Неділя, 07 березня 2021
• На Бережанщині подружжя і їхній 3-річний син отруїлися чадним газом • Тернопільщина серед лідерів за кількістю вакцинованих від COVID-19 • Працівниця поліції Юлія Козевич врятувала життя ветерана АТО • Трагедія на Гусятинщині: гамселила матір палицею до смерті… • Що відомо про загиблих і постраждалих українців у смертельній аварії в Польщі? • Знесла курочка яєчко не просте, для здоров’я – золоте! Ідеї для швидких сніданків з яйцями • Автобус тернопільського перевізника потрапив у ДТП в Польщі: п’ятеро загиблих… • «Віч-на-віч» з… «TVORCHI» • У «Контінентал Фармерз Груп» стартує проєкт стажування для молодих спеціалістів «Майбутнє Контінентал» • Життєві вироки розбиваються об силу жіночої підтримки • У Тернополі сьогодні — сесія міської ради • «Тато казав, що купить мені пожежну машину, а сам помер…» • У «Savich-Park» — справжній могул! • Володимир Мариновський: «Замість того, щоб займатися розвитком футболу в нових територіальних реаліях, керівництво Асоціації футболу Тернопільщини намагається нашвидкуруч зберегти контроль в укрупнених районах» • Максі – сім’я і… мікро – зелень! Тернополяни Олена і Володимир Хабенюки на власній фермі вирощують мікрогрін • Мільйон гривень хабара за «поблажки» бізнесмену • «На сцені я – вогонь!» Олександр Божик – про карантин в онлайні, рок на скрипці і чи переросте сімейний дует у тріо • Верховна Рада призначила позачергові вибори у Теребовлі • Визначатимуть перевізника на маршрут «Овочевий ринок – «Східний масив» • Оціночні судження
На закуску номера: перезавантажуємося!

Опубліковано: 17 Січня о 9:33 7


Свята – це завжди стрес для організму. Цьому сприяє різка зміна біоритмів людини, а також надмірне вживання їжі й алкоголю. .


У зв’язку з цим після свят ми, як правило, відчуваємо втому і дискомфорт травного тракту. Для того, щоб відновитися, можна влаштувати розвантажувальний день, наприклад, пити кефір. Але не всі витримують такий режим, та й складно відразу після безлічі з’їденого не їсти нічого. Тож оптимальний варіант – перейти на легкі страви. Пропонуємо вам для цього кілька рецептів від дослідниці української кухні Ольги Вербенець.

Буряк із руколою, сиром «Фета» й соняшниковим насінням

 

3 середні буряки, великий пучок руколи, 30 г смаженого соняшникового насіння, 1 упаковка сиру «Фета».
Для заправки: 100 мл оливкової олії, 1 чубата столова ложка діжонської гірчиці, 50-70 мл бальзамічного оцту,
1 столова ложка квіткового меду, чверть чайної ложки кориці, 1 чайна ложка потертого свіжого імбиру, 1 зубчик часнику, сіль, червоний гіркий мелений перець за смаком.

Буряки зварити у шкірці, охолодити. Порізати частками по 2-3 см завдовжки. Відкласти окремо до миски. Трохи посолити. Руколу викласти до іншої миски.

До відповідної пляшечки (наприклад із-під купованого кетчупу) налити оцту та олії, додати розтопленого меду, імбиру, вичавленого часнику (це не є обов’язковим), кориці, солі, перцю та гірчиці. Закрити накривку і добряче потрусити, щоб усе перетворилося на гладку емульсію. Полити заправкою буряк та руколу, перемішати (кількість заправки дозуйте самостійно).

До гарної салатниці викласти «подушку» з руколи. Зверху розкласти буряк. Покришити руками фету, розкласти зверху буряк і решту руколи. Посипати соняшниковим насінням. За потребою полити заправкою.

Паштет із морської риби

1 кг філе морської риби, 2 малі булочки, 1 склянка молока, 1 цибулина, 3 яйця, 50 г вершкового масла, 50 мл вершків (10-15%), 1 зубчик часнику, сіль, перець, мускатний горіх, посічена зелень кропу та петрушки за смаком.

Варто використовувати готове філе різної риби: морського окуня, минтая, хека та інших. Можна поєднати рибу морську та річкову. Скажімо, товстолобика з морською рибою. Кожен рибний паштет гарно смакує, хоча вимагає більше праці і коштів.

Усе рибне філе пропустити через м’ясорубку. Змолоти також булочки, які перед цим треба замочити у молоці, а потім відтиснути. Цибулю дрібнесенько посікти. Яйця збити на густу масу. Масло розтопити. З’єднати все разом: мелену рибу, булочки, розтоплене масло, вершки. Посолити та поперчити, додати потертий мускатний горішок, дрібно порізану зелень кропу і зубчик часнику, пропущений через часникодавку. Усе старанно вимісити рукою.
Приготувати довгу форму для кексів, вистеливши дно пергаментним папером. Розмістити форму на бритванку. Викласти ложкою фарш до форми, вирівняти і прикрити пергаментом. До бритванки, у якій стоїть форма з паштетом, влити гарячої води на 2-3 см. Поставити на 40 хвилин до нагрітої до 175 С духовки.

Морква з горошком

3 морквини, 1 цибулина, 1 баночка консервованого або 300 г мороженого горошку, 3 столові ложки олії або вершкового масла, 2 столові ложки доброї домашньої сметани або 1 чайна ложка томатної пасти.

Цю смачну кольорову страву люблять усі діти. Може також бути гарніром до смаженої риби чи курячих котлеток.
Моркву та цибулю порізати дрібними кубиками. На розігріту олію спершу покласти моркву, через кілька хвилин – цибулю. Смажити разом ще кілька хвилин, а тоді посолити, додати горошок, підлити трохи води й тушкувати до готовності. Коли майже вся рідина випарується, присмачити сметаною або томатною пастою. Потримати на слабкому вогні ще 5 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

4 березня сім'я із села Рогачин, що на Бережанщині, вчаділа у власному помешканні...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:50


З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплення проти COVID-19 отримали 17 037 людей. За останню добу щепилися ще 1 279 українців...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:43


Подяку від начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола отримала оператор лінії "102" Юлія Козевич. Дівчина у відповідальний момент не розгубилася і доклала всіх зусиль, аби запобігти самогубству, на яке зважився ветеран АТО...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:29


Жахлива трагедія сталася на Гусятинщині: на свій ювілей донька вбила рідну матір.....


Рубрика: , Опубліковано: о 11:25


Внаслідок аварії автобуса з українцями у Польщі є загиблі та десятки постраждалих, різні джерела називали різну кількість смертей. За попередньою версією, водій не впорався з керуванням...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:50



Теми дня
7 Березня
6 Березня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео