Четвер, 28 березня 2024
• У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу • Стрім із… лелечого гнізда • Віртуальна подруга шантажувала інтимними фотографіями
На вечерю – курочка по-осінньому

Опубліковано: 21 Листопада о 16:53 58


Три ідеї для страв з куркою.
.


Курочка по-осінньому

10 курячих гомілок, 100 г вершкового масла, 100 г копченого шпондера, 200 г свіжих грибів, 20 г борошна, 500 мл бульйону, 3-4 сушені грибочки, 1 цибулина, 2-3 морквини, 2 лаврових листочки, 3 горошини духмяного перцю, 1 головка часнику, мускатний горіх мелений, сіль, перець за смаком.

Гомілки посолити. Шпондер порізати кубиками. На сковороді розтопити 25 г масла, викласти кубики шпондера, смажити 2-3 хвилини, додати половину гомілок, обсмажити з усіх сторін до рум’яної скоринки, перекласти у форму для запікання. На сковороду викласти ще 25 г масла та обсмажити решту гомілок, перекласти у форму.

Сковороду «сполоснути» частиною бульйону і вилити в форму до гомілок.

Гриби порізати на великі шматки, обсмажити на 25 г розтопленого масла, додати до курки.
Останній шматочок масла викласти у сковороду, додати борошно, обсмажити до золотистого кольору. Тонкою цівкою влити туди бульйон, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.

До курочки додати сушені гриби (якщо потрібно, попередньо промиті), вони дадуть аромат.
Цибулю та моркву нарізати тонкими скибочками, висипати до курки. Додати лавровий листок, духмяний перець, сіль, чорний перець, мускатний горіх. Не очищену головку часнику розрізати навпіл і так покласти до курки. Накрити форму кришкою (фольгою), поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. За 10-15 хвилин до кінця приготування кришку (фольгу) можна зняти.

Курочка гостра з італійськими нотками

6 курячих гомілок або стегенець, 2 помідори, 100 г маслин, 1 головка часнику + 3-4 зубчики, чебрець, оливкова олія, сіль, перець за смаком.

У форму для запікання налити оливкову олію, додати сіль, чорний перець і дрібно нарізані зубчики часнику. Викласти курячі ніжки і ретельно перемішати.
Помідори нарізати великими скибочками. Головку часнику розрізати навпіл, маслини довільно порізати.

Додати до ніжок помідори, маслини, часник, листочки чебрецю, накрити кришкою і запікати протягом 35-40 хвилин при температурі 170 °C.

Подавати запечені ніжки гарячими разом з відвареним рисом, макаронами або картопляним пюре.

Запечена курочка з гарбузом

2 курячі четвертинки, 5 картоплин, 300 г печериць, половинка невеликого гарбуза, морквина, цибулина, солодка перчина.

Для заправки: базилікове песто, часник, сіль, та кавказька приправа для овочів.

Часник, базилік та сіль всипати в ступку і перетерти на заправку. Гарбуз розрізати на часточки і натерти приготовленою заправкою. Овочі та гриби нарізати великими шматками, пересипати сіллю та кавказькою приправою. Курячі ніжки вимити і змастити також часниково-базиліковою заправкою, викласти на деко разом з гарбузом та овочами. Запікати при температурі 200 градусів півтори години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56


100 доларів і 500 гривень пропонував працівникам поліції мешканець Тернопільського району, якого зупинили на дорозі...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:52


Причини чотирьох аварій, які трапилися на дорогах Тернополя та області, встановлюють слідчі...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:32



Теми дня
26 Березня
25 Березня
24 Березня
22 Березня