П’ятниця, 28 лютого 2020
• Йожефу Сабо – 80! • З 1 березня в Тернополі можна зареєструвати дитину у школу через електронну чергу • 14-річна матуся з Тернопільщини залишилася сама з дитиною… • Як тернополяни весну зустрічатимуть: з концертом, майстер-класами і навіть квестом! • Настя Бачинська здобула «бронзу» на Кубку світу • Холод рекорду не завада • «Простіть!» – благала дружина водія на похороні…» • Українська команда здобула золото на чемпіонаті Європи з біатлону в Білорусі • У Тернополі відбувся міжнародний турнір із футзалу пам’яті полковника СБУ Руслана Муляра • «Уханьська евакуація» – свідчення повної професійної непридатності центральної влади • Породілля з Борщова звинувачує лікарів у смерті дитини • «Євробачення’2020»: український «соловей» на роттердамській сцені • Підозрюваних у підпалі автомобіля Романа Довбенка перевірили на поліграфі • Олена Підгрушна виграла для України єдину медаль • «Happy Birthday, Mr. President!» • У Збаражі отруїлися 25 студентів • Фатальна аварія через ожеледицю • Відомі тернополянки — у сукнях від Роксолани • Ф’юрі знову король! • В очікуванні пандемії коронавірусу: головне – виграти час
Італійська поркета з українським відтінком

Опубліковано: 28 Січня о 16:00 30


Італійська поркета з українським відтінком. Жодне святкування не обходиться в Італії без цієї смакоти.


«Поркета – страва досить калорійна, тому я вирішив трохи відтінити її смак за допомогою зеленого соусу на основі петрушки і лимонного соку, – зауважує відомий український кухар Євген Клопотенко. – Повірте, апетитна скоринка і ніжний смак запеченого «генеральського» сала зі спеціями неодмінно припадуть вам до душі».

2 кг «генеральського» сала з м’ясним прошарком, 100 г оливок без кісточок, 100 г волоських горіхів, 3-4 мариновані зелені перчини, 1 пачечка сухого орегано, 6 зубців часнику, 4 ст. л. гірчиці у зернах, 1 цибулина,
1 пучок петрушки, 150 мл олії, сік половини лимона, кілька скибок сухого білого хліба, 3 ст. л. бальзамічного оцту, сіль за смаком.

Оливки і горіхи викласти на дошку і дрібно посікти ножем. Перекласти начинку в мисочку. Сало  розкласти на поверхні стола шкіркою донизу. Натерти сало сіллю і щедро посипати орегано (знадобиться вся упаковка). Добре розтерти спеції по всій поверхні сала.

Рівномірно розкласти начинку з оливок з горіхами на шматку сала, залишивши трохи місця по краях. Три зубці часнику розрізати навпіл і теж розподілити по поверхні сала. З часником рулет стане особливо ароматним.

Мариновані перчини викласти цілими. Змастити все 1 ст. л. гірчиці в зернах. Згорнути сало в рулет і акуратно перев’язати його кулінарною ниткою з усіх боків, щоб рулет не розпався.

Викласти рулет у форму для запікання, попередньо змащену невеликою кількістю оливкової олії. Додати в форму зубчики часнику, що залишилися, і цибулю, розрізану уздовж навпіл. Випікати рулет в духовці при температурі 190 градусів 1,5 години.

Приготування соусу

Для соусу помити пучок петрушки і видалити стебла. Листя петрушки в пучку розрізати на кілька частин і покласти в чашу блендера. Додати олію (150 мл), 2 зубці часнику, кілька скибок сухого хліба (приблизно 100 г), сік половини лимона і сіль. Збити весь вміст до однорідності.

Для другого соусу розігріти сковороду і на невеликому вогні протушкувати 2-3 хвилини 3 ст. л. гірчиці в зернах з бальзамічним оцтом (3 ст. л.). Помішувати соус, поки не випарується оцет.

Готовий рулет розрізати на порційні шматочки і подавати з двома видами соусу.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У видатного українського футболіста та тренера день народження один раз на чотири роки – 29 лютого...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Днями керівник благодійного фонду «Я — майбутнє України» Марта Левченко з Чернівців написала у Фейсбуці вражаючу історію однієї своєї підопічної
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Звісно ж, її усі чекають… А тернополяни ще й гарячу зустріч влаштують!...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Юна тернополянка Анастасія Бачинська торує собі шлях до олімпійської ліцензії...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00



Теми дня
28 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео