Вівторок, 19 березня 2024
• «Контінентал» оновлює технічний парк • Збирав гроші нібито на лікування військових: затримали шахрая з Кременеччини • Вміст алкоголю в крові водія з Тернопільщини перевищував норму у 8 разів • «Балаклави для українських воїнів допомагає нам шити навіть сеньйора Джованна» • «Заміновуєм, щоб ворог не пройшов. Розміновуєм, щоб рухатись вперед» • На спомин про загиблих в Маріупольському театрі. У Тернополі вшанували пам’ять жертв теракту • На війні загинув захисник із Борщівської громади • Повернувся з полону: у Підгайцях всією громадою зустріли захисника • На Чортківщині на полі виявили мертвих зайців • Аварія у Козівській громаді: зіткнулись трактор і легківка • Петро загинув на місці… Фатальна аварія на Теребовлянщині • Обшуки у відомій охоронній фірмі в Тернополі: виявили наркотики і незаконну зброю • Російські шахеди вдарили по об’єкті інфраструктури біля Кременця • Від діагностики та інтенсивної терапії до реабілітації: у Центрі досконалості при Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні надають допомогу захисникам • У Великогаївській громаді на колінах зустріли Героя Олега Грибика • Мама-захисниця приїхала з фронту привітати сина з днем народження • Діти захисників з Тернополя поїхали на відпочинок у Карпати • Смертельна аварія на Теребовлянщині: загинув 19-річний мотоцикліст • 1,32 проміле алкоголю в крові: патрульні зупинили порушника • У Копичинецькій громаді вшанували пам’ять Тараса Шевченка
М’ясо чи риба?

Опубліковано: 28 Листопада о 8:00 31


Три ідеї для основної страви.


Відбивні по-французьки
1 кг свинячої полядвиці, 400 г твердого сиру, 200 г майонезу, 3 цибулини, 3 помідори, олія для смаження, сіль, чорний мелений перець за смаком.
М’ясо нарізати на порційні шматки, відбити. Кожен відбитий шматочок свинини посолити, поперчити і за бажанням посипати іншими улюбленими спеціями. Скласти відбивні в зручну посудину, накрити і поставити маринуватися на 1-2 години.
Цибулю нарізати тонкими кільцями або півкільцями, помідори – тонкими кружальцями. В окрему посудину натерти сир на тертці з великими вічками. Деко для запікання вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти відбиті шматки свинини на деко в один шар, потім розподілити по їх поверхні помідори і кільця цибулі. Зверху овочів зробити товсту сітку з майонезу і акуратно ложкою розподілити майонез по поверхні м’яса. Присипати все тертим сиром і теж рівномірно його розподілити. Поставити деко в уже розігріту до 200-220 градусів духовку на 20-30 хвилин до повного приготування м’яса і рум’янцю сиру. Не варто перетримувати відбивні в духовці, інакше вони можуть вийти жорсткими і сухими, а сир – пригоріти і перетворитися на кірку. Тому вже через 20 хвилин перевірте рівень готовності м’яса ножем.

Печінкові котлетки
800 г будь-якої печінки, 200 г сала, 1-2 зубчики часнику (за бажанням), 100 г сметани, 1-2 ст. л. борошна, 1-2 цибулини, 0,5 ч. л. соди, спеції, сіль за смаком.
Сало бажано брати не солоне або слабосолоне. Його має бути не менше, ніж чверть від маси печінки, інакше котлети вийдуть сухуватими.
Печінку і сало пропустити через м’ясорубку. Дрібно посікти часник. Посолити (якщо сало було солоне, сіль не додавати). За бажанням додати спеції (до цих котлеток добре підходять хмелі-сунелі, а також італійські або прованські трави, якщо ж не любите – не додавайте нічого), соду.
Добре вимішати, додаючи борошно. Борошна потрібно зовсім небагато – кілька ложок.
На добре розігріту сковороду з олією порціями по 1-1,5 ст.л. викладати фарш і не дуже сильно обсмажувати з обох боків.
Приготувати соус: дрібно нарізати цибулю, обсмажити її на сковороді до золотистого кольору, додати сметану і протушкувати кілька хвилин. Викласти котлети в каструлю або глибоку сковороду, залити зверху соусом (якщо він вийшов густий, можна розбавити водою). Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 10-15 хвилин.

Запечена риба з овочами
2 шт. рибного філе, 1 помідор, 1 болгарська перчина, 1 цибулина, можна додати будь-які овочі, що любите: цвітну капусту, броколі, кабачок та ін., 200 г печериць, 2 зубці часнику, 2 ст. ложки оливкової олії, щіпка меленої паприки, чорний і білий мелений перець, сіль за смаком.
Овочі та гриби нарізати довільно і скласти в деко. Посолити, поперчити, полити оливковою олією. Поставити овочі запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Рибне філе натерти сіллю і спеціями. На готові запечені овочі викласти рибу, полити овочевим соком і поставити в духовку на 10 хвилин. Потім перевернути і готувати ще 5 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Нещодавно опубліковане

У рамках виконання плану капітальних інвестицій на 2024 рік «Контінентал Фармерз Груп» оновлює свій парк сільськогосподарської та спецтехніки...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:43


Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який ошукував громадян під приводом пожертв на лікування дітей та реабілітацію українських військових...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:40


Пильність поліцейського офіцера Білецької громади допомогла запобігти біді - на автодорозі він помітив водія, який рухався з порушеннями правил дорожнього руху...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:01


Понад 400 балаклав передала з Італії українським воїнам на фронт Марія Дурняк із Теребовлянщини...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:29


Тарас Голуб із села Горинка Кременецької громади отримав відзнаку «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 19:31



Теми дня
18 Березня
17 Березня
16 Березня
15 Березня