Неділя, 19 листопада 2017
• Андрій Шевченко: «Ніколи не замислювався про долю Філімонова після мого гола у ворота збірної Росії. Це його особисте…» • У Тернополі встановили додаткове освітлення на 50-ти пішохідних переходах • Квіти на узбіччі доріг • Кіно, яке змушує думати… • «Ходить гарбуз»… по Тернополю! • Оголошено переможців «Громадського бюджету Тернополя’2018» • Консультує міністр юстиції Павло Петренко. Як отримати землю учаснику АТО? • Сергій Надал: «Тернопільські пенсіонери повинні завжди відчувати турботу та соціальну підтримку міста» • Виповнюється 100 років відновлення УАПЦ • Шушен — Мекка передсезонного біатлону • Медреформа по-тернопільськи: з електронною базою і без раптових рішень • «Ми не мали їхати з цим таксистом…» • Вшануймо пам’ять про українських Героїв! • Наталю досі не поховали… • У Києві визнали, що загальноукраїнською альтернативою дорогому газу є дешева та екологічно чиста енергія • Андрій Лучанко: «Я не прагну слави будь-якою ціною…» • Не треба і війни… За цей рік на дорогах Тернопільщини в аваріях загинуло 64 людини • Завдяки програмі термомодернізації тернополяни можуть не боятися зими і «тарифних сюрпризів» від центру • У кожній намистині — відблиск душі! • Дубай у… вишиванках!  
«Коропфест»: море юшки і океан вражень!

Автор: Опубліковано: 13 Липня о 10:0024



Майже півтонни риби, 500 кг картоплі,  100 кг цибулі та моркви, 10 кг приправ, 15 літрів «екологічного самогону» (куди ж без нього!) та шестигодинна праця шести кухарів — і рекорд, а заодно і юшка, —  Є.


Ні, ми не будемо масно жартувати, запитуючи, чи ви вже уху їли? По-перше, тому що насправді не уха, а юшка, і то ще й яка: за особливим рецептом Ольги Франко, проте у сучасній інтерпретації — на концентрованому бульйоні з річкової риби, коропом присмачену, зеленню закришену, з ароматним деревним димком…)  А по-друге, тому що знаємо, що всі три тонни смакоти – і навіть 9 «бонусних» літрів розмели умить! І якщо ви юшки не їли, то, значить, на «Коропфесті» не були! А якщо на святі не були, то ТАААке пропустили!… 

«…І я там був,  коропа їв, рибною юшкою запивав, паельєю з морепродуктами закушував, —  так гордо розповідатимуть   про свої враження учасники та гості фестивалю «Коропфест», який цьогоріч «поміняв прописку» і «дебютував» у Тернополі. Фестивалю, пояснюють організатори, стало затісно в його попередньому районному форматі  і він переїхав до Тернополя — «себе показати, людей подивитися…» У попередні роки, аби скуштувати «коропа по-коропецьки», доводилося їхати… звичайно ж, у Коропець на Монастирищину, але цьогоріч «гора прийшла до Магомета»… А «магометів», себто гостей свята (і то не якого-будь, а аж чотириденного —  з 6 до 9 липня!) вистачало! Три дні парк ім. Т.Шевченка драйвував, Купала зустрічав, віночки пускав, співав-танцював, рибні смаколики —  паелью з риби, фаршировану скумбрію, коропа печеного куштував, під драйвові ритми запальних OT VINTA відривався-скакав… Словом, смачно фестивалив! Як, власне, і було задумано, кажуть організатори.

Для рекордної юшки — рекордний казан

«А нащо то той екскаватор, не знаєте, га? — дивувалася спрагла «риби і видовищ» фестивальна публіка.  — Чи то юшку мішати, чи ним її черпати?..» На щастя, ні до «блінів з лопати», ні до юшки з ковша ескаватора не дійшло: виявляється, супертехніка була потрібна для того, аби  перевезення та переміщення рекордної посудини (казан з пічкою, зазначив співорганізатор «Коропфесту» Михайло Гросуляк, заважили на 3-4 тонни) для рекордної рибної юшки. А ще з висоти ковша найбільш «обезбашенні» фотографи могли проводити фотозйомку))).

І, звісно ж, оскільки жоден цьогорічний фестиваль у Тернополі не обходиться без нового гастрономічного рекорду, то й тут «Коропфест» задніх не пас… Узагалі представнику Національного реєстру рекордів України Лані Вітровій давно пора статус почесної тернополянки презентувати: щодва-три тижні вона у нашому місті як не рекордну ковбасу вимірює, то «вишиванку» чи шпундру…  Тепер-от — рибна юшка!

Майже півтонни риби, 500 кг картоплі,  100 кг цибулі та моркви, 10 кг приправ, 15 літрів «екологічного самогону» (куди ж без нього!) та шестигодинна праця шести кухарів — і рекорд, а заодно і юшка, —  Є!

Тернопільські ресторатори майже на дві тисячі літрів побили попередній «юшковий»  рекорд, що належав Запоріжжю, наваривши аж 3009 літрів рибної юшки! А що вона засмакувала тернополянам, стало зрозуміло по тому, з якою (теж, мабуть, рекордною) швидкістю розходилися тара з юшкою!

А оскільки фестиваль позиціонував себе як рибний, то недивно, що їжі було — море, а вражень — океан!

«Розтрясти» щедро наїджене гостям фестивалю допомогли танцювальні майстер-класи та запальні танці під виступи гуртів OT VINTA, “308”, “Медовий полин”, Gloria Band, “Шосте Чуття” та ін. Завершальний акорд свята  — видовищне вогняне шоу і  запуск небесних ліхтариків.

Уже незабаром — ГонЧарські чари

А оскільки свята не буває забагато, то уже за тиждень тернополяни зустрічатимуть фестиваль… чого ми там ще не їли і не пили? О! Фестиваль Вина та Сиру 21-23 липня в парку “Топільче” на Козацькому острові! А днем раніше у тому ж таки парку “Топільче” стартує і перший фестиваль гончарів, який об’єднає професіоналів зі всієї України! Під час дійства будуть відбуватися конкурси майстерності гончарів, майстер-класи для охочих та ярмарок рукотворів, де можна буде придбати авторські роботи учасників фестивалю. А також під час свята майстри своєї справи виготовлять скульптуру-глека і в ніч з суботи на неділю будуть його випалювати. Такого у нашому місті ще не було!  Тож приходьте, дивіться та надихайтеся ГонЧарами!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Днями інтернет-портал football24.ua взяв детальне інтерв’ю у нового старого тренера, фрагменти якого ми пропонуємо нині до вашої уваги...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Триває також облаштування додаткового освітлення пішохідних переходів сигнальними ліхтарями в рамках проекту «Громадського бюджету 2017»...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Ми живемо у час якогось божевільного парадоксу. Нині, коли все продається, а отже, має свою ціну, ціна начебто найдорожчої у світі речі – людського життя — впала до страхітливо низької позначки...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


«Стрімголов» – повнометражний режисерський дебют Марини Степанської. У стрічці немає героїв, це історія, в якій головні – «негерої», каже режисер...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Після вистави усіх гостей свята запросили на "гарбузовий" благодійний ярмарок...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
19 Листопада
18 Листопада
17 Листопада
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео