Субота, 23 жовтня 2021
• Поліомієліт перемогли у світі, але чому він можливий в Україні? • Бібліотека ім. Л. Каніщенка ЗУНУ – у світовому рейтингу! • Відкриття Китайсько-українського центру підготовки магістрів • До ЗУНУ завітали посли країн Великої сімки в Україні! • На Тернопіллі від коронавірусу померла тримісячна дитина, майже 800 людей захворіли за добу • З 0.00 годин 21 жовтня на Тернопіллі вводять нові жорсткі карантинні обмеження: що закриють і заборонять? • Колективу ЗУНУ подарували факсимільне видання Пересопницького Євангелія • Є навіть діти: неподалік Чорткова знайшли рештки людей, яких вивозили в Сибір • У Тернополі 14-річного хлопця домофон вдарив струмом • Чортківські поліцейські розслідують спробу передачі марихуани до виправного закладу • Тернопільська гімнастка Анастасія Бачинська вийшла до двох фіналів на чемпіонаті світу в Японії • Вісімнадцять людей померли на Тернопіллі від коронавірусу за добу, наймолодшій жінці — 38 років • 19 жовтня понад 100 населених пунктів Тернопілля будуть без світла (ГРАФІК) • За погрозу вбивством поліцейського тернополянин може отримати три роки позбавлення волі • Перестало битися серце заслуженої артистки України із Тернополя • Авто злетіло у кювет — дружина водія загинула… • Електронна система оплати за проїзд у громадському транспорті: це корисно знати • Що ми смакували 100 років тому? Автентичні рецепти від Леонтини Лучаківської • Що «світить» за неправдивий сертифікат вакцинації? • За дев’ять місяців на дорогах Тернопільщини загинули 52 людини
Осінь у слоїку: три ідеї для консервації

Опубліковано: 19 Вересня о 9:23 12


Запасаємось на зиму смакотою.


Аджика універсальна
Така домашня аджика в міру гостра, тож підійде для усієї сім’ї. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1,8 л готової аджики.
2,5 кг помідорів, 0,5 кг моркви, 0,5 кг болгарського перцю, 0,3 кг цибулі, 0,2 кг часнику, 3 гострі червоні перчини (в стручках), 250 мл олії, 200 г цукру, 80 г солі, 250 мл оцту.
Помідори очистити від шкірки – для цього опустити їх на кілька хвилин у кип’яток, а тоді – у холодну воду. Почистити решту овочів.
Пропустити всі овочі через м’ясорубку. Перемішати та поставити на середній вогонь. Через 30 хв. після закипання додати олію та оцет, ще через 30 хв. – цукор і сіль. Після цього варити ще 1,5 год. Розкласти у стерилізовані слоїки, закрутити, перевернути догори дном та залишити так до охолодження.

Баклажани як гриби
Пікантний рецепт баклажанів на зиму, який не вимагає тривалого варіння. Баклажани залишаються ароматними і ніжними, а ще — набувають характерного смаку грибочків, який так цінують любителі такої закуски. На 1 кг баклажанів – 1 лавровий листок, 2-3 шт. запашного перцю, 0,5 ст. л солі, 1 л води, 50 мл оцту, кріп і запашні трави за смаком.
Ретельно вимити баклажани, відрізати плодоніжки. Нарізати на кубики і до верху залити підсоленою водою. Залишити на годину.
Через годину злити воду і злегка відтиснути баклажани від зайвої вологи. Баклажани викласти у каструлю і залити водою, поставити на вогонь до кипіння. Коли вода з баклажанами закипить, зняти пінку і додати оцет. Слоїки добре вимити і простерилізувати, кинути в кожен лавровий листочок, перчик, кріп і всі трави, які подобаються. Викласти баклажани в слоїки і залити гарячим розсолом, закрити і залишити остигати під ковдрою. Зберігати баклажани в банках потрібно в прохолодному місці.

Салат зі шпарагівки та грибів
500 г грибів (печериць), 500 г спаржевої квасолі (шпарагівки), 300 г цибулі, 300 г моркви, 80 мл олії,
10 мл оцту 9%, 1 ст. л. солі, 1 ч. л. цукру, 2 зубці часнику, по 2 шт. лаврового листка і духмяного перцю.
Спаржеву квасолю промити, відрізати кінчики і розрізати кожну на три частини. Перекласти у каструлю, залити водою і варити 5 хв. від початку закипання. Після цього помістити її у холодну воду. Помідори занурити в окріп і почистити від шкірки. Перемолоти або зблендерити у пюре.
Гриби почистити, нарізати плястерками середнього розміру. Цибулю нарізати чвертькільцями. Моркву натерти на грубій тертці.
У глибоку сковорідку налити 1-2 ст. ложки олії, викласти моркву і цибулю. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати протягом 10 хв. на середньому вогні.
У каструлю викласти спаржеву квасолю, злегка тушковані овочі із сковорідки, томатне пюре, влити решту олії, вичавити часник, додати сіль, цукор, лавровий листок і духмяний перець. Інгредієнти змішати між собою, накрити кришкою. Після того, як почне кипіти, зробити маленький вогонь і тушкувати 30 хв. Наприкінці влити оцет і витримати на плиті ще 5 хв. Готовий салат зі шпарагівки і грибів розкласти у слоїки. Тепер потрібно простерилізувати: для цього у каструлю налити води, покласти на дно рушничок і викласти на нього слоїки з салатом, злегка прикрити кришками. Стерилізувати 10 хв. від моменту закипання. Закатати кришками і покласти під рушник або плед до повного охолодження.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У Чернігівській області щепленням від поліовірусу охоплено 53,6% дітей віком до року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:37


Опубліковано оновлений світовий рейтинг транспарентності інституційних репозитаріїв університетів та інших науково-освітніх установ (Transparent Ranking of Repositories)...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:11


Сьогодні відбулося відкриття Китайсько-українського центру підготовки спеціалістів у межах проєкту «Один пояс, один шлях»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:09


До класичного університету Тернополя завітали посли країн Великої сімки в Україні: Мелінда Сіммонс – Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні, Матті Маасікас – голова делегації ЄС в Україні, Лариса Ґаладза – Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні, П’єр Франческо Дзадзо – Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні, Анка Фельдгузен – Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні, Брюно Коссанель – заступник голови місії Посольства Франції в Україні, Казуя Оцука – заступник голови місії Посольства Японії в Україні, Алан Перселл – заступник голови місії Посольства США в Україні, Джеймс Рьод Мур – Перший секретар з політичних питань Посольства Великої Британії в Україні, Світлана Яворська – координатор програм Посольства Великої Британії в Україні, Роман Громик – співробітник служби підтримки головування групи послів G7 Великою Британією, Макс Маннвайлер – Посольство Німеччини в Україні
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:05


785 нових випадів коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Тернопільській області за 20 жовтня 2021 року...


Рубрика: Опубліковано: о 9:32



Теми дня
21 Жовтня
20 Жовтня
19 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео