що  у святкову пору проблема вживання  міцних напоїв (і зловживання ними) набуває особливої актуальності та гостроти...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


До Кореї поїдуть двоє нинішніх тернополян і одна колишня...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Перед Новим роком раптово занедужала 43-річна Тетяна Ковтонюк із села Сапанів Кременецького району...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
21 Січня
20 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео