Десять волонтерок упродовж двох днів квасили у величезні пластикові пляшки і вже передали частину на передову. Наші захисники зможуть посмакувати домашніми малосольними огірками.
— З ранку до ночі жінки порались із огірками. «Консервний батальйон» — так називаємо наших невтомних бджілок, — каже співзасновник ГО «Бункер С» Микола Халупняк. — Огірки нам передали з різних куточків області, багато мішків привезли з п’яти сіл Зборівської громади. Приїжджаю до села — люди поприносять огірки, кабачки, помідори… Щоправда, помідори цьогоріч дорогі — нема так багато, а ось огірки вродили щедро — готуємо для захисників. Волонтерки збираються в світлиці нашої організації. Ліплять вареники, щодня готують по 72 півлітрові банки каші з м’ясом, квасолі чи гороху з м’ясом, лінивих голубців. А ще варимо смачнюще згущене молоко. Підійшов сезон закруток — готуємо квашені, мариновані овочі, різні салати. Частину передаємо, решту залишаємо на зиму, яка буде важкою. Зима спитає, де літо було…
ГО «Бункер С» утворена в 2014-ому, зареєстрована — в 2017-ому. У Тернополі діють два їхні підрозділи, а третій — «Вітамінний бункер» — у Підгайцях.
— Назву «Бункер С» придумали не на противагу путінському бункеру, бо ж згуртувалися ми ще задовго до цих подій, але, впевнений, щось у цьому є пророче, — усміхається пан Микола. — Річ у тім, що ми базуємось у будівлі, зведеній ще десь наприкінці XIX століття, товщина стін сягає до метра — справжній бункер! Під час повітряної тривоги там надійний захисток. Від лютого нам допомагали готувати їжу на передову дуже багато людей, зокрема, й переселенців, нині маємо 10-15 постійних волонтерів.
Джерело: НОВА Тернопільська газета