Четвер, 19 вересня 2019
• У Тернополі — гурт «Скрябін» із… голосом Юрка Юрченка • «Чоловік надихатиме мене на більші спортивні звершення» • Субсидії і пільги у новому сезоні: хто і як їх буде виплачувати? • Відомий боєць без правил використав у якості груші… літню людину • «Слуга народу» готує нові вибори • Тернопільська гімнастка Анастасія Бачинська – на п’єдесталі етапу Кубка світу в Парижі • Федір Стригун: «Тернопіль повинен стати Меккою для українських театрів» • «Буковель» надихає! • «Він жив і загинув як Герой…» • Зарізав через… любов? • Не знаєш математики? До побачення! • Легенда, яку варто переповідати • Про футбольні курйози • «Ось це цифра!» • Поблизу власної оселі вирощував коноплю… • Буковинська красуня підкорила Італію • Коли у Тернополі не буде води? • «Моє серце на капремонті» • ТОП-5 продуктів, які можна їсти… на ніч • Телефонний дзвінок вартістю в 10 тисяч гривень
Коржики з медом і маком від Наталки Потурай

Опубліковано: 22 Серпня о 11:00 30


– Це мій улюблений і найпростіший рецепт коржиків з медом і маком.


Коржики не з’їдаються, а змітаються із швидкістю світла! – запевняє Наталя Потурай. – Рецепт палянички дуже простий: 600 г борошна, 300 мл сироватки (або кислого молока, або води), дрібка соли, 1 пачечка порошку для печива, 1 яйце.
Замісити м’яке тісто. Розкачати завтовшки з палець. Викласти на деко. Проколоти зверху виделкою. Випікати до готовності.
Коли вистигне, поламати на шматки. І от для мене в цьому рецепті найголовніше саме ламання руками на шматки, бо якщо різати ножем – то вже зовсім не той смак. От спробуйте зробити і так, і так – й самі переконаєтеся.
Отож, коли ви всю паляничку поламали на кавальчики (бажано в глиняну мисочку), залишилося залити її медово-маковою заливкою (я кажу «мачкою»).

Для цього потрібен: мак (скільки душа забажає), мед (так, щоб душі солодко було), тепла вода.
Мак можна розтерти в макітрі, так він значно смачніший! Точнісінько, коли паляничку руками на кавальчики ламали. А можна блендером збити —так значно швидше. Тож обирайте самі, який спосіб ваш.
Якщо вистачить сили почекати, щоб трохи паляничка просочилася медово-маковою юшечкою – чекайте! А як не маєте сил чекати – приступайте до наминання і смакування відразу!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Кузьмі — 50. Як боляче писати — «було б»… Скільки б років не минуло від його трагічної загибелі (а минуло уже три з половиною), змиритися з тим, що не почуємо його «фірмових» жартів, приколів та пісень, неможливо...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Важкоатлетка зі Скалата Марія Хлян вийшла заміж...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


У жовтні розпочинається опалювальний період. Традиційно у цей час актуалізується питання про нарахування субсидій...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Днями на вулиці Коновальця у Тернополі виник конфлікт через банальне паркування авто, а обернувся серйозним побиттям і госпіталізацією потерпілого...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


Минулої п’ятниці, 13 вересня, Верховна Рада України прийняла постанову про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
19 Вересня
18 Вересня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео