П’ятниця, 23 серпня 2019
• Чортків мотофестом шаленів • Наїхав на жінку і дітей… • У Тернополі сходи фонтану “Сльози Гронського” доповнюють новими атрибутами • Боровся за Україну, втратив життя на чужині… • То й що, що вже «за десять осінь»? Душа ще трохи в мандри просить… • Пішов із життя викладач ТНЕУ Олег Бакалюк • Коржики з медом і маком від Наталки Потурай • Свято…з вогником! • Де святкуватимуть День прапора і День Незалежності • Біда за бідою… • «Дій активно! Живи позитивно!» Коли життя — мед! • 43-річна Мілла Йовович стане мамою втретє • Моніка Левінскі розкаже свою правду про секс-скандал з Біллом Клінтоном • Три ідеї для легкого літнього обіду • Зарядка для пам’яті: як перестати все забувати • Поблизу Кооперативного коледжу авто збило жінку • Українська краса до Голлівуду дійде! • Нова українська школа: влада і громади повинні об’єднати зусилля для успішної реалізації завдань • Термомодернізація житлового фонду Тернополя прийшла на вул. Новий Світ, 45 • Андрій Крисоватий: «Пріоритет нині – це якісна освіта для студентів»
Кекс із сухофруктами та горішками – на католицьке Різдво

Опубліковано: 21 Грудня о 19:00 121


Такий супервітамінний різдвяний кекс із сухофруктами та горіхами традиційно готують у країнах Західної Європи задовго до початку Різдва, приблизно за 2-3 тижні.


Вважається, що таким чином господині безпосередньо перед святом зекономлять час і силу, бо клопотів на кухні тоді вистачає і без кексу. Окрім того, різдвяний кекс із сухофруктами та горішками від тривалого зберігання стає ще смачнішим і насиченішим.

За цим рецептом різдвяний кекс виходить помірно солодким, з насиченим смаком і пряним ароматом. За бажанням такий кекс можна з’їсти відразу, а можна загорнути у кілька шарів пергаментного паперу і при температурі +6, тобто у холодильнику, зберігати до самих свят.

200 г борошна, 4 яйця, 50 мл вершків, 300 г горіхів (фундук, мигдаль), 200 г кураги, 150 г родзинок, 100 г цукру, 50 г цукрової пудри, 100 мл рому (коньяку, лікеру), прянощі за смаком (кориця, мускатний горіх, імбир), 1 ст. ложка олії, 10 г розпушувача, дрібка солі.

Сухофрукти добре промити і обсушити. Курагу нарізати маленькими шматочками, змішати з родзинками, залити ромом і залишити настоятися на ніч. Можна також використовувати інші сухофрукти – які вам найбільше до смаку.

Горіхи очистити і обсушити 5 хвилин в розігрітій духовці.

Збити яйця з цукром, сіллю і вершками до однорідної пишної маси. Акуратно вмішати в яєчно-молочну суміш просіяне борошно з розпушувачем.

Сухофрукти обкачати в борошні. Додати до тіста горіхи, сухофрукти, улюблені прянощі за смаком і акуратно перемішати тісто.

Викласти тісто у змащену олією форму для випікання (або ж застелити її пергаментним папером), заповнивши на дві третини. Накрити тісто і дати йому постояти 30 хвилин при 40 °С, можна, наприклад, у теплій духовці.

Випікати 40-50 хвилин при 180 °С. Перевірити готовність дерев’яною паличкою.

Готовий кекс повністю остудити на решітці і посипати цукровою пудрою. Найскладніше у цьому рецепті – втаїти цю випічку від рідних, якщо ви все ж  вирішите зберігати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами до самих свят.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Минулої п’ятниці, 16 серпня, спокій Чорткова порушив рев «залізних коней», які на три дні заполонили місто...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Аварія, в якій потерпіла молода жінка з двома малолітніми дітьми, трапилася у п’ятницю, 9 серпня, близько 16-ої години у селі Ковалівка Монастириського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


У Польщі загинув ветеран АТО Андрій Савчук із Чорткова...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


Ви ще встигаєте «застрибнути в останній вагон» відпочинку...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
22 Серпня
21 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео