Середа, 26 вересня 2018
• У Тернополі відбувся День Діалогу з владою • Пляцок «Горіхова кора» • Як Ляшко в ліс по гриби ходив… • Валерій Синельников: «Якщо я хочу, щоб мої діти були щасливі, то я сам повинен бути щасливою людиною» • «Опілля» сплатило понад 70 мільйонів податків до бюджету • Ігорю Ґереті виповнилося б 80 • Ірина Басалига: «Мама для мене — взірець» • Громада Тернополя має об’єднатися, щоб відбити газову атаку Києва • Степан Барна: «Перспективи економічного розвитку регіону залежать від якісних автошляхів» • Що необхідно знати страхувальникам про нову форму заяви-розрахунку? • Представники місцевого самоврядування з усієї України їдуть до Тернополя вчитися розбудовувати громадянське суспільство • Валентин Наливайченко: «Українська Генпрокуратура виконує замовлення російської ФСБ» • Міносвіти знищує систему груп продовженого дня і гуртків у школах • Тернопільська артбригада відзначила чотири роки з дня створення • Опального тернопільського олігарха вигнали з Аграрної партії після невдалого бунту • Політичні торги екс-регіонала, або «Майстер-клас» від Івана Чайківського • Чи очолив Балога виборчий штаб Гриценка? • Фестивальна феєрія по-тернопільськи: драма, політичний детектив, комедія… • Українці назвали найбільш цікавих для Росії кандидатів у президенти • «Перестануть їздити автобуси – перекриємо трасу!»
Наталя Земна відповідає на запитання читачів «НОВОЇ…»

Опубліковано: 7 Вересня о 13:00 337


Якщо у вас є запитання до народної цілительки та досвідченого фітотерапевта Наталі Земної — надсилайте їх на адресу редакції, або на електронну адресу.


Головне джерело фітотерапії — сила лікарських рослин, а головна її мета — навчити людей користуватися цією силою, правильно застосовувати природні багатства, якими щедро обдарував нашу зелену планету Господь. Саме це і є покликанням лікаря-фітотерапевта, народної цілительки цілительки, засновницi мережі здравниць «Зелена планета Земної» Наталі Петрівни Земної.

 

 

 

Турбує підшлункова? Слушна нагода випити чай з цикорію

— Страждаю від хронічного панкреатиту. Чула, що дуже помічні при цій хворобі Петрові батоги. Напишіть, будь ласка, рецепт, як вживати чай чи відвар з них.

Галина Скалій, м. Тернопіль

— У народі цикорій дикий знають як Петрові батоги, адже, за легендою, святий поганяв отару саме прутиком цикорію.

Найбільше визнання цикорій отримав як засіб для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту і печінки. Запальні явища слизової оболонки шлунка, тонкої і товстої кишок, тобто гастрити, ентерити, коліти — слушний привід випити чаю з цикорію.

Чай з трави цикорію

На 0,5 л перевареної води візьміть ст. л. подрібненої трави цикорію дикого (разом з квітами), потримайте на слабкому вогні або водяній бані 5-7 хв., дайте охолонути. Вживайте по півсклянки чотири рази на день до вживання їжі.

Такий чай не лише допоможе добре працювати шлунку й печінці, а й може запобігти цукровому діабету та буде корисний діабетикам. Має він жовчогінну та сечогінну дію, отже, лікуватиме холецистит і хвороби нирок. Допоможе налагодити функцію щитовидної залози. Петрові батоги підтримають також підшлункову залозу та й усю гормональну систему людини.

Панкреатит краще лікувати відваром усієї рослини цикорію.

Відвар цикорію від панкреатиту

1 ч. л. подрiбненого цикорію (корiнь, листя зi стеблами і квітами) залийте склянкою окропу, прокип’ятіть 7-10 хв. на маленькому вогнi. Вживайте до їжi по чверті склянки 4 рази на день.

Такi лiки допоможуть від хронiчних захворювань печiнки, холециститу, жовтяницi, навiть цирозу.

А сік цикорію з молоком вбереже від анемії (на півсклянки молока — 1 ч. л. соку, пити тричі на день місяць-півтора) та заспокоїть нервову систему (так само, як і вищезгаданий відвар).

Сік цикорію

Молоді верхівки довжиною 15-20 см збирають у стадії бутонізації, добре промивають, ошпарюють окропом, пропускають через м’ясорубку, відтискають через кілька шарів марлі й кип’ятять 1-2 хв. Додають мед і приймають по 1 ч. л. до 4-ох разів на день.

Засоби з цикорію поліпшать обмін речовин в організмі, тож стануть у нагоді при лікуванні гнійних ран, вугрів, діатезу, екземи, гнійничкових висипів, фурункулів. Дію соку і чаю можна підсилити, зовнішньо застосовуючи відвари трави цикорію для обмивання та ванн.

Кавун допоможе, але не після борщу!

— Обожнюю кавуни! Знаю, що вони очищають нирки. А чим ще корисний кавун?

Катерина Підлісна, м. Тернопіль

— У кавуна цілюще все: солодкий червоний м’якуш, зелена шкірка, біла смужка під нею, насіння, бадилля, навіть коріння. Власне корінням колись лікували онкологічні хвороби, а саме рак молочної залози. Рецепт з часом був втрачений, та наразі продовжуються пошуки і експерименти з його відновлення.

Кавунову дієту раніше призначали при інфекційних захворюваннях, навіть таких тяжких, як туберкульоз, черевний тиф, жовтяниця, дизентерія, токсикоінфекція. Лікували кавуном серцеві, ниркові, печінкові, гастро-
ентерологічні хвороби тощо.

Кавунові дієти дуже популярні й нині. І це правильно і надзвичайно корисно. Наприклад, кавун допоможе схуднути, адже містить мало калорій, зміцнює увесь організм, починаючи з покращення функції травних органів. Він відновлює кислотність і секреторну діяльність шлунка, таким чином сприяє підвищенню апетиту, покращує моторику кишечника, ліквідує закрепи (а це проблема кожної четвертої людини). Благотворно впливає на корисні бактерії, від яких залежить робота кишечника.

Кавунова дієта не лише допоможе вивести з організму надлишки рідини, а й підживить печінку цукрами, які легко засвоюються в організмі. Водночас кавун вимиває з організму всі токсичні речовини, покращує стан печінки. Піддаються лікуванню не лише холангіти і холецистити, а навіть жовчнокам’яна хвороба. Щоб нормалізувати циркуляцію жовчі, також раджу вживати кавун. Позбудетесь застою, від якого утворюються пісок і камінці, очистяться жовчовивідні шляхи.

У кавуні є фолієва кислота і вітаміни, особливо вітамін С. Їх поєднання допоможе вивести холестерин і почистити судини, забезпечить лікування і профілактику атеросклерозу.

У м’якуші кавуна міститься залізо, яке дуже потрібне людям з недокрів’ям, особливо дітям. Той, хто страждає на залізодефіцитну анемію (або хоче схуднути), має вживати по 2 кг кавуна за день, розділивши його на 4-5 порцій. Кожен такий прийом — один міліграм органічного заліза.

Отже, кавун смачний, корисний і цілющий, а чи правильно ми його вживаємо? Буває, що наїлися борщу з хлібом, а потім закусили кавуном. Або ще гірше — заїли кавуном вівсянку і чекаємо, що він покращить роботу травного тракту. Але кавун, як і більшість фруктів, треба споживати окремо від будь-якої їжі. Адже він не перетравлюється в шлунку, а транзитом потрапляє в кишечник і лише там працює. А вкупі з іншими стравами починає бродити, псуватися… Ні користі, ні здоров’я це не додає. Тож смакуйте кавуном до вживання їжі або за дві години після і отримуйте від того якнайбільше задоволення, сил і енергії!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Серед учасників форуму - Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич...


Рубрика: Опубліковано: о 21:00


Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Вишукане вино, американська екіпіровка за понад 7000 гривень і фотограф президента Узбекистану...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Валерій Синельников – людина, яка пояснює безліч явищ у житті світському і духовному, лікар-психотерапевт і гомеопат, автор десяти книг, виданих накладом понад вісім мільйонів примірників...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


За підсумками семи місяців 2018 року ТОВ “Пивоварня Опілля” сплатила до зведеного бюджету (державного та місцевого) понад 70 млн. грн. Про це повідомили у прес-службі “Опілля”, коментуючи результати фінансової діяльності компанії
...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
25 Вересня
24 Вересня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео