Субота, 20 квітня 2024
• Троє посадовців із Тернопільщини заподіяли збитків на 26 мільйонів гривень • У Тернополі засуджено трьох депутатів російської держдуми • Військовий з Тернополя Дмитро Линва два роки бореться з онкологією • «У наш офіс в Харкові прилетіла російська ракета…» • Колишнього начальника Тернопільської державної податкової інспекції засудили за вимагання грошей • На Рівненщині знайшли давню ікону художника з Тернопільщини • Володимир Шкробот: «Життя рахує не кроки, які ти зробив, а сліди, які залишиш для суспільства» • За 12000 доларів тернополянин обіцяв ухилянтам «порішати» з військкоматом • 100-річна ювілярка з Козівської громади • 12-метровий рушник “родом” із Тернопільщини мандрує світом • У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи
Осінь у слоїку: три ідеї для консервації

Опубліковано: 19 Вересня о 9:23 26


Запасаємось на зиму смакотою.


Аджика універсальна
Така домашня аджика в міру гостра, тож підійде для усієї сім’ї. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1,8 л готової аджики.
2,5 кг помідорів, 0,5 кг моркви, 0,5 кг болгарського перцю, 0,3 кг цибулі, 0,2 кг часнику, 3 гострі червоні перчини (в стручках), 250 мл олії, 200 г цукру, 80 г солі, 250 мл оцту.
Помідори очистити від шкірки – для цього опустити їх на кілька хвилин у кип’яток, а тоді – у холодну воду. Почистити решту овочів.
Пропустити всі овочі через м’ясорубку. Перемішати та поставити на середній вогонь. Через 30 хв. після закипання додати олію та оцет, ще через 30 хв. – цукор і сіль. Після цього варити ще 1,5 год. Розкласти у стерилізовані слоїки, закрутити, перевернути догори дном та залишити так до охолодження.

Баклажани як гриби
Пікантний рецепт баклажанів на зиму, який не вимагає тривалого варіння. Баклажани залишаються ароматними і ніжними, а ще — набувають характерного смаку грибочків, який так цінують любителі такої закуски. На 1 кг баклажанів – 1 лавровий листок, 2-3 шт. запашного перцю, 0,5 ст. л солі, 1 л води, 50 мл оцту, кріп і запашні трави за смаком.
Ретельно вимити баклажани, відрізати плодоніжки. Нарізати на кубики і до верху залити підсоленою водою. Залишити на годину.
Через годину злити воду і злегка відтиснути баклажани від зайвої вологи. Баклажани викласти у каструлю і залити водою, поставити на вогонь до кипіння. Коли вода з баклажанами закипить, зняти пінку і додати оцет. Слоїки добре вимити і простерилізувати, кинути в кожен лавровий листочок, перчик, кріп і всі трави, які подобаються. Викласти баклажани в слоїки і залити гарячим розсолом, закрити і залишити остигати під ковдрою. Зберігати баклажани в банках потрібно в прохолодному місці.

Салат зі шпарагівки та грибів
500 г грибів (печериць), 500 г спаржевої квасолі (шпарагівки), 300 г цибулі, 300 г моркви, 80 мл олії,
10 мл оцту 9%, 1 ст. л. солі, 1 ч. л. цукру, 2 зубці часнику, по 2 шт. лаврового листка і духмяного перцю.
Спаржеву квасолю промити, відрізати кінчики і розрізати кожну на три частини. Перекласти у каструлю, залити водою і варити 5 хв. від початку закипання. Після цього помістити її у холодну воду. Помідори занурити в окріп і почистити від шкірки. Перемолоти або зблендерити у пюре.
Гриби почистити, нарізати плястерками середнього розміру. Цибулю нарізати чвертькільцями. Моркву натерти на грубій тертці.
У глибоку сковорідку налити 1-2 ст. ложки олії, викласти моркву і цибулю. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати протягом 10 хв. на середньому вогні.
У каструлю викласти спаржеву квасолю, злегка тушковані овочі із сковорідки, томатне пюре, влити решту олії, вичавити часник, додати сіль, цукор, лавровий листок і духмяний перець. Інгредієнти змішати між собою, накрити кришкою. Після того, як почне кипіти, зробити маленький вогонь і тушкувати 30 хв. Наприкінці влити оцет і витримати на плиті ще 5 хв. Готовий салат зі шпарагівки і грибів розкласти у слоїки. Тепер потрібно простерилізувати: для цього у каструлю налити води, покласти на дно рушничок і викласти на нього слоїки з салатом, злегка прикрити кришками. Стерилізувати 10 хв. від моменту закипання. Закатати кришками і покласти під рушник або плед до повного охолодження.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Співробітниками управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області в ході супроводу кримінальних проваджень минулих років, органами досудового розслідування повідомлено про підозру трьом посадовцям у вчиненні кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, загальна сума заподіяних збитків становить 26 млн 691 тис. грн...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:31


За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури трьох депутатів держдуми російської федерації визнано винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 9:00


Уже два роки військовий з Тернополя Дмитро Линва бореться із важкою хворобою...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:46


Ірина Ковальчук через війну релокувала бізнес на Тернопільщину...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 20:47


До 6 років позбавлення волі засуджено екскерівника податкової інспекції та його трьох спільників за вимагання 40 тис доларів США неіснуючого боргу...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:52



Теми дня
20 Квітня
19 Квітня
17 Квітня