Тепла погода кличе на природу. Чимало українців на вихідні їдуть за місто. Одні — щоб покопирсатися на дачі, інші — відпочити в Карпатах чи просто на лісовій галявині за містом. Але ні в першому, ні в другому випадку без обіду на свіжому повітрі не обійтися. Як же зробити його не лише смачним, а й без надмірного витрачання часу й зусиль?
Отже, що потрібно, щоб влаштувати пікнік? Ідеальний варіант — спеціальний розкладний столик зі стільчиками, але якщо їх немає, то підійде килимок, скатертина, одноразовий чи спеціальний посуд, серветки, напої та їжа. Власне щодо їжі. Ми звикли, що найкращий варіант для пікніка — шашлик. Чому? Бо він смачний, ситний і процес його приготування пов’язаний із вогнищем. А чи може бути щось краще, ніж зібратися із родиною чи друзями біля вогнища? Звісно, ні.
Однак є в такому відпочинку певні мінуси. По-перше, готуючись до пікніка, треба заздалегідь обрати “ правильне” м’ясо. По-друге, слід знайти хороший рецепт для маринування. По-третє, потрібно замаринувати м’ясо бодай на кілька годин. Відтак спонтанного відпочинку зі смакуванням такого шашлику точно не вийде. Зрештою, і це ще не всі турботи. Адже ніхто ніколи не впевнений, що шашлик вдасться на всі сто. То він не соковитий, а сухий, то навпаки – непросмажений. А так би хотілося, щоб усе було бездоганно! Як цього досягнути, ми розпитали експерта м’ясної галузі «Родинної ковбаски».
Сьогодні є безліч варіантів, як спростити приготування шашлику, каже Василь Борис, заступник начальника ковбасного цеху ТзОВ «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска»). Один з них — придбати готовий маринований шашлик. Такий спосіб ідеальний як для спонтанного відпочинку, так і для добре спланованого, адже зекономить ваш час та зусилля. Щоправда, купувати маринований шашлик раджу тільки у перевірених виробників, які відповідають за свій продукт власною репутацією. М’ясо для маринування обов’язково має бути свіженьким. Представники стихійної торгівлі цим правилом частенько нехтують. Тому – довіряйте перевіреним виробникам. У “Родинної ковбаски” — власне виробництво, власні ферми, відтак – власна м’ясна сировина. Якість свого продукту — гарантуємо.
Ще один полегшений варіант пікніка — грилеві ковбаски. Вони готуються значно швидше, ніж шашлик, і поласувати такою стравою можна навіть удома. Для прикладу, «Родинна ковбаска» пропонує понад 10 видів таких ковбасок. А з червня в нас у продажу з’явилась новинка — ціла лінійка австрійських ковбасок для грилю: «Зальцбурзькі», «Віденські» та «Альпійські». Їх особливість у тому, що усі вони виготовлені за правдивими австрійськими рецептами, які наші технологи привезли безпосередньо з Австрії. А для того, щоб передати автентичний смак виробу, в Україну доставили справжні австрійські спеції. Тому поласувати справжніми грилевими австрійськими ковбасками під час пікніка тепер можна і в Україні. І коштує це задоволення в рази дешевше, ніж у Європі. До речі, грилеві ковбаски австрійської лінії дуже соковиті та смачні. Про це подбали технологи, які працюють в компанії «Барком». Це підтверджують споживачі, які, спробувавши грилеві ковбаски, тепер беруть їх регулярно.
А взагалі ще раз підкреслю: порада для хорошого пікніка — обирати продукцію лише у перевірених виробників, — додає Василь Борис. І немає значення, говоримо ми про шашлик чи грилеві ковбаски. Магазин, на відміну від стихійного ринку, несе відповідальність за те, що він продає. У такому разі виїзд на природу не зіпсують ані отруєння, ані неякісні продукти. Буде швидко й смачно. Власне, це те, чого хоче кожен, хто збирається на відпочинок.
Джерело: НОВА Тернопільська газета