Субота, 21 травня 2022
• “Почалася війна — зник ковід. А нас далі змушують вакцинуватись…” • Відійшов у Вічність Олександр Смик • Загибель двох хлопців у Теребовлі: справа пів року в суді, а її ще не почали слухати • У маршрутках Тернополя перевіряють контролери • Тернопільщина попрощалася з Героєм Олександром Луциком • Kalush Orchestra переміг на “Євробаченні”! Зі сцени співаки закликали врятувати бійців з “Азовсталі” • Війна, але дороги треба відновлювати • У Тернопільській ЗОШ №28 живуть вимушені переселенці • У Тернополі перевидали книгу, яку переховували від радянської влади… в землі • Загинув Герой Сергій Степанюк із Тернопільщини. Осиротіли троє дітей… • Вирок у справі щодо смерті 12-річного Ромчика Кулака: лікарі поставили невірний діагноз • «Я не такий чорний, яким мене «малює» слідство» • Смертельна аварія на Монастирищині: пасажир загинув, водій – у лікарні • За час війни на Тернопільщині сталося 15 смертельних аварій • Катя з Шумщини рятує маріупольців і наших захисників на «Азовсталі» • У Тернополі “накрили” три незаконні гральні заклади • «Українці перемогли нацистів, переможуть і рашистів» • “Дякую за втішні слова у важку хвилину…” – вдова загиблого захисника з Бучача • Папа Франциск зустрівся із дружинами захисників Маріуполя із полку “Азов” • Над Тернополем уночі спостерігали рідкісне явище – гало
М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини

Опубліковано: 22 Січня о 9:00 15


Після різдвяних свят і далі хочеться посмакувати щось смачненьке? Приготуйте м'ясні страви.


«П’яна» свинина з прянощами
1 кг свинячого м’яса (вирізка, ошийок), 1 головка часнику, 1 лимон, 0,5 л пива, 0,5 ч. ложки меленої кориці,
3 лаврових листки, щіпка меленого кардамону, 3 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.
Почистити часник і розрізати кожен зубець на 2-4 частини залежно від розміру. Обкачати часник у крупній солі.
М’ясо необхідно промити, обсушити і видалити плівки й прожилки. Зробити в м’ясі надрізи, нашпигувати його часником, гарненько натерти сіллю і залишити на 15-20 хвилин, щоб свинина просолилася.
У нагрітому сотейнику з товстими стінками обсмажити свинину з усіх боків до золотистого кольору, приблизно 7 хвилин. Олію додавати не потрібно, адже м’ясо не пригорить завдяки високій температурі посуду.
Влити до м’яса пиво і додати спеції. Накрити сотейник кришкою і тушкувати свинину на повільному вогні 35-40 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно тушкувалося в пиві з усіх боків.
З лимона треба зняти цедру й порізати його тонкими скибочками. Додати до м’яса лимонну цедру та чорний мелений перець і продовжувати тушкувати свинину на повільному вогні до повної готовності ще 30-40 хвилин, періодично її перевертаючи. Готовність м’яса перевіряти ножем – із розрізу має виділятися світлий сік, а не сукровиця.
Готову свинину викласти на тарілку. Дати м’ясу трохи охолонути і прикрасити лимоном. Подавати пряну «п’яну» свинину із овочами та зеленню.

Верещака (свинячі реберця)
400 г свинячих реберець, 200 г білого хліба, 50 г сала,
2 середні цибулини, сіль, чорний мелений перець та інші спеції за смаком, буряковий квас.
Для бурякового квасу: 0,5 кг очищених буряків, 1 л охолодженої кип’яченої води.
Заздалегідь потрібно приготувати буряковий квас. Для цього дрібно нарізати буряк та залити його водою. Суміш потрібно поставити у тепле місце на 4-5 днів до появи кислуватого присмаку.
Для приготування верещаки свинячі ребра посолити та поперчити. За бажанням можна додати й інші спеції. Обсмажити реберця у глибокій сковороді до скоринки. Додати у сковороду 500 грамів бурякового квасу та поставити в духовку на 30 хвилин.
Нарізати хліб дрібними кубиками, покласти його в сковороду, де тушкується м’ясо, і залишити в духовці ще на п’ять хвилин. Наприкінці у верещаку додати подрібнені й обсмажені цибулю й сало. Готову страву вийняти з духовки перед подачею на стіл і посипати зеленню. Подають верещаку порційно у глибоких мисках.

Закуска з салом
Сало без м’ясного прошарку, чорний хліб, сіль, перець за смаком, кілька зубців часнику.
Свіже охолоджене, навіть трішки приморожене сало без м’ясного прошарку пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити за смаком, додати кілька подрібнених зубців часнику і добре перемішати. Можна додати мелений мускатний горіх або карі.
Дати суміші постояти кілька годин, щоб спеції та часник віддали свій аромат. Намащувати на чорний хліб, при подачі можна посипати зеленню. Така закуска чудово смакуватиме до борщу або других страв з м’яса.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

20 травня Тернопільський апеляційний суд слухав «ковідну» справу — про відсторонення від роботи невакцинованого вчителя музичного мистецтва Кременецького НВК ЗОШ І-ІІІ ст. №5 Ігоря Бендасюка...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 20:18


Помер заслужений діяч мистецтв України, письменник та український бард Олександр Смик із Тернополя...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 18:00


Сьогодні, 18 травня, у Теребовлянському районному суді мало відбутися засідання по справі щодо загибелі двох працівників - Володимира Солтиса і Андрія Михасика - на місцевому підприємстві "Колос-2", проте слухання вкотре перенесли...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:29


Від березня 2022 року інспекторами муніципальної інспекції спільно з контролерами КП «Тернопільелектротранс» здійснювався посилений контроль за оплатою проїзду в громадському транспорті міста та видачею проїзних квитків...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:03


Сьогодні на Шумщині провели в останній шлях загиблого на війні Олександра Луцика. Поховали Героя в рідному селі Залісці...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:43



Теми дня
20 Травня
18 Травня
15 Травня
14 Травня
13 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео