Неділя, 26 травня 2019
• Сім майстрів і 184 години • Як Чортків сезон відкрив: блогерів зібрав, дефіле провів, на польовій кухні смаколики їв • Вкусив кліщ? Несіть його до лабораторії! • «Будапешт їм личить»! • Їсти, любити, фотографувати • Про Fair Play, «цікаві» матчі та… павуків у банці • Олександр Гринюк: «Мене засудили, бо хочуть змести з громадського життя» • Статки Зеленського: вілла в Італії, елітні автівки та скандальне житло на Грушевського • Нові правила техогляду: наклейка на скло • «Нива» здобула виїзну перемогу на п’ятій доданій хвилині • Олександр Зінченко показав свої трофеї • Чемпіонат області • На «вовчиць» і Винник їде! • Наші привітали Зе! • Голова ТОДА Степан Барна подав у відставку • Кульова блискавка влетіла в літню кухню… • «Поспішай творити добро!» Підкинуте щастя! • Почаїв у скорботі: не стало борця за українську церкву Тимофія Палія… • Президент ЗЕ: «Це тільки початок!» • «Не вам мене судити»
Любить — не любить?

Опубліковано: 16 Лютого о 18:00 47


Потіште коханих «Африканською ромашкою».


Чому торт «Африканська ромашка» має саме таку назву – незрозуміло. Швидше за все, справа в його оформленні: верхній корж часто нарізають шматочками, але залишають їх поруч, наче пелюстки ромашки.

Цей торт не такий популярний, як «Наполеон» або «Празький», але смак у нього дуже свіжий і оригінальний. Тому всім господиням радимо потішити рідних «Африканською ромашкою».

 

 

220 г цукру, 5 яєць, 1 ч. л. соди (без оцту),
4 ст. л. какао,
250 мл нежирного кефіру,
1,5 склянки борошна.

Сметанний крем:
0,5 л досить жирної сметани,
1 склянка цукру, 50 г желатину,
фрукти нарізані – апельсини або мандарини, банани і ківі.

Яйця збити, додати цукор, перемішати.  Всипати негашену соду (вона загаситься при вливанні в суміш кефіру). Окремо змішати какао і борошно, щоб не було грудочок. Ввести суху суміш в яєчну по столовій ложці, вимішуючи тісто на торт. Наприкінці влити кефір, вимішати ще раз до однорідної структури, дати тісту постояти хвилин 15.

Спекти 4 коржі круглої форми. Час випікання кожного – приблизно 20 хвилин, температура – не понад 180 градусів. Готовність перевіряти, як зазвичай, – сухою дерев’яною зубочисткою або сірником.

Готові коржі охолодити. Два з них залишити цілими, а інші два коржі порізати кубиками або просто поламати великими шматками.

«Африканська ромашка» — це торт з великим прошарком посередині. Крем зі сметани з додаванням желатину виходить щільний, схожий за структурою на щільне суфле. Готуємо його так: сметану відцідити від сироватки і збити в глибокій посудині. Поступово вводити цукор, як у рецепті, і збивати. Замочити в окремій мисочці желатин в половині склянки рідини – молока чи води. Як тільки желатинові кристали повністю розчиняться, влити його в сметанну суміш і збити інтенсивно міксером. Якщо ви купили желатин не швидкого приготування, його необхідно розчинити на водяній бані, охолодити і тільки потім вливати в сметанний крем.

Нарізати фрукти, видаляючи плівки й кісточки. Додати порізані кубиками коржі, фрукти і перемішати.

Збираємо «Африканську ромашку»: на один цілий корж викласти весь крем. Робити збірку треба в тій формі (роз’ємній), де випікався торт. Крем вирівняти, злегка придавити, щоб він заповнив центр. Другий цілий корж на дошці нарізати у формі пелюсток ромашки, «пелюстки» акуратно перенести на верх прошарку крему і теж злегка вдавити в нього. Поставити «Африканську ромашку» в холодильник на 5-7 годин, потім обережно зняти бортики форми і можна подавати до столу!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Як для першої леді України створювали вбрання на інавгурацію...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Тендітні панянки у «середньовічних» сукнях, брутальні байкери у шкірі та вишукані моделі в оригінальному дизайнерському вбранні — уся ця «екзотична» публіка цими вихідними зібралася у Чорткові, аби відсвяткувати відкриття туристичного сезону...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Упродовж трьох останніх років Тернопільщину «атакують» кліщі...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Картини Олесі Гудими експонуються у Будайській фортеці...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


«Смачні світлини» від тернопільських фуд-фотографів...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
24 Травня
23 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео