П’ятниця, 19 квітня 2024
• Військовий з Тернополя Дмитро Линва два роки бореться з онкологією • «У наш офіс в Харкові прилетіла російська ракета…» • Колишнього начальника Тернопільської державної податкової інспекції засудили за вимагання грошей • На Рівненщині знайшли давню ікону художника з Тернопільщини • Володимир Шкробот: «Життя рахує не кроки, які ти зробив, а сліди, які залишиш для суспільства» • За 12000 доларів тернополянин обіцяв ухилянтам «порішати» з військкоматом • 100-річна ювілярка з Козівської громади • 12-метровий рушник “родом” із Тернопільщини мандрує світом • У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур
Молоде – золоте! 5 страв з молодої капусти

Опубліковано: 30 Травня о 8:00 386


Вам смакує капуста? Ось чудові рецепти страв.


Салат з капусти і кабачка
200 г молодої капусти, 1 молодий кабачок, пів пучка зеленої цибулі, 1 гілочка м’яти, перець, 2 ст. ложки соняшникової або оливкової олії, 2 ст. ложки лимонного соку, 0,5 ч. ложки цукру, дрібка солі. Молодий кабачок нарізати дрібною соломкою. Трохи посолити і залишити на 10-15 хв. Сік, що виділиться, злити. Капусту нашаткувати. Посипати цукром, сіллю і трохи розім’яти пальцями. Змішати капусту і кабачки. Додати нарізані цибулю і м’яту. До смаку додати лимонний сік, сіль і олію. Акуратно перемішати.

Весняний салат з молодої капусти та курочки
1 куряче філе, 1 невеличка молода капустина, 100 г твердого сиру, сіль та перець за смаком, для заправки – майонез, олія або грецький йогурт.
Відварити куряче філе у підсоленій воді (можете додати улюблені спеції) протягом 20 хв. Після того, як м’ясо звариться, дати йому охолонути.
Поки охолоджується філе, дрібно нарізати капусту, злегка посолити, пом’яти руками, щоб вона стала м’якшою, і злити сік. Куряче філе нарізати кубиками і перекласти до капусти. Сир потерти на дрібній тертці і додати до м’яса з капустою. Заправити майонезом
(олією або йогуртом – як вам найкраще смакує), посолити, поперчити і акуратно перемішати.

Молода капуста в клярі
1-2 невеличкі молоді капустини, 3-4 зубці часнику, 3 яйця, кріп, борошно, олія, сіль, перець за смаком.
Невеличку молоду капустину розрізати на 4 частини, качани не вирізати. У каструлі заварити підсолену воду із зубчиками молодого часнику (щоб овоч віддав аромат, притиснути зубці долонею до роздільної дощечки).
Четвертини капустини відварити у воді з часником впродовж 10 хвилин. Тим часом приготувати кляр: збити яйця з дрібкою солі і перцю, додати посічений кріп. В окрему миску просіяти борошно для панірування. Капусту викласти на друшляк і охолодити. Потім вмочити в яйце і панірувати в борошні. Смажити з обох боків у киплячій олії до рум’яного кольору.

Капустяні оладки з сиром
1 молода капустина (до кілограма), 150 г твердого сиру,
5 яєць, 100 г борошна, сіль, перець чорний мелений за смаком, олія.
Сир натерти на крупній тертці. Капусту нарізати тонкою соломкою завдовжки 1-2 см. Закип’ятити 2 літри води. Нарізану капусту помістити в киплячу воду. Довести воду до кипіння і варити капусту до півготовності 4-5 хвилин. Потім злити гарячу воду, промити капусту в холодній воді і ретельно процідити.
Яйця збити в глибокій мисці. Додати борошно, трохи солі і чорного перцю за смаком. Ретельно все перемішати, щоб не залишилося грудочок борошна. Додати сир і капусту. Ще раз все добре перемішати. Викладати ложкою на пательню, змащену олією, і обсмажувати з обох боків до золотистого кольору.

Запіканка з молодої капусти
1 молода капустина, 1 цибулина, 1 морквина, 1 пучок зелені,
4 яйця, 100 г вершкового масла, 50 г сиру, 1 склянка молока, сіль, чорний мелений перець за смаком.
Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати. У розтопленому вершковому маслі обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору приблизно 5 хвилин. Капусту трохи посолити, пом’яти руками, відтиснути і додати до овочів на сковорідці. Смажити, поки не випарується зайва волога. Овочі перекласти у форму для випікання, дати охолонути. Збити яйця з молоком, перцем і сіллю до однорідної маси. Додати посічену зелень. Залити сумішшю овочі, перемішати і поставити у розігріту до 200 градусів духовку. Запікати приблизно пів години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Уже два роки військовий з Тернополя Дмитро Линва бореться із важкою хворобою...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:46


Ірина Ковальчук через війну релокувала бізнес на Тернопільщину...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 20:47


До 6 років позбавлення волі засуджено екскерівника податкової інспекції та його трьох спільників за вимагання 40 тис доларів США неіснуючого боргу...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:52


На Рівненщині виявили ікону 1779 року кременецького художника Федора Лісневича. ...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:28


Майже 22 роки тому керівником Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні призначили Володимира Шкробота – хірурга за фахом і менеджера за покликанням...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:38



Теми дня
19 Квітня
17 Квітня
16 Квітня
15 Квітня