Неділя, 05 квітня 2020
• Святослав Вакарчук втратив батька • Головний санітарний лікар України відвідав Тернопільщину • Учасник АТО Михайло Усар залишився сам із шістьма дітьми • На в’їздах в Тернопіль облаштовують контрольно-пропускні пункти • У лікарнях Тернополя перебуває 20 хворих на COVID-19 • Ліки від малярії, ВІЛ і артриту. Чим лікуватимуть українців від коронавірусу? • Від коронавірусу померла жителька Козови • Вчені показали вплив Covid-19 на легені • Поліцейські розшукують 19-річного тернополянина • Як Тернопіль бореться з Covid-19? • Вимагали 200 тисяч гривень і погрожували розправою… • Уряд посилює карантин і вводить нові обмеження • У Тернополі підтвердили новий випадок СОVID-19 • «Матері дякували їй за дітей, а чоловіки – за дружин» • Спалах пневмоній на Тернопільщині триває ще з січня. Як область бореться з епідемією? • МОЗ дозволило поновити роботу торгівельних ринків • Козівські медики заявили, що неготові лікувати хворих на коронавірус • У Тернопільських лікарнях зростає кількість хворих на COVID-19 • За порушення карантину заплатять по 17 тисяч гривень • У голови Монастириської міської ради діагностували COVID-19
Найкращу каву в світі готують… в Україні

Опубліковано: 3 Березня о 18:00 62


Українець став чемпіоном з приготування кави у джезві.


Український кавовар В’ячеслав Бабич, який працює баристою у Києві, переміг на чемпіонаті світу з приготування кави у джезві (турка), що відбувся днями в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Це перша перемога України на цьому щорічному конкурсі. Росіянка Марина Гуіппенен посіла друге місце на чемпіонаті, а третє місце дісталось Кораю Ердогду, який представляв Туреччину.

Учасники чемпіонату готують дві пари ідентичних напоїв: класичну чорну каву по-східному (тільки кава і вода) й авторський напій на основі кави в турці (будь-які інгредієнти, включаючи алкоголь).

Рецепт ідеальної кави по-східному

В’ячеслав Бабич каже, що він ніколи не купує у магазинах запаковану каву і не радить це робити іншим, адже найкраща і правильна кава готується із свіжозмелених зерен, обсмажених не більше двох місяців тому. До речі, за його словами, в Україні смажать каву не гірше, ніж будь-де у світі.

Отож, 10 грамів свіжообсмажених зерен засипаємо в кавомолку. Найкраща кава, наголошує Славко, має бути щойно змеленою. Причому за консистенцією, наче пил: коли розтираєш її у пальцях, щоб вона втиралася, як крем. 10 грамів – це дві чайні ложки кави з невеличкою гіркою. Їх треба залити 80 мл води у два заходи.  Спочатку ллємо першу частину води і обов’язково перемішуємо, щоб кава зм’якла. Свіжообсмажена кава має вуглекислий газ. Він повинен вийти. Для цього розмішуємо каву ложечкою. Далі заливаємо другу половину води і ставимо на вогонь, який не має бути сильним.

За хвилину перемішуємо ще раз. І чекаємо. “Нам потрібна найпіковіша точка підняття. У жодному випадку не можна, щоб кава переварилась або провалилась!»  – наголошує бариста.

Потім знімаємо напій і залишаємо на три хвилини – кава, виявляється, ще продовжує готуватися.

Обираючи каву, треба знати: справжня 100% арабіка має кислинку, а робуста – другий за популярністю сорт кави – гіркий. Вона значно дешевша.

Завдяки каві знайшов кохану!

– Якось мій друг попросив замінити його в кав’ярні на день, сказавши своїм директорам, що я, мовляв, усе вмію,— пригадує з усмішкою Славко Бабич. – Я його тоді так і запитав: «Ти дурень, чи що?» Той мене заспокоїв: натиснеш кнопку, коли кави в горнятку буде ось стільки і все. І найперше замовлення вранці – капучіно! Я в телефонному режимі вчився збивати молоко, сяк-так збив, вилив у горнятко, виніс у зал дівчині, яка його замовила, поставив зі словами: «Ваш капучино!» – і гордо так зібрався піти, я ж такий харизматичний хлопець, мені на все начхати! А ця дівчина мені й каже: «Так, це хороший еспресо з молоком, а тепер будемо вчитися збивати молоко для капучино!» Моя перша реакція була: «Що?! Ти ще хто взагалі така?!» Звідки мені було знати, що в гості до власників прийшла їх подруга-бариста, тоді діюча чемпіонка України з приготування кави? Загалом, усе так закрутилося, що тепер ця дівчина — моя дружина. Стася – моя найголовніша мотивація, все, що я роблю, – тільки її заслуга.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Пішов із життя ексміністр освіти України (2007-2011рр.), вчений, доктор фізико-математичних наук Іван Вакарчук ...


Опубліковано: о 15:22


Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про деталі свого візиту на Тернопільщину. А також розповів, чому не відвідав Монастирищину...


Опубліковано: о 15:00


Місяць тому багатодітна сім’я Усарів із Ланівців втратила матір. Сиротами залишилися шестеро дітей....


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 13:15


На контрольно-пропускних пунктах будуть проводити температурний скринінг для водіїв та пасажирів, надаватимуть поради, а також (при необхідності) спрямовуватимуть до лікарні...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:33


У Тернопільських лікарнях - 20 хворих на коронавірус. Ще двоє знаходяться на амбулаторному лікуванні. На самоізоляції перебувають 449 тернополян...


Рубрика: Опубліковано: о 14:00



Теми дня
4 Квітня
3 Квітня
2 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео