П’ятниця, 05 березня 2021
• У Тернополі сьогодні — сесія міської ради • «Тато казав, що купить мені пожежну машину, а сам помер…» • У «Savich-Park» — справжній могул! • Володимир Мариновський: «Замість того, щоб займатися розвитком футболу в нових територіальних реаліях, керівництво Асоціації футболу Тернопільщини намагається нашвидкуруч зберегти контроль в укрупнених районах» • Максі – сім’я і… мікро – зелень! Тернополяни Олена і Володимир Хабенюки на власній фермі вирощують мікрогрін • Мільйон гривень хабара за «поблажки» бізнесмену • «На сцені я – вогонь!» Олександр Божик – про карантин в онлайні, рок на скрипці і чи переросте сімейний дует у тріо • Верховна Рада призначила позачергові вибори у Теребовлі • Визначатимуть перевізника на маршрут «Овочевий ринок – «Східний масив» • Оціночні судження • Сергій Надал: «Докладаємо усіх можливих зусиль, щоб зупинити у Тернополі поширення коронавірусу» • 13 пільгових категорій дошкільнят в обласному центрі харчуються безкоштовно • У Тернополі буде нова об’їзна! • Вакцинація на Тернопільщині: першими щеплять медиків • Учасників Афганської війни нагородили почесними відзнаками • «Агресивний» COVID-19 на Тернопільщину привезли з Карпат • У Тернополі двох дітей збили автівки… • Теребовлянського міського голову обиратимуть 31 жовтня 2021 року • До Дня відкритих дверей “WUNU Education Expo-2021” долучились фахівці центру зайнятості • Учасник АТО очолив Головне управління ДФС у Тернопільській області
Котилося яєчко по світу, несло усім радість світлу!

Опубліковано: 14 Квітня о 15:00 165


Котилося яєчко по світу, несло усім радість світлу.


Салат «Перепелине гніздечко»

500 г курячого філе, 5 яєць, 500 г картоплі, 100 г цибулі, 250 г огірків, зелень, сіль, майонез, олія, 3-4 перепелиних яйця для прикраси.

Куряче філе відварити у спеціях до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання). Коли охолоне, дрібно нарізати.

Цибулю дрібно нарізати. Залити її окропом і відставити на 10 хвилин (це робиться для того, щоб цибуля не гірчила). Потім воду злити, цибулю промити в холодній воді.

Картоплю почистити, натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Посмажити картоплю у великій кількості олії. Щоб картопля не злипалася, рекомендуємо смажити її маленькими порціями.

Огірки нарізати соломкою. Відокремити білки від жовтків. Білки натерти на дрібній тертці. Зелень дрібно нарізати.

Змішати картоплю (трохи картоплі залишити для прикраси), огірки, філе, білки, цибулю, посолити за смаком. Заправити майонезом. Викласти в салатницю. Посипати дрібно нарізаною зеленню, зробити поглиблення, по колу викласти картоплю. У поглиблення викласти варені і почищені перепелині яйця.

Якщо немає перепелиних яєць, можна для прикраси цього салату зробити яйця з жовтків. Для цього їх необхідно розтерти з майонезом, додати дрібно нарізану зелень, зліпити з цієї маси невеликі кульки і викласти їх на салат.

Таким чином можна прикрасити будь-який салат.

Яйця,-фаршировані-грибами-copyЯйця, фаршировані грибами

7-10 варених яєць, 150 г грибів, 150 г цибулі, 150 г моркви, майонез, зелень за смаком, сіль, перець, олія.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на дрібній тертці. Зелень дрібно нарізати. Яйця розрізати на дві частини. Вийняти жовтки і натерти їх на дрібній тертці.

На олії обсмажити цибулю. Додати моркву, обсмажити. Додати гриби, посолити, поперчити. Смажити близько 20-25 хвилин. Коли охолонуть, гриби з цибулею і морквою перемолоти на блендері. Додати жовтки, перемішати, а потім додати зелень і знову перемішати. Додати трохи майонезу, перемішати. Отриманою масою нафарширувати половинки яєць.

желе-кращанки-3-copyКрашанки з желе

Яйця, желе різного кольору.

Підготувати яйця, як у рецепті «Великодні заливні яйця». Приготувати желе за інструкцією на упаковці, залити його в яйця. Поставити в холодильник на кілька годин. Заливаючи желе різного кольору, можна отримати смугасті крашанки.

 

 

Курячий-рулет-copyКурячий рулет

2 курячих філе, 0,5 кг курячого фаршу, 8 яєць (одне для фаршу), 1 велика цибулина, 1 скибочка батона, пучок шпинату, 50 мл молока, 1 столова ложка вершкового масла, приправа за смаком.

Відварити яйця і помити шпинат. Опустити в окріп листя шпинату, щоб воно зм’якло. Щоб зберегти листочки рівними, необхідно їх рівно скласти один на одного за допомогою шумівки і опускати в воду, притримуючи ложкою. Потім викласти листя на рівну тарілку.

Приготувати фарш. Для цього пропустити куряче м’ясо через м’ясорубку або попередньо купити готовий у магазині. Додати до фаршу цибулю, розмочений у молоці батон, яйце і спеції.

Куряче філе порізати тонкими скибочками. Відбити їх, посипати приправами. Варені яйця обгорнути у листя шпинату.

Тепер збираємо рулет. Готувати його краще в формі для кексу, яку попередньо треба змастити маслом або обгорнути пергаментним папером. Викласти половину відбитого філе у форму, а решту залишити, щоб накрити рулет. Викласти фарш на відбивні, на фарш — яйця по колу. Накривати їх фаршем і відбивними. Ретельно змастити рулет олією і накрити фольгою. Запікати при температурі близько 190 градусів приблизно годину.

Прикрасити рулет можна тертим сиром, яйцем і зеленню.

Заливні-яйця-2-copyВеликодні заливні яйця

10 яєчних шкаралупок,  100 г шинки, 1 огірок, 1 болгарська перчина, 20 г желатину, 2 склянки курячого бульйону, 0,5 банки консервованої кукурудзи, зелень за смаком.

Підготувати завчасно шкаралупки: добре вимити яйця з содою, зробити отвір з тупого боку діаметром приблизно 2-2,5 см, вилити вміст (вміст яєць у страві не використовується). У теплій воді розчинити харчову соду, замочити шкаралупу. Потім промити її гарненько під проточною водою.

Замочити желатин у воді на 10 хв., підігріти його до повного розчинення, але не кип’ятити, змішати з бульйоном, процідити. Порізати усі інгредієнти маленькими шматочками.

Шкаралупу поставити в контейнер з-під яєць для того, щоб зручніше було викладати начинку. Викласти акуратно й рівномірно усі інгредієнти у шкаралупки, додати зелені, залити бульйоном і поставити у холодне місце. Коли заливне повністю застигне, яйця почистити від шкаралупи й викласти на тарілку.

Начинку для заливних яєць можете змінювати відповідно до своїх кулінарних уподобань.

Заливні-яйця-copy


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

В орієнтовному порядку денному четвертого пленарного засідання сесії 233 проєкти рішень.

...


Рубрика: Опубліковано: о 11:24


В отця Володимира Демчука залишилися сиротами четверо дітей...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


24 лютого на гірськолижній трасі у «Savich-Park» відбувся чемпіонат Тернополя з фристайлу (могул), у якому взяли участь 80 вихованців СДЮСШ «Екстрім»...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00


Після останніх місцевих виборів Тернопілля опинилося в нових територіальних реаліях — районів тепер лише три, вони значно більші за територією, а попередні 17 розформовані. Внаслідок цього необхідних змін має зазнати і футбольне господарство області. Асоціація футболу Тернопільщини вже провела два засідання у Чортківському і Тернопільському районах, на яких було представлене нове керівництво футбольних асоціацій укрупнених районів. Ми попросили прокоментувати ці дуже важливі для розвитку місцевої гри мільйонів процеси попереднього керівника футбольного напрямку області, голову Тернопільської обласної федерації футболу Володимира Мариновського...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:00


«Наша сімейна справа – фактично наша четверта дитина, – сміється тернополянка Олена Хабенюк. – Ми довго її виношували і ростимо й доглядаємо з любов’ю… Мікрогрін, вирощуванням якого ми займаємося, – це такі собі «бейбі-рослинки», які потребують багато уваги й турботи. Зате за вкладену працю віддячують неймовірним смаком і користю! Як кажуть – що посієш, те й пожнеш… (Сміється, – авт.) Її додають до салатів і канапок, з неї готують коктейлі та смузі, прикрашають гарніри і навіть десерти. Мікрозелень, або, як її ще називають, мікрогрін – новий тренд здорової їжі, до якої нині схиляються все більше людей, особливо тих, хто дбає про своє здоров’я...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:00



Теми дня
5 Березня
4 Березня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео