Вівторок, 25 вересня 2018
• Ірина Басалига: «Мама для мене — взірець» • Громада Тернополя має об’єднатися, щоб відбити газову атаку Києва • Степан Барна: «Перспективи економічного розвитку регіону залежать від якісних автошляхів» • Що необхідно знати страхувальникам про нову форму заяви-розрахунку? • Представники місцевого самоврядування з усієї України їдуть до Тернополя вчитися розбудовувати громадянське суспільство • Валентин Наливайченко: «Українська Генпрокуратура виконує замовлення російської ФСБ» • Міносвіти знищує систему груп продовженого дня і гуртків у школах • Тернопільська артбригада відзначила чотири роки з дня створення • Опального тернопільського олігарха вигнали з Аграрної партії після невдалого бунту • Політичні торги екс-регіонала, або «Майстер-клас» від Івана Чайківського • Чи очолив Балога виборчий штаб Гриценка? • Фестивальна феєрія по-тернопільськи: драма, політичний детектив, комедія… • Українці назвали найбільш цікавих для Росії кандидатів у президенти • «Перестануть їздити автобуси – перекриємо трасу!» • «Винні у смерті мого сина хочуть кинути мене за ґрати” • «Український Єрусалим»: слідами Христа по Зарваниці • Тернополяни віддали ворожці… мільйон гривень • «Cім років тюрми — ніщо порівняно із втратою мого єдиного сина…» • Тарас Юрик: «Будуємо спортмайданчики, відтак закладаємо фундамент для виховання майбутніх чемпіонів» • Роналду в Італії: дорогий маєток, сім’я і Ferrari
Пампушки терті

Опубліковано: 17 Січня о 18:53 68


Потіште на свято Водохреща своїх рідних смачними пампушками від відомої кулінарної львівської блогерки пані Стефи. І насолоджуйтеся не тільки смаком пампушок, а й чудовим стилем написання їх рецепта.


1 кг борошна, пачечка дріжджів (100 г), півлітри молока, півпачки масла, 150-200 г цукру (залежить, чи хочете солодші, чи прісніші),  пів чайної ложечки солі, півкелішка горілки або 2 ст. ложки спирту, 8-10 жовтків (або 8 жовтків і 2 цілих яйця), ванільний цукор, стерта цедра цитрини чи помаранча.

1. Розтерти масло з цукром до білого, потім додавати по одному жовтку і втирати, щоб цукор розчинився, додати туди ванільний цукор і цедру.

2. Дріжджі розвести теплим молоком, дати ложку цукру і кілька ложок борошна – дати розчинитися.

3. Пересіяти борошно в велику миску, як розчина забродить – влити її в борошно.

У миску з борошном додати розчину і терті жовтки з цукром, посолити, додати горілку і вимісити тісто. Має вийти м’яким, але відставати від рук. Поставити миску з тістом в тепле місце, щоб росло, накрити рушником. Ходити на пальчиках.

Як підійде двічі в об’ємі – обім’яти і робити пампушки. Я роблю пампушки так: розтачую шар тіста, потім вирізаю шклянкою кружальця, ставлю на середину начинку і накриваю другим кружальцем, а потім зліплюю по периметру. Або: розтачати пласт тіста, на половині розкласти «квадратно-гніздовим способом» начинку, наприклад вишеньки, накрити другою половиною тіста і шклянкою повирізати пампушки.

Зроблені пампушки розкласти на стільниці, накрити і дати ще раз підрости, аж тоді смажити. Якщо не дати вирости – будуть засильно рости під час смаження і можуть тріскатися.

Перед смаженням здмухніть з кожної пампушки зайве борошно, особливо знизу – тоді в баняку буде менше чому горіти.

Смажити пампушки треба в добре розігрітій олії (1800), але вогонь під банячком має бути невеликим. Банячок для смаження має бути досить широким і бажано з грубим дном, під дно добре поставити розсікач,  щоб нагрівання було рівномірне. В баняк з олією додати моркву, розрізану поздовж навпіл – вона забиратиме на себе всю сажу. Пампушків на один сеанс смаження має бути стільки, щоб вони вільно плавали і мали місце ще трішки вирости. Опускати в олію пампушки треба тим боком, що ріс (верхнім), відразу накрити покришкою на 2-3 хвилинки, а як підсмажаться з одного боку, то відразу перевернути і вже не накривати.

Посмажені пампушки виймати на тацю, застелену паперовими рушничками, щоб забрати зайву олію. Посмажені і вистуджені пампушки припудровуємо «цукром-пудром».

Найбільше я люблю пампушки з рожею або вишнею. Але колись мене частували пампушком з (увага!) бананом – і це божественно. Тому не бійтеся експериментувати. Ну, і «правильні галицькі пампушки» мають білі пасочки на талії.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У два роки вона малювала фантастичних звірів, у шість – мала персональну виставку, на яку приводили студентів, нині ж її роботи прикрашають дитячі книги та підручники...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


У Києві підвищують ціну за газ, а виживати з новим тарифом мають міста і села
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Якість відремонтованих доріг на Тернопільщині оцінив в. о. керівника Державної агенції автомобільних доріг «Укравтодор» Славомір Новак, перебуваючи в нашій області у робочій поїздці...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


З 1 жовтня 2018 року набуває чинності новий Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та деяких виплат потерпілим на виробництві...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Якщо бути об’єктивними, то маємо визнати — Тернопіль обирають свідомо, бо тут є що показати і є чим пишатися...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
24 Вересня
21 Вересня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео