800 г курки (філе з грудки або стегна), 100 г натурального йогурту, 5 г цедри апельсина,
1 дрібка перцю чилі (пластівці), 2 дрібки меленої паприки, сіль за смаком. Я рекомендую використовувати для цього шашлику філе з курячих стегон, але якщо у вас немає часу, щоб відокремлювати м’ясо від кістки, візьміть філе з грудки. Куряче філе треба зачистити від жиру і плівок й порізати невеликими шматочками. Додати сіль, перець чилі і паприку.
Перекласти м’ясо в миску, додати йогурт і апельсинову цедру. Залишити в маринаді на 10 хвилин. Нанизати м’ясо на шампури і обсмажувати на мангалі протягом 5-7 хвилин, постійно перевертаючи.
Запіканка з баклажанів і кабачків
«В Італії дуже популярна запіканка з баклажанів з сиром. В оригінальному рецепті використовується пармезан, але я вирішив зробити страву більш доступною і взяв звичайний твердий сир. Повірте, вийшло не гірше».
2 баклажани, 2 кабачки, 200 г
будь-якого твердого сиру, 5 яєць, 2 ст. л. соняшникової олії, 3 гілочки базиліку (лише листя), за смаком сіль та перець.
Розігріти духовку до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Баклажани очистити від шкірки за допомогою ножа або економки і нарізати тонкими слайсами завтовшки близько 5 мм. Кабачки нарізати тонкими слайсами, як і баклажани.
Слайси баклажанів посолити, поперчити, полити соком лимона і обсмажити на олії до золотистої скоринки. Смажені баклажани викласти на паперовий рушник, щоб увібрати залишки жиру.
Приготувати заливку для запіканки. Збити яйця, додати сіль, перець і дрібно порізані листя базиліку. Сир натерти на крупній тертці. У форму для запікання викласти шар баклажанів і посипати сиром. Потім викласти шар кабачків і знову посипати сиром. Влити частину яєчної суміші, щоб вона рівномірно розподілилася по формі. Таким же чином викласти наступні шари. Зверху посипати сиром і запікати в духовці протягом 15-20 хвилин.
Картопля по-селянськи в духовці
«Картопля по-селянськи – ідеальний гарнір до рибних і м’ясних страв. Та й просто поїсти її з томатним або вершковим соусом – чудовий спосіб перекусити. Готувати таку картоплю дуже просто і швидко, а її смак з пікантною ноткою часнику і трохи помітним ароматом чебрецю обов’язково сподобається вам».
500 г картоплі, 1 головка часнику, 2 ст. л. соняшникової олії, 2-3 гілочки чебрецю, сіль та перець за смаком.
Картоплю помити та відварити у шкірці протягом 10 хвилин – так, щоб вона наполовину приготувалася. Злити воду і обсушити картоплю паперовим рушником.
Нарізати картоплю подовгастими четвертинками. У форму для запікання налити 2 ст. л. олії і розкласти картоплю рівним шаром. Додати у форму з картоплею головку часнику, розрізану на дві частини, сіль і перець за смаком. Викласти на картоплю 2-3 гілочки чебрецю. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Джерело: НОВА Тернопільська газета