Середа, 29 березня 2023
• Не стало відомого письменника і краєзнавця з Тернопільщини • «У Бахмуті гірше, ніж в пеклі» • Букети із лози — від скалатських волонтерів • Ігор Скоропад: «У Тернополі зібралися найдосвідченіші нейрохірурги з усієї України» • У парку «Загребелля» виявлено факти незаконного збирання березового соку • Студентка-нігерійка Джульєтта заспівала “Черемшину” для коханого • Кохання, загартоване війною • У Тернопільській громаді триває двомісячник благоустрою • Жива легенда УПА: мешканка Тернопільщини святкує поважний ювілей • Вчинив домашнє насильство – зумій понести за нього відповідальність • «Контінентал» розпочав весняну посівну • 77 тисяч гривень – за неіснуючий квадроцикл • Викрав телефон із-під прилавка • Сергій Добалюк: «У час війни кожен із нас мусить бути волонтером» • Майстриня з Тернопільщини втратила понад 15 тисяч гривень • «Війна знімає маски. На фронті всі — справжні» • «Гаряча лінія» для підтримки родин полеглих Героїв • Міський голова Тернополя відвідав на передовій захисників із 44-ої тернопільської бригади • Волонтерка Тіфані привезла допомогу до Тернополя • «Я не прийшов вбивати, а — захищати рідну землю»
М’ясо чи риба?

Опубліковано: 28 Листопада о 8:00 28


Три ідеї для основної страви.


Відбивні по-французьки
1 кг свинячої полядвиці, 400 г твердого сиру, 200 г майонезу, 3 цибулини, 3 помідори, олія для смаження, сіль, чорний мелений перець за смаком.
М’ясо нарізати на порційні шматки, відбити. Кожен відбитий шматочок свинини посолити, поперчити і за бажанням посипати іншими улюбленими спеціями. Скласти відбивні в зручну посудину, накрити і поставити маринуватися на 1-2 години.
Цибулю нарізати тонкими кільцями або півкільцями, помідори – тонкими кружальцями. В окрему посудину натерти сир на тертці з великими вічками. Деко для запікання вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти відбиті шматки свинини на деко в один шар, потім розподілити по їх поверхні помідори і кільця цибулі. Зверху овочів зробити товсту сітку з майонезу і акуратно ложкою розподілити майонез по поверхні м’яса. Присипати все тертим сиром і теж рівномірно його розподілити. Поставити деко в уже розігріту до 200-220 градусів духовку на 20-30 хвилин до повного приготування м’яса і рум’янцю сиру. Не варто перетримувати відбивні в духовці, інакше вони можуть вийти жорсткими і сухими, а сир – пригоріти і перетворитися на кірку. Тому вже через 20 хвилин перевірте рівень готовності м’яса ножем.

Печінкові котлетки
800 г будь-якої печінки, 200 г сала, 1-2 зубчики часнику (за бажанням), 100 г сметани, 1-2 ст. л. борошна, 1-2 цибулини, 0,5 ч. л. соди, спеції, сіль за смаком.
Сало бажано брати не солоне або слабосолоне. Його має бути не менше, ніж чверть від маси печінки, інакше котлети вийдуть сухуватими.
Печінку і сало пропустити через м’ясорубку. Дрібно посікти часник. Посолити (якщо сало було солоне, сіль не додавати). За бажанням додати спеції (до цих котлеток добре підходять хмелі-сунелі, а також італійські або прованські трави, якщо ж не любите – не додавайте нічого), соду.
Добре вимішати, додаючи борошно. Борошна потрібно зовсім небагато – кілька ложок.
На добре розігріту сковороду з олією порціями по 1-1,5 ст.л. викладати фарш і не дуже сильно обсмажувати з обох боків.
Приготувати соус: дрібно нарізати цибулю, обсмажити її на сковороді до золотистого кольору, додати сметану і протушкувати кілька хвилин. Викласти котлети в каструлю або глибоку сковороду, залити зверху соусом (якщо він вийшов густий, можна розбавити водою). Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 10-15 хвилин.

Запечена риба з овочами
2 шт. рибного філе, 1 помідор, 1 болгарська перчина, 1 цибулина, можна додати будь-які овочі, що любите: цвітну капусту, броколі, кабачок та ін., 200 г печериць, 2 зубці часнику, 2 ст. ложки оливкової олії, щіпка меленої паприки, чорний і білий мелений перець, сіль за смаком.
Овочі та гриби нарізати довільно і скласти в деко. Посолити, поперчити, полити оливковою олією. Поставити овочі запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Рибне філе натерти сіллю і спеціями. На готові запечені овочі викласти рибу, полити овочевим соком і поставити в духовку на 10 хвилин. Потім перевернути і готувати ще 5 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Перегляньте також:

Нещодавно опубліковане

Відійшов у засвіти відомий тернопільський письменник, краєзнавець Михайло Ониськів...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Місяць тому 73-річний Станіслав Галка вибрався з Бахмута з останньою евакуаційною групою...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:18


У благодійній організації «Скалат — громада добра» передвеликодня метушня — волонтери готують святкові пакунки своїм воїнам на фронт, а ще проводять майстер-класи для збору коштів на ЗСУ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:02


Нейрохірург Ігор Скоропад переїхав до Тернополя з Миколаєва...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


Щоб пограти в азартні ігри, які описуються на Чемпіон Клуб сьогодні, не потрібно їхати в інше місто чи країну. Слоти, рулетка, покер та інші розваги доступні з ПК, ноутбуків і смартфонів...


Рубрика: Опубліковано: о 17:59



Теми дня
29 Березня
25 Березня
24 Березня
23 Березня