Понеділок, 17 лютого 2020
• Формула успіху команди Надала: досвідчені фахівці поряд з молодими • Різниця між урядами Гройсмана і Гончарука тільки в тому, що останній їздить по Кабміну на самокаті • ЗНО — без стресу! • Хто забив найбільше голів в історії футболу? • Тернополянин, який пересувається на візку, проінспектував автобус 35-го маршруту • Сергій Тарашевський: «Конфлікт через «Торгтехніку» — це наука для нас усіх…» • «ЗСУ перетворилися на відрижку совкового рабства. Така армія здатна тільки прийняти бій і героїчно загинути» • У Зарваниці — арт-студія повітряного пензля • Тернополяни шанують шлюб • У Тернополі тепер є сучасна баскетбольна арена! • Ох, і круть! • Держава в смартфоні стартувала з додатку «Дія» • Іван Марчук: «Люблю, коли жінки плачуть біля моїх робіт» • Тернополяни проти наркоторговців • «Сіті» без… «Сінема»? • «13 (!) років обіцяють провести рекультивацію кар’єру…» • «Хотіла, щоб під час її народження… падав сніг» • Тернопіль у списку – третій… • Смертельна аварія у Почаєві • Національна комісія НКРЕКП підвищила тарифи на воду по всій Україні
Печеня зі свинячими реберцями

Опубліковано: 11 Лютого о 16:00 30


«Ароматна печеня зі свинячими реберцями – ідеальний варіант для смачного обіду.


А щоб додати страві трохи новизни, я рекомендую хрусткий арахіс і трішечки кагору, який ідеально підкреслить смак печені, – радить відомий український кухар Євген Клопотенко. – Така печеня зі свинячими реберцями ідеально підходить як для святкового, так і для повсякденного меню».

600 г свинячих реберець, 100 г кореня селери, 1 цибулина, 1 морквина, 4 картоплини, 2 зубці часнику, 4-6 ст. л. сметани (при подачі), 100 г солоного смаженого арахісу, 1 дрібка зерна коріандру, 20-30 мл кагору, 2 ст. л. олії (для смаження), сіль за смаком.

Свинячі реберця нарізати середніми шматочками і натерти сіллю. Морквину очистити і нарізати невеликими кубиками (меншими, ніж наріжете картоплю). Одну цибулину очистити і нарізати півкільцями. Корінь селери нарізати такими ж кубиками, як і моркву. Розігріти сковороду з 2 ст. л. олії та обсмажити шматочки м’яса на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Так утвориться апетитна скоринка, а всередині м’ясо залишиться соковитим. За бажанням додати до м’яса 20-30 мл кагору і почекати, поки алкоголь випарується. Це робити не обов’язково, але я рекомендую все ж додати, кагор підкреслить смак страви і зробить печеню ще більш ароматною.

У ту ж пательню, в якій смажилося м’ясо, викласти моркву і селеру. Припустити кілька хвилин на середньому вогні. Потім додати цибулю і розчавлені два зубці часнику. Готувати ще кілька хвилин, овочі не повинні бути повністю готовими. Картоплю очистити і нарізати великими кубиками. Овочі і м’ясо зі сковорідки перекласти в ємність для запікання. Зверху на м’ясо викласти картоплю, трохи присолити. Додати дрібку зерен коріандру. Вони нададуть страві особливого аромату. Влити в ємність трохи води – так, щоб вона піднялася на одну третину висоти каструлі або сотейника, закрити кришкою і запікати в духовці при 180 градусах приблизно 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності додати арахіс (80-100 г). Мені подобається, коли горішки залишаються трохи твердими. При подачі додайте в кожну порцію по 1 ст. л. сметани.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Українське суспільство протягом останніх років не раз ставало на одні й ті ж граблі, шукаючи “нові обличчя”...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


У поточній роботі – ті ж пустопорожні обіцянки і популізм...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


Тернополянка Ірина Ваврик безкоштовно готує усіх охочих до ЗНО...


Рубрика: Опубліковано: о 13:00


«Що за безглузде запитання! Звісно, що Король футболу Пеле», — скаже більш-менш обізнана в футболі людина. Та чи так це насправді...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Віктор Старущак, який пересувається на візку, перевірив водія великого низькопідлогового автобуса 35-го маршруту у Тернополі. Свою поїздку в автобусі чоловік зняв на відео...


Рубрика: Опубліковано: о 11:00



Теми дня
17 Лютого
15 Лютого
14 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео