Четвер, 28 березня 2024
• У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу • Стрім із… лелечого гнізда • Віртуальна подруга шантажувала інтимними фотографіями
Підсолодити життя і оздоровитися!

Опубліковано: 13 Грудня о 8:30 38


«Вогонь життя» — одна з найбільш красномовних китайських назв імбиру.


Імбирний чай
Пекучі властивості рослини зумовлені гінгеролом — речовиною, дія якої схожа на дію аспірину. Імбир має чудові знеболювальні та протизапальні властивості, саме тому його рекомендують використовувати як засіб від застуди (втім, зверніть увагу, що за високої температури імбир вживати не можна, як і при виразковій хворобі та каменях у жовчному міхурі).
Запарити окропом чай у розрахунку 1 чайна ложечка на 1 склянку води плюс 1 ложечка чаю для чайника. Настоювати 10 хвилин, тоді процідити і змішати з імбирним сиропом, приготованим заздалегідь. Сироп перед змішуванням треба підігріти.

Імбирний сироп
1 склянка сиропу (цукор та вода у пропорції 1:1), шматок корінця імбиру 2-3 см, 2 гвоздички, зірочка анісу, цитринова або помаранчева шкірка, цинамон (кориця).
До каструльки всипати цукор та залити його водою. Додати очищений від шкірки та порізаний корінь імбиру, гвоздику, зірочку анісу, трішки цинамону й цитринову чи помаранчеву шкірку. Нехай собі все поволі покипить кілька хвилин, а тоді зняти з вогню.
Злити у слоїчок і використовувати за потребою. Зберігати у закритій посудині у прохолодному місці можна кілька тижнів.

Енергетичні батончики
По 100 г фініків, насіння соняшнику, гарбузового насіння, насіння льону, насіння кунжуту, маку, вівсяних пластівців, зацукрованого імбиру, волоських горіхів, сушеної журавлини, родзинок, мигдалю, кураги, меду. За бажанням цей список можна продовжити, додавши кедрові горішки, фісташки, ягоди годжі. Можна також скоротити якісь інгредієнти. З обов’язкових мають бути фініки, кунжут та гарбузове насіння.
Фініки очистити від кісточок, скласти у каструльку, підлити трохи води і розварити до м’якості. До окремої миски всипати всі складники. Мед розтопити на водяній бані, додати до суміші. Ще досить гарячі фініки розім’яти і викласти до миски з сумішшю. Гарно все з’єднати. Якщо маса трохи розсипається, влити
2 столові ложки кунжутної або гарбузової олії.
Деко застелити пергаментним папером і викласти суміш. Розрівняти рукою, змоченою олією. Проставити у теплу духовку (130 С) на 20 хв.
Витягнути з дека за краї паперу. Викласти на дощечку, щоб коржик охолов. Холодним порізати на подовгасті батончики (2х12 см). Їх можна зберігати упродовж двох тижнів, переклавши кондитерським папером.

Цукерки із чорносливу та горіхів
100 г шоколаду, 1 столова ложка вершкового масла,
2 столові ложки молока, 300 г чорносливу, 150 г мелених волоських горіхів, 2-3 столові ложки цукрової пудри, олія, кокосова стружка або кунжут.
Чорнослив промити й намочити у теплій воді на кілька годин, щоб вода лише трішки покрила сухофрукти. Поставити чорнослив на малий вогонь і розварити до м’якості та охолодити, після чого подрібнити блендером або перетерти через сито. Змішати чорнослив, мелені горіхи та цукрову пудру.
Шоколад покласти у мисочку, додати масло й молоко та поставити на водяну баню. Розтопити і розмішати до однорідного стану.
Руки змочити олією. Із маси з чорносливу виробляти кульки завбільшки з горіх. Настромлювати їх на шпажку, вмочувати у розтоплений шоколад і обкачувати у кокосовій стружці чи кунжуті. Цукерки викласти на фольгу чи решітку, щоб шоколад застиг. Зберігати у контейнері з накривкою, переклавши кондитерським папером для печива.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56


100 доларів і 500 гривень пропонував працівникам поліції мешканець Тернопільського району, якого зупинили на дорозі...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:52


Причини чотирьох аварій, які трапилися на дорогах Тернополя та області, встановлюють слідчі...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:32



Теми дня
26 Березня
25 Березня
24 Березня
22 Березня