Неділя, 23 лютого 2020
• Ігоря Сопеля «пішли». Хто тепер буде — Танька чи Володька? • Колишній мер Тернополя став дідусем • За секунди від медалей • Тернополянки… а ля «Chanel»! • Що втратить «Манчестер Сіті»?! • Евакуйовані з Китаю українці перебуватимуть на Полтавщині • «На тілі були синці, це не самогубство…» • «Галичанка» поступилася в фіналі Кубка України • Її зброя – спиці й нитки! • Що лежить у «БАНДЕРІВСЬКІЙ СКРИНІ»? • Боксерський мегахіт року • За крок до «Євробачення», або Як «TVORCHI» тернополяни нацвідбір «підірвали» • Дві сумні Славкові дати • 10 років тюрми – за смерть 20-річного Віталія Гнатишина • “Зеленський, ти – зрадник! Хто для тебе Росія?” • БК «Тернопіль» утримує лідерство в чемпіонаті • Теребовлянка Катерина Грод: «Америку недаремно називають країною можливостей!» • Смертельна аварія біля Кременця: за кермом – п’яний працівник поліції… • Чи привезуть українців з Китаю у «Медобори»? • Унікальну частину Тернового Вінка Ісуса Христа привезуть на Тернопільщину
Осінь надихає: п’ять нових ідей страв з овочами

Опубліковано: 22 Вересня о 12:06 43


М’ясо, запечене з овочами.


0,5 кг м’яса (найкраще філейна частина), 5-6 невеликих картоплин, 1 склянка молока, 1 цибулина, 2 помідори, 2 яйця, 150 г твердого сиру, 3 ст. л. сметани, 3 зубці часнику, сіль, перець, зелень за смаком.

М’ясо добре помити та порізати на середні шматочки, залити молоком та залишити на 20-30 хвилин. Почистити картоплю, нарізати  кружальцями завтовшки до 0,5 см, викласти на дно змащеної олією чи маслом форми, поперчити і посолити. Цибулю порізати півкільцями і викласти поверх картоплі. Вийняти м’ясо з молока, викласти його поверх цибулі, посолити і поперчити.

Збити яйця зі сметаною, залити вміст форми. Всі шари мають бути покриті заливкою. Якщо заливки не вистачає, можна додати трішки молока.

Помідори порізати кружальцями і викласти на м’ясо по всій поверхні форми. Дрібно посікти часник, посипати ним зверху помідори. Сир потерти на морквяній тертці і посипати ним зверху помідори.

Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Готове м’ясо з овочами посипати дрібно посіченою зеленню. Подавати страву гарячою.

Баклажанні тістечка

0,5 кг баклажанів, 300 г грибів, помідори, 200 мл сметани, 100 г твердого сиру, 5 зубців часнику, сіль, олія, кріп.

Помити баклажани та нарізати їх кружальцями завтовшки близько 1 сантиметра. Посолити і відставити на 20-30 хв. Помідори також порізати кружальцями. Часник пропустити через часникодавку. Сир потерти на дрібній тертці. Гриби порізати невеличкими кубиками. Часник додати до сметани, добре перемішати.

Викласти на форму, змащену олією, кружальця баклажанів. На кожне кружальце баклажана викласти кружальце помідора, зверху – дрібно нарізані гриби, трішки посолити. Далі викласти ложку сметани з часником і посипати зверху потертим твердим сиром.

Баклажанні тістечка поставити у розігріту духовку до 180 градусів на 30-35 хвилин. Готові посипати дрібносіченим кропом.

Котлетки з кабачком

500 г курячого філе, 1 кабачок, 100 г рису, 1 морквина, 1 цибулина, 1 яйце, 1 пучок зелені, борошно, сіль, перець – за смаком.

Куряче філе змолоти у фарш. Пропустити через м’ясорубку також моркву і цибулю. Кабачок натерти на грубій тертці і відтиснути руками сік. З’єднати фарш, цибулю, моркву і кабачок, додати попередньо зварений до готовності рис. Дрібно посікти зелень і додати до фаршу, додати також яйце, посолити і поперчити.               Ретельно перемішати фарш, сформувати котлети, запанірувати в борошні (за бажанням), смажити на невеликій кількості олії.

Запечені овочі у пікантній заправці

500 г буряка, 500 г моркви, 500 г маленьких помідорчиків.

Для заправки до печених овочів: 1 ч. л. кмину, 1 ч. л. насіння коріандру, 6-8 ст. л. оливкової олії, 2-3 ч. л. бальзамічного оцту, морська сіль, свіжозмелений чорний перець.

Приготувати заправку: в ступці потрібно потовкти кмин, сіль, перець і коріандр, додати оливкову олію і бальзамічний оцет. Все перемішати. Заправка готова.

Духовку розігріти до 200 градусів С. Моркву і буряк  ретельно помити і почистити. Якщо вони досить великі, порізати їх на тоненькі смужки. Змочити моркву і буряк у заправці і викласти на деко. Поставити на 20 хвилин в гарячу духовку.

Через 20 хвилин овочі треба  перевернути і додати до них помідори. Запікати всі овочі ще 15-20 хвилин до готовності.

Цвітна капуста по-особливому

400 г цвітної капусти, 1 цибулина, 1 морквина, 1 болгарська перчина, спеції до смаку, 1 ст. л. томатної пасти, 150 мл молока, сіль за смаком.

Подрібнити цибулину і підсмажити у невеликій кількості олії, додати натерту морквину і порізаний болгарський перець, протушкувати кілька хвилин. Додати до овочів томатну пасту і молоко, прогріти. Покласти в сковорідку злегка відварену і розібрану на суцвіття цвітну капусту, ретельно перемішати, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні хвилин 10.

Через 10 хвилин посолити, поперчити, додати улюблених трав і спецій, накрити кришкою і продовжити тушкування ще
5 хвилин. Далі вимкнути вогонь і ще хвилин 10 дати капусті постояти під кришкою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Сьогодні, 22 лютого, президент Володимир Зеленський відправив у відставку голову Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 20:39


Внука Романа Заставного назвуть Яном...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


У першій частині чемпіонату світу з біатлону тернополяни були близькими до нагород...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Маленькі чорні сукні, туфлі на підборах і вишукані намиста з перлин...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:00


Через дворічний бан у єврокубках шейхи позбудуться сотень мільйонів,а у «Сіті» можуть відібрати навіть чемпіонський титул’2013/14...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
22 Лютого
21 Лютого
20 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео