Вівторок, 06 червня 2023
• Чиновницю з Тернополя затримали на хабарі: обіцяла “відмазати” від армії • Керівництво Почаївської лаври незаконно облаштувало ставок • Тернополянин добровільно приєднався до терористів «лнр»: повідомили про підозру • НБУ випустив монету, дизайн якої створив художник із Тернопільщини • Учні та вчителі ліцею на Тернопільщині купили позашляховик для захисників • У парку Тараса Шевченка відбудеться Всеукраїнська акція «Голоси дітей» • Труп лежав 18 місяців. На закинутій тракторній бригаді на Тернопільщині виявили останки чоловіка • Оголосили підозру «народному меру Тернополя» • Професорка ЗУНУ отримала нагороду імені Івана Виговського у Польщі • Три медалі здобули тернополяни на Чемпіонаті України з карате • «Життя заради мрії». Вдова Героя з Тернополя продовжує сімейну справу • Передали дрони військовим, вручили нагороди та розглянули низку питань: у ЗУНУ відбулося засідання Вченої ради • У Тернополі презентували книгу, яку написали… учні початкових класів • Пропонував 150 євро, щоб зам’яти “п’яну” їзду • Меморіальні дошки трьом Героям: у селі на Тернопільщині вшанували загиблих захисників • Смертельна аварія на Бережанщині • Тернопільські дітлахи продавали смаколики, щоб зібрати кошти для військових • «Контінентал» завершив весняну посівну й посадку картоплі • 40 лабораторій просто неба: у Тернополі відбулися Наукові пікніки • З 1 червня проїзд на маршрутах до садівничих товариств буде безкоштовний для власників пільгової «Соціальної карти тернополянина»
Індичка з сухофруктами та журавлиновим соусом від Євгена Клопотенка

Опубліковано: 2 Березня о 14:00 166


Пропонуємо читачам «НОВОЇ…» приготувати просту, дуже смачну та водночас досить незвичну страву за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.


«Це просто чудовий класичний рецепт приготування індички – божественного і ніжного м’яса з сухофруктами і журавлиновим соусом», – каже Євген Клопотенко. Обов’язково спробуйте!

Одна індича грудка, кориця, курага, сушений інжир, біле вино, оливкова олія, барбарис, сіль, перець — за смаком.

Інгредієнти для журавлинового соусу: заморожена журавлина, цукор, мед. Дрібно нарізати курагу і сушений інжир (сухофруктів має бути стільки, щоб вони змогли густо вкрити індичу грудку). Змішати сухофрукти з корицею, сіллю, білим вином, чорним перцем, барбарисом і оливковою олією. Натерти нашою сумішшю м’ясо. М’ясо повинно бути густо вкрите сухофруктами і прянощами. Індичку загорнути у фольгу і запікати при 180°С до готовності. Коли м’ясо буде наполовину готове, зняти фольгу, щоб з’явилася скоринка. Приготувати журавлиновий соус. Журавлину залити гарячою водою, щоб вона розморозилася. Коли ягоди розморозяться, перетерти їх через сито. Поставити перетерту
журавлину на вогонь. Як тільки журавлина нагріється, додати цукор і мед. Випаровувати суміш на повільному вогні, поки соус не загусне. Подавати індичку разом з журавлиновим соусом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Отримала 6 тис доларів США за документи для виїзду з України – підозрюють спеціалістку міграційної служби на Тернопільщині...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:51


СБУ викрило керівництво Почаївської Свято-Успенської лаври в облаштуванні незаконного ставка на землях Тернопільської області...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:16


Слiдчi СБУ пoвiдoмили прo пiдoзру тернoпoлянину, який у cклaдi терoриcтичнoї групи «нaрoднa дружинa лнр» брaв учacть у веденнi бoйoвих дiй прoти вiйcькoвocлужбoвцiв Збрoйних Сил Укрaїни...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00


Національний банк України з нагоди Дня захисту дітей випустив пам’ятну 5-гривневу монету під назвою “Народжений в Україні”. Її дизайн створив художник з Бережан Олег Шупляк...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Автомобіль "Jeep Cherokee" придбали учні та вчителі Збаразького ліцею для українських захисників...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:44



Теми дня
4 Червня
3 Червня
2 Червня