Неділя, 22 липня 2018
• До бару, де збираються іноземні студенти, тернополянка змушена була викликати поліцію • Намагаючись вчинити самогубство, ледь не вбила чоловіка та сина • Садочок для іногородніх дітей: львівські правила жорсткіші за тернопільські • Люди, смакуйте льоди! • Олександр Усик: «На Москву в доброму гуморі» • Хто ви, Юліє Володимирівно? • Сергій Надал: «Традиція, єдність і спільна праця — основи сильної України» • Бійка біля “Алюру”: підозрюваний у вбивстві Віталія Гнитишина відмовився від апеляції • Котельні на альтернативному паливі: вимогу часу підтвердив суд • Розпочалася третя черга ремонту дамби Тернопільського ставу • Тернопільська «Нива» програла у попередньому етапі Кубка України • «Файне Місто»: буде вибухово! • Померла п’ятирічна дівчинка, яка втратила маму і бабусю у ДТП • За підтримки держави чотири родини з Тернопільщини отримали сертифікати на нове житло • Президент України Петро Порошенко у Зарваниці: «Ми з вами молимося за мир, за Україну. І я переконаний: Господь почує нашу молитву» • Руслан Друк та Уляна Джигринюк: «З глини можна зробити все!» • Щоб райський відпочинок не обернувся… пекельними випробуваннями • Скільки коштують труси у брендового Ляшка? • Омріяний мотоцикл став фатальним… • Некрасива, зате розумна…
Хай ваш піст буде смачним! Рибне меню від Наталі Присіч

Опубліковано: 4 Березня о 18:07 68


— Сама не знаю, ким насправді я є: чи співачкою, яка має трьох дітей, чи мамою трьох дітей, яка співає… — усміхається солістка Тернопільської обласної філармонії Наталя Присіч.


Її найстарша донечка Ярина цього року закінчує 11-ий клас, Давидко навчається у третьому класі, а Лука — першокласник. Дуже часто пані Наталя тішить своїх діточок чимось смачненьким — експериментувати на кухні їй надзвичайно подобається. Запитаєте, як вдається солістці філармонії не лише збирати повні зали, а ще й вдома встигати наварити-напекти? Усе, що робить Наталя, вона робить з любов’ю: чи розучує нову арію, чи чаклує над черговим смаколиком для рідних. Здавалося б, секрет простий і добре всім відомий, та водночас такий складний видається на практиці для більшості з нас… Бо любов — не тільки у свята і не тільки, коли гарний настрій, вона не має відпусток і відпочинку, любов — це щоденна, щосекундна, постійна духовна праця над собою. І коли, як не тепер, у час Великого посту, нам не підсилити цю працю і не потурбуватися про свою душу?

Але й не забувати про тіло, яке теж потребує поживи.

Пісне меню також буває смачним! Аби переконатися у цьому, спробуйте приготувати страви з риби, рецептами яких з читачами «НОВОЇ…» люб’язно ділиться Наталя Присіч.


Юшка «П’ять в одному»

5 невеликих свіжих коропів або карасів, 5 малих морквин, 5 середніх картоплин, 5 середніх цибулин, 5 горошин чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю, сіль, гілочка любистку.

Очищені цілі картоплю, моркву та цибулю покласти в окріп і варити 15 хвилин. Рибу очистити від луски, вийняти нутрощі, вибрати зябра, хвости і плавники залишити. Покласти рибу в юшку з овочами, довести до кипіння і на маленькому вогні варити лише 10 хвилин. Наприкінці варіння посолити і додати любисток та перці горошком.


Риба, запечена у фользі, з цитриною та зелениною

1 кг риби, цитрина (лимон), петрушка, цибуля, помідор, чорний перець, сіль.

Рибу, найкраще скумбрію, почистити, помити і випатрати. Відрізати голову та плавники. Посолити, посипати сіллю та перцем і залишити на годину. Тоді в кожну рибину вкласти кілька плястерок цитрини, посічену петрушку. Деко застелити фольгою, змастити її маслом і викласти рибу. Запікати у нагрітій духовці 30-40 хвилин.


Пиріг з рибою у мультиварці

400 г листкового замороженого тіста, 250 г консервованої сайри, 150 г картоплі, 1 варене яйце, 50 г зеленої цибулі, 1-2 ст. л. вершкового масла, спеції, сіль.

Рибу розім’яти виделкою. Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Яйце натерти на тертці з великими вічками. Цибулю посікти. В окрему посудину викласти рибу, цибулю та яйце, добре вимішати.

Якщо маєте можливість, начинку також можна зробити із відвареної червоної риби.

Тісто розділити на дві частини і розкачати на палянички завтовшки 1 см. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і викласти одну паляничку. Зверху рівномірно розподілити рибну начинку, потім викласти кружальця картоплі, посолити і посипати спеціями. Накрити начинку другою паляничкою, защепити краї і зробити кілька проколів виделкою. Закрити кришку. Встановити програму «Випічка», час приготування 1 година 10 хвилин. Натиснути кнопку «Старт». За 30 хвилин до закінчення програми відкрити кришку і акуратно перевернути пиріг. Закрити кришку. Готувати до закінчення програми.

Мамині страви — найсмачніші!

Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Взимку ще менше було чути, а з настанням теплої пори у закладі почали відчиняти вікна і сусідство із Diamond стало нестерпним...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Відчувши запах газу, чоловік забіг на кухню, перекрив газ і почав відчиняти вікна. У цей момент і сталося загоряння...


Рубрика: Опубліковано: о 17:00


Міська рада кілька разів переносила введення оплати, щоб батьки, які постійно проживають у Тернополі, мали змогу зареєструватися у місті, а громади могли у законному порядку укласти угоди...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Усі дієтологи погоджуються з думкою, що молочне морозиво має не лише високу поживну цінність, а й заспокоює нервову систему...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


Я говорив це раніше і повторю ще раз: уболівальникам варто очікувати красивого фіналу...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
20 Липня
19 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео