Понеділок, 30 січня 2023
• Настя і її бабуся Галина з Чорткова загинули на Хмельниччині… • «Юрчик просив відкупити йому ровер…» • Заколядували… тубус від гранатомета • Послав «сосать смереки», а суд «вмив руки» • У Тернополі відремонтували автомобіль для військових • З Тернополя на фронт відправили комплекти зимової форми для військових • “Була жива, але знесилена…” Поліцейські Тернополя врятували жінку • У Тернополі до Дня всіх закоханих виступить гурт KAZKA • Колядували і гроші на ЗСУ збирали • Велика допомога маленьких волонтерів • Командир Бендера з Тернопільщини – на передовій! • «Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців» • Громаді на Тернопільщині подарували ікону, якій понад 200 років • Відійшов у вічність багаторічний керівник Тернопільського обласного театру ляльок • Волонтерство окриляє! • “Попросив Наталю взяти паспорт, але не зізнався про розпис”. Військовий Микола здивував кохану • Митрополит Василій Семенюк охрестив шосту дитину подружжя з села Острів • Козівська громада попрощалася з Героєм Олегом Фикою • З війни — до шлюбу: Андрій привіз наречену Настю зі Східної України • У Тернополі підприємці можуть безоплатно розміщувати генератори на комунальній землі
Найкращу каву в світі готують… в Україні

Опубліковано: 3 Березня о 18:00 102


Українець став чемпіоном з приготування кави у джезві.


Український кавовар В’ячеслав Бабич, який працює баристою у Києві, переміг на чемпіонаті світу з приготування кави у джезві (турка), що відбувся днями в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Це перша перемога України на цьому щорічному конкурсі. Росіянка Марина Гуіппенен посіла друге місце на чемпіонаті, а третє місце дісталось Кораю Ердогду, який представляв Туреччину.

Учасники чемпіонату готують дві пари ідентичних напоїв: класичну чорну каву по-східному (тільки кава і вода) й авторський напій на основі кави в турці (будь-які інгредієнти, включаючи алкоголь).

Рецепт ідеальної кави по-східному

В’ячеслав Бабич каже, що він ніколи не купує у магазинах запаковану каву і не радить це робити іншим, адже найкраща і правильна кава готується із свіжозмелених зерен, обсмажених не більше двох місяців тому. До речі, за його словами, в Україні смажать каву не гірше, ніж будь-де у світі.

Отож, 10 грамів свіжообсмажених зерен засипаємо в кавомолку. Найкраща кава, наголошує Славко, має бути щойно змеленою. Причому за консистенцією, наче пил: коли розтираєш її у пальцях, щоб вона втиралася, як крем. 10 грамів – це дві чайні ложки кави з невеличкою гіркою. Їх треба залити 80 мл води у два заходи.  Спочатку ллємо першу частину води і обов’язково перемішуємо, щоб кава зм’якла. Свіжообсмажена кава має вуглекислий газ. Він повинен вийти. Для цього розмішуємо каву ложечкою. Далі заливаємо другу половину води і ставимо на вогонь, який не має бути сильним.

За хвилину перемішуємо ще раз. І чекаємо. “Нам потрібна найпіковіша точка підняття. У жодному випадку не можна, щоб кава переварилась або провалилась!»  – наголошує бариста.

Потім знімаємо напій і залишаємо на три хвилини – кава, виявляється, ще продовжує готуватися.

Обираючи каву, треба знати: справжня 100% арабіка має кислинку, а робуста – другий за популярністю сорт кави – гіркий. Вона значно дешевша.

Завдяки каві знайшов кохану!

– Якось мій друг попросив замінити його в кав’ярні на день, сказавши своїм директорам, що я, мовляв, усе вмію,— пригадує з усмішкою Славко Бабич. – Я його тоді так і запитав: «Ти дурень, чи що?» Той мене заспокоїв: натиснеш кнопку, коли кави в горнятку буде ось стільки і все. І найперше замовлення вранці – капучіно! Я в телефонному режимі вчився збивати молоко, сяк-так збив, вилив у горнятко, виніс у зал дівчині, яка його замовила, поставив зі словами: «Ваш капучино!» – і гордо так зібрався піти, я ж такий харизматичний хлопець, мені на все начхати! А ця дівчина мені й каже: «Так, це хороший еспресо з молоком, а тепер будемо вчитися збивати молоко для капучино!» Моя перша реакція була: «Що?! Ти ще хто взагалі така?!» Звідки мені було знати, що в гості до власників прийшла їх подруга-бариста, тоді діюча чемпіонка України з приготування кави? Загалом, усе так закрутилося, що тепер ця дівчина — моя дружина. Стася – моя найголовніша мотивація, все, що я роблю, – тільки її заслуга.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Нещодавно опубліковане

22 січня неподалік Хмельницького в аварію потрапила родина головної спеціалістки відділу економічного розвитку та комунального майна Чортківської міської ради Наталії Мостовик...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:18


Верховний Суд поставив крапку в резонансній справі про ДТП у селі Прошова Великогаївської громади, під час якої постраждав Юрчик Чорний. На високій швидкості хлопчика збив Володимир Суховер із сусіднього села Смолянка...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


Вертеп села Сороцьке викупив унікальний експонат для музею «Бабусина скриня»...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 11:57


Ректор Почаївської духовної семінарії Іов Смакоуз відбувся штрафом за злочин...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:45


Вже майже рік в Україні триває війна. Впродовж цього часу наші захисники мужньо тримають оборону та захищають українські міста і села...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:29



Теми дня
28 Січня
27 Січня
26 Січня