П’ятниця, 28 лютого 2020
• Йожефу Сабо – 80! • З 1 березня в Тернополі можна зареєструвати дитину у школу через електронну чергу • 14-річна матуся з Тернопільщини залишилася сама з дитиною… • Як тернополяни весну зустрічатимуть: з концертом, майстер-класами і навіть квестом! • Настя Бачинська здобула «бронзу» на Кубку світу • Холод рекорду не завада • «Простіть!» – благала дружина водія на похороні…» • Українська команда здобула золото на чемпіонаті Європи з біатлону в Білорусі • У Тернополі відбувся міжнародний турнір із футзалу пам’яті полковника СБУ Руслана Муляра • «Уханьська евакуація» – свідчення повної професійної непридатності центральної влади • Породілля з Борщова звинувачує лікарів у смерті дитини • «Євробачення’2020»: український «соловей» на роттердамській сцені • Підозрюваних у підпалі автомобіля Романа Довбенка перевірили на поліграфі • Олена Підгрушна виграла для України єдину медаль • «Happy Birthday, Mr. President!» • У Збаражі отруїлися 25 студентів • Фатальна аварія через ожеледицю • Відомі тернополянки — у сукнях від Роксолани • Ф’юрі знову король! • В очікуванні пандемії коронавірусу: головне – виграти час
М’ясо з грибами і сиром в духовці

Опубліковано: 5 Листопада о 16:00 54


Цю страву сміливо можна назвати святковою.


Тож якщо хочете влаштувати своїм близьким свято, сміливо готуйте м’ясо з грибами і сиром в духовці.

Приготувати можна з будь-якого м’яса. Це може бути курка, свинина, баранина або яловичина. Гриби також можуть бути абсолютно будь-які: гливи, печериці або ж лісові. Залежно від рецептури, використовують свіжі або мариновані гриби. Крім грибів, м’яса та сиру, вам знадобляться сметана, майонез, овочі і спеції. Щоб страва вийшла не тільки смачною, а й вишуканою, до неї додають сухофрукти або горіхи.

М’ясо промивають, причому для приготування використовують тільки вирізку або грудку. Потім його вимакують рушником і нарізають уздовж волокон скибками, які відбивають і приправляють спеціями і сіллю. Залишають на деякий час, щоб воно просочилося ароматами спецій.

Гриби і овочі чистять і миють. Все шаткують і обсмажують до підрум’янення. Сир дрібно натирають. У форму для запікання викладають м’ясо, зверху розкладають рівним шаром гриби з овочами і змащують все сметаною або майонезом. Форму ставлять у духовку і запікають до готовності.

Є надзвичайно багато рецептів приготування цієї страви. Нині вам радимо спробувати м’ясо з грибами, грушею і сиром. Груша додасть страві вишуканого осіннього відтінку.

Отож, потрібно 600 г філе свинини, 200 г печериць, 100 г твердого сиру, 1 груша, мелений мускатний горіх, чорний мелений перець, сіль.

Помити свинячу вирізку під проточною водою, зачистити від плівок і жиру. Нарізати свинину порційними шматками і злегка відбити з обох боків. Посолити, приправити перцем і мускатним горіхом. Свіжі печериці помити, обсушити і порізати тонкими пластинами. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями. Обсмажити печериці і цибулю разом на олії до готовності. Змастити деко олією. Розкласти на нього відбивні. На кожну викласти кілька ложок обсмажених грибів з цибулею. Очистити грушу і порізати тонкими брусками. Розкласти на гриби. Деко з м’ясом поставити в духовку на 30-40 хв. при температурі 170 С. Вийняти деко, присипати все тертим сиром і відправити запікатися ще на 3-5 хв., щоб він повністю розплавився.

Секрети

* Печериці можна використовувати сирими, але буде смачніше, якщо їх попередньо обсмажити з цибулею.

* Перед приготуванням м’ясо обов’язково злегка відбийте, приправте прянощами і залиште на деякий час.

* М’ясо можна зверху посипати сиром, а можна сир перемішати з майонезом, вершками або сметаною і отриманим соусом змастити поверхню страви.

* Якщо боїтеся, що м’ясо вийде сухуватим, влийте на дно форми або дека трохи бульйону.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У видатного українського футболіста та тренера день народження один раз на чотири роки – 29 лютого...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Днями керівник благодійного фонду «Я — майбутнє України» Марта Левченко з Чернівців написала у Фейсбуці вражаючу історію однієї своєї підопічної
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Звісно ж, її усі чекають… А тернополяни ще й гарячу зустріч влаштують!...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Юна тернополянка Анастасія Бачинська торує собі шлях до олімпійської ліцензії...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00



Теми дня
28 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео