Четвер, 12 грудня 2019
• Тернополянин Віталій Гринів виступив на Кубку світу в Новій Зеландії • «Тернопільський» кліп гурту СКАЙ • Олену Підгрушну повернули до основної команди • Мер Тернополя виконав обіцянку — у міста буде своя сміттєсортувальна лінія! • По той бік Дива: як працює Фабрика святого Миколая у Тернополі • Єврокубкова весна: pro et contra • «Кусючі» комунальні тарифи — «завдяки» Верховній Раді та Кабінету Міністрів • «Соловей співає. Допоки голос має» • Яніна Соколова: «Моє життя не таке феєричне, як здається…» • Купили 6 тонн щебню і відремонтували дорогу! • Волонтер, лікар-доброволець Віктор Панфілов: «Кожен сантиметр землі на Донбасі политий кров’ю наших побратимів, не можемо віддати її…» • За чергову брехню “свободівці” натовкли “слугу” Богданця • Навіть небо раділо у Великих Бірках! • Юрій Ходаковський: «Якщо порівняти розвиток регіону з людським організмом, то дороги – це його вени» • Депутати Тернопільської облради просять Володимира Зеленського взяти справу Мирошниченка під особистий контроль • Підсумки зустрічі нормандської четвірки: про що домовилися Зеленський і Путін • Крапля сонця на зимовій тарілці: кому корисно їсти хурму? • Ліниві кнедлики з грибним рагу • Накрили бордель у Тернополі • Фест погуляли! Так виглядало найдорожче весілля України 2019-го
Найкращу каву в світі готують… в Україні

Опубліковано: 3 Березня о 18:00 54


Українець став чемпіоном з приготування кави у джезві.


Український кавовар В’ячеслав Бабич, який працює баристою у Києві, переміг на чемпіонаті світу з приготування кави у джезві (турка), що відбувся днями в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Це перша перемога України на цьому щорічному конкурсі. Росіянка Марина Гуіппенен посіла друге місце на чемпіонаті, а третє місце дісталось Кораю Ердогду, який представляв Туреччину.

Учасники чемпіонату готують дві пари ідентичних напоїв: класичну чорну каву по-східному (тільки кава і вода) й авторський напій на основі кави в турці (будь-які інгредієнти, включаючи алкоголь).

Рецепт ідеальної кави по-східному

В’ячеслав Бабич каже, що він ніколи не купує у магазинах запаковану каву і не радить це робити іншим, адже найкраща і правильна кава готується із свіжозмелених зерен, обсмажених не більше двох місяців тому. До речі, за його словами, в Україні смажать каву не гірше, ніж будь-де у світі.

Отож, 10 грамів свіжообсмажених зерен засипаємо в кавомолку. Найкраща кава, наголошує Славко, має бути щойно змеленою. Причому за консистенцією, наче пил: коли розтираєш її у пальцях, щоб вона втиралася, як крем. 10 грамів – це дві чайні ложки кави з невеличкою гіркою. Їх треба залити 80 мл води у два заходи.  Спочатку ллємо першу частину води і обов’язково перемішуємо, щоб кава зм’якла. Свіжообсмажена кава має вуглекислий газ. Він повинен вийти. Для цього розмішуємо каву ложечкою. Далі заливаємо другу половину води і ставимо на вогонь, який не має бути сильним.

За хвилину перемішуємо ще раз. І чекаємо. “Нам потрібна найпіковіша точка підняття. У жодному випадку не можна, щоб кава переварилась або провалилась!»  – наголошує бариста.

Потім знімаємо напій і залишаємо на три хвилини – кава, виявляється, ще продовжує готуватися.

Обираючи каву, треба знати: справжня 100% арабіка має кислинку, а робуста – другий за популярністю сорт кави – гіркий. Вона значно дешевша.

Завдяки каві знайшов кохану!

– Якось мій друг попросив замінити його в кав’ярні на день, сказавши своїм директорам, що я, мовляв, усе вмію,— пригадує з усмішкою Славко Бабич. – Я його тоді так і запитав: «Ти дурень, чи що?» Той мене заспокоїв: натиснеш кнопку, коли кави в горнятку буде ось стільки і все. І найперше замовлення вранці – капучіно! Я в телефонному режимі вчився збивати молоко, сяк-так збив, вилив у горнятко, виніс у зал дівчині, яка його замовила, поставив зі словами: «Ваш капучино!» – і гордо так зібрався піти, я ж такий харизматичний хлопець, мені на все начхати! А ця дівчина мені й каже: «Так, це хороший еспресо з молоком, а тепер будемо вчитися збивати молоко для капучино!» Моя перша реакція була: «Що?! Ти ще хто взагалі така?!» Звідки мені було знати, що в гості до власників прийшла їх подруга-бариста, тоді діюча чемпіонка України з приготування кави? Загалом, усе так закрутилося, що тепер ця дівчина — моя дружина. Стася – моя найголовніша мотивація, все, що я роблю, – тільки її заслуга.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Новозеланський Кембрідж прийняв у вихідні черговий етап Кубка світу з велотреку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Фронтмен гурту Олег Собчук поділився своїми думками щодо нової відеороботи...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Інша тернополянка, Анастасія Меркушина, виступить на Кубку IBU
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


За останнім опитуванням соціологічної групи “Рейтинг”, проведеним на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США), тернополяни назвали своє місто одним з найкращих для реалізації своїх можливостей...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


Найочікуваніше, найсвітліше і найдобріше свято… День святого Миколая — це день, коли усі — і дорослі, і малеча, чекають на Диво...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
12 Грудня
11 Грудня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео