Неділя, 25 лютого 2018
• Як тернопільська «Коза-Дереза» по світу ходила: в Америці була, Європу підкорила! • До посту готові! • На Львівщині побралася найстарша пара в Україні • З першого березня вартість гарячої води щомісяця перераховуватимуть • Тернопільські студенти вербували жінок у рабство • Антін Мухарський покинув Україну через аліменти • Хто-хто на «Євробачення»? • Тернопільський «Акорд» «Голосу країни»! • 6 років за ґратами: оголошено вирок екс-заступнику прокурора Кременецького району Юрію Ковалику • Поліція шукає свідків нападу на екс-депутата Тернопільської міськради Ігоря Турського • Мар’яна Полянська: «Я не ображала євреїв, а тільки написала про реалії…» • Тернопільських суддів «профільтрували» • Загибель Андрія Беркити підняла усю Озерну • Сергій Надал: «Патріарх Йосиф Сліпий вчив нас, що національна символіка, історія, мова, культура — це те, що єднає націю» • З Україною і Богом у серці — до 100! • Пристрасті вщухли: транспортна реформа в Тернополі триває! • Степан Барна: «Акція «Благословенне Тернопілля» — це добрий майданчик для комунікації з бізнесом та інвесторами» • Кому – війна, а кому – «мать родна» • Сергій Надал: «Герої Небесної Сотні віддали своє життя, щоб ми жили і збудували нову Україну» • Олександр Абраменко — герой-рятівник
Пампушки терті

Опубліковано: 17 Січня о 18:53 57



Потіште на свято Водохреща своїх рідних смачними пампушками від відомої кулінарної львівської блогерки пані Стефи. І насолоджуйтеся не тільки смаком пампушок, а й чудовим стилем написання їх рецепта.


1 кг борошна, пачечка дріжджів (100 г), півлітри молока, півпачки масла, 150-200 г цукру (залежить, чи хочете солодші, чи прісніші),  пів чайної ложечки солі, півкелішка горілки або 2 ст. ложки спирту, 8-10 жовтків (або 8 жовтків і 2 цілих яйця), ванільний цукор, стерта цедра цитрини чи помаранча.

1. Розтерти масло з цукром до білого, потім додавати по одному жовтку і втирати, щоб цукор розчинився, додати туди ванільний цукор і цедру.

2. Дріжджі розвести теплим молоком, дати ложку цукру і кілька ложок борошна – дати розчинитися.

3. Пересіяти борошно в велику миску, як розчина забродить – влити її в борошно.

У миску з борошном додати розчину і терті жовтки з цукром, посолити, додати горілку і вимісити тісто. Має вийти м’яким, але відставати від рук. Поставити миску з тістом в тепле місце, щоб росло, накрити рушником. Ходити на пальчиках.

Як підійде двічі в об’ємі – обім’яти і робити пампушки. Я роблю пампушки так: розтачую шар тіста, потім вирізаю шклянкою кружальця, ставлю на середину начинку і накриваю другим кружальцем, а потім зліплюю по периметру. Або: розтачати пласт тіста, на половині розкласти «квадратно-гніздовим способом» начинку, наприклад вишеньки, накрити другою половиною тіста і шклянкою повирізати пампушки.

Зроблені пампушки розкласти на стільниці, накрити і дати ще раз підрости, аж тоді смажити. Якщо не дати вирости – будуть засильно рости під час смаження і можуть тріскатися.

Перед смаженням здмухніть з кожної пампушки зайве борошно, особливо знизу – тоді в баняку буде менше чому горіти.

Смажити пампушки треба в добре розігрітій олії (1800), але вогонь під банячком має бути невеликим. Банячок для смаження має бути досить широким і бажано з грубим дном, під дно добре поставити розсікач,  щоб нагрівання було рівномірне. В баняк з олією додати моркву, розрізану поздовж навпіл – вона забиратиме на себе всю сажу. Пампушків на один сеанс смаження має бути стільки, щоб вони вільно плавали і мали місце ще трішки вирости. Опускати в олію пампушки треба тим боком, що ріс (верхнім), відразу накрити покришкою на 2-3 хвилинки, а як підсмажаться з одного боку, то відразу перевернути і вже не накривати.

Посмажені пампушки виймати на тацю, застелену паперовими рушничками, щоб забрати зайву олію. Посмажені і вистуджені пампушки припудровуємо «цукром-пудром».

Найбільше я люблю пампушки з рожею або вишнею. Але колись мене частували пампушком з (увага!) бананом – і це божественно. Тому не бійтеся експериментувати. Ну, і «правильні галицькі пампушки» мають білі пасочки на талії.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Тернопільська етномайстерня «Коза-Дереза»  —  місце, де казка втілюється у життя, додаючи йому тепла, колориту та барв...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 19:00


Три нові ідеї до пісного столу...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Їй – 69 років. Йому – 80. Місяць тому найстарші молодята в Україні побрались у Бориславі, що на Львівщині. Микола Панас і Любомира Кравецька кажуть, що своїм вчинком хочуть подати старшим людям приклад: не варто соромитись віку, коли є любов і розуміння...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Споживачі послуг з централізованого постачання гарячої води будуть самостійно вибирати виконавця та оплачувати послуги, пов’язані з періодичною повіркою вузлів розподільного обліку (квартирних лічильників) гарячої води...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Керівник відділу Олександр Буняк каже, що вони почали документувати діяльність цих «роботодавців» ще з жовтня минулого року...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
24 Лютого
23 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео