П’ятниця, 22 березня 2019
• Доступний спорт — у кожну школу Тернопілля! • ТНЕУ згуртував молодь, народжену перемагати! • Микола Томенко: «Об’єднання навколо Анатолія Гриценка матиме позитивний результат» • Степан Барна: «Наша спільна стратегія — створити щонайменше чотири округи з утилізації сміття в області» • Заміна старих маршруток: мерія оновлює автобусний парк Тернополя • Лікарі Тернопільщини – за якісні зміни в медицині! • Віктор Овчарук: «Особливо перспективним напрямком для Тернопільщини є медичний туризм» • Тернопільська кондитерка започаткувала акцію «Торт у подарунок» • Нові правила для керівництва «Нафтогазу України» • У збірній України з біатлону — троє тернополян • Тернопільський плавець Сергій Лисобей – чемпіон України з плавання • Володимир Гройсман: «Індустріальні парки — це можливість інвестувати та заробляти» • Голову Бережанської сільської ради Віктора Михащука засудили за корупцію • Британки знайшли своє коріння біля Тернополя • Тернопільському біатлону – 45! • Чекав згоди на одруження… 43 роки! • Не стриглася жодного разу! Найдовше волосся — у 15-річної киянки • Ні трактора, ні грошей… • На Монастирищині збудують масштабний музей лемківської культури • Віталій Колошиць із Чорткова їде до Італії на Чемпіонат світу з піци
Хай ваш піст буде смачним! Рибне меню від Наталі Присіч

Опубліковано: 4 Березня о 18:07 84


— Сама не знаю, ким насправді я є: чи співачкою, яка має трьох дітей, чи мамою трьох дітей, яка співає… — усміхається солістка Тернопільської обласної філармонії Наталя Присіч.


Її найстарша донечка Ярина цього року закінчує 11-ий клас, Давидко навчається у третьому класі, а Лука — першокласник. Дуже часто пані Наталя тішить своїх діточок чимось смачненьким — експериментувати на кухні їй надзвичайно подобається. Запитаєте, як вдається солістці філармонії не лише збирати повні зали, а ще й вдома встигати наварити-напекти? Усе, що робить Наталя, вона робить з любов’ю: чи розучує нову арію, чи чаклує над черговим смаколиком для рідних. Здавалося б, секрет простий і добре всім відомий, та водночас такий складний видається на практиці для більшості з нас… Бо любов — не тільки у свята і не тільки, коли гарний настрій, вона не має відпусток і відпочинку, любов — це щоденна, щосекундна, постійна духовна праця над собою. І коли, як не тепер, у час Великого посту, нам не підсилити цю працю і не потурбуватися про свою душу?

Але й не забувати про тіло, яке теж потребує поживи.

Пісне меню також буває смачним! Аби переконатися у цьому, спробуйте приготувати страви з риби, рецептами яких з читачами «НОВОЇ…» люб’язно ділиться Наталя Присіч.


Юшка «П’ять в одному»

5 невеликих свіжих коропів або карасів, 5 малих морквин, 5 середніх картоплин, 5 середніх цибулин, 5 горошин чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю, сіль, гілочка любистку.

Очищені цілі картоплю, моркву та цибулю покласти в окріп і варити 15 хвилин. Рибу очистити від луски, вийняти нутрощі, вибрати зябра, хвости і плавники залишити. Покласти рибу в юшку з овочами, довести до кипіння і на маленькому вогні варити лише 10 хвилин. Наприкінці варіння посолити і додати любисток та перці горошком.


Риба, запечена у фользі, з цитриною та зелениною

1 кг риби, цитрина (лимон), петрушка, цибуля, помідор, чорний перець, сіль.

Рибу, найкраще скумбрію, почистити, помити і випатрати. Відрізати голову та плавники. Посолити, посипати сіллю та перцем і залишити на годину. Тоді в кожну рибину вкласти кілька плястерок цитрини, посічену петрушку. Деко застелити фольгою, змастити її маслом і викласти рибу. Запікати у нагрітій духовці 30-40 хвилин.


Пиріг з рибою у мультиварці

400 г листкового замороженого тіста, 250 г консервованої сайри, 150 г картоплі, 1 варене яйце, 50 г зеленої цибулі, 1-2 ст. л. вершкового масла, спеції, сіль.

Рибу розім’яти виделкою. Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Яйце натерти на тертці з великими вічками. Цибулю посікти. В окрему посудину викласти рибу, цибулю та яйце, добре вимішати.

Якщо маєте можливість, начинку також можна зробити із відвареної червоної риби.

Тісто розділити на дві частини і розкачати на палянички завтовшки 1 см. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і викласти одну паляничку. Зверху рівномірно розподілити рибну начинку, потім викласти кружальця картоплі, посолити і посипати спеціями. Накрити начинку другою паляничкою, защепити краї і зробити кілька проколів виделкою. Закрити кришку. Встановити програму «Випічка», час приготування 1 година 10 хвилин. Натиснути кнопку «Старт». За 30 хвилин до закінчення програми відкрити кришку і акуратно перевернути пиріг. Закрити кришку. Готувати до закінчення програми.

Мамині страви — найсмачніші!

Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Федерації ММА і таїландського боксу започатковують благодійний проект для школярів області...


Опубліковано: о 14:00


На початку березня турнір відбувся тут уже втретє і участь у ньому взяли не мало не багато — 105 команд із дев’яти областей України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


У четвер, 14 березня, з робочою поїздкою до Тернополя завітав заступник керівника виборчого штабу Анатолія Гриценка, громадський діяч і політик Микола Томенко...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


Проблематика твердих побутових відходів має місце в області, але сьогодні триває робота над тим, щоб дане питання вирішилося, зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час брифінгу для ЗМІ з міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Перехід до єдиної транспортної компанії, яка буде комунальною, тобто відповідальною і підзвітною громаді міста, – це завдання, яке поставила перед собою мерія Тернополя. Основна мета – зробити транспортні послуги якісними, як того бажають тернополяни...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00



Теми дня
22 Березня
21 Березня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео