Вівторок, 18 червня 2019
• Головна команда у Тернополі • У Тернополі будуть нові дитячі садочки • Як тернопільські продавці квітів дурять клієнтів • Надія Фарійон: «Сучасна медсестра – партнер лікаря» • Націоналісти разом ідуть у Верховну Раду за списком «Свободи» • Переселенка з Горлівки про війну на Донбасі • Завершується ремонт в онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні • Тарас Юрик: «Плідна співпраця народних депутатів і керівництва області дозволила вийти на рекордні показники капітальних інвестицій у розвиток Тернопілля» • «Громадянська позиція» йде на вибори до Верховної Ради • Віктор Овчарук: «Після реформування первинної ланки медицини реорганізовано стаціонарні медичні заклади області» • До ЄС і НАТО за 10 років: Петро Порошенко йде до Ради з оновленою командою • У Тернопільській психоневрологічній лікарні зняли білі халати • Степан Барна: «Для мене як для голови ОДА 2015-ий став роком повернення віри в те, що наша область не периферійна» • Проєкт тернопільської «Циганки» отримав Гран-прі престижного архітектурного конкурсу • «Я простила жінці, яка замордувала мою Оленку…» • Люстрована горе-суддя хоче знищити комунальний транспорт Тернополя • «Живі» напої у літню спеку • Піца буде фест! • Усі біжать! • Тернопільській обласній організації НСЖУ – 60 років!
Пахне яблуками Спас…

Опубліковано: 17 Серпня о 10:00 71


Сирне печиво з бананом та яблуком.


250 г домашнього сиру, 100 г вівсяних пластівців, 2 ст. л. меду, 1 велике яблуко, 1 банан, сік половини лимона.

Сир змішати з вівсяними пластівцями, соком лимона і медом і ретельно перетерти. Залишити на 30-40 хв.  Натерти яблуко, банан розім’яти в пюре, додати  до сирно-вівсяної суміші, все перемішати.

Сформувати маленьке плескате печиво, викласти на деко, застелене папером для випічки. Випікати печиво при температурі 180 °С 30 хв.

Пісний медовий кекс з грушею, шоколадом і горіхами

220 г борошна, 2 великі груші, 25 г гіркого шоколаду, 30 г волоських горіхів, 125 мл води, 100 г цукру, 1 ст. л. меду, 70 мл олії, 0,5 ст. л. коньяку, 0,75 ч. л. розпушувача.

Шоколад і горіхи дрібно порізати. Грушу порізати кубиками. У невеликій каструлі змішати воду, цукор, мед і олію. Поставити на водяну баню і варити на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Остудити. Додати коньяк і дрібно порізані горіхи.

У миску просіяти борошно з розпушувачем, додати шоколад. До борошна влити рідину, перемішати до однорідності. Додати груші, перемішати. У змащену вершковим маслом форму для випічки викласти тісто. Випікати кекс у розігрітій до 180 °С духовці 35 хвилин.

Сирно-медові пиріжки з яблуками

100 г вершкового масла або маргарину, 3 ст. л. меду, 150 г цукру, 400-500 г борошна, 2 жовтки, 150 г домашнього сиру, 1 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. кориці, цедра і сік 0,5 лимона, 3 великі яблука, 2 жмені родзинок.

Мед змішати з вершковим маслом і розчинити на середньому вогні до рідкого стану. Сир розтерти з жовтками, змішати з охолодженою олійно-медовою сумішшю. Додати цукор, цедру, корицю, розпушувач. Потім просіяти борошно і замісити тісто так, щоб воно було нелипким.

Яблука помити, почистити і порізати на дрібні кубики. Збризнути лимонним соком. Додати помиті і обсушені родзинки. Відщепити шматочок тіста, скачати в кульку розміром з волоський горіх і розкачати паляничку. У центр викласти начинку, зліпити пиріжок. Покласти  пиріжки на застелене папером деко. Випікати 15-20 хвилин при 200 °С до рум’яного кольору.

Яблучний пиріг «Смакота»

1 склянка борошна, 1 склянка манки, 1 склянка цукру, 1 кг дуже соковитих яблук, 1,5-2 ч. ложки розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, 0,5 ч. ложки кориці, 50 г вершкового масла.

Яблука очистити від шкірки і натерти на тертці з великими вічками. Змішати всі сухі інгредієнти. Квадратну форму застелити пергаментним папером. Викласти на форму суміш сухих інгредієнтів, потім шар яблук, потім “сухий” шар і знову яблука. Зверху викласти останній “сухий” шар і потерти заморожене вершкове масло. Випікати при температурі 180 °С 40 хвилин.

М’ятне печиво

100 г вершкового масла, 100 г цукру,
1 яйце, 50 г м’яти, 200 г борошна, цукрова пудра.

М’яту помити, просушити і обірвати листочки, кинути у блендер, всипати цукор. Подрібнити, має утворитися ароматний зелений цукор. У миску викласти м’ятний цукор та м’яке масло. Просіяти туди ж борошно. Розтерти руками, утворюючи крихту. Додати яйце та замісити протягом 3-4 хвилин тісто. Відщипувати шматочки тіста, скачувати кульки та викладати на деко, вистелене пергаментним папером. Приплюснути кульки пальцями. Випікати у розігрітій до 180 градусів  духовці  до злегка рум’яного кольору. Готове печиво посипати цукровою пудрою. Таке печиво можна довго зберігати.

Ельзаський пиріг з яблуками

Для тіста: 220 г борошна, 110 г вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 1 жовток, сіль на кінчику ножа.

Для начинки: 1 кг кислих яблук, 2 ст. ложки лимонного соку, 100 г цукру, 3 яйця, 125 мл вершків, цедра одного лимона, цукрова пудра для посипання.

Приготувати пісочне тісто. У просіяне борошно покласти шматочки вершкового масла, цукрову пудру, жовток і сіль. Посікти ножем, щоб всі компоненти з’єдналися в крихту. Потім вимісити руками до однорідної маси. Місити треба не надто довго, бо масло почне плавитися і тісто стане ламким. Сформувати кулю.

Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на одну годину. Тісто розкачати на паляницю завтовшки 3 мм  і викласти в низьку форму. Сформувати бортики. Яблука розрізати на чотири частини, видалити зернятка. Четвертинки яблук збризнути соком лимона і викласти щільно на тісто.

Приготувати крем. Збити вершки і яйця. Вилити крем на яблука. Випікати в попередньо нагрітій до 190 ° С духовці протягом 30 хвилин. Остудити трохи в формі, потім викласти. Коли зовсім охолоне, посипати цукровою пудрою.

Італійський яблучний кекс з корицею

200 г йогурту без наповнювача, 200 г коричневого цукру, 3 яйця, 150 г борошна,  1 ч. ложка порошку для печива, дрібка кориці, 2 великі яблука.

Ретельно перемішати йогурт з коричневим цукром, поки він повністю не розчиниться. Додати яйця і дуже добре перемішати. Просіяти борошно, порошок для випічки, корицю. Акуратно ввести в тісто. Яблука нарізати скибками і з’єднати з тістом. Тісто покласти в холодильник на кілька годин. Розігріти духовку до 180 ° C, вистелити форму пергаментним папером та присипати панірувальними сухарями. Вилити тісто у форму.  Випікати пиріг близько 45 хвилин, поки поверхня не набере золотистого кольору, а пиріг не стане сухим всередині.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Іван Гресько колись навчався у цьому навчальному закладі на факультеті фізичного виховання...


Рубрика: Опубліковано: о 18:00


На черговій сесії Тернопільської міської ради, що відбулася 6 червня, було прийнято рішення про виділення чотирьох земельних ділянок для будівництва нових закладів дошкільної освіти у Тернополі, а також коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації...


Рубрика: Опубліковано: о 16:00


Тернополянка Ірина Вахрів розповіла про неприємний сюрприз у квітах...


Опубліковано: о 15:00


Доповідь тернополянки на Всеукраїнському форумі з медсестринства вразила його учасників...


Автор: Рубрика: Опубліковано: о 14:00


ВО «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор», Українська добровольча армія, ОУН та Конгрес українських націоналістів ідуть на вибори до Верховної Ради спільним списком...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
18 Червня
17 Червня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео