Понеділок, 04 липня 2022
• Долучіться до збору коштів на автомобіль для 46 десантно-штурмової бригади • Із Тернополя відправили мікроавтобус для військових • “Вони тримають для нас небо”: благодійна ярмарка на підтримку армії • Тернополянка, яка в’їхала в катедру, діяла умисно • Тернополянин стріляв із балкону з рушниці • 1 липня юні тернополяни танцюватимуть на підтримку ЗСУ • Помер колишній керівник міліції Тернопільщини • Хлопець на самокаті збив на пляжі “Циганка” дворічну дитину • “Допомога армії від Тернополя» працює • Тернополяни обурені: уряд прийняв рішення про нову систему нарахування плати за воду в Україні. Як платити менше? • У Тернополі урочисто погасили марки «Українська мрія» • Сергій Надал: “Кожен українець має невід’ємне право на життя” • «Із коровою не помремо з голоду…» • Три роки тюрми за пропаганду війни – вирок тернополянину • У Тернополі відбудуться заходи до Дня Конституції України • На Тернопільщині – пожежна небезпека через спеку • Висипали на околиці Тернополя будівельні відходи • Українці за три дні скинули Притулі гроші на 4 “Байрактари” для ЗСУ • Аварія в Гусятині: четверо травмованих… • Тризуб і написи «Слава ЗСУ» та «Слава Україні» – на клумбі
М’ясо до новорічного столу

Опубліковано: 26 Грудня о 8:00 18


Топ-3 святкових страв.


Буженина у трьох маринадах
1,5 кг свинини (окісту або нежирної шиї), 500 мл кефіру,
5 зубчиків часнику, 1-2 перцю чилі, 4 ст. л. олії.
Для основного маринаду: 1 гілка розмарину, 4 гілки чебрецю, 2 см імбиру, 2 ч. л. солі, 10 шт. чорного перцю горошком.
Взяти велику каструлю. У неї має поміститися м’ясо із запасом. Налити 2,5 л води і довести до кипіння. Імбир розрізати на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зняти каструлю з вогню. Додати всі інгредієнти для основного маринаду і занурити туди м’ясо.
Залишити остигати мінімум на 2 години, потім злити маринад і залити свинину кефіром. М’ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
Підготувати пасту, подрібнивши часник і перець чилі (з перцю потрібно видалити насіння). Додати в пасту олію. Дістати м’ясо з кефіру, обсушити серветками. Натерти м’ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
Розігріти духовку до 180 ºC. Постелити на стіл фольгу мінімум два шари. М’ясо щільно загорнути у фольгу і помістити на деко.
Запікати у духовці 1,5 години при температурі 180° С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум’янити м’ясо на грилі упродовж 10-15 хвилин.

Рулет з фаршу з сиром і перцем
500 г свинячого фаршу, 100 г тертого сиру твердих сортів, 30 г дрібно натертого сиру Пармезан, 2 великі болгарські перчини різного кольору, 2 ст. л. панірувальних сухарів, 1 яйце, зелень петрушки і кропу, оливкова олія, сіль, мелений перець.
Болгарський перець помити, видалити перегородки і насіння. Потім нарізати соломкою і протушкувати на оливковій олії до напівготовності під закритою кришкою, після чого дати йому охолонути.
Фарш з’єднати з тертим твердим сиром, додати панірувальні сухарі, яйце, сіль і мелений перець. Ретельно перемішати. Викласти масу між двома шарами пергаментного паперу і качалкою розкачати пласт завтовшки 0,5 см.
Зняти верхній шар паперу, всю поверхню фаршу посипати тертим пармезаном і дрібно посіченою зеленню. Викласти зверху болгарський перець і за допомогою нижнього аркуша паперу сформувати з м’яса рулет. Щільно загорнути рулет у папір для випічки і зав’язати краї. Запікати в розігрітій до 180° С духовці 30-40 хвилин.
Готовий м’ясний рулет остудити і розрізати на порційні шматки.

Свинячі ребра у медово-гірчичному соусі
1, 5 кг свинячих реберець, 1 цибулина, 5 лаврових листочків, 1 ч. л. духмяного перцю горошком, 5 зубців часнику, 2 ст. л. меду, 2 ст. л. гірчиці, 1 ст. л. соєвого соусу.
Ребра обсмажити на розпеченій сковороді у мінімальній кількості олії з усіх боків, щоб утворилася скоринка. Викласти ребра в каструлю з киплячою водою, додати цибулю, лаврове листя, запашний перець, посолити за смаком, зменшити вогонь і варити півтори години при слабкому кипінні.
Дрібно нарізати часник, змішати із соєвим соусом, медом і гірчицею.
Розігріти духовку до 220° C. Дістати відварені реберця, обсушити, розрізати на окремі ребра, занурити в соус, розкласти на деко, застелене папером для випічки. Запікати 10-12 хвилин у розігрітій до 220° C духовці до утворення красивої скоринки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Мешканці Великих Бірок, що біля Тернополя, розпочали збір коштів на автомобіль для військовослужбовців ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:17


127-й день активної фази повномасштабної війни. Українські захисники мужньо тримають оборону на лінії фронту. Сьогодні, 30 червня, з Тернополя для виконання бойових завдань нашим захисникам передано вантажний мікроавтобус...


Рубрика: , , Опубліковано: о 20:29


Цими днями у Тернопільському закладі дошкільної освіти ясла-садок №3 відбулася благодійна ярмарка «Вони тримають для нас небо»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:56


Тернополянці Ірині Яворській-Скрабут, яка у Страсну п’ятницю, 23 квітня 2022-го, в’їхала на автомобілі в Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, днями Тернопільський міськрайонний суд продовжив термін дії обов’язків, покладених на неї після обрання міри запобіжного заходу...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 13:37


Працівники Тернопільського районного управління поліції спільно з працівниками Управління патрульної поліції розшукали тернополянина, який влаштував стрільбу на балконі багатоповерхівки...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 18:07



Теми дня
30 Червня
29 Червня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео