Понеділок, 04 липня 2022
• Долучіться до збору коштів на автомобіль для 46 десантно-штурмової бригади • Із Тернополя відправили мікроавтобус для військових • “Вони тримають для нас небо”: благодійна ярмарка на підтримку армії • Тернополянка, яка в’їхала в катедру, діяла умисно • Тернополянин стріляв із балкону з рушниці • 1 липня юні тернополяни танцюватимуть на підтримку ЗСУ • Помер колишній керівник міліції Тернопільщини • Хлопець на самокаті збив на пляжі “Циганка” дворічну дитину • “Допомога армії від Тернополя» працює • Тернополяни обурені: уряд прийняв рішення про нову систему нарахування плати за воду в Україні. Як платити менше? • У Тернополі урочисто погасили марки «Українська мрія» • Сергій Надал: “Кожен українець має невід’ємне право на життя” • «Із коровою не помремо з голоду…» • Три роки тюрми за пропаганду війни – вирок тернополянину • У Тернополі відбудуться заходи до Дня Конституції України • На Тернопільщині – пожежна небезпека через спеку • Висипали на околиці Тернополя будівельні відходи • Українці за три дні скинули Притулі гроші на 4 “Байрактари” для ЗСУ • Аварія в Гусятині: четверо травмованих… • Тризуб і написи «Слава ЗСУ» та «Слава Україні» – на клумбі
Хай ваш піст буде смачним! Рибне меню від Наталі Присіч

Опубліковано: 4 Березня о 18:07 151


— Сама не знаю, ким насправді я є: чи співачкою, яка має трьох дітей, чи мамою трьох дітей, яка співає… — усміхається солістка Тернопільської обласної філармонії Наталя Присіч.


Її найстарша донечка Ярина цього року закінчує 11-ий клас, Давидко навчається у третьому класі, а Лука — першокласник. Дуже часто пані Наталя тішить своїх діточок чимось смачненьким — експериментувати на кухні їй надзвичайно подобається. Запитаєте, як вдається солістці філармонії не лише збирати повні зали, а ще й вдома встигати наварити-напекти? Усе, що робить Наталя, вона робить з любов’ю: чи розучує нову арію, чи чаклує над черговим смаколиком для рідних. Здавалося б, секрет простий і добре всім відомий, та водночас такий складний видається на практиці для більшості з нас… Бо любов — не тільки у свята і не тільки, коли гарний настрій, вона не має відпусток і відпочинку, любов — це щоденна, щосекундна, постійна духовна праця над собою. І коли, як не тепер, у час Великого посту, нам не підсилити цю працю і не потурбуватися про свою душу?

Але й не забувати про тіло, яке теж потребує поживи.

Пісне меню також буває смачним! Аби переконатися у цьому, спробуйте приготувати страви з риби, рецептами яких з читачами «НОВОЇ…» люб’язно ділиться Наталя Присіч.


Юшка «П’ять в одному»

5 невеликих свіжих коропів або карасів, 5 малих морквин, 5 середніх картоплин, 5 середніх цибулин, 5 горошин чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю, сіль, гілочка любистку.

Очищені цілі картоплю, моркву та цибулю покласти в окріп і варити 15 хвилин. Рибу очистити від луски, вийняти нутрощі, вибрати зябра, хвости і плавники залишити. Покласти рибу в юшку з овочами, довести до кипіння і на маленькому вогні варити лише 10 хвилин. Наприкінці варіння посолити і додати любисток та перці горошком.


Риба, запечена у фользі, з цитриною та зелениною

1 кг риби, цитрина (лимон), петрушка, цибуля, помідор, чорний перець, сіль.

Рибу, найкраще скумбрію, почистити, помити і випатрати. Відрізати голову та плавники. Посолити, посипати сіллю та перцем і залишити на годину. Тоді в кожну рибину вкласти кілька плястерок цитрини, посічену петрушку. Деко застелити фольгою, змастити її маслом і викласти рибу. Запікати у нагрітій духовці 30-40 хвилин.


Пиріг з рибою у мультиварці

400 г листкового замороженого тіста, 250 г консервованої сайри, 150 г картоплі, 1 варене яйце, 50 г зеленої цибулі, 1-2 ст. л. вершкового масла, спеції, сіль.

Рибу розім’яти виделкою. Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Яйце натерти на тертці з великими вічками. Цибулю посікти. В окрему посудину викласти рибу, цибулю та яйце, добре вимішати.

Якщо маєте можливість, начинку також можна зробити із відвареної червоної риби.

Тісто розділити на дві частини і розкачати на палянички завтовшки 1 см. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і викласти одну паляничку. Зверху рівномірно розподілити рибну начинку, потім викласти кружальця картоплі, посолити і посипати спеціями. Накрити начинку другою паляничкою, защепити краї і зробити кілька проколів виделкою. Закрити кришку. Встановити програму «Випічка», час приготування 1 година 10 хвилин. Натиснути кнопку «Старт». За 30 хвилин до закінчення програми відкрити кришку і акуратно перевернути пиріг. Закрити кришку. Готувати до закінчення програми.

Мамині страви — найсмачніші!

Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Мешканці Великих Бірок, що біля Тернополя, розпочали збір коштів на автомобіль для військовослужбовців ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:17


127-й день активної фази повномасштабної війни. Українські захисники мужньо тримають оборону на лінії фронту. Сьогодні, 30 червня, з Тернополя для виконання бойових завдань нашим захисникам передано вантажний мікроавтобус...


Рубрика: , , Опубліковано: о 20:29


Цими днями у Тернопільському закладі дошкільної освіти ясла-садок №3 відбулася благодійна ярмарка «Вони тримають для нас небо»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:56


Тернополянці Ірині Яворській-Скрабут, яка у Страсну п’ятницю, 23 квітня 2022-го, в’їхала на автомобілі в Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, днями Тернопільський міськрайонний суд продовжив термін дії обов’язків, покладених на неї після обрання міри запобіжного заходу...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 13:37


Працівники Тернопільського районного управління поліції спільно з працівниками Управління патрульної поліції розшукали тернополянина, який влаштував стрільбу на балконі багатоповерхівки...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 18:07



Теми дня
30 Червня
29 Червня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео