Четвер, 27 січня 2022
• Горбатюк не зміг бути на засіданні, бо переніс хірургічну операцію • Смертельна аварії на вулиці Микулинецькій • «Рускій мір» зблизька, або Хто вони, ординці біля кордону • З 26 січня у Тернополі запровадили додаткові карантинні обмеження • У «Голосі країни» – «кіборг» з позивним «Маестро»! • Ворог біля воріт. Чи готова Україна дати відсіч Путіну? • На Бучаччині водію, який скоїв ДТП, де загинуло двоє людей, дали 5 років позбавлення волі • ДТП у Тернополі: 17-річну дівчину з Козови шпиталізували до реанімації • Хто такі «фантомні патрульні», які вже можливо завтра почнуть працювати на тернопільських дорогах? • У Лондоні помер 40-річний чоловік із Бучача • У День Соборності України в Тернополі відслужили поминальний молебень за полеглими Героями • За підробку довідок про ПЛР-тестування двом тернополянам “світить” п’ять років тюрми • Під колесами автомобіля на Кременеччині загинув пішохід • М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини • У художньому музеї – «Зимова феєрія»! • Сергій Надал запевнив власників індивідуального опалення, що оплату за ізольовані транзитні стояки буде скасовано • І колядували, і вертепи парадували! • Все, що треба знати про обігрів площ загального користування • Двоє вбивць Віталія Ващенка вже на свободі, ще двом залишилось відсидіти небагато. Що вирішить касація? • Тернопільщина – у “помаранчевій” зоні через захворюваність на ковід
На закуску номера: перезавантажуємося!

Опубліковано: 17 Січня о 9:33 10


Свята – це завжди стрес для організму. Цьому сприяє різка зміна біоритмів людини, а також надмірне вживання їжі й алкоголю. .


У зв’язку з цим після свят ми, як правило, відчуваємо втому і дискомфорт травного тракту. Для того, щоб відновитися, можна влаштувати розвантажувальний день, наприклад, пити кефір. Але не всі витримують такий режим, та й складно відразу після безлічі з’їденого не їсти нічого. Тож оптимальний варіант – перейти на легкі страви. Пропонуємо вам для цього кілька рецептів від дослідниці української кухні Ольги Вербенець.

Буряк із руколою, сиром «Фета» й соняшниковим насінням

 

3 середні буряки, великий пучок руколи, 30 г смаженого соняшникового насіння, 1 упаковка сиру «Фета».
Для заправки: 100 мл оливкової олії, 1 чубата столова ложка діжонської гірчиці, 50-70 мл бальзамічного оцту,
1 столова ложка квіткового меду, чверть чайної ложки кориці, 1 чайна ложка потертого свіжого імбиру, 1 зубчик часнику, сіль, червоний гіркий мелений перець за смаком.

Буряки зварити у шкірці, охолодити. Порізати частками по 2-3 см завдовжки. Відкласти окремо до миски. Трохи посолити. Руколу викласти до іншої миски.

До відповідної пляшечки (наприклад із-під купованого кетчупу) налити оцту та олії, додати розтопленого меду, імбиру, вичавленого часнику (це не є обов’язковим), кориці, солі, перцю та гірчиці. Закрити накривку і добряче потрусити, щоб усе перетворилося на гладку емульсію. Полити заправкою буряк та руколу, перемішати (кількість заправки дозуйте самостійно).

До гарної салатниці викласти «подушку» з руколи. Зверху розкласти буряк. Покришити руками фету, розкласти зверху буряк і решту руколи. Посипати соняшниковим насінням. За потребою полити заправкою.

Паштет із морської риби

1 кг філе морської риби, 2 малі булочки, 1 склянка молока, 1 цибулина, 3 яйця, 50 г вершкового масла, 50 мл вершків (10-15%), 1 зубчик часнику, сіль, перець, мускатний горіх, посічена зелень кропу та петрушки за смаком.

Варто використовувати готове філе різної риби: морського окуня, минтая, хека та інших. Можна поєднати рибу морську та річкову. Скажімо, товстолобика з морською рибою. Кожен рибний паштет гарно смакує, хоча вимагає більше праці і коштів.

Усе рибне філе пропустити через м’ясорубку. Змолоти також булочки, які перед цим треба замочити у молоці, а потім відтиснути. Цибулю дрібнесенько посікти. Яйця збити на густу масу. Масло розтопити. З’єднати все разом: мелену рибу, булочки, розтоплене масло, вершки. Посолити та поперчити, додати потертий мускатний горішок, дрібно порізану зелень кропу і зубчик часнику, пропущений через часникодавку. Усе старанно вимісити рукою.
Приготувати довгу форму для кексів, вистеливши дно пергаментним папером. Розмістити форму на бритванку. Викласти ложкою фарш до форми, вирівняти і прикрити пергаментом. До бритванки, у якій стоїть форма з паштетом, влити гарячої води на 2-3 см. Поставити на 40 хвилин до нагрітої до 175 С духовки.

Морква з горошком

3 морквини, 1 цибулина, 1 баночка консервованого або 300 г мороженого горошку, 3 столові ложки олії або вершкового масла, 2 столові ложки доброї домашньої сметани або 1 чайна ложка томатної пасти.

Цю смачну кольорову страву люблять усі діти. Може також бути гарніром до смаженої риби чи курячих котлеток.
Моркву та цибулю порізати дрібними кубиками. На розігріту олію спершу покласти моркву, через кілька хвилин – цибулю. Смажити разом ще кілька хвилин, а тоді посолити, додати горошок, підлити трохи води й тушкувати до готовності. Коли майже вся рідина випарується, присмачити сметаною або томатною пастою. Потримати на слабкому вогні ще 5 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

"Не зможе брати участь у відеоконференції, бо йому важко переміщатися після перенесеного хірургічного втручання", - повідомили сьогодні через онлайн-зв'язок із Дрогобицької колонії перед початком судового засідання про засудженого Андрія Горбатюка із Тернополя ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


ДТП із летальним наслідком трапилася в обласному центрі 27 січня близько 7:30...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:31


Слухаючи сьогодні путіна-лаврова та численну пропагандистську нечисть Кремля на кшталт жириновського-соловйова-кисельова-захарової-скобєєвої, кожна притомна людина навіть не дивується їхній нахабності, лицемірству, брехні. Не дивується, якщо знає хоч трохи історію. Знає звідки ноги, «то бішь, рогі растут…»...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:32


У зв’язку із різким зростанням захворюваності на COVID-19 у Тернопільській громаді впродовж останнього тижня і з метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації відбулося засідання міського оперативного штабу...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:45


«Я прийшов на «Голос…», аби хоч трохи, поки є можливість, побути тим, ким би я міг бути, якби не війна», – зізнається Ярослав Гав’янець...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:42



Теми дня
27 Січня
26 Січня
25 Січня
24 Січня
23 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео