Вівторок, 29 листопада 2022
• У Тернополі працюють десять пунктів обігріву • У Почаївській лаврі знайшли матеріали проти України • Із присвятою Збройним силам України! У Тернополі виступить Капела бандуристів • Замість ялинки – хатинка святого Миколая • Мобільні зупинки-укриття у Тернополі мають сертифікати відповідності • Велосипедист переїжджав у темряві дорогу… • У Тернополі планують розгорнути 12 стаціонарних пунктів обігріву • 8000 світловідбивальних стрічок-флікерів отримали маленькі тернополяни • Незаконно вивозили за кордон військовозобов’язаних • Справжнє обличчя війни • Шахрай поцупив із банківського рахунку 35 тисяч гривень • Наковтався пігулок. Тернопільська поліцейська врятувала сусіда • Будемо з картоплею, гречкою та цукром • Реалізація модернізації теплових мереж Тернополя • «Тернопіль забезпечить зимовою формою та взуттям наших воїнів із Тероборони» • Вперше в Україні у Тернополі запрацювала єдина система подачі тепла та гарячої води • У Тернополі з великим сольним концертом виступить Хор Верьовки • СБУ затримала у Тернополі злочинця з Кавказу • Життя обірвалося у військовому госпіталі… • У Тернополі СБУ повідомила про підозру проросійському агітатору
Коржики з медом і маком від Наталки Потурай

Опубліковано: 22 Серпня о 11:00 197


– Це мій улюблений і найпростіший рецепт коржиків з медом і маком.


Коржики не з’їдаються, а змітаються із швидкістю світла! – запевняє Наталя Потурай. – Рецепт палянички дуже простий: 600 г борошна, 300 мл сироватки (або кислого молока, або води), дрібка соли, 1 пачечка порошку для печива, 1 яйце.
Замісити м’яке тісто. Розкачати завтовшки з палець. Викласти на деко. Проколоти зверху виделкою. Випікати до готовності.
Коли вистигне, поламати на шматки. І от для мене в цьому рецепті найголовніше саме ламання руками на шматки, бо якщо різати ножем – то вже зовсім не той смак. От спробуйте зробити і так, і так – й самі переконаєтеся.
Отож, коли ви всю паляничку поламали на кавальчики (бажано в глиняну мисочку), залишилося залити її медово-маковою заливкою (я кажу «мачкою»).

Для цього потрібен: мак (скільки душа забажає), мед (так, щоб душі солодко було), тепла вода.
Мак можна розтерти в макітрі, так він значно смачніший! Точнісінько, коли паляничку руками на кавальчики ламали. А можна блендером збити —так значно швидше. Тож обирайте самі, який спосіб ваш.
Якщо вистачить сили почекати, щоб трохи паляничка просочилася медово-маковою юшечкою – чекайте! А як не маєте сил чекати – приступайте до наминання і смакування відразу!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Розташовані пункти обігріву за адресами:...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:44


СБУ знайшла в об’єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті пропагандистські матеріали, що заперечують існування України...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:39


Колектив, який вже більше ста років дарує слухачам свою творчість! Тембри народних інструментів та композиції, які наповнюють і гріють душу, адже це рідне, українське!...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:04


4 грудня на Театральному майдані Тернополя запрацює Казкова резиденція (Хатинка Миколая)...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:01


Мобільні укриття, що влаштовані поруч із зупинками громадського транспорту у Тернополі, мають сертифікат відповідності та відповідають усім вимогам укриття...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:58



Теми дня
28 Листопада
25 Листопада
24 Листопада