Середа, 30 листопада 2022
• “Прошу суд зняти з мене браслет, оскільки є перебої з електроенергією” • У Тернополі працюють десять пунктів обігріву • У Почаївській лаврі знайшли матеріали проти України • Із присвятою Збройним силам України! У Тернополі виступить Капела бандуристів • Замість ялинки – хатинка святого Миколая • Мобільні зупинки-укриття у Тернополі мають сертифікати відповідності • Велосипедист переїжджав у темряві дорогу… • У Тернополі планують розгорнути 12 стаціонарних пунктів обігріву • 8000 світловідбивальних стрічок-флікерів отримали маленькі тернополяни • Незаконно вивозили за кордон військовозобов’язаних • Справжнє обличчя війни • Шахрай поцупив із банківського рахунку 35 тисяч гривень • Наковтався пігулок. Тернопільська поліцейська врятувала сусіда • Будемо з картоплею, гречкою та цукром • Реалізація модернізації теплових мереж Тернополя • «Тернопіль забезпечить зимовою формою та взуттям наших воїнів із Тероборони» • Вперше в Україні у Тернополі запрацювала єдина система подачі тепла та гарячої води • У Тернополі з великим сольним концертом виступить Хор Верьовки • СБУ затримала у Тернополі злочинця з Кавказу • Життя обірвалося у військовому госпіталі…
М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини

Опубліковано: 22 Січня о 9:00 23


Після різдвяних свят і далі хочеться посмакувати щось смачненьке? Приготуйте м'ясні страви.


«П’яна» свинина з прянощами
1 кг свинячого м’яса (вирізка, ошийок), 1 головка часнику, 1 лимон, 0,5 л пива, 0,5 ч. ложки меленої кориці,
3 лаврових листки, щіпка меленого кардамону, 3 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.
Почистити часник і розрізати кожен зубець на 2-4 частини залежно від розміру. Обкачати часник у крупній солі.
М’ясо необхідно промити, обсушити і видалити плівки й прожилки. Зробити в м’ясі надрізи, нашпигувати його часником, гарненько натерти сіллю і залишити на 15-20 хвилин, щоб свинина просолилася.
У нагрітому сотейнику з товстими стінками обсмажити свинину з усіх боків до золотистого кольору, приблизно 7 хвилин. Олію додавати не потрібно, адже м’ясо не пригорить завдяки високій температурі посуду.
Влити до м’яса пиво і додати спеції. Накрити сотейник кришкою і тушкувати свинину на повільному вогні 35-40 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно тушкувалося в пиві з усіх боків.
З лимона треба зняти цедру й порізати його тонкими скибочками. Додати до м’яса лимонну цедру та чорний мелений перець і продовжувати тушкувати свинину на повільному вогні до повної готовності ще 30-40 хвилин, періодично її перевертаючи. Готовність м’яса перевіряти ножем – із розрізу має виділятися світлий сік, а не сукровиця.
Готову свинину викласти на тарілку. Дати м’ясу трохи охолонути і прикрасити лимоном. Подавати пряну «п’яну» свинину із овочами та зеленню.

Верещака (свинячі реберця)
400 г свинячих реберець, 200 г білого хліба, 50 г сала,
2 середні цибулини, сіль, чорний мелений перець та інші спеції за смаком, буряковий квас.
Для бурякового квасу: 0,5 кг очищених буряків, 1 л охолодженої кип’яченої води.
Заздалегідь потрібно приготувати буряковий квас. Для цього дрібно нарізати буряк та залити його водою. Суміш потрібно поставити у тепле місце на 4-5 днів до появи кислуватого присмаку.
Для приготування верещаки свинячі ребра посолити та поперчити. За бажанням можна додати й інші спеції. Обсмажити реберця у глибокій сковороді до скоринки. Додати у сковороду 500 грамів бурякового квасу та поставити в духовку на 30 хвилин.
Нарізати хліб дрібними кубиками, покласти його в сковороду, де тушкується м’ясо, і залишити в духовці ще на п’ять хвилин. Наприкінці у верещаку додати подрібнені й обсмажені цибулю й сало. Готову страву вийняти з духовки перед подачею на стіл і посипати зеленню. Подають верещаку порційно у глибоких мисках.

Закуска з салом
Сало без м’ясного прошарку, чорний хліб, сіль, перець за смаком, кілька зубців часнику.
Свіже охолоджене, навіть трішки приморожене сало без м’ясного прошарку пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити за смаком, додати кілька подрібнених зубців часнику і добре перемішати. Можна додати мелений мускатний горіх або карі.
Дати суміші постояти кілька годин, щоб спеції та часник віддали свій аромат. Намащувати на чорний хліб, при подачі можна посипати зеленню. Така закуска чудово смакуватиме до борщу або других страв з м’яса.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Уже більше року Тернопільський міськрайонний суд слухає резонансну справу про загибель двох подруг у ДТП в Петрикові...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Розташовані пункти обігріву за адресами:...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:44


СБУ знайшла в об’єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті пропагандистські матеріали, що заперечують існування України...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:39


Колектив, який вже більше ста років дарує слухачам свою творчість! Тембри народних інструментів та композиції, які наповнюють і гріють душу, адже це рідне, українське!...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:04


4 грудня на Театральному майдані Тернополя запрацює Казкова резиденція (Хатинка Миколая)...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:01



Теми дня
29 Листопада
28 Листопада
25 Листопада