П’ятниця, 09 червня 2023
• Останній дзвінок для вчителя. Лановеччина попрощалася зі своїм захисником • Співак-романтик Golubenko запрошує на свій перший сольний концерт у Тернополі • “Повідомлення від Укрпошти”: українців попереджають про шахрайську схему • Командир «Ісус»: «Ворог сильний, але ми переможемо» • Ректоркою ЗУНУ стала професорка Оксана Десятнюк • Франція — Україна: маршрут добра у час війни • Як не платити замість сусідів за воду? Поради від «Тернопільводоканалу» • Чиновницю з Тернополя затримали на хабарі: обіцяла “відмазати” від армії • Керівництво Почаївської лаври незаконно облаштувало ставок • Тернополянин добровільно приєднався до терористів «лнр»: повідомили про підозру • НБУ випустив монету, дизайн якої створив художник із Тернопільщини • Учні та вчителі ліцею на Тернопільщині купили позашляховик для захисників • У парку Тараса Шевченка відбудеться Всеукраїнська акція «Голоси дітей» • Труп лежав 18 місяців. На закинутій тракторній бригаді на Тернопільщині виявили останки чоловіка • Оголосили підозру «народному меру Тернополя» • Професорка ЗУНУ отримала нагороду імені Івана Виговського у Польщі • Три медалі здобули тернополяни на Чемпіонаті України з карате • «Життя заради мрії». Вдова Героя з Тернополя продовжує сімейну справу • Передали дрони військовим, вручили нагороди та розглянули низку питань: у ЗУНУ відбулося засідання Вченої ради • У Тернополі презентували книгу, яку написали… учні початкових класів
М’ясо до новорічного столу

Опубліковано: 26 Грудня о 8:00 21


Топ-3 святкових страв.


Буженина у трьох маринадах
1,5 кг свинини (окісту або нежирної шиї), 500 мл кефіру,
5 зубчиків часнику, 1-2 перцю чилі, 4 ст. л. олії.
Для основного маринаду: 1 гілка розмарину, 4 гілки чебрецю, 2 см імбиру, 2 ч. л. солі, 10 шт. чорного перцю горошком.
Взяти велику каструлю. У неї має поміститися м’ясо із запасом. Налити 2,5 л води і довести до кипіння. Імбир розрізати на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зняти каструлю з вогню. Додати всі інгредієнти для основного маринаду і занурити туди м’ясо.
Залишити остигати мінімум на 2 години, потім злити маринад і залити свинину кефіром. М’ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
Підготувати пасту, подрібнивши часник і перець чилі (з перцю потрібно видалити насіння). Додати в пасту олію. Дістати м’ясо з кефіру, обсушити серветками. Натерти м’ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
Розігріти духовку до 180 ºC. Постелити на стіл фольгу мінімум два шари. М’ясо щільно загорнути у фольгу і помістити на деко.
Запікати у духовці 1,5 години при температурі 180° С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум’янити м’ясо на грилі упродовж 10-15 хвилин.

Рулет з фаршу з сиром і перцем
500 г свинячого фаршу, 100 г тертого сиру твердих сортів, 30 г дрібно натертого сиру Пармезан, 2 великі болгарські перчини різного кольору, 2 ст. л. панірувальних сухарів, 1 яйце, зелень петрушки і кропу, оливкова олія, сіль, мелений перець.
Болгарський перець помити, видалити перегородки і насіння. Потім нарізати соломкою і протушкувати на оливковій олії до напівготовності під закритою кришкою, після чого дати йому охолонути.
Фарш з’єднати з тертим твердим сиром, додати панірувальні сухарі, яйце, сіль і мелений перець. Ретельно перемішати. Викласти масу між двома шарами пергаментного паперу і качалкою розкачати пласт завтовшки 0,5 см.
Зняти верхній шар паперу, всю поверхню фаршу посипати тертим пармезаном і дрібно посіченою зеленню. Викласти зверху болгарський перець і за допомогою нижнього аркуша паперу сформувати з м’яса рулет. Щільно загорнути рулет у папір для випічки і зав’язати краї. Запікати в розігрітій до 180° С духовці 30-40 хвилин.
Готовий м’ясний рулет остудити і розрізати на порційні шматки.

Свинячі ребра у медово-гірчичному соусі
1, 5 кг свинячих реберець, 1 цибулина, 5 лаврових листочків, 1 ч. л. духмяного перцю горошком, 5 зубців часнику, 2 ст. л. меду, 2 ст. л. гірчиці, 1 ст. л. соєвого соусу.
Ребра обсмажити на розпеченій сковороді у мінімальній кількості олії з усіх боків, щоб утворилася скоринка. Викласти ребра в каструлю з киплячою водою, додати цибулю, лаврове листя, запашний перець, посолити за смаком, зменшити вогонь і варити півтори години при слабкому кипінні.
Дрібно нарізати часник, змішати із соєвим соусом, медом і гірчицею.
Розігріти духовку до 220° C. Дістати відварені реберця, обсушити, розрізати на окремі ребра, занурити в соус, розкласти на деко, застелене папером для випічки. Запікати 10-12 хвилин у розігрітій до 220° C духовці до утворення красивої скоринки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Останній шкільний дзвінок для вчителя Сергія Дуная пролунав на шкільному подвір’ї його рідної Лопушненської школи, що в Лановецькій громаді. Педагог загинув на фронті, захищаючи рідну землю...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:54


Пісні, написані мовою душі, де кожен рядок чітко передає всю сутність людських почуттів. Саме так можна охарактеризувати творчість нової української зірки – Golubenko...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:57


Українців попередили про нову шахрайську схему під виглядом повідомлень від Укрпошти. Про це розповіла пресслужба компанії...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:29


«Ісус», — подає руку усміхнений воїн із рудою бородою, з перебинтованим пальцем і з татуюваннями...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 10:49


6 червня у Західноукраїнському національному університеті відбулися вибори ректора ...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:38



Теми дня
8 Червня
7 Червня
4 Червня