Неділя, 17 лютого 2019
• Тернопіль прощається з отцем Анатолієм Зінкевичем (фото,відео) • Підозрюваний у вбивстві: «Ми знали, що Ващенко комусь заважав…» • Два кольори українства: Дмитро Павличко написав вірш-присвяту Президентові Петру Порошенку • Сергій Надал: «Відповідальність — наша національна риса» • «Ми провели романтичний вечір у римських термах. Це був мій найпрекрасніший день народження!» • «Тернопільська пісня» розвернула на «Голосі…» суддівські крісла • Чи полетять «голуби миру» на «Євробачення»? • Здолати бідність в Україні за п’ять років • «Поки водій був у супермаркеті, викрали його Toyota Land Cruiser…» • «Винні у смерті двох дітей повинні сидіти в тюрмі!» • На Руській і надалі буде аптека, попри маніпуляції недобросовісного орендаря • Юлія Тимошенко на Тернопільщині говорила про мир, духовність та перемогу • Трагічну загибель Еміліано Сала підтвердили офіційно • Усі — на бал!.. Віденський! • У мікрорайоні «Дружба» облаштують новий приватний дитсадок • Відійшов у вічність отець Анатолій Зінкевич • Сезон ще не почався, а «Нива» «вляпалася» у букмекерський скандал • «Опілля» сплатило на 21% більше податків, ніж минулого року • Субсидія «вилізла боком» • Три супер-салати – коханим на свято
Найкращу каву в світі готують… в Україні

Опубліковано: 3 Березня о 18:00 47


Українець став чемпіоном з приготування кави у джезві.


Український кавовар В’ячеслав Бабич, який працює баристою у Києві, переміг на чемпіонаті світу з приготування кави у джезві (турка), що відбувся днями в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Це перша перемога України на цьому щорічному конкурсі. Росіянка Марина Гуіппенен посіла друге місце на чемпіонаті, а третє місце дісталось Кораю Ердогду, який представляв Туреччину.

Учасники чемпіонату готують дві пари ідентичних напоїв: класичну чорну каву по-східному (тільки кава і вода) й авторський напій на основі кави в турці (будь-які інгредієнти, включаючи алкоголь).

Рецепт ідеальної кави по-східному

В’ячеслав Бабич каже, що він ніколи не купує у магазинах запаковану каву і не радить це робити іншим, адже найкраща і правильна кава готується із свіжозмелених зерен, обсмажених не більше двох місяців тому. До речі, за його словами, в Україні смажать каву не гірше, ніж будь-де у світі.

Отож, 10 грамів свіжообсмажених зерен засипаємо в кавомолку. Найкраща кава, наголошує Славко, має бути щойно змеленою. Причому за консистенцією, наче пил: коли розтираєш її у пальцях, щоб вона втиралася, як крем. 10 грамів – це дві чайні ложки кави з невеличкою гіркою. Їх треба залити 80 мл води у два заходи.  Спочатку ллємо першу частину води і обов’язково перемішуємо, щоб кава зм’якла. Свіжообсмажена кава має вуглекислий газ. Він повинен вийти. Для цього розмішуємо каву ложечкою. Далі заливаємо другу половину води і ставимо на вогонь, який не має бути сильним.

За хвилину перемішуємо ще раз. І чекаємо. “Нам потрібна найпіковіша точка підняття. У жодному випадку не можна, щоб кава переварилась або провалилась!»  – наголошує бариста.

Потім знімаємо напій і залишаємо на три хвилини – кава, виявляється, ще продовжує готуватися.

Обираючи каву, треба знати: справжня 100% арабіка має кислинку, а робуста – другий за популярністю сорт кави – гіркий. Вона значно дешевша.

Завдяки каві знайшов кохану!

– Якось мій друг попросив замінити його в кав’ярні на день, сказавши своїм директорам, що я, мовляв, усе вмію,— пригадує з усмішкою Славко Бабич. – Я його тоді так і запитав: «Ти дурень, чи що?» Той мене заспокоїв: натиснеш кнопку, коли кави в горнятку буде ось стільки і все. І найперше замовлення вранці – капучіно! Я в телефонному режимі вчився збивати молоко, сяк-так збив, вилив у горнятко, виніс у зал дівчині, яка його замовила, поставив зі словами: «Ваш капучино!» – і гордо так зібрався піти, я ж такий харизматичний хлопець, мені на все начхати! А ця дівчина мені й каже: «Так, це хороший еспресо з молоком, а тепер будемо вчитися збивати молоко для капучино!» Моя перша реакція була: «Що?! Ти ще хто взагалі така?!» Звідки мені було знати, що в гості до власників прийшла їх подруга-бариста, тоді діюча чемпіонка України з приготування кави? Загалом, усе так закрутилося, що тепер ця дівчина — моя дружина. Стася – моя найголовніша мотивація, все, що я роблю, – тільки її заслуга.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Похорон відбудеться завтра, 16 лютого, об 11-ій годині, у храмі Свято-Троїцького духовного центру...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 20:05


Нападники впізнали Віталія Ващенка за його фотографією, яку мав підозрюваний в організації вбивства Олександр Закутній.....


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 20:00


Вражаюче? Так. З належним громадянським пафосом? Безумовно. Здатне схвилювати й підняти бойовий дух? Безперечно...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Наша відповідальність, наша здатність до самоврядності і є тим шляхом розвитку та успіху, який робить Україну заможною і сильною...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00



Теми дня
15 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео