Понеділок, 16 липня 2018
• Тернополянка стала обличчям «Дня вишиванки» у Торонто і пройшла до фіналу конкурсу «Міс українська Канада» • Делегацiя з Тернопiльщини спільно з Президентом України вшанувала пам’ять жертв Сагринської трагедiї • Ткачик-бум по-тернопільськи! • Зіркове покоління: плеяда юних українських зірочок знову вразила світ • Урядовий освітній геноцид української нації на прикладі Тернополя • «Після травми у мене навіть думки не було, що можу вийти заміж…» • «Генеральські погони не для Богомола, а для всієї поліції області!» • Фатальне святкування дня народження… • ЗНО – це нестрашно! Тернопільські вундеркінди, котрі набрали 200 балів • Анатолій Гриценко: «Нам треба законодавчо підвищити рівень відповідальності влади, щоб мати змогу ставити її в рамки» • Він тягнув Україну до світла… • Учасник АТО Руслан Гетьман: «Нарешті матиму своє житло!» • У княжому граді — княжа забава! • «Файне Місто» – доступне усім! • У Тернополі стартує масштабний проект з озеленення міста • Організатор вбивства Віталія Ващенка показав… татуювання • Мрія, що підкорює вершини! Тернополяни винесли на Говерлу хлопця з інвалідністю • Як покупцю перетворитися на партнера магазину • Степан Кубів: 83 мільярди рефінансування, зрив курсу, виведення капіталів Януковича і розкрадання банків • «Сім років я молилася до св. Юди Тадея і Бог дарував хорошого, вірного чоловіка»
Пампушки терті

Опубліковано: 17 Січня о 18:53 65


Потіште на свято Водохреща своїх рідних смачними пампушками від відомої кулінарної львівської блогерки пані Стефи. І насолоджуйтеся не тільки смаком пампушок, а й чудовим стилем написання їх рецепта.


1 кг борошна, пачечка дріжджів (100 г), півлітри молока, півпачки масла, 150-200 г цукру (залежить, чи хочете солодші, чи прісніші),  пів чайної ложечки солі, півкелішка горілки або 2 ст. ложки спирту, 8-10 жовтків (або 8 жовтків і 2 цілих яйця), ванільний цукор, стерта цедра цитрини чи помаранча.

1. Розтерти масло з цукром до білого, потім додавати по одному жовтку і втирати, щоб цукор розчинився, додати туди ванільний цукор і цедру.

2. Дріжджі розвести теплим молоком, дати ложку цукру і кілька ложок борошна – дати розчинитися.

3. Пересіяти борошно в велику миску, як розчина забродить – влити її в борошно.

У миску з борошном додати розчину і терті жовтки з цукром, посолити, додати горілку і вимісити тісто. Має вийти м’яким, але відставати від рук. Поставити миску з тістом в тепле місце, щоб росло, накрити рушником. Ходити на пальчиках.

Як підійде двічі в об’ємі – обім’яти і робити пампушки. Я роблю пампушки так: розтачую шар тіста, потім вирізаю шклянкою кружальця, ставлю на середину начинку і накриваю другим кружальцем, а потім зліплюю по периметру. Або: розтачати пласт тіста, на половині розкласти «квадратно-гніздовим способом» начинку, наприклад вишеньки, накрити другою половиною тіста і шклянкою повирізати пампушки.

Зроблені пампушки розкласти на стільниці, накрити і дати ще раз підрости, аж тоді смажити. Якщо не дати вирости – будуть засильно рости під час смаження і можуть тріскатися.

Перед смаженням здмухніть з кожної пампушки зайве борошно, особливо знизу – тоді в баняку буде менше чому горіти.

Смажити пампушки треба в добре розігрітій олії (1800), але вогонь під банячком має бути невеликим. Банячок для смаження має бути досить широким і бажано з грубим дном, під дно добре поставити розсікач,  щоб нагрівання було рівномірне. В баняк з олією додати моркву, розрізану поздовж навпіл – вона забиратиме на себе всю сажу. Пампушків на один сеанс смаження має бути стільки, щоб вони вільно плавали і мали місце ще трішки вирости. Опускати в олію пампушки треба тим боком, що ріс (верхнім), відразу накрити покришкою на 2-3 хвилинки, а як підсмажаться з одного боку, то відразу перевернути і вже не накривати.

Посмажені пампушки виймати на тацю, застелену паперовими рушничками, щоб забрати зайву олію. Посмажені і вистуджені пампушки припудровуємо «цукром-пудром».

Найбільше я люблю пампушки з рожею або вишнею. Але колись мене частували пампушком з (увага!) бананом – і це божественно. Тому не бійтеся експериментувати. Ну, і «правильні галицькі пампушки» мають білі пасочки на талії.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Ось уже 12 років, як дівчина живе у Канаді, проте у її серці — Україна...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Понад сім десятків років тому українці Сагрині і навколишніх сіл стали жертвою брутальної збройної акції, яку вчинили проти мирних мешканців окремі підрозділи польського підпілля...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


Хоч у кожного з художників свій неповторний стиль, це не завадило зібрати роботи трьох митців - Богдана, Ганни та Соломії під одним дахом...


Автор: Рубрика: Опубліковано: о 17:18


В Україні підростає ціла плеяда 17-20-річних зірочок, які вийшли на рівень світових рекордів у своїй віковій категорії. Минулого тижня чергова п’ятірка з них вразила спортивний світ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Поки що мерія Тернополя дає раду, виділивши з міського бюджету кошти на освіту. Що буде далі, — невідомо...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00



Теми дня
16 Липня
14 Липня
13 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео