Вівторок, 04 серпня 2020
• Шахраї видурили в пенсіонерки 100 тисяч гривень через “грошову реформу” • На Кременеччину привезуть картини Тараса Шевченка • На Тернопільщині за добу 27 випадків зараження на COVID-19 • Сергій Надал: “Тернопіль хочуть взяти у карантинну блокаду” • Чому літо не “вбило” коронавірус? • “Дзвони Лемківщини” через карантин відбуваються в онлайн форматі • Медикам і водіям “швидкої” піднімуть зарплати • Директори тернопільських шкіл танцювали на набережній! • Перший ремонт за 50 років. У Хоросткові капітально оновлюють школу • Депутати міськради дадуть оцінку законності постанови щодо віднесення Тернополя до «червоної» зони • Випускний-2020: сукня з 100-метровим шлейфом, маски і дистанція (фоторепортаж) • Тернопіль внесли до червоної карантинної зони • Через карантин потяги не зупинятимуться у Тернополі • COVID-19 на Тернопільщині: із 3035 хворих 1796 одужали • Мешканець Тернопільщини втретє захворів на “коронавірус” • На Борщівщині зіткнулися мотоцикл та іномарка • Як відбуватиметься навчання в школах з 1 вересня? • Богданчика виховує тільки бабуся. Нині він потребує допомоги… • Найкращі квіти з доставкою у Тернополі та області • Українцям відкриті для відпочинку кордони 6 країн
Медальйони зі свинини з броколі під вишневим соусом від шеф-кухаря м’ясної ресторації «Гульден»

Опубліковано: 14 Травня о 18:00 239


Здається, впродовж свят ви вже перепробували всілякі м’ясні страви і вас нічим не здивувати? А ось і не всі.


 Медальйони у беконі під вишнево-перцевим соусом байдужими не залишать навіть найвишуканіших гурманів. Упевнені, рецепт, яким нині з читачами «НОВОЇ…» ділиться шеф-кухар м’ясної ресторації «Гульден» Наталія Козлюк, у кулінарних записниках тернопільських господинь посяде почесне місце.

Інгредієнти для чотирьох порцій: 600 г філе свинини, 150 г пророщеного сала (бекону), порізаного на шайби.

Для соусу: 50 г вершкового масла, 400 г консервованих вишень без кісточок, 100 г шампіньйонів, 30 г настоянки замаринованого перцю, 2 маленькі цибулини-порей, трішки крохмалю, трішки води.

– Для приготування вишневого соусу заздалегідь треба подбати про маринований перець. Готувати його дуже просто, – пояснює Наталія Козлюк. – Суміш перців горошком злегка потовкти у будь-який зручний для вас спосіб – чи молоточком, чи качалкою, чи млинком, висипати його у баночку і залити оливковою олією. Нехай постоїть кілька днів, щоб олія пропахлася перцем. Для соусу спочатку потрібно відцідити сік з вишень. Потім вишні викласти на сковорідку, додати масло, порізану цибулю-порей – лише білу її частину, а також гриби, порізані на скибочки. Коли все просмажиться, додати настоянку перцю, а наприкінці – попередньо зціджений вишневий сік. За бажанням можна також давати вино – червоне напівсолодке або біле.

Вирізати свинину у медальйон, обернути шматочками бекону і обсмажити на сковороді з обох боків на маслі чи олії. Посолити та поперчити. Поставити у розігріту духовку на хвилин 15, щоб м’ясо добре дійшло всередині. Поки м’ясо дійде у духовці, саме приготується соус. Наприкінці до нього варто додати трошки крохмалю, розведеного у воді, що був густіший. Загущуючи соус крохмалем, не забувайте постійно помішувати його, щоб не утворилися грудочки.

До цієї страви пасують крокети або дрібні галушки, також рис чи картопляне пюре, а у «Гульдені» медальйони під вишневим соусом подають з капустою броколі.

– Броколі потрібно пропарити у воді з лимонним соком впродовж кількох хвилин – щоб вона була ціленька, смачна і не втратила свої корисні властивості, – радить пані Наталія. – Тепер залишається лише викласти медальйон на тарілку, полити соусом і гарно задекорувати салатом, шматочками помідорів та ін. Повірте: ваші гості будуть приємно вражені і виглядом цієї страви, і її чудовим смаком. Експериментуйте! Кухня любить творчих!

* Медальйон — це круглий або овальний шматок смаженої вирізки. Для медальйонів можна брати будь-яке м’ясо, але найчастіше це свинина, яловичина й телятина. На ньому не повинно бути великої кількості жиру, кісток, плівок, сухожилля. Шматок повинен мати круглу або довгасту форму, через що страва й отримала таку назву.

* Для м’якості й особливо пікантного смаку нарізане м’ясо рекомендують замаринувати перед тепловою обробкою. Маринують його в соєвому соусі, апельсиновому соці, прянощах, вині тощо. Часто м’ясо маринують у поєднанні натертого часнику, солі й перцю. Втім, більшість кулінарів радять солити м’ясо вже наприкінці смаження, щоби воно не втрачало цінний сік.

* Щоб зафіксувати бекон на медальйонах, обв’яжіть його навколо м’яса шпагатом. Синтетичні нитки не варто використовувати, оскільки вони можуть сплавитися. Перед подачею шпагат не забудьте зняти!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Нині двоє жінок 1987 та 1989 років народження та їхній спільник – водій автомобіля, 1984 року народження затримані в порядку статті 208 КПК та перебувають в ізоляторі Старокостянтинівського відділу поліції, адже останній їхній злочин оперативники задокументували саме на території цього району Хмельниччини...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 14:52


Забезпечення охорони унікальних полотен Тараса Шевченка – про це йшлося під час робочої зустрічі директора Кременецького краєзнавчого музею Андрія Левчука, очільника тернопільської поліції Олександра Богомола та керівника Управління поліції охорони області Олега Іващенка. Виставку акварелей організатори планують провести восени...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 14:43


Станом на 03 серпня 2020 року в Тернопільській області за результатами досліджень методом ПЛР – у 3113 випадках діагноз лабораторно підтверджений (2847 дорослих, 266 дітей), з них 39 летальних. Видужало 1828 осіб...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:00


Рішення про внесення Тернополя до "червоної зони" карантинних обмежень є політичним, заявив міський голова Сергій Надал...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:29


Лікар-інфекціоніст з Київської міської клінічної лікарні Євген Дубровський прокоментував особливості циркуляції вірусів в різних погодних умовах...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:13



Теми дня
3 Серпня
2 Серпня
1 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео