П’ятниця, 17 січня 2020
• Учні Тернопільського ліцею №21 заспівали разом із ТНМК • На судове засідання по справі вбивства Віталія Ващенка знову не прибув жоден свідок… • Сучасні броньовані двері: надійний захист і презентабельний зовнішній вигляд • 13-річна Єва Скоренька: «Балет — це моє життя» • КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» перерахувало платіжки за опалення і гарячу воду • «Нарешті ми разом!» • 20 облич’2019: Петро Гадз • Винуватець аварії утік за кордон • У Тернополі відбудеться концерт Івана Поповича • «Тернопільський Сірий» за рік зібрав для армії понад 5,3 мільйона гривень • «Виготовляємо дерев’яний декор і садимо молоді деревця» • Грип та ГРВІ: ситуація під контролем • Різдвяне диво… своїми руками! • Оман і… омана • «Ми – одне ціле і працюємо на благо пацієнтів» • 20 облич’2019: Максим Черкашин • Іранський тест на профнепридатність • «Таню двічі витягували з того світу…» • Ігор Сопель: сонна ТОДА — не до добра… • Чи до снаги малому бізнесу «турборежим»?
Ліниві кнедлики з грибним рагу

Опубліковано: 10 Грудня о 16:00 131


Подавати кнедлики з грибним рагу, посипавши зеленню петрушки.


Для кнедликів: 300 г черствого білого хліба, 500 мл молока, 100 г сиру рокфор (якщо не любите цього сиру, можете додати інший), 2 яйця, 1 цибулина, 1 ст. л. борошна, 2 ст. л. масла, пів чайної ложки сухого чебрецю, свіжозмелений перець, сіль.

Для грибного рагу: 350 г печериць, 350 г глив, 1 цибулина, 100 г копченого бекону, 250 мл 22%-их вершків, 1 ст. л. крохмалю + 1 ст. л. холодної води, 2 ст. л. масла, чверть чайної ложки меленого мускатного горіха, свіжозмелений перець, сіль.

Ріпчасту цибулю подрібнити кубиками і обсмажити на маслі до легкого золотистого відтінку. Яйця збити з борошном до однорідної маси. Змішати хліб з обсмаженою цибулею, чебрецем і дрібно покришеним рокфором. Залити хліб молоком, перемішати і відставити на 20 хвилин. Додати до набухлого хліба яйця, приправити меленим перцем, сіллю, злегка перемішати.
Викласти половину «тіста» на чистий вологий кухонний рушник і сформувати руками валик діаметром 8 см. Аналогічно зробити й другу хлібну ковбаску. Зв’язати кінчики рушника. У дуже широкій каструлі довести воду до кипіння. Опустити в киплячу воду підготовлені кнедлики, накрити кришкою і варити 20-30 хвилин на середньому вогні. Виймати шумівкою, негайно зняти рушники і нарізати кнедлики гострим ножем. Можна також хлібну ковбаску відварювати у харчовій плівці для СВЧ — різниці у смаку немає.
Гриби почистити. Шампіньйони розрізати навпіл, а гливи залишити цілими. Бекон і цибулю подрібнити кубиками. Крохмаль розвести у столовій ложці холодної води. Бекон обсмажити на маслі до легкого золотого відтінку. Всипати до бекону цибулю, помішуючи, готувати 3 хвилини на середньому вогні. Додати печериці, обсмажувати, помішуючи, 5 хвилин. Потім додати гливи. Готувати, помішуючи, ще 5 хвилин. Влити вершки, довести до кипіння, приправити мускатним горіхом, сіллю і перцем. Загустити соус розведеним крохмалем, помішуючи. Тоді готувати ще 1-1,5 хвилини.
Подавати кнедлики з грибним рагу, посипавши зеленню петрушки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

У понеділок, 13 січня, у Тернопільському драмтеатрі відбувся теплий акустичний різдвяний концерт гурту ТНМК
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Нинішнє засідання у Тернопільському міськрайонному суді по справі щодо вбивства громадського активіста, депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка перенесли через те, що не прийшли свідки. Така ситуація не вперше...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:53


Часи, коли бронедвері були громіздкими «коробками», вигляд яких залишав бажати кращого, минули...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:23


Великі перемоги маленької балерини...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


За тепло у грудні тернополяни заплатять менше на 22%, за гарячу воду — на 18%...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
17 Січня
16 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео