Неділя, 01 жовтня 2023
• Тарифи на тепло у Тернопільській громаді у найближчий опалювальний сезон не зміняться • Тернопільські спортсмени здобули призові місця у XXI рейтингових змаганнях International Lviv Regata • Священник із Бережан отримав міжнародну премію Івана Павла II • Один із «Вовків Да Вінчі» • ОБІЙМИ для всієї України. У Бережанах створили унікальну мапу України з ляльок-мотанок • Пів тисячі пряників задля ЗСУ. Тернопільські студентки провели благодійний ярмарок • Молодь українських сіл вчиться впроваджувати зміни в громадах • До лікарні швидкої допомоги приєднають два медичні заклади • Квадрокоптери, радіостанції і планшети для захисників • До шлюбу — з чотирма дітьми! • Віддала косу для ЗСУ • До наших захисників на передову вирушить «Допомога армії від Тернополя» • У Тернополі працював шахрайський кол-центр • Розпочався відбір до об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють» • Опалювальний сезон в умовах війни: чи готовий Тернопіль? • «За борги за комуналку можуть арештувати автомобіль і банківські рахунки» • «ЯМаріуполь»: рік прихистку в Тернополі • Олег Липка: «У ферму я вклав не тільки гроші, а й душу» • День міста Тернополя з 2024 року відзначатимуть 15 серпня • Сучасні апостоли — на передовій
Лютневу меланхолію лікуємо… сирником!

Опубліковано: 4 Лютого о 16:00 272


А сирник цей не простий, а заварний. Хоча й на смак він відрізняється від традиційного випеченого, але також є дуже смачним. Найбільшою перевагою цього заварного сирника є те, що він вдається завжди: заварна сирна маса не сяде після випічки, а коржі готуються дуже просто і швидко.


Для тіста: 600 г борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, 200 г цукру, 1 яйце, 3 жовтки, 4 ст. л. сметани, 250 г масла.

Для сирного крему: 1,5 кг домашнього сиру, 200 г масла, 2 склянки цукрової пудри, 3 яйця, 1 упаковка вершкового пудингу, 0,5 скл. молока, 100 г апельсинових цукатів.

Борошно змішати з цукром та розпушувачем. Додати порізане кубиками тверде масло, посікти ножем до дрібної крихти. Додати яйце, жовтки та сметану, замісити тісто. Поділити тісто на чотири частини, одну розкачати за розміром форми (25х35), решту загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник. Форму застелити пергаментом, викласти тісто. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Аналогічно випікати решту коржів.

Сир перемолоти кілька разів на м’ясорубці. До молока додати крохмаль та пудинг, добре розмішати, щоб не було грудочок. До сиру додати збиті яйця, цукрову пудру та масло, поставити на вогонь. Постійно помішуючи, нагріти до повного розтоплення масла. Коли суміш почне закипати, додати розчинену пудингову масу, добре вимішати та зняти з вогню. Додати апельсинові цукати, добре вимішати. Залишити крем трішки охолонути.

Коржі мають бути холодними, а сирний крем наносимо на них ще досить теплим. Розділити крем на три частини та перемастити коржі, кожним наступним коржем злегка притискаючи крем. Залишити на ніч, посипати цукровою пудрою або ж кокосовою стружкою чи тертим шоколадом. Можна також залити шоколадною помадкою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію»...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:08


16-17 вересня у м. Наварія (Львівська область) та 22-23 вересня на Ковельському водосховищі відбулися змагання з водних видів спорту, участь в яких взяли тернополяни, вихованці «Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з водних видів спорту»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 13:07


Нещодавно внаслідок поглибленої оцінки людських і професійних якостей Академічний сенат присвоїв ректорові прокатедри Святої Софії Міжнародну нагороду за прагнення до втілення в життя благородних ідеалів та життєвих цінностей...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:05


Ігор Питак із Тернополя несе службу в легендарному батальйоні ...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Подружжя переселенців Оксана та Олекса Муравльови створили у Бережанах унікальну мапу України з ляльок-мотанок...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 15:18



Теми дня
29 Вересня
27 Вересня
26 Вересня