Середа, 25 квітня 2018
• Онищенко анонсував компромат на Ситника • Рамки — в голові • Після 35 років подружжя дізнався, що 9 дітей… не його • Маленький принц – до дня народження королеви • «Еротичні фото зрушують стосунки з місця, щоб вони не костеніли» Фотостудії Іри та Юри Зелененьких – 10 років! • Відзначили лауреатів обласного футзального сезону • «Нива» нарешті перемогла • Дівчата – на мільйон • Нові циркуляційні насоси дозволяють двом тернопільським котельням економити до мільйона гривень на місяць • Щоб дім став теплішим Як тернополянам скористатися програмою «теплих кредитів» • Антикорупційний суд в Україні: створити не можна ігнорувати • Вісім місяців в окопах на «нульовій»… Анатолій Карпець із Заліщиків пішов воювати, щоб підмінити свого брата-кіборга • Медична реформа знизу: у тернопільських лікарнях створюють домашні умови для лікування • Тернопіль розвивається за Генеральним планом та із врахуванням думки громади • Володимир Гройсман: «Закон про жорстке покарання за підкуп виборців дозволить отримати нову якість нардепів» • Оксана Муха: «Мені нецікаво бути співачкою однієї пісні» • Автокефалія Православної церкви в Україні чи «великий пшик» по-новому? • Олексія Станька відпустили під домашній арешт • Олександра Бартків: «У день вибуху на ЧАЕС я саме закінчила ремонт у квартирі в Прип’яті…» • Школярка з Тернопільщини – одна з найкращих на міжнародному літературному конкурсі
Кекс із сухофруктами та горішками – на католицьке Різдво

Опубліковано: 21 Грудня о 19:00 103


Такий супервітамінний різдвяний кекс із сухофруктами та горіхами традиційно готують у країнах Західної Європи задовго до початку Різдва, приблизно за 2-3 тижні.


Вважається, що таким чином господині безпосередньо перед святом зекономлять час і силу, бо клопотів на кухні тоді вистачає і без кексу. Окрім того, різдвяний кекс із сухофруктами та горішками від тривалого зберігання стає ще смачнішим і насиченішим.

За цим рецептом різдвяний кекс виходить помірно солодким, з насиченим смаком і пряним ароматом. За бажанням такий кекс можна з’їсти відразу, а можна загорнути у кілька шарів пергаментного паперу і при температурі +6, тобто у холодильнику, зберігати до самих свят.

200 г борошна, 4 яйця, 50 мл вершків, 300 г горіхів (фундук, мигдаль), 200 г кураги, 150 г родзинок, 100 г цукру, 50 г цукрової пудри, 100 мл рому (коньяку, лікеру), прянощі за смаком (кориця, мускатний горіх, імбир), 1 ст. ложка олії, 10 г розпушувача, дрібка солі.

Сухофрукти добре промити і обсушити. Курагу нарізати маленькими шматочками, змішати з родзинками, залити ромом і залишити настоятися на ніч. Можна також використовувати інші сухофрукти – які вам найбільше до смаку.

Горіхи очистити і обсушити 5 хвилин в розігрітій духовці.

Збити яйця з цукром, сіллю і вершками до однорідної пишної маси. Акуратно вмішати в яєчно-молочну суміш просіяне борошно з розпушувачем.

Сухофрукти обкачати в борошні. Додати до тіста горіхи, сухофрукти, улюблені прянощі за смаком і акуратно перемішати тісто.

Викласти тісто у змащену олією форму для випікання (або ж застелити її пергаментним папером), заповнивши на дві третини. Накрити тісто і дати йому постояти 30 хвилин при 40 °С, можна, наприклад, у теплій духовці.

Випікати 40-50 хвилин при 180 °С. Перевірити готовність дерев’яною паличкою.

Готовий кекс повністю остудити на решітці і посипати цукровою пудрою. Найскладніше у цьому рецепті – втаїти цю випічку від рідних, якщо ви все ж  вирішите зберігати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами до самих свят.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Депутат-втікач Олександр Онищенко заявив, що не говорив з директором НАБУ Артемом Ситником про "плівки" і пригрозив йому компроматом...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:58


Я хочу виховувати своїх дітей сама, хвилюватись не за майно, а за те, що справді важливо...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:51


Професор марокканського міста Сіді-Сліман був одружений 35 років, за цей час у них з дружиною народилося 9 дітей...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:11


21 квітня королеві Великобританії Єлизаветі ІІ виповнилося 92 роки, а через два дні з’явився на світ ще один її правнук: британський принц Вільям і герцогиня Кембриджська Кетрін Міддлтон 23-го квітня стали батьками втретє...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:09


Ось уже 10 років поспіль Ірина та Юрій Зелененькі за допомогою фотоапарата та власного неповторного креативного бачення закарбовують найкращі життєві миттєвості багатьох тернополян – маленьких і дорослих, відомих і не дуже...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:06



Теми дня
25 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео