Субота, 29 січня 2022
• На фестивалі «Коляда єднає Україну» у Настасові виступив гурт Go-A, який брав участь в «Євробаченні»! • Тернополянам показали особистий комп’ютер Ярослава Стецька • Голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка нагороджено почесною медаллю «400 років Хотинської битви» • Горбатюк не зміг бути на засіданні, бо переніс хірургічну операцію • Смертельна аварії на вулиці Микулинецькій • «Рускій мір» зблизька, або Хто вони, ординці біля кордону • З 26 січня у Тернополі запровадили додаткові карантинні обмеження • У «Голосі країни» – «кіборг» з позивним «Маестро»! • Ворог біля воріт. Чи готова Україна дати відсіч Путіну? • На Бучаччині водію, який скоїв ДТП, де загинуло двоє людей, дали 5 років позбавлення волі • ДТП у Тернополі: 17-річну дівчину з Козови шпиталізували до реанімації • Хто такі «фантомні патрульні», які вже можливо завтра почнуть працювати на тернопільських дорогах? • У Лондоні помер 40-річний чоловік із Бучача • У День Соборності України в Тернополі відслужили поминальний молебень за полеглими Героями • За підробку довідок про ПЛР-тестування двом тернополянам “світить” п’ять років тюрми • Під колесами автомобіля на Кременеччині загинув пішохід • М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини • У художньому музеї – «Зимова феєрія»! • Сергій Надал запевнив власників індивідуального опалення, що оплату за ізольовані транзитні стояки буде скасовано • І колядували, і вертепи парадували!
М’ясо чи риба?

Опубліковано: 28 Листопада о 8:00 20


Три ідеї для основної страви.


Відбивні по-французьки
1 кг свинячої полядвиці, 400 г твердого сиру, 200 г майонезу, 3 цибулини, 3 помідори, олія для смаження, сіль, чорний мелений перець за смаком.
М’ясо нарізати на порційні шматки, відбити. Кожен відбитий шматочок свинини посолити, поперчити і за бажанням посипати іншими улюбленими спеціями. Скласти відбивні в зручну посудину, накрити і поставити маринуватися на 1-2 години.
Цибулю нарізати тонкими кільцями або півкільцями, помідори – тонкими кружальцями. В окрему посудину натерти сир на тертці з великими вічками. Деко для запікання вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти відбиті шматки свинини на деко в один шар, потім розподілити по їх поверхні помідори і кільця цибулі. Зверху овочів зробити товсту сітку з майонезу і акуратно ложкою розподілити майонез по поверхні м’яса. Присипати все тертим сиром і теж рівномірно його розподілити. Поставити деко в уже розігріту до 200-220 градусів духовку на 20-30 хвилин до повного приготування м’яса і рум’янцю сиру. Не варто перетримувати відбивні в духовці, інакше вони можуть вийти жорсткими і сухими, а сир – пригоріти і перетворитися на кірку. Тому вже через 20 хвилин перевірте рівень готовності м’яса ножем.

Печінкові котлетки
800 г будь-якої печінки, 200 г сала, 1-2 зубчики часнику (за бажанням), 100 г сметани, 1-2 ст. л. борошна, 1-2 цибулини, 0,5 ч. л. соди, спеції, сіль за смаком.
Сало бажано брати не солоне або слабосолоне. Його має бути не менше, ніж чверть від маси печінки, інакше котлети вийдуть сухуватими.
Печінку і сало пропустити через м’ясорубку. Дрібно посікти часник. Посолити (якщо сало було солоне, сіль не додавати). За бажанням додати спеції (до цих котлеток добре підходять хмелі-сунелі, а також італійські або прованські трави, якщо ж не любите – не додавайте нічого), соду.
Добре вимішати, додаючи борошно. Борошна потрібно зовсім небагато – кілька ложок.
На добре розігріту сковороду з олією порціями по 1-1,5 ст.л. викладати фарш і не дуже сильно обсмажувати з обох боків.
Приготувати соус: дрібно нарізати цибулю, обсмажити її на сковороді до золотистого кольору, додати сметану і протушкувати кілька хвилин. Викласти котлети в каструлю або глибоку сковороду, залити зверху соусом (якщо він вийшов густий, можна розбавити водою). Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 10-15 хвилин.

Запечена риба з овочами
2 шт. рибного філе, 1 помідор, 1 болгарська перчина, 1 цибулина, можна додати будь-які овочі, що любите: цвітну капусту, броколі, кабачок та ін., 200 г печериць, 2 зубці часнику, 2 ст. ложки оливкової олії, щіпка меленої паприки, чорний і білий мелений перець, сіль за смаком.
Овочі та гриби нарізати довільно і скласти в деко. Посолити, поперчити, полити оливковою олією. Поставити овочі запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Рибне філе натерти сіллю і спеціями. На готові запечені овочі викласти рибу, полити овочевим соком і поставити в духовку на 10 хвилин. Потім перевернути і готувати ще 5 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

З нагоди Дня Соборності України 22 січня у Настасові Великоберезовицької громади відбувся масштабний фестиваль «Коляда єднає Україну». Неповторна атмосфера і родинний затишок переповнювали...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 14:37


Минулого тижня у Тернополі, в приміщенні Конгресу Українських Націоналістів, відбулося урочисте відкриття виставки та спецпогашення художнього конверта й поштової марки з нагоди 110-ої річниці з дня народження українського політичного і військового діяча Ярослава Стецька...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 14:20


Під час урочистостей з нагоди Дня Соборності України голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко отримав почесну відзнаку (медаль) Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради «400 років Хотинської битви»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 14:19


Медична реабілітація в умовах санаторно-курортних закладів допомагає швидше відновити здоров’я та працездатність людини, підвищити рівень якості життя, скоротити терміни тимчасової непрацездатності та знизити рівень інвалідності...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:45


За оперативними даними упродовж 2021 року 227,7 тисячі застрахованих осіб знаходились на лікарняному по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі за хворими дітьми до 14 років...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:22



Теми дня
28 Січня
27 Січня
26 Січня
25 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео