Понеділок, 10 грудня 2018
• У Тернополі репрезентували проект «Виклик долі»: про людей, які не здалися і стали прикладом для інших • «Мрія» попрощалася з боргами і знайшла нового інвестора • «Карта тернополянина» – це пільги на проїзд у транспорті і знижки в торговельних мережах Тернополя • Як Ляшко під російський шансон танцював • Уайлдер зберіг титул, але… • Жива історія воїнів УПА з Бережанщини стане фільмом • Рік Модрича • Невтомний трудівник футбольного поля (пам’яті Віктора Матвієнка) • На зарплату медикам та освітянам області — понад 60 млн. грн. • Спасибі за добро! • Порошенко здобуває автокефалію для України • Коли шиття до пуття • Сергій Надал: «Те, якою буде Україна, залежить від кожного з нас» • Не стало легендарного капітана Тараса Парія • Суддю Стадника нарешті погнали! На черзі — Марія… • Тернополяни побачили «Війну з перших днів» • У Києві для іногородніх запроваджують плату за навчання в садках і школах. У Тернополі цю проблему успішно вирішують • «Для мене честь бути тут з бійцями нашої артбригади» • Два роки невідомості • Олександр Гвоздик здобув титул чемпіона світу за версією WBC у напівважкій вазі
Наталя Земна відповідає на запитання читачів «НОВОЇ…»

Опубліковано: 7 Вересня о 13:00 459


Якщо у вас є запитання до народної цілительки та досвідченого фітотерапевта Наталі Земної — надсилайте їх на адресу редакції, або на електронну адресу.


Головне джерело фітотерапії — сила лікарських рослин, а головна її мета — навчити людей користуватися цією силою, правильно застосовувати природні багатства, якими щедро обдарував нашу зелену планету Господь. Саме це і є покликанням лікаря-фітотерапевта, народної цілительки цілительки, засновницi мережі здравниць «Зелена планета Земної» Наталі Петрівни Земної.

 

 

 

Турбує підшлункова? Слушна нагода випити чай з цикорію

— Страждаю від хронічного панкреатиту. Чула, що дуже помічні при цій хворобі Петрові батоги. Напишіть, будь ласка, рецепт, як вживати чай чи відвар з них.

Галина Скалій, м. Тернопіль

— У народі цикорій дикий знають як Петрові батоги, адже, за легендою, святий поганяв отару саме прутиком цикорію.

Найбільше визнання цикорій отримав як засіб для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту і печінки. Запальні явища слизової оболонки шлунка, тонкої і товстої кишок, тобто гастрити, ентерити, коліти — слушний привід випити чаю з цикорію.

Чай з трави цикорію

На 0,5 л перевареної води візьміть ст. л. подрібненої трави цикорію дикого (разом з квітами), потримайте на слабкому вогні або водяній бані 5-7 хв., дайте охолонути. Вживайте по півсклянки чотири рази на день до вживання їжі.

Такий чай не лише допоможе добре працювати шлунку й печінці, а й може запобігти цукровому діабету та буде корисний діабетикам. Має він жовчогінну та сечогінну дію, отже, лікуватиме холецистит і хвороби нирок. Допоможе налагодити функцію щитовидної залози. Петрові батоги підтримають також підшлункову залозу та й усю гормональну систему людини.

Панкреатит краще лікувати відваром усієї рослини цикорію.

Відвар цикорію від панкреатиту

1 ч. л. подрiбненого цикорію (корiнь, листя зi стеблами і квітами) залийте склянкою окропу, прокип’ятіть 7-10 хв. на маленькому вогнi. Вживайте до їжi по чверті склянки 4 рази на день.

Такi лiки допоможуть від хронiчних захворювань печiнки, холециститу, жовтяницi, навiть цирозу.

А сік цикорію з молоком вбереже від анемії (на півсклянки молока — 1 ч. л. соку, пити тричі на день місяць-півтора) та заспокоїть нервову систему (так само, як і вищезгаданий відвар).

Сік цикорію

Молоді верхівки довжиною 15-20 см збирають у стадії бутонізації, добре промивають, ошпарюють окропом, пропускають через м’ясорубку, відтискають через кілька шарів марлі й кип’ятять 1-2 хв. Додають мед і приймають по 1 ч. л. до 4-ох разів на день.

Засоби з цикорію поліпшать обмін речовин в організмі, тож стануть у нагоді при лікуванні гнійних ран, вугрів, діатезу, екземи, гнійничкових висипів, фурункулів. Дію соку і чаю можна підсилити, зовнішньо застосовуючи відвари трави цикорію для обмивання та ванн.

Кавун допоможе, але не після борщу!

— Обожнюю кавуни! Знаю, що вони очищають нирки. А чим ще корисний кавун?

Катерина Підлісна, м. Тернопіль

— У кавуна цілюще все: солодкий червоний м’якуш, зелена шкірка, біла смужка під нею, насіння, бадилля, навіть коріння. Власне корінням колись лікували онкологічні хвороби, а саме рак молочної залози. Рецепт з часом був втрачений, та наразі продовжуються пошуки і експерименти з його відновлення.

Кавунову дієту раніше призначали при інфекційних захворюваннях, навіть таких тяжких, як туберкульоз, черевний тиф, жовтяниця, дизентерія, токсикоінфекція. Лікували кавуном серцеві, ниркові, печінкові, гастро-
ентерологічні хвороби тощо.

Кавунові дієти дуже популярні й нині. І це правильно і надзвичайно корисно. Наприклад, кавун допоможе схуднути, адже містить мало калорій, зміцнює увесь організм, починаючи з покращення функції травних органів. Він відновлює кислотність і секреторну діяльність шлунка, таким чином сприяє підвищенню апетиту, покращує моторику кишечника, ліквідує закрепи (а це проблема кожної четвертої людини). Благотворно впливає на корисні бактерії, від яких залежить робота кишечника.

Кавунова дієта не лише допоможе вивести з організму надлишки рідини, а й підживить печінку цукрами, які легко засвоюються в організмі. Водночас кавун вимиває з організму всі токсичні речовини, покращує стан печінки. Піддаються лікуванню не лише холангіти і холецистити, а навіть жовчнокам’яна хвороба. Щоб нормалізувати циркуляцію жовчі, також раджу вживати кавун. Позбудетесь застою, від якого утворюються пісок і камінці, очистяться жовчовивідні шляхи.

У кавуні є фолієва кислота і вітаміни, особливо вітамін С. Їх поєднання допоможе вивести холестерин і почистити судини, забезпечить лікування і профілактику атеросклерозу.

У м’якуші кавуна міститься залізо, яке дуже потрібне людям з недокрів’ям, особливо дітям. Той, хто страждає на залізодефіцитну анемію (або хоче схуднути), має вживати по 2 кг кавуна за день, розділивши його на 4-5 порцій. Кожен такий прийом — один міліграм органічного заліза.

Отже, кавун смачний, корисний і цілющий, а чи правильно ми його вживаємо? Буває, що наїлися борщу з хлібом, а потім закусили кавуном. Або ще гірше — заїли кавуном вівсянку і чекаємо, що він покращить роботу травного тракту. Але кавун, як і більшість фруктів, треба споживати окремо від будь-якої їжі. Адже він не перетравлюється в шлунку, а транзитом потрапляє в кишечник і лише там працює. А вкупі з іншими стравами починає бродити, псуватися… Ні користі, ні здоров’я це не додає. Тож смакуйте кавуном до вживання їжі або за дві години після і отримуйте від того якнайбільше задоволення, сил і енергії!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Кожна історія в книзі – гідний приклад для кожного з нас, як у важких життєвих обставинах не розчаруватися, не втратити надії, а жити далі...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Керівництво агрохолдингу відзвітувало про 2018-ий та розповіло про плани...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


І ще один приємний сюрприз для власників «Карти тернополянина» – додаткові знижки у торговельних мережах міста...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Репертуарчик вибрав нівроку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


На думку Хрюнова, Тайсона засудили...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
10 Грудня
7 Грудня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео