Понеділок, 25 червня 2018
• «Чорний ліс» — вишнева спокуса • Чужа дружина хороша на відстані • Меморандум про відзначення наступного року 100-річчя Чортківської офензиви підписали представники Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей • Виставка тернопільського художника «відчинила» столичні Золоті Ворота • Грудьми — на Америку! Українська модель підкорює США • До друку готують книгу пам’яті про Богдана Хаварівського «Усі ми будемо в архіві…» • Тернопільська область долучилася до проекту Марини Порошенко із впровадження інклюзивної освіти • «Ні — поліцейському свавіллю!» • Олег Тягнибок: «Цей день – це свято української перемоги!» • На двох колесах через Америку! • «Артемка можна було врятувати, якби лікарі вчасно поставили діагноз…» • «Союзянки – це Українки з великої літери» • У Києві тепер росте дерево пам’яті Сергія Сірого • Стриптиз для «леді Ю»: перед Тимошенко оголився чоловік • «Не хотів бути «диванним» патріотом!»Після важкої недуги відійшов у засвіти учасник АТО Михайло Марчук із Ланівців • Сесія Тернопільської міськради: депутати підтримали талановитих випускників і розглянули ще майже 300 питань • Тернополянин хотів стати канадійцем завдяки… OLX • Про вбивство на Борщівщині розповів… 9-річний хлопчик • Маргарита Басалига: «В мене все є і я щаслива? Ні! Я щаслива – і в мене все є» • Голод – їхня зброя!
Кекс із сухофруктами та горішками – на католицьке Різдво

Опубліковано: 21 Грудня о 19:00 104


Такий супервітамінний різдвяний кекс із сухофруктами та горіхами традиційно готують у країнах Західної Європи задовго до початку Різдва, приблизно за 2-3 тижні.


Вважається, що таким чином господині безпосередньо перед святом зекономлять час і силу, бо клопотів на кухні тоді вистачає і без кексу. Окрім того, різдвяний кекс із сухофруктами та горішками від тривалого зберігання стає ще смачнішим і насиченішим.

За цим рецептом різдвяний кекс виходить помірно солодким, з насиченим смаком і пряним ароматом. За бажанням такий кекс можна з’їсти відразу, а можна загорнути у кілька шарів пергаментного паперу і при температурі +6, тобто у холодильнику, зберігати до самих свят.

200 г борошна, 4 яйця, 50 мл вершків, 300 г горіхів (фундук, мигдаль), 200 г кураги, 150 г родзинок, 100 г цукру, 50 г цукрової пудри, 100 мл рому (коньяку, лікеру), прянощі за смаком (кориця, мускатний горіх, імбир), 1 ст. ложка олії, 10 г розпушувача, дрібка солі.

Сухофрукти добре промити і обсушити. Курагу нарізати маленькими шматочками, змішати з родзинками, залити ромом і залишити настоятися на ніч. Можна також використовувати інші сухофрукти – які вам найбільше до смаку.

Горіхи очистити і обсушити 5 хвилин в розігрітій духовці.

Збити яйця з цукром, сіллю і вершками до однорідної пишної маси. Акуратно вмішати в яєчно-молочну суміш просіяне борошно з розпушувачем.

Сухофрукти обкачати в борошні. Додати до тіста горіхи, сухофрукти, улюблені прянощі за смаком і акуратно перемішати тісто.

Викласти тісто у змащену олією форму для випікання (або ж застелити її пергаментним папером), заповнивши на дві третини. Накрити тісто і дати йому постояти 30 хвилин при 40 °С, можна, наприклад, у теплій духовці.

Випікати 40-50 хвилин при 180 °С. Перевірити готовність дерев’яною паличкою.

Готовий кекс повністю остудити на решітці і посипати цукровою пудрою. Найскладніше у цьому рецепті – втаїти цю випічку від рідних, якщо ви все ж  вирішите зберігати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами до самих свят.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Торт «Чорний ліс» або, як його ще називають, шварцвальдський вишневий торт, — один з найпопулярніших десертів у світі...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Десять років забороненого життя. Все, звичайно, стабілізується. Навіть у коханців. Просто заборонений плід завжди солодший, ніж звичний. Той, який і зривати не треба – тільки простягни руку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Сьогодні для нас важливо донести до молоді, до дітей інформацію про героїзм вояків Української Галицької Армії, котрі 100 років тому, не маючи ні зброї, ні амуніції, визволили практично більшість Тернопілля і частину Івано-Франківщини та Львівщини...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


На відкриття виставки завітали: міністр культури України Євген Нищук, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, глядачі та іноземні гості ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Леанна має цілу армію шанувальників в Instagram, на неї підписані 2,6 млн. користувачів. Дівчина любить відверті фотосесії і сміливі образи...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
23 Червня
22 Червня
21 Червня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео