Субота, 19 жовтня 2019
• «Він був сильний тілом і духом…» • На вулицях Тернополя з’являться ще шість нових великогабаритних автобусів • Євро’2020: нестандартний формат • Тернополянка двічі за день обікрала магазин • Микулинецький цвинтар: живі історії за надгробками • Їм було лише 20… • Україна – на Євро’2020! • «Говори зі мною — бо словом також можна любити…» • Бездоганний дебют • Оновлення команди Сергія Надала: керівні посади у мерії займають молоді професіонали • «Паперовий король»… із Чорткова! • «Бідні люди багатої країни не побудують» • Як учаснику бойових дій отримати земельну ділянку? • У Житомирі «Нива» зберегла лідерство • Едуард Кольцов більше не керівник обласної юстиції • Ех, забава, забава аж до рання!.. • Тернопіль до опалювального сезону готовий! • Тернопільщину довірили Ігореві Сопелю із Хоросткова • Сергій Надал: «Ідеї Провідника ОУН залишаються актуальними досі» • Марія Бандера: «Прізвище Бандера – це і честь, і водночас важкий хрест»
Кекс із сухофруктами та горішками – на католицьке Різдво

Опубліковано: 21 Грудня о 19:00 121


Такий супервітамінний різдвяний кекс із сухофруктами та горіхами традиційно готують у країнах Західної Європи задовго до початку Різдва, приблизно за 2-3 тижні.


Вважається, що таким чином господині безпосередньо перед святом зекономлять час і силу, бо клопотів на кухні тоді вистачає і без кексу. Окрім того, різдвяний кекс із сухофруктами та горішками від тривалого зберігання стає ще смачнішим і насиченішим.

За цим рецептом різдвяний кекс виходить помірно солодким, з насиченим смаком і пряним ароматом. За бажанням такий кекс можна з’їсти відразу, а можна загорнути у кілька шарів пергаментного паперу і при температурі +6, тобто у холодильнику, зберігати до самих свят.

200 г борошна, 4 яйця, 50 мл вершків, 300 г горіхів (фундук, мигдаль), 200 г кураги, 150 г родзинок, 100 г цукру, 50 г цукрової пудри, 100 мл рому (коньяку, лікеру), прянощі за смаком (кориця, мускатний горіх, імбир), 1 ст. ложка олії, 10 г розпушувача, дрібка солі.

Сухофрукти добре промити і обсушити. Курагу нарізати маленькими шматочками, змішати з родзинками, залити ромом і залишити настоятися на ніч. Можна також використовувати інші сухофрукти – які вам найбільше до смаку.

Горіхи очистити і обсушити 5 хвилин в розігрітій духовці.

Збити яйця з цукром, сіллю і вершками до однорідної пишної маси. Акуратно вмішати в яєчно-молочну суміш просіяне борошно з розпушувачем.

Сухофрукти обкачати в борошні. Додати до тіста горіхи, сухофрукти, улюблені прянощі за смаком і акуратно перемішати тісто.

Викласти тісто у змащену олією форму для випікання (або ж застелити її пергаментним папером), заповнивши на дві третини. Накрити тісто і дати йому постояти 30 хвилин при 40 °С, можна, наприклад, у теплій духовці.

Випікати 40-50 хвилин при 180 °С. Перевірити готовність дерев’яною паличкою.

Готовий кекс повністю остудити на решітці і посипати цукровою пудрою. Найскладніше у цьому рецепті – втаїти цю випічку від рідних, якщо ви все ж  вирішите зберігати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами до самих свят.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Відійшов у вічність депутат Тернопільської облради Олександр Башта...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Незабаром на вулиці міста виїдуть шість нових пасажирських низькопідлогових автобусів з європейськими стандартами комфорту, які нещодавно прибули до Тернополя з Чехії...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:00


На яких стадіонах може зіграти збірна України?...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Любителька безкоштовного шопінгу двічі за день обікрала магазин косметики у Тернополі ...


Опубліковано: о 15:00


Тернополянка Ольга Звенигородська доглядає могили історичних постатей...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
18 Жовтня
17 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео