Вівторок, 04 жовтня 2022
• «Генделик» на краденій почаївській землі? • У Тернополі привітали працівників бібліотек • Голос, що підкорив світ • Через великий ажіотаж у Тернополі відбудеться додатковий благодійний концерт для підтримки ЗСУ Іво Бобула • Пізнаймо одні одних: українці – в Сувалках, поляки – в Тернополі • «Антитіла»: пів року – на фронті • Кризова кімната – для постраждалих від насильства • Дбаємо про своїх військових на передовій • Благодійники з Європи підтримують лікарні Тернополя • «Сьомий місяць печу перемогу» • Сергій Надал: «Дякую тернополянам за те, що наше місто стало другим домом для десятків тисяч жертв московської агресії» • «З вірою в перемогу»: велопробіг на Теребовлянщині • Плетуть сітки і вчать… англійську мову • «Пташка», «Мішаня» і «Лемко» – на волі! • Свято української пісні та гумору: в Тернополі відбудеться концерт Степана Гіги та гурту «БУДЬМО» • Триває збір коштів на автівку для воїнів ЗСУ 24 бригади • «Вітер На-Дії»: українська молодь зустрілася в Кракові • Передачі захисникам із Тернополя — в найгарячіші точки • Діти і війна: як подолати травми • У Тернопільській громаді живуть понад 28 тисяч переселенців
П’ять страв з курки і свинини для ідеальної гостини

Опубліковано: 21 Лютого о 8:08 3795


Що приготувати смачне на вихідних для родини?.


Курячі гомілки в сметанному маринаді
1,5 кг курячих гомілок, 1 склянка сметани, 4 зубчики часнику, 1 лимон, зелень петрушки, 0,5 ч. л. орегано,
0,5 ч. л. суміші перців, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. л. оливкової олії.
У мисці змішати сметану, подрібнений часник, терту цедру лимона, лимонний сік, оливкову олію, орегано, сіль і суміш перців. Додати посічену петрушку і ретельно все перемішати. Гомілки змішати з маринадом і викласти у щільний пакет. Закрити і акуратно струсити, щоб маринад розподілився по всіх гомілках. Поставити до холодильника на 30 хвилин. Вийняти ніжки з пакета, викласти у форму для запікання і поставити на 45-50 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 190 градусів.

Відбивні у соєвому соусі
500 г свинячої полядвиці,
2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. томатного соусу або кетчупу, сіль за бажанням, перець за смаком, 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, олія для смаження.
М’ясо помити, обсушити паперовими рушниками, порізати на порційні шматки, відбити. У зручній глибокої мисочці змішати не сильно солоний соєвий соус і улюблений томатний соус. Першу відбивну змастити з обох боків приготованим маринадом, поперчити за смаком, за бажанням можна злегка посолити – залежно від того, який у вас соєвий соус.
Далі складати відбивні одна на одну, змащуючи тепер тільки верх кожної приготовленим маринадом. Накрити відбивні харчовою плівкою і залишити хоча б на 30 хвилин маринуватися (краще на годину-дві). Розігріти в сковороді трохи рафінованої олії і обсмажувати відбивні, попередньо обкачані в борошні і змочені у збитому яйці, з кожного боку до рум’яної скоринки.

Відбивні конвертики з кропом
500 г курячого філе, яйце, борошно, панірувальні сухарі, кріп, сіль, перець чорний мелений, вершкове масло, олія для смаження.
Куряче філе розрізати вздовж і відбити кожен шматочок під харчовою плівкою. Відбивні посолити і поперчити з обох боків. У центр покласти трохи посіченого кропу і шматочок вершкового масла. Акуратно скласти філе навпіл. Краї можна закріпити за допомогою зубочистки. Занурити відбивні в збите яйце, а потім обкачати у борошні і після того в панірувальних сухарях. Обсмажувати відбивні на розпеченій сковороді з обох боків до готовності.

Курячі котлетки з сиром
500 г курячого філе, 200 г кисломолочного сиру, 1-2 цибулини, 3 яйця, 1-2 зубці часнику, панірувальні сухарі, сіль, перець, солодка паприка за смаком.
Куряче філе порізати на шматки і разом з посіченою цибулею викласти у чашу кухонного комбайна. Додати нарізаний часник. Подрібнити всі інгредієнти до однорідної консистенції. Додати розім’ятий виделкою сир і яйця. Посолити, поперчити, можна за бажанням додати чверть чайної ложки солодкої паприки і все ретельно перемішати. З отриманої маси формувати котлети, запанірувати в сухарях і обсмажувати на маленькому вогні до золотистої скоринки.

Свинина з чорносливом у духовці
0,5 кг свинячої шиї, 7 шт. чорносливу, 1 цибулина, пів яблука, 100 мл сметани, 100 г твердого сиру, 3 ст. л. панірувальних сухарів, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Свинину нарізати тонкими пластами. Посолити, поперчити. Свинину щільно викласти в змащену олією форму для запікання. Зверху викласти нарізану кільцями або півкільцями цибулю, а також невеликі шматочки яблука і чорносливу. Посипати тертим сиром і панірувальними сухарями. Полити зверху сметаною. Запікати 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

На ділянці, яку роздерибанив ексмер Почаєва Олег Іванюк, хочуть збудувати магазин...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:32


30 вересня у приміщенні Центральної міської бібліотеки Тернополя відбулися урочисті заходи з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек та закриття дванадцятого щорічного загальноміського фестивалю «Бібліофест «Працює кожний - перемагаємо разом»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


У Тернополі відбулася мистецька імпреза з нагоди 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької...


Рубрика: , , Опубліковано: о 8:10


Середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування України склав за підсумками серпня 5 112,60 гривні – на 801,72 гривні, або 18,6% більше порівняно з тим же періодом 2021 року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:10


Через великий запит 14 жовтня у Драмтеатрі в Тернополі відбудуться додатковий благодійний концерт для підтримки ЗСУ Іво Бобула...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:24



Теми дня
3 Жовтня
1 Жовтня
30 Вересня
29 Вересня
28 Вересня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео