П’ятниця, 23 серпня 2019
• Володимир Мариновський: «Якби Тарас Юрик у мене чесно виграв вибори голови федерації, то не було б жодних претензій, а вони вчинили рейдерське захоплення, отож, справедливість восторжествує» • Зірки – на Алеї, рекорди – в АртБуці! • Замах на Камінського? • У День Незалежності презентуватимуть “Книгу рекордів Тернополя” • Гарячий серпень: 30 років тому… • «Танцюю, як усі» • Чортків мотофестом шаленів • Наїхав на жінку і дітей… • У Тернополі сходи фонтану “Сльози Гронського” доповнюють новими атрибутами • Боровся за Україну, втратив життя на чужині… • То й що, що вже «за десять осінь»? Душа ще трохи в мандри просить… • Пішов із життя викладач ТНЕУ Олег Бакалюк • Коржики з медом і маком від Наталки Потурай • Свято…з вогником! • Де святкуватимуть День прапора і День Незалежності • Біда за бідою… • «Дій активно! Живи позитивно!» Коли життя — мед! • 43-річна Мілла Йовович стане мамою втретє • Моніка Левінскі розкаже свою правду про секс-скандал з Біллом Клінтоном • Три ідеї для легкого літнього обіду
Палюшки від пані Стефи

Опубліковано: 1 Квітня о 10:47 615


Рецепти від пані Стефи («в миру» — Маріанна Душар) вже навіть смачно читати. Тож закономірно, що її сторінка у Фейсбуці та блог мають багато шанувальників.


«Хочу, щоб люди споживали їжу усвідомлено і смакуючи. Хочу, щоб перестали напихатися абичим. Хочу, щоб усе спожите йшло всім на користь. Хочу, щоб кулінарна культура полягала не у вмінні відрізнити гарну кнайпу від поганої, а в розумінні процесів, які відбуваються на пательні чи в баняку (не кажучи вже про організм, це я вже розмріялася).Хочу, щоб з нашого столу не зникали наїдки наших бабусь, а з лексикону – їхні назви», — каже відома львівська кулінарна блогерка пані Стефа.

Рецепти від пані Стефи («в миру» — Маріанна Душар) вже навіть смачно читати. Тож закономірно, що її сторінка у Фейсбуці та блог мають багато шанувальників. Приєднуйтеся і ви — panistefa.com, гарний настрій та цікаві успішні експерименти на кухні будуть гарантовані!

А у нашій рубриці нині — палюшки від пані Стефи. Написання блогерки цілковито збережено, адже у тому і весь смак!

В нас дома те, що з вареної бараболі – то палюшки, те, що з сиру – то ліниві пироги, а те, що з вареної і сирої бараболі – то книдлі (вони можуть бути пусті, а можуть бути, наприклад, зі сливкою всередині). А цього разу в мене дуже смачний гібрид – палюшки з напівбараболяного і напівсирного тіста. І це добре, скажу я вам!

Я для цікавості засікла час — від моменту, коли я запхала блендер в сир і до моменту, коли я вже помила баняк і стільницю, пройшло 40 хвилин. Щоправда, картопля в мене була зварена зі вчора.

Отже, все робимо «на око»: півкіля сиру (в мене він досить сухий і квасний) зблендерити, щоб не було грубих крупинок; 300-400 грам вареної бараболі ще теплою пом’яти в пюре, але масла не додавати; 3 яйця; муки – скільки візьме, щоб тісто було не дуже густим; чайна ложечка солі, троха перцю, троха кмину, троха дрібонько посіченої зеленини петрушки.

Ну, а далі ви все знаєте — замісила з всього вище переліченого тісто, і, набираючи великою ложкою порції тіста, скатувала ковбаски, троха притискала долонею, і різала невеликі палюшки троха навскіс. Потім їх обкачувала в муці і варила в підсоленому кип’ятку, допоки не спливуть. Як сплили – відразу на друшляк і під холодну воду, а потім — на тацу сушитися. Як обсохли – в миску і обмазала олією.

Якщо палюшки розварюються, то можна додати ще 1 яйце і ложку муки. І коли скатуєте ковбаску, пильнуйте, щоб тісто було щільним, без дірочок. До речі, палюшки з самої картоплі майже ніколи не розварюються, а от сир в тісті може викидати такі фокуси.

Найліпші для мене палюшки – попередньо зварені, вистуджені і потім підсмажені. Просто так самі, зі сметанкою і зелениною (як от сьогодні), або з будь-яким сосом, або як гарнір до м’яска, або як додаток до яєчні. А от ліниві пироги я, навпаки, люблю свіженькі, з маслом…

Ну і, до речі, палюшки можна робити з гарбуза (виходять помаранчові), з бараболі зі шпинатом (зелененькі), з пастернаку (білі, але можна забарвити куркумою)…

Єдине питання, яке мене мучить, – чому ж я так рідко їх варю?!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Вівторок, 27 серпня, — день народження Івана Франка. Тернопіль креативно вшановуватиме Каменяра: про «Франкові сліди у Тернополі» у формі оригінального музично-поетичного дійства розкажуть хорова капела «Зоринка» та заслужений діяч мистецтв України, відомий письменник Олег Герман...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


На капоті автомобіля NISSAN QASHQAI здетонував саморобний пристрій...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


"Книгу рекордів Тернополя" вперше покажуть тернополянам і гостям файного міста. Презентація для делегацій з інших міст відбудеться 24 серпня об 11:30 в Українському домі "Перемога"...


Рубрика: Опубліковано: о 13:00


23 серпня на всеукраїнському рівні відзначаємо велике державне свято — День Державного Прапора України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
23 Серпня
22 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео