– Усім відомо, що вітамін С, який міститься в лимонах, корисний для організму, однак серйозного впливу на вірус грипу немає, – каже лікар-імунолог тернопільської другої міської лікарні Наталя Думанська. – Часто люди їдять цитрусові, бо вважають, що це хороший захист від застуд і грипу, але ми не радимо занадто ними захоплюватися, адже це сильний алерген. Щоб не зловживати цими фруктами, ми пропонуємо замінювати їх іншими джерелами вітаміну С – обліпихою, смородиновим морсом або навіть квашеною капустою.
Наталя Василівна не заперечує, що всі фрукти містять безліч вітамінів і мікроелементів і дуже корисні для імунітету, але помилково вважати, що підхопивши застуду, потрібно об’їдатися апельсинами й грейпфрутами, скупляти в крамниці всі лимони. Одужати швидше вони не допоможуть, а от викликати серйозну алергічну реакцію, висипання на шкірі і навіть розлад шлунка – так. Тому добре те, що в міру.
Джерело: НОВА Тернопільська газета