П’ятниця, 29 березня 2024
• Помер актор тернопільського драмтеатру • Тернополянин обливав припарковані автомобілі кислотою • Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Тернопільщини • У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців
Хай ваш піст буде смачним! Рибне меню від Наталі Присіч

Опубліковано: 4 Березня о 18:07 155


— Сама не знаю, ким насправді я є: чи співачкою, яка має трьох дітей, чи мамою трьох дітей, яка співає… — усміхається солістка Тернопільської обласної філармонії Наталя Присіч.


Її найстарша донечка Ярина цього року закінчує 11-ий клас, Давидко навчається у третьому класі, а Лука — першокласник. Дуже часто пані Наталя тішить своїх діточок чимось смачненьким — експериментувати на кухні їй надзвичайно подобається. Запитаєте, як вдається солістці філармонії не лише збирати повні зали, а ще й вдома встигати наварити-напекти? Усе, що робить Наталя, вона робить з любов’ю: чи розучує нову арію, чи чаклує над черговим смаколиком для рідних. Здавалося б, секрет простий і добре всім відомий, та водночас такий складний видається на практиці для більшості з нас… Бо любов — не тільки у свята і не тільки, коли гарний настрій, вона не має відпусток і відпочинку, любов — це щоденна, щосекундна, постійна духовна праця над собою. І коли, як не тепер, у час Великого посту, нам не підсилити цю працю і не потурбуватися про свою душу?

Але й не забувати про тіло, яке теж потребує поживи.

Пісне меню також буває смачним! Аби переконатися у цьому, спробуйте приготувати страви з риби, рецептами яких з читачами «НОВОЇ…» люб’язно ділиться Наталя Присіч.


Юшка «П’ять в одному»

5 невеликих свіжих коропів або карасів, 5 малих морквин, 5 середніх картоплин, 5 середніх цибулин, 5 горошин чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю, сіль, гілочка любистку.

Очищені цілі картоплю, моркву та цибулю покласти в окріп і варити 15 хвилин. Рибу очистити від луски, вийняти нутрощі, вибрати зябра, хвости і плавники залишити. Покласти рибу в юшку з овочами, довести до кипіння і на маленькому вогні варити лише 10 хвилин. Наприкінці варіння посолити і додати любисток та перці горошком.


Риба, запечена у фользі, з цитриною та зелениною

1 кг риби, цитрина (лимон), петрушка, цибуля, помідор, чорний перець, сіль.

Рибу, найкраще скумбрію, почистити, помити і випатрати. Відрізати голову та плавники. Посолити, посипати сіллю та перцем і залишити на годину. Тоді в кожну рибину вкласти кілька плястерок цитрини, посічену петрушку. Деко застелити фольгою, змастити її маслом і викласти рибу. Запікати у нагрітій духовці 30-40 хвилин.


Пиріг з рибою у мультиварці

400 г листкового замороженого тіста, 250 г консервованої сайри, 150 г картоплі, 1 варене яйце, 50 г зеленої цибулі, 1-2 ст. л. вершкового масла, спеції, сіль.

Рибу розім’яти виделкою. Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Яйце натерти на тертці з великими вічками. Цибулю посікти. В окрему посудину викласти рибу, цибулю та яйце, добре вимішати.

Якщо маєте можливість, начинку також можна зробити із відвареної червоної риби.

Тісто розділити на дві частини і розкачати на палянички завтовшки 1 см. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і викласти одну паляничку. Зверху рівномірно розподілити рибну начинку, потім викласти кружальця картоплі, посолити і посипати спеціями. Накрити начинку другою паляничкою, защепити краї і зробити кілька проколів виделкою. Закрити кришку. Встановити програму «Випічка», час приготування 1 година 10 хвилин. Натиснути кнопку «Старт». За 30 хвилин до закінчення програми відкрити кришку і акуратно перевернути пиріг. Закрити кришку. Готувати до закінчення програми.

Мамині страви — найсмачніші!

Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

28 березня на 68 році життя зупинилося серце актора балету Тернопільського академічного українського драматичного театру ім. Т. Г.Шевченка Михайла Складана...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:39


У середині березня до співробітників Тернопільського районного управління поліції почали надходити повідомлення від жителів обласного центру про те, що невідома особа обливала речовиною, ймовірно, кислотою їхні автомобілі, припарковані в дворах житлових будинків...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:27


В Україні реабілітаційна допомога є безоплатною та покривається Програмою медичних гарантій...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:04


У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59



Теми дня
29 Березня
26 Березня
25 Березня
24 Березня