Середа, 19 травня 2021
• До Західноукраїнського національного університету завітає Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної церкви України Епіфаній • Відпочинкову зону “Циганка” готують до літнього сезону • Увага! 19-20 травня у деяких мікрорайонах Тернополя буде відсутнє водопостачання • До 24 травня триває прийом заявок від громадськості для участі у Номінаційному комітеті «Громадського бюджету 2022» • Мистецьке свято «Україна – Європа» відкрили на Театральному майдані Тернополя • У Тернополі вшанували пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму • Чортківчанин викрав мотоцикл із гаража, щоб покататись • «Чайка Джонатан Лівінгстон» – 20 травня у «Березолі» • Вдарив по голові і викрав сумку зі 100 тисячами гривень • Увага! Зміни в порядку призначення житлових субсидій • Всім своЇм бути! «Мистецький фестиваль «Ї» перенесли на червень • У тернопільському фіналі Динамо перемогло Зорю • Через алкоголь сталася аварія на Підволочищині • TOП-10 ідей для класної фотосесії у Тернополі • 1000 доларів хабара за «зелене світло» в бізнесі • Водій локомотива крав пальне • Убивство в Глещаві взяв під контроль Арсен Аваков • За сприяння «Контінентал» у Нижбірку впорядкували територію біля амбулаторії • Довкола Арсенка примножується добро! • Та, що відкриває душу міста. Тернопільський екскурсовод Оксана Ленчук – про незнаний Тернопіль, моду на історію та унікальну професію
П’ять страв з курки і свинини для ідеальної гостини

Опубліковано: 21 Лютого о 8:08 3671


Що приготувати смачне на вихідних для родини?.


Курячі гомілки в сметанному маринаді
1,5 кг курячих гомілок, 1 склянка сметани, 4 зубчики часнику, 1 лимон, зелень петрушки, 0,5 ч. л. орегано,
0,5 ч. л. суміші перців, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. л. оливкової олії.
У мисці змішати сметану, подрібнений часник, терту цедру лимона, лимонний сік, оливкову олію, орегано, сіль і суміш перців. Додати посічену петрушку і ретельно все перемішати. Гомілки змішати з маринадом і викласти у щільний пакет. Закрити і акуратно струсити, щоб маринад розподілився по всіх гомілках. Поставити до холодильника на 30 хвилин. Вийняти ніжки з пакета, викласти у форму для запікання і поставити на 45-50 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 190 градусів.

Відбивні у соєвому соусі
500 г свинячої полядвиці,
2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. томатного соусу або кетчупу, сіль за бажанням, перець за смаком, 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, олія для смаження.
М’ясо помити, обсушити паперовими рушниками, порізати на порційні шматки, відбити. У зручній глибокої мисочці змішати не сильно солоний соєвий соус і улюблений томатний соус. Першу відбивну змастити з обох боків приготованим маринадом, поперчити за смаком, за бажанням можна злегка посолити – залежно від того, який у вас соєвий соус.
Далі складати відбивні одна на одну, змащуючи тепер тільки верх кожної приготовленим маринадом. Накрити відбивні харчовою плівкою і залишити хоча б на 30 хвилин маринуватися (краще на годину-дві). Розігріти в сковороді трохи рафінованої олії і обсмажувати відбивні, попередньо обкачані в борошні і змочені у збитому яйці, з кожного боку до рум’яної скоринки.

Відбивні конвертики з кропом
500 г курячого філе, яйце, борошно, панірувальні сухарі, кріп, сіль, перець чорний мелений, вершкове масло, олія для смаження.
Куряче філе розрізати вздовж і відбити кожен шматочок під харчовою плівкою. Відбивні посолити і поперчити з обох боків. У центр покласти трохи посіченого кропу і шматочок вершкового масла. Акуратно скласти філе навпіл. Краї можна закріпити за допомогою зубочистки. Занурити відбивні в збите яйце, а потім обкачати у борошні і після того в панірувальних сухарях. Обсмажувати відбивні на розпеченій сковороді з обох боків до готовності.

Курячі котлетки з сиром
500 г курячого філе, 200 г кисломолочного сиру, 1-2 цибулини, 3 яйця, 1-2 зубці часнику, панірувальні сухарі, сіль, перець, солодка паприка за смаком.
Куряче філе порізати на шматки і разом з посіченою цибулею викласти у чашу кухонного комбайна. Додати нарізаний часник. Подрібнити всі інгредієнти до однорідної консистенції. Додати розім’ятий виделкою сир і яйця. Посолити, поперчити, можна за бажанням додати чверть чайної ложки солодкої паприки і все ретельно перемішати. З отриманої маси формувати котлети, запанірувати в сухарях і обсмажувати на маленькому вогні до золотистої скоринки.

Свинина з чорносливом у духовці
0,5 кг свинячої шиї, 7 шт. чорносливу, 1 цибулина, пів яблука, 100 мл сметани, 100 г твердого сиру, 3 ст. л. панірувальних сухарів, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Свинину нарізати тонкими пластами. Посолити, поперчити. Свинину щільно викласти в змащену олією форму для запікання. Зверху викласти нарізану кільцями або півкільцями цибулю, а також невеликі шматочки яблука і чорносливу. Посипати тертим сиром і панірувальними сухарями. Полити зверху сметаною. Запікати 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

21 травня 2021 року об 11.15 год у класичному університеті Тернополя відбудеться зустріч студентів та професорсько-викладацького колективу Західноукраїнського національного університету з Епіфанієм, Митрополитом Київським і всієї України, Предстоятелем Православної церкви України...


Рубрика: Опубліковано: о 18:20


Цими днями стартували роботи з підготовки до літнього купального сезону акваторії Тернопільського ставу в межах міського пляжу «Циганка»...


Опубліковано: о 16:41


У період відсутності води в мережах буде здійснено комплекс робіт, які неможливо виконати за звичайних умов...


Опубліковано: о 16:22


До 24 травня у Тернополі продовжено прийом заявок від тернополян (членів громадських організацій) на участь у складі Номінаційного комітету «Громадського бюджету 2022»...


Опубліковано: о 18:00


Традиційно до свята Дня Європи, у Тернополі проводилося ряд творчих заходів, зокрема, 15 травня на Театральному майдані відбулося мистецьке свято «Україна-Європа»...


Опубліковано: о 12:01



Теми дня
18 Травня
17 Травня
16 Травня
15 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео