Субота, 10 червня 2023
• Останній дзвінок для вчителя. Лановеччина попрощалася зі своїм захисником • Співак-романтик Golubenko запрошує на свій перший сольний концерт у Тернополі • “Повідомлення від Укрпошти”: українців попереджають про шахрайську схему • Командир «Ісус»: «Ворог сильний, але ми переможемо» • Ректоркою ЗУНУ стала професорка Оксана Десятнюк • Франція — Україна: маршрут добра у час війни • Як не платити замість сусідів за воду? Поради від «Тернопільводоканалу» • Чиновницю з Тернополя затримали на хабарі: обіцяла “відмазати” від армії • Керівництво Почаївської лаври незаконно облаштувало ставок • Тернополянин добровільно приєднався до терористів «лнр»: повідомили про підозру • НБУ випустив монету, дизайн якої створив художник із Тернопільщини • Учні та вчителі ліцею на Тернопільщині купили позашляховик для захисників • У парку Тараса Шевченка відбудеться Всеукраїнська акція «Голоси дітей» • Труп лежав 18 місяців. На закинутій тракторній бригаді на Тернопільщині виявили останки чоловіка • Оголосили підозру «народному меру Тернополя» • Професорка ЗУНУ отримала нагороду імені Івана Виговського у Польщі • Три медалі здобули тернополяни на Чемпіонаті України з карате • «Життя заради мрії». Вдова Героя з Тернополя продовжує сімейну справу • Передали дрони військовим, вручили нагороди та розглянули низку питань: у ЗУНУ відбулося засідання Вченої ради • У Тернополі презентували книгу, яку написали… учні початкових класів
М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини

Опубліковано: 22 Січня о 9:00 36


Після різдвяних свят і далі хочеться посмакувати щось смачненьке? Приготуйте м'ясні страви.


«П’яна» свинина з прянощами
1 кг свинячого м’яса (вирізка, ошийок), 1 головка часнику, 1 лимон, 0,5 л пива, 0,5 ч. ложки меленої кориці,
3 лаврових листки, щіпка меленого кардамону, 3 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.
Почистити часник і розрізати кожен зубець на 2-4 частини залежно від розміру. Обкачати часник у крупній солі.
М’ясо необхідно промити, обсушити і видалити плівки й прожилки. Зробити в м’ясі надрізи, нашпигувати його часником, гарненько натерти сіллю і залишити на 15-20 хвилин, щоб свинина просолилася.
У нагрітому сотейнику з товстими стінками обсмажити свинину з усіх боків до золотистого кольору, приблизно 7 хвилин. Олію додавати не потрібно, адже м’ясо не пригорить завдяки високій температурі посуду.
Влити до м’яса пиво і додати спеції. Накрити сотейник кришкою і тушкувати свинину на повільному вогні 35-40 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно тушкувалося в пиві з усіх боків.
З лимона треба зняти цедру й порізати його тонкими скибочками. Додати до м’яса лимонну цедру та чорний мелений перець і продовжувати тушкувати свинину на повільному вогні до повної готовності ще 30-40 хвилин, періодично її перевертаючи. Готовність м’яса перевіряти ножем – із розрізу має виділятися світлий сік, а не сукровиця.
Готову свинину викласти на тарілку. Дати м’ясу трохи охолонути і прикрасити лимоном. Подавати пряну «п’яну» свинину із овочами та зеленню.

Верещака (свинячі реберця)
400 г свинячих реберець, 200 г білого хліба, 50 г сала,
2 середні цибулини, сіль, чорний мелений перець та інші спеції за смаком, буряковий квас.
Для бурякового квасу: 0,5 кг очищених буряків, 1 л охолодженої кип’яченої води.
Заздалегідь потрібно приготувати буряковий квас. Для цього дрібно нарізати буряк та залити його водою. Суміш потрібно поставити у тепле місце на 4-5 днів до появи кислуватого присмаку.
Для приготування верещаки свинячі ребра посолити та поперчити. За бажанням можна додати й інші спеції. Обсмажити реберця у глибокій сковороді до скоринки. Додати у сковороду 500 грамів бурякового квасу та поставити в духовку на 30 хвилин.
Нарізати хліб дрібними кубиками, покласти його в сковороду, де тушкується м’ясо, і залишити в духовці ще на п’ять хвилин. Наприкінці у верещаку додати подрібнені й обсмажені цибулю й сало. Готову страву вийняти з духовки перед подачею на стіл і посипати зеленню. Подають верещаку порційно у глибоких мисках.

Закуска з салом
Сало без м’ясного прошарку, чорний хліб, сіль, перець за смаком, кілька зубців часнику.
Свіже охолоджене, навіть трішки приморожене сало без м’ясного прошарку пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити за смаком, додати кілька подрібнених зубців часнику і добре перемішати. Можна додати мелений мускатний горіх або карі.
Дати суміші постояти кілька годин, щоб спеції та часник віддали свій аромат. Намащувати на чорний хліб, при подачі можна посипати зеленню. Така закуска чудово смакуватиме до борщу або других страв з м’яса.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Неможливість розлучитися з навушниками змушує багатьох людей правильно вибирати цей девайс, щоб протягом дня можна було насолоджуватися якісним звучанням. До того ж він має бути практичним, довговічним та надійним, універсальним та багатофункціональним. Топові моделі готові запропонувати такі бренди, як Apple, Samsung, Sony, JBL, Xiaomi та Huawei...


Рубрика: Опубліковано: о 17:00


Останній шкільний дзвінок для вчителя Сергія Дуная пролунав на шкільному подвір’ї його рідної Лопушненської школи, що в Лановецькій громаді. Педагог загинув на фронті, захищаючи рідну землю...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:54


Пісні, написані мовою душі, де кожен рядок чітко передає всю сутність людських почуттів. Саме так можна охарактеризувати творчість нової української зірки – Golubenko...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:57


Українців попередили про нову шахрайську схему під виглядом повідомлень від Укрпошти. Про це розповіла пресслужба компанії...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:29


«Ісус», — подає руку усміхнений воїн із рудою бородою, з перебинтованим пальцем і з татуюваннями...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 10:49



Теми дня
8 Червня
7 Червня
4 Червня