Субота, 20 квітня 2024
• Військовий з Тернополя Дмитро Линва два роки бореться з онкологією • «У наш офіс в Харкові прилетіла російська ракета…» • Колишнього начальника Тернопільської державної податкової інспекції засудили за вимагання грошей • На Рівненщині знайшли давню ікону художника з Тернопільщини • Володимир Шкробот: «Життя рахує не кроки, які ти зробив, а сліди, які залишиш для суспільства» • За 12000 доларів тернополянин обіцяв ухилянтам «порішати» з військкоматом • 100-річна ювілярка з Козівської громади • 12-метровий рушник “родом” із Тернопільщини мандрує світом • У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур
Люблю я макарони… з шинкою, сиром, овочами. Та з чим завгодно!

Опубліковано: 14 Червня о 10:20 172


Якщо вони приготовлені з твердих сортів пшениці, то це цілком дієтична страва.


Макаронів не варто боятися. Якщо вони приготовлені з твердих сортів пшениці, то це цілком дієтична страва. Такі макарони називають пастою, якої є величезна кількість видів. Пасту готують не тільки як гарнір, вона може стати навіть основою салату. Як приготувати смачний теплий салат та інші кулінарні шедеври з пастою, знає відомий телекухар Руслан Сєнічкін.

Теплий салат з пастою і салямі
300 г макаронів, 200 г ковбаси салямі, 80 г зеленого горошку,
1 варена морквина, 1 зубець часнику, 1 червона цибулина, 6 помідорів черрі, 50 г зелені.
Для соусу: 200 мл несолодкого йогурту, 1 ст. л. соку лимона, сіль і перець за смаком, неповна чайна ложка цукру.
Повністю відварити макарони – спіральки, пір’я або ж метелики. Чим більш нерівна поверхня пасти, тим краще вона триматиме соус. А це безпосередньо впливає на смак страви. Додати до макаронів зелений горошок. Якщо він морожений – трошки відварити. Далі додати варену і нарізану кубиками моркву. Для аромату додати один зубчик часнику, посічений або пропущений через часникодавку. Цибулю нарізати тонкими кільцями і теж додати до салату. Ідеальними для цієї страви будуть помідори черрі, вони нададуть їй солодкавості. Помідорки треба розрізати навпіл. Посікти кріп та петрушку, а за бажанням, якщо любите, листя руколи. Ковбасу салямі нарізати тонкою соломкою. Не забувайте: спосіб нарізання інгредієнтів напряму впливає на смак. Додати ковбасу в миску до усього салату.
Приготувати соус на основі несолодкого йогурту: змішати йогурт з кількома краплями лимонного соку, посолити і поперчити за смаком, додати неповну чайну ложку цукру і все ретельно перемішати. Обережно заправити соусом салат, щоб форма інгредієнтів не була порушеною. Такий різнокольоровий ароматний салат може стати основною стравою вашого вечора.
Запіканка з шинкою


400 г макаронів, 150 г твердого сиру чеддер, 100 г шпинату, 150 г
бекону, 1 цибулина, 70 г пармезану, 1 ст. л. борошна, 100 мл молока, 1 ч. л. сухої гірчиці, спеції за смаком.
Розігріти в сотейнику трохи оливкової олії. Посмажити до помітної золотавої скоринки нарізану кубиками цибулю, додати пів чайної ложки сухої гірчиці, для пікантності можна трошки духмяного перцю. Потім додати натертий пармезан, ложку борошна і все залити молоком. Ретельно перемішати. Соус готовий.
Макарони-спіральки відварити до напівготовності. Викласти їх у сотейник із соусом. Тепер листя шпинату і нарізаний кубиками м’ясний бекон. Все перемішати. Наповнити окрему форму або порційні формочки макаронами, посипати натертим чеддером. Запікати у духовці при температурі 180 С 10-15 хв. до утворення золотистої скоринки.
Літня паста з овочами і крабовими паличками


200 г макаронів, 2 болгарські перчини – червона і жовта, 2 огірки, 1 кабачок, 5 помідорів черрі, 70 г
сиру моцарелла, 50 г пармезану, 100 г оливок, 100 г крабових паличок.
Для заправки: 3 ст. л. винного оцту, 30 мл оливкової олії, 0,5 ч. л. орегано, спеції за смаком.
Спочатку приготувати заправку. Для цього змішати винний оцет, олію, сушений орегано, сіль і подрібнений духмяний перець.
Відварити до готовності макарони-метелики. Нарізати півкільцями перець, півкружальцями огірки. Молодий кабачок порізати півкружальцями і промаринувати 12-15 хв. у суміші лимонного соку, білого винного оцту, оливкової олії, солі та перцю. Помідори черрі порізати навпіл. Додати маленькі кульки моцарелли, натертий пармезан і оливки (цілі або нарізані – як забажаєте). Крабові палички нарізати навскіс, але додати у страву тоді, коли решту інгредієнтів уже перемішаємо із заправкою і викладемо на порційну тарілку.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Уже два роки військовий з Тернополя Дмитро Линва бореться із важкою хворобою...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:46


Ірина Ковальчук через війну релокувала бізнес на Тернопільщину...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 20:47


До 6 років позбавлення волі засуджено екскерівника податкової інспекції та його трьох спільників за вимагання 40 тис доларів США неіснуючого боргу...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:52


На Рівненщині виявили ікону 1779 року кременецького художника Федора Лісневича. ...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:28


Майже 22 роки тому керівником Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні призначили Володимира Шкробота – хірурга за фахом і менеджера за покликанням...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:38



Теми дня
19 Квітня
17 Квітня
16 Квітня
15 Квітня