Вівторок, 19 березня 2024
• Місяць лікарі боролись за життя маленької пасажирки, але не врятували… • Вшанують пам’ять загиблого на фронті депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупи • Суд не поновив на посаді колишнього голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка • «Контінентал» оновлює технічний парк • Збирав гроші нібито на лікування військових: затримали шахрая з Кременеччини • Вміст алкоголю в крові водія з Тернопільщини перевищував норму у 8 разів • «Балаклави для українських воїнів допомагає нам шити навіть сеньйора Джованна» • «Заміновуєм, щоб ворог не пройшов. Розміновуєм, щоб рухатись вперед» • На спомин про загиблих в Маріупольському театрі. У Тернополі вшанували пам’ять жертв теракту • На війні загинув захисник із Борщівської громади • Повернувся з полону: у Підгайцях всією громадою зустріли захисника • На Чортківщині на полі виявили мертвих зайців • Аварія у Козівській громаді: зіткнулись трактор і легківка • Петро загинув на місці… Фатальна аварія на Теребовлянщині • Обшуки у відомій охоронній фірмі в Тернополі: виявили наркотики і незаконну зброю • Російські шахеди вдарили по об’єкті інфраструктури біля Кременця • Від діагностики та інтенсивної терапії до реабілітації: у Центрі досконалості при Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні надають допомогу захисникам • У Великогаївській громаді на колінах зустріли Героя Олега Грибика • Мама-захисниця приїхала з фронту привітати сина з днем народження • Діти захисників з Тернополя поїхали на відпочинок у Карпати
На пікнік! Курячий шашлик у маринаді з йогурту

Опубліковано: 5 Липня о 9:00 94


Курячий шашлик простий і швидкий в приготуванні. Вам не потрібно довго маринувати м’ясо і він завжди виходить дуже ніжним і смачним, – переконаний <strong>відомий український кухар Євген Клопотенко</strong>. – А ще я хочу запропонувати вам зробити простий і корисний маринад для курки. Замість майонезу, який чомусь дуже багато застосовують для маринування шашлику, я пропоную використовувати натуральний йогурт, до якого додаю трохи апельсинової цедри. Курячий шашлик у маринаді з йогурту – ідеальний рецепт для пікніка».


800 г курки (філе з грудки або стегна), 100 г натурального йогурту, 5 г цедри апельсина,
1 дрібка перцю чилі (пластівці), 2 дрібки меленої паприки, сіль за смаком. Я рекомендую використовувати для цього шашлику філе з курячих стегон, але якщо у вас немає часу, щоб відокремлювати м’ясо від кістки, візьміть філе з грудки. Куряче філе треба зачистити від жиру і плівок й порізати невеликими шматочками. Додати сіль, перець чилі і паприку.
Перекласти м’ясо в миску, додати йогурт і апельсинову цедру. Залишити в маринаді на 10 хвилин. Нанизати м’ясо на шампури і обсмажувати на мангалі протягом 5-7 хвилин, постійно перевертаючи.
Запіканка з баклажанів і кабачків
«В Італії дуже популярна запіканка з баклажанів з сиром. В оригінальному рецепті використовується пармезан, але я вирішив зробити страву більш доступною і взяв звичайний твердий сир. Повірте, вийшло не гірше».
2 баклажани, 2 кабачки, 200 г
будь-якого твердого сиру, 5 яєць, 2 ст. л. соняшникової олії, 3 гілочки базиліку (лише листя), за смаком сіль та перець.
Розігріти духовку до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Баклажани очистити від шкірки за допомогою ножа або економки і нарізати тонкими слайсами завтовшки близько 5 мм. Кабачки нарізати тонкими слайсами, як і баклажани.
Слайси баклажанів посолити, поперчити, полити соком лимона і обсмажити на олії до золотистої скоринки. Смажені баклажани викласти на паперовий рушник, щоб увібрати залишки жиру.
Приготувати заливку для запіканки. Збити яйця, додати сіль, перець і дрібно порізані листя базиліку. Сир натерти на крупній тертці. У форму для запікання викласти шар баклажанів і посипати сиром. Потім викласти шар кабачків і знову посипати сиром. Влити частину яєчної суміші, щоб вона рівномірно розподілилася по формі. Таким же чином викласти наступні шари. Зверху посипати сиром і запікати в духовці протягом 15-20 хвилин.

Картопля по-селянськи в духовці
«Картопля по-селянськи – ідеальний гарнір до рибних і м’ясних страв. Та й просто поїсти її з томатним або вершковим соусом – чудовий спосіб перекусити. Готувати таку картоплю дуже просто і швидко, а її смак з пікантною ноткою часнику і трохи помітним ароматом чебрецю обов’язково сподобається вам».
500 г картоплі, 1 головка часнику, 2 ст. л. соняшникової олії, 2-3 гілочки чебрецю, сіль та перець за смаком.
Картоплю помити та відварити у шкірці протягом 10 хвилин – так, щоб вона наполовину приготувалася. Злити воду і обсушити картоплю паперовим рушником.
Нарізати картоплю подовгастими четвертинками. У форму для запікання налити 2 ст. л. олії і розкласти картоплю рівним шаром. Додати у форму з картоплею головку часнику, розрізану на дві частини, сіль і перець за смаком. Викласти на картоплю 2-3 гілочки чебрецю. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин до появи рум’яної скоринки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Майже місяць медики боролися за життя шестимісячної дівчинки, яка стала жертвою дорожньо-транспортної пригоди у Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:48


Через рік після зникнення безвісти на фронті військовослужбовця 105-ої окремої бригади територіальної оборони, депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупи офіційно підтвердилась інформація про його загибель...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:18


Ексголова Тернопільської обласної ради Михайло Головко програв судове питання щодо поновлення на посаді...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:59


У рамках виконання плану капітальних інвестицій на 2024 рік «Контінентал Фармерз Груп» оновлює свій парк сільськогосподарської та спецтехніки...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:43


Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який ошукував громадян під приводом пожертв на лікування дітей та реабілітацію українських військових...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:40



Теми дня
19 Березня
18 Березня
17 Березня
16 Березня