Понеділок, 03 серпня 2020
• Сергій Надал: “Тернопіль хочуть взяти у карантинну блокаду” • Чому літо не “вбило” коронавірус? • “Дзвони Лемківщини” через карантин відбуваються в онлайн форматі • Медикам і водіям “швидкої” піднімуть зарплати • Директори тернопільських шкіл танцювали на набережній! • Перший ремонт за 50 років. У Хоросткові капітально оновлюють школу • Депутати міськради дадуть оцінку законності постанови щодо віднесення Тернополя до «червоної» зони • Випускний-2020: сукня з 100-метровим шлейфом, маски і дистанція (фоторепортаж) • Тернопіль внесли до червоної карантинної зони • Через карантин потяги не зупинятимуться у Тернополі • COVID-19 на Тернопільщині: із 3035 хворих 1796 одужали • Мешканець Тернопільщини втретє захворів на “коронавірус” • На Борщівщині зіткнулися мотоцикл та іномарка • Як відбуватиметься навчання в школах з 1 вересня? • Богданчика виховує тільки бабуся. Нині він потребує допомоги… • Найкращі квіти з доставкою у Тернополі та області • Українцям відкриті для відпочинку кордони 6 країн • Замість “бейбі-боксів” батьки отримуватимуть 5 тисяч гривень • Невдовзі у Тернополі відкриють “Дім ветерана” • У Тернополі проведуть християнський фестиваль «Вітер На-Дії»
На пікнік! Курячий шашлик у маринаді з йогурту

Опубліковано: 5 Липня о 9:00 27


Курячий шашлик простий і швидкий в приготуванні. Вам не потрібно довго маринувати м’ясо і він завжди виходить дуже ніжним і смачним, – переконаний <strong>відомий український кухар Євген Клопотенко</strong>. – А ще я хочу запропонувати вам зробити простий і корисний маринад для курки. Замість майонезу, який чомусь дуже багато застосовують для маринування шашлику, я пропоную використовувати натуральний йогурт, до якого додаю трохи апельсинової цедри. Курячий шашлик у маринаді з йогурту – ідеальний рецепт для пікніка».


800 г курки (філе з грудки або стегна), 100 г натурального йогурту, 5 г цедри апельсина,
1 дрібка перцю чилі (пластівці), 2 дрібки меленої паприки, сіль за смаком. Я рекомендую використовувати для цього шашлику філе з курячих стегон, але якщо у вас немає часу, щоб відокремлювати м’ясо від кістки, візьміть філе з грудки. Куряче філе треба зачистити від жиру і плівок й порізати невеликими шматочками. Додати сіль, перець чилі і паприку.
Перекласти м’ясо в миску, додати йогурт і апельсинову цедру. Залишити в маринаді на 10 хвилин. Нанизати м’ясо на шампури і обсмажувати на мангалі протягом 5-7 хвилин, постійно перевертаючи.
Запіканка з баклажанів і кабачків
«В Італії дуже популярна запіканка з баклажанів з сиром. В оригінальному рецепті використовується пармезан, але я вирішив зробити страву більш доступною і взяв звичайний твердий сир. Повірте, вийшло не гірше».
2 баклажани, 2 кабачки, 200 г
будь-якого твердого сиру, 5 яєць, 2 ст. л. соняшникової олії, 3 гілочки базиліку (лише листя), за смаком сіль та перець.
Розігріти духовку до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Баклажани очистити від шкірки за допомогою ножа або економки і нарізати тонкими слайсами завтовшки близько 5 мм. Кабачки нарізати тонкими слайсами, як і баклажани.
Слайси баклажанів посолити, поперчити, полити соком лимона і обсмажити на олії до золотистої скоринки. Смажені баклажани викласти на паперовий рушник, щоб увібрати залишки жиру.
Приготувати заливку для запіканки. Збити яйця, додати сіль, перець і дрібно порізані листя базиліку. Сир натерти на крупній тертці. У форму для запікання викласти шар баклажанів і посипати сиром. Потім викласти шар кабачків і знову посипати сиром. Влити частину яєчної суміші, щоб вона рівномірно розподілилася по формі. Таким же чином викласти наступні шари. Зверху посипати сиром і запікати в духовці протягом 15-20 хвилин.

Картопля по-селянськи в духовці
«Картопля по-селянськи – ідеальний гарнір до рибних і м’ясних страв. Та й просто поїсти її з томатним або вершковим соусом – чудовий спосіб перекусити. Готувати таку картоплю дуже просто і швидко, а її смак з пікантною ноткою часнику і трохи помітним ароматом чебрецю обов’язково сподобається вам».
500 г картоплі, 1 головка часнику, 2 ст. л. соняшникової олії, 2-3 гілочки чебрецю, сіль та перець за смаком.
Картоплю помити та відварити у шкірці протягом 10 хвилин – так, щоб вона наполовину приготувалася. Злити воду і обсушити картоплю паперовим рушником.
Нарізати картоплю подовгастими четвертинками. У форму для запікання налити 2 ст. л. олії і розкласти картоплю рівним шаром. Додати у форму з картоплею головку часнику, розрізану на дві частини, сіль і перець за смаком. Викласти на картоплю 2-3 гілочки чебрецю. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин до появи рум’яної скоринки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Рішення про внесення Тернополя до "червоної зони" карантинних обмежень є політичним, заявив міський голова Сергій Надал...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:29


Лікар-інфекціоніст з Київської міської клінічної лікарні Євген Дубровський прокоментував особливості циркуляції вірусів в різних погодних умовах...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:13


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про заплановане підвищення зарплат для працівників екстреної медичної допомоги...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
2 Серпня
1 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео