Вівторок, 15 жовтня 2019
• Українка отримала титул найкрасивішої мами Європи • Українська письменниця Марія Матіос втратила єдиного сина • «Обжинки» по-тернопільськи: зі співами, танцями, парадом домашніх тварин і конкурсом на кращу консервацію • Дзідзьо вразив виконанням Державного гімну перед матчем з Литвою • Збірна України вартує 172 мільйони євро • Тернопіль переміг у престижному всеукраїнському конкурсі як найбільш відкрите інноваційне місто • Де моє авокадо? • «Розбрат у власних рядах б’є сильніше, ніж меч кривдника» • Змагання, після якого… не підеш «на пиво» • Чи встигнуть об’єднані громади використати державні кошти? • «Свободівець» Олег Сиротюк: «Скажи «Ні!» капітуляції 14 жовтня на майдані Незалежності в Києві» • Подружжя поверталося з Італії. Повернулось у трунах… • Як тернополяни на краю світу побували • «My Pol» – поліція у смартфоні! • Усик – без суперника • А ви йдете… на «Культурні пікніки»? • Помер депутат облради Олександр Башта • У п’ятницю – вирішальна гра! • Скільки коштує зняти кліп? • «Нам сурми свободу заграли»
Осінь надихає: п’ять нових ідей страв з овочами

Опубліковано: 22 Вересня о 12:06 43


М’ясо, запечене з овочами.


0,5 кг м’яса (найкраще філейна частина), 5-6 невеликих картоплин, 1 склянка молока, 1 цибулина, 2 помідори, 2 яйця, 150 г твердого сиру, 3 ст. л. сметани, 3 зубці часнику, сіль, перець, зелень за смаком.

М’ясо добре помити та порізати на середні шматочки, залити молоком та залишити на 20-30 хвилин. Почистити картоплю, нарізати  кружальцями завтовшки до 0,5 см, викласти на дно змащеної олією чи маслом форми, поперчити і посолити. Цибулю порізати півкільцями і викласти поверх картоплі. Вийняти м’ясо з молока, викласти його поверх цибулі, посолити і поперчити.

Збити яйця зі сметаною, залити вміст форми. Всі шари мають бути покриті заливкою. Якщо заливки не вистачає, можна додати трішки молока.

Помідори порізати кружальцями і викласти на м’ясо по всій поверхні форми. Дрібно посікти часник, посипати ним зверху помідори. Сир потерти на морквяній тертці і посипати ним зверху помідори.

Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Готове м’ясо з овочами посипати дрібно посіченою зеленню. Подавати страву гарячою.

Баклажанні тістечка

0,5 кг баклажанів, 300 г грибів, помідори, 200 мл сметани, 100 г твердого сиру, 5 зубців часнику, сіль, олія, кріп.

Помити баклажани та нарізати їх кружальцями завтовшки близько 1 сантиметра. Посолити і відставити на 20-30 хв. Помідори також порізати кружальцями. Часник пропустити через часникодавку. Сир потерти на дрібній тертці. Гриби порізати невеличкими кубиками. Часник додати до сметани, добре перемішати.

Викласти на форму, змащену олією, кружальця баклажанів. На кожне кружальце баклажана викласти кружальце помідора, зверху – дрібно нарізані гриби, трішки посолити. Далі викласти ложку сметани з часником і посипати зверху потертим твердим сиром.

Баклажанні тістечка поставити у розігріту духовку до 180 градусів на 30-35 хвилин. Готові посипати дрібносіченим кропом.

Котлетки з кабачком

500 г курячого філе, 1 кабачок, 100 г рису, 1 морквина, 1 цибулина, 1 яйце, 1 пучок зелені, борошно, сіль, перець – за смаком.

Куряче філе змолоти у фарш. Пропустити через м’ясорубку також моркву і цибулю. Кабачок натерти на грубій тертці і відтиснути руками сік. З’єднати фарш, цибулю, моркву і кабачок, додати попередньо зварений до готовності рис. Дрібно посікти зелень і додати до фаршу, додати також яйце, посолити і поперчити.               Ретельно перемішати фарш, сформувати котлети, запанірувати в борошні (за бажанням), смажити на невеликій кількості олії.

Запечені овочі у пікантній заправці

500 г буряка, 500 г моркви, 500 г маленьких помідорчиків.

Для заправки до печених овочів: 1 ч. л. кмину, 1 ч. л. насіння коріандру, 6-8 ст. л. оливкової олії, 2-3 ч. л. бальзамічного оцту, морська сіль, свіжозмелений чорний перець.

Приготувати заправку: в ступці потрібно потовкти кмин, сіль, перець і коріандр, додати оливкову олію і бальзамічний оцет. Все перемішати. Заправка готова.

Духовку розігріти до 200 градусів С. Моркву і буряк  ретельно помити і почистити. Якщо вони досить великі, порізати їх на тоненькі смужки. Змочити моркву і буряк у заправці і викласти на деко. Поставити на 20 хвилин в гарячу духовку.

Через 20 хвилин овочі треба  перевернути і додати до них помідори. Запікати всі овочі ще 15-20 хвилин до готовності.

Цвітна капуста по-особливому

400 г цвітної капусти, 1 цибулина, 1 морквина, 1 болгарська перчина, спеції до смаку, 1 ст. л. томатної пасти, 150 мл молока, сіль за смаком.

Подрібнити цибулину і підсмажити у невеликій кількості олії, додати натерту морквину і порізаний болгарський перець, протушкувати кілька хвилин. Додати до овочів томатну пасту і молоко, прогріти. Покласти в сковорідку злегка відварену і розібрану на суцвіття цвітну капусту, ретельно перемішати, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні хвилин 10.

Через 10 хвилин посолити, поперчити, додати улюблених трав і спецій, накрити кришкою і продовжити тушкування ще
5 хвилин. Далі вимкнути вогонь і ще хвилин 10 дати капусті постояти під кришкою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

37-річна львів’янка Наталія Тропак отримала престижний титул на конкурсі «Місіс Європа’2019» у номінації «Мама Європи» (Mrs. Mother of Europe 2019)...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Трагедія сталася 10 жовтня...


Опубліковано: о 17:00


Навіть якщо ви не знали, що таке обжинки, то упродовж цих вихідних мали нагоду на власні очі їх… побачити! 4-6 жовтня у парку ім. Тараса Шевченка «дебютував» новий для тернополян фестиваль “Обжинки’2019”! ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Нині під орудою Андрія Шевченка перебуває склад вартістю 172 млн. євро, вважає авторитетний transfermarkt.de. До матчів відбору Євро’2020 проти Литви (11 жовтня, Харків) і Португалії (13 жовтня, Київ) нині готуються 24 футболісти національної збірної України...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
14 Жовтня
11 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео