Четвер, 25 квітня 2024
• Мінливий квітень: коли в Україну повернеться тепло? • 9000 доларів за те, щоб «швидко перебігти кордон» • “Батько загиблого Героя несе хрест іншого Героя”. На Тернопільщині попрощалися із захисником • У Тернополі у парку “Сопільче” провели змагання зі спортивного орієнтування • Тернополянин оплатив оренду квартири… шахраєві • Міський голова Тернополя від себе передав допомогу на фронт • На Тернопільщині є майже сотня вільних вакансій для лікарів • Біля Тернополя намагались застрелити кримінального авторитета • На війні загинув 22-річний захисник Денис Каразія із Кременеччини • У чоловіків із Чортківщини виявили незаконні зброю і набої • У Тернополі двоє підлітків отруїлися алкоголем • Юні волонтери з Шумщини допомагають ЗСУ • Зупинив суддю і поплатився посадою. Патрульного з Тернополя звільнили за перевищення службових обов’язків • Знайшли мертвою на полі. Прикрий випадок на Тернопільщині • Троє посадовців із Тернопільщини заподіяли збитків на 26 мільйонів гривень • У Тернополі засуджено трьох депутатів російської держдуми • Військовий з Тернополя Дмитро Линва два роки бореться з онкологією • «У наш офіс в Харкові прилетіла російська ракета…» • Колишнього начальника Тернопільської державної податкової інспекції засудили за вимагання грошей • На Рівненщині знайшли давню ікону художника з Тернопільщини
Паска, що завжди вдається

Опубліковано: 27 Квітня о 14:25 1169


Словом, ми навчаємо учнів випікати паску за таким рецептом, який є більш практичним і економним. А головне — вона завжди вдається.


Леся Зборовська.

Останні дні перед святом Христового Воскресіння у Тернопільському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі — особливі. Традиційно тут нині триває предметний тиждень з професії пекар-кондитер. «Впродовж нього ми випікаємо паски, різні торти, пляцки та тістечка до великодніх свят, проводимо конкурси, виховні заходи, на яких розповідаємо дітям, як правильно випікати паски, як налаштуватися до цього дійства: підготувати треба не тільки необхідні продукти, а й душу — помолитися, заспокоїтися, а тоді приступати до роботи, — каже заступник директора з навчальної роботи Марія Денисюк. — Цей тиждень дуже люблять і наші учні, і працівники. Діти надзвичайно задоволені від того, що вони випікають пасочки своїми руками. Потім вони дарують їх тим, кому хочуть: хтось везе додому рідним, інші — дарують працівникам училища».

З досвіду роботи майстер виробничого навчання Леся Зборовська прийшла до власного рецепту паски.

— У нас дешевий рецепт, якраз для нинішнього часу, — усміхається вона. — Скажімо, яєць в селах до пасок дають багато, бо люди мають, а якщо хтось не має можливості дати до паски 12-20 яєць? Не біда! За нашим рецептом потрібно лише чотири яйця і ще два чи чотири жовтки, а можна взагалі жовтки не додавати. Словом, ми навчаємо учнів випікати за таким рецептом, який є більш практичним і економним. А головне — вона завжди вдається! У нас навіть першокурсники її печуть і не буває жодної пасочки невдалої. Знаєте, як вони потім хваляться вдома, що зуміли паску спекти? Якщо ви молода господиня — цей рецепт саме для вас.

Отож — рецепт паски, що завжди вдається:

0,5 л молока, 80 г дріжджів, 350 г цукру, 4 яйця + 2-4 жовтки (можна і без жовтків), 100 г масла або 150г маргарину, 2 пачки ванільного цукру, 3-4 ст. ложки олії, 1 ч. л. солі, цедра половини лимона, 200-250 г родзинок, до 2 кг борошна.

У теплому молоці (30-32 градуси С) розчинити дріжджі, додати 2 ст. л. цукру і борошно до консистенції сметани. Поставити на бродіння в тепле місце на 15-25 хв. — до утворення бульбашок. До опари додати решту інгредієнтів (крім масла, олії, родзинок). Замісити вільне, густе тісто. Наприкінці додати м’яке масло або маргарин, теплу олію і вмішати в тісто. Додати підготовлені родзинки (м’які і обкачані в борошні). Якщо родзинки тверді, промити їх в гарячій воді і також обкачати в борошні.

Тісто поставити на бродіння в тепле місце до готовності — приблизно на 1,5-2 години. Розділити на чотири пасочки стандартної форми. Заповнити тістом третину об’єму форми. Нехай трохи вистояться. Тоді змастити збитим яйцем і випікати при температурі 180 градусів С 40-45 хв. Коли вистигнуть, оформити білками (збити безе з розрахунку 1 білок – 50 г цукру) і посипкою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

В Україні кілька днів дощить, а температура у багатьох областях нагадує більш осінню, аніж весняну...


Рубрика: , Опубліковано: о 23:46


Отримали 9000 доларів за «швидко перебігти кордон» - за організацію незаконного переправлення "ухилянта" через кордон на Тернопільщині судитимуть двох осіб...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Лановецька громада провела в останню дорогу Василя Друзюка. 19 квітня з Героєм попрощалися в його рідному селі Іванківці...


Рубрика: , Опубліковано: о 20:13


У Тернополі у парку "Сопільче" провели змагання зі спортивного орієнтування серед закладів загальної середньої освіти в рамках проєкту "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги"...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:00


28-річний тернополянин розповів, що на сайті «OLX» зацікавився пропозицією щодо винайму житла в обласному центрі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:59



Теми дня
24 Квітня
23 Квітня
22 Квітня