Перший ресторан української кухні гостинно відчинив свої двері у Римі. Його знайомство з італійськими поціновувачами українських смаколиків, а також із українцями, які наразі перебувають у столиці Італії, відбулося 1 березня. Про це повідомила пресслужба ресторану «Княжий двір» на офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/Ristorante-Ucraino-Kniazhyi-Dvir-103622567914787/
Українська музика, затишна домашня атмосфера і, звісно ж, надзвичайно смачні українські страви – все це чекає на відвідувачів у «Княжому дворі» в Римі. Чого тільки немає у ресторанному меню – справжній український борщ, варенички, голубці, деруни, смалець із часничком та інша традиційна смакота! Щасливчики, які вже встигли все це скуштувати, діляться своїми враженнями у соцмережах.
«І хоча сучасна наука ще не довела ефективності української кухні у боротьбі з відомим вірусом, але, як засвідчує багатовікова українська історія, саме наша кухня була запорукою міцного козацького здоров’я!» – зауважують працівники ресторану української кухні в Римі.
Як відомо, особливості традиційної української кухні зумовлені способом життя нашого працьовитого народу. Щоб добре трудитися, людям потрібно було харчуватися ситно і досить калорійно. Тож для української кухні характерні страви, багаті на білки, жири та вуглеводи. А щоб їжа була смачною, більшість страв містить складний набір компонентів. Наприклад, справжній український борщ варять з понад 20 інгредієнтів і він є натуральною вітамінною бомбою для організму!
Крім того, наші предки комбінували по кілька способів теплової обробки продуктів. Спочатку їх обсмажували чи варили, а потім ще й тушкували або запікали. Це і є найбільш прикметною рисою української кухні.
Цікаво, що під час відкриття у Римі ресторану української кухні «Княжий двір» у номінації «Найпопулярніша страва» виграла запечена рулька, яку майже «наздогнали» вареники.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: Італія, ресторан, Рим, українська кухня