Вівторок, 11 грудня 2018
• Мер Тернополя публічно прозвітував за рік, що минає • У Тернополі репрезентували проект «Виклик долі»: про людей, які не здалися і стали прикладом для інших • «Мрія» попрощалася з боргами і знайшла нового інвестора • «Карта тернополянина» – це пільги на проїзд у транспорті і знижки в торговельних мережах Тернополя • Як Ляшко під російський шансон танцював • Уайлдер зберіг титул, але… • Жива історія воїнів УПА з Бережанщини стане фільмом • Рік Модрича • Невтомний трудівник футбольного поля (пам’яті Віктора Матвієнка) • На зарплату медикам та освітянам області — понад 60 млн. грн. • Спасибі за добро! • Порошенко здобуває автокефалію для України • Коли шиття до пуття • Сергій Надал: «Те, якою буде Україна, залежить від кожного з нас» • Не стало легендарного капітана Тараса Парія • Суддю Стадника нарешті погнали! На черзі — Марія… • Тернополяни побачили «Війну з перших днів» • У Києві для іногородніх запроваджують плату за навчання в садках і школах. У Тернополі цю проблему успішно вирішують • «Для мене честь бути тут з бійцями нашої артбригади» • Два роки невідомості
Найкращу каву в світі готують… в Україні

Опубліковано: 3 Березня о 18:00 43


Українець став чемпіоном з приготування кави у джезві.


Український кавовар В’ячеслав Бабич, який працює баристою у Києві, переміг на чемпіонаті світу з приготування кави у джезві (турка), що відбувся днями в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Це перша перемога України на цьому щорічному конкурсі. Росіянка Марина Гуіппенен посіла друге місце на чемпіонаті, а третє місце дісталось Кораю Ердогду, який представляв Туреччину.

Учасники чемпіонату готують дві пари ідентичних напоїв: класичну чорну каву по-східному (тільки кава і вода) й авторський напій на основі кави в турці (будь-які інгредієнти, включаючи алкоголь).

Рецепт ідеальної кави по-східному

В’ячеслав Бабич каже, що він ніколи не купує у магазинах запаковану каву і не радить це робити іншим, адже найкраща і правильна кава готується із свіжозмелених зерен, обсмажених не більше двох місяців тому. До речі, за його словами, в Україні смажать каву не гірше, ніж будь-де у світі.

Отож, 10 грамів свіжообсмажених зерен засипаємо в кавомолку. Найкраща кава, наголошує Славко, має бути щойно змеленою. Причому за консистенцією, наче пил: коли розтираєш її у пальцях, щоб вона втиралася, як крем. 10 грамів – це дві чайні ложки кави з невеличкою гіркою. Їх треба залити 80 мл води у два заходи.  Спочатку ллємо першу частину води і обов’язково перемішуємо, щоб кава зм’якла. Свіжообсмажена кава має вуглекислий газ. Він повинен вийти. Для цього розмішуємо каву ложечкою. Далі заливаємо другу половину води і ставимо на вогонь, який не має бути сильним.

За хвилину перемішуємо ще раз. І чекаємо. “Нам потрібна найпіковіша точка підняття. У жодному випадку не можна, щоб кава переварилась або провалилась!»  – наголошує бариста.

Потім знімаємо напій і залишаємо на три хвилини – кава, виявляється, ще продовжує готуватися.

Обираючи каву, треба знати: справжня 100% арабіка має кислинку, а робуста – другий за популярністю сорт кави – гіркий. Вона значно дешевша.

Завдяки каві знайшов кохану!

– Якось мій друг попросив замінити його в кав’ярні на день, сказавши своїм директорам, що я, мовляв, усе вмію,— пригадує з усмішкою Славко Бабич. – Я його тоді так і запитав: «Ти дурень, чи що?» Той мене заспокоїв: натиснеш кнопку, коли кави в горнятку буде ось стільки і все. І найперше замовлення вранці – капучіно! Я в телефонному режимі вчився збивати молоко, сяк-так збив, вилив у горнятко, виніс у зал дівчині, яка його замовила, поставив зі словами: «Ваш капучино!» – і гордо так зібрався піти, я ж такий харизматичний хлопець, мені на все начхати! А ця дівчина мені й каже: «Так, це хороший еспресо з молоком, а тепер будемо вчитися збивати молоко для капучино!» Моя перша реакція була: «Що?! Ти ще хто взагалі така?!» Звідки мені було знати, що в гості до власників прийшла їх подруга-бариста, тоді діюча чемпіонка України з приготування кави? Загалом, усе так закрутилося, що тепер ця дівчина — моя дружина. Стася – моя найголовніша мотивація, все, що я роблю, – тільки її заслуга.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

1 грудня у ПК «Березіль» відбувся традиційний публічний звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2018 рік...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Кожна історія в книзі – гідний приклад для кожного з нас, як у важких життєвих обставинах не розчаруватися, не втратити надії, а жити далі...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Керівництво агрохолдингу відзвітувало про 2018-ий та розповіло про плани...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


І ще один приємний сюрприз для власників «Карти тернополянина» – додаткові знижки у торговельних мережах міста...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Репертуарчик вибрав нівроку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
10 Грудня
7 Грудня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео