Середа, 19 січня 2022
• Спогад про Надію Моховик • Понад 13 мільйонів пасажирів за рік – тернопільські тролейбусники прозвітували за 2021 рік • Зоряна Замкова: “Що означає бути письменником” • Унікальні кадри збирання Маланки у с. Горошова: на особливі щедрування з’їхалися тисячі людей • У Підгайцях рвучкий вітер не втримала новорічна ялинка • 50 тисяч пачок цигарок на день: на Тернопіллі викрили підпільний цех • Поліцейські Тернопільщини за минулий рік зареєстрували 277 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насиллям • До Горошової на Маланку з’їхалися тисячі людей (ВІДЕО) • У поліції розповіли деталі двох ДТП, які трапилися на Зборівщині • Предстоятель ПЦУ Епіфаній: «99 відсотків позовів з боку Російської православної церкви щодо переходу парафій ми виграли» • Дмитро Підручний вперше в сезоні фінішував у топ-10 гонки Кубка світу • У Тернополі чоловік впав на огорожу і сильно травмував око • Підрозділ територіальної оборони таки розмістять неподалік Тернополя • Чому мешканців Великого Глибочка обізвали сепаратистами? • 7 тисяч вареників – для військових від господинь з Багатківців! • У вертепі – родини! Тернопільська спільнота «Подружні зустрічі» підготувала унікальний вертеп • Потрійна ДТП у Заводському: травмовано вагітну жінку • З Ниви пішов головний бомбардир команди • У неділю рятувальники в Тернополі витягали зі снігу дві швидкі • Як відроджували вертеп у Великій Березовиці в 90-их роках
Підсолодити життя і оздоровитися!

Опубліковано: 13 Грудня о 8:30 28


«Вогонь життя» — одна з найбільш красномовних китайських назв імбиру.


Імбирний чай
Пекучі властивості рослини зумовлені гінгеролом — речовиною, дія якої схожа на дію аспірину. Імбир має чудові знеболювальні та протизапальні властивості, саме тому його рекомендують використовувати як засіб від застуди (втім, зверніть увагу, що за високої температури імбир вживати не можна, як і при виразковій хворобі та каменях у жовчному міхурі).
Запарити окропом чай у розрахунку 1 чайна ложечка на 1 склянку води плюс 1 ложечка чаю для чайника. Настоювати 10 хвилин, тоді процідити і змішати з імбирним сиропом, приготованим заздалегідь. Сироп перед змішуванням треба підігріти.

Імбирний сироп
1 склянка сиропу (цукор та вода у пропорції 1:1), шматок корінця імбиру 2-3 см, 2 гвоздички, зірочка анісу, цитринова або помаранчева шкірка, цинамон (кориця).
До каструльки всипати цукор та залити його водою. Додати очищений від шкірки та порізаний корінь імбиру, гвоздику, зірочку анісу, трішки цинамону й цитринову чи помаранчеву шкірку. Нехай собі все поволі покипить кілька хвилин, а тоді зняти з вогню.
Злити у слоїчок і використовувати за потребою. Зберігати у закритій посудині у прохолодному місці можна кілька тижнів.

Енергетичні батончики
По 100 г фініків, насіння соняшнику, гарбузового насіння, насіння льону, насіння кунжуту, маку, вівсяних пластівців, зацукрованого імбиру, волоських горіхів, сушеної журавлини, родзинок, мигдалю, кураги, меду. За бажанням цей список можна продовжити, додавши кедрові горішки, фісташки, ягоди годжі. Можна також скоротити якісь інгредієнти. З обов’язкових мають бути фініки, кунжут та гарбузове насіння.
Фініки очистити від кісточок, скласти у каструльку, підлити трохи води і розварити до м’якості. До окремої миски всипати всі складники. Мед розтопити на водяній бані, додати до суміші. Ще досить гарячі фініки розім’яти і викласти до миски з сумішшю. Гарно все з’єднати. Якщо маса трохи розсипається, влити
2 столові ложки кунжутної або гарбузової олії.
Деко застелити пергаментним папером і викласти суміш. Розрівняти рукою, змоченою олією. Проставити у теплу духовку (130 С) на 20 хв.
Витягнути з дека за краї паперу. Викласти на дощечку, щоб коржик охолов. Холодним порізати на подовгасті батончики (2х12 см). Їх можна зберігати упродовж двох тижнів, переклавши кондитерським папером.

Цукерки із чорносливу та горіхів
100 г шоколаду, 1 столова ложка вершкового масла,
2 столові ложки молока, 300 г чорносливу, 150 г мелених волоських горіхів, 2-3 столові ложки цукрової пудри, олія, кокосова стружка або кунжут.
Чорнослив промити й намочити у теплій воді на кілька годин, щоб вода лише трішки покрила сухофрукти. Поставити чорнослив на малий вогонь і розварити до м’якості та охолодити, після чого подрібнити блендером або перетерти через сито. Змішати чорнослив, мелені горіхи та цукрову пудру.
Шоколад покласти у мисочку, додати масло й молоко та поставити на водяну баню. Розтопити і розмішати до однорідного стану.
Руки змочити олією. Із маси з чорносливу виробляти кульки завбільшки з горіх. Настромлювати їх на шпажку, вмочувати у розтоплений шоколад і обкачувати у кокосовій стружці чи кунжуті. Цукерки викласти на фольгу чи решітку, щоб шоколад застиг. Зберігати у контейнері з накривкою, переклавши кондитерським папером для печива.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

23 листопада на 65 році життя відійшла у вічність відома тернопільська журналістка Ганна-Надія Моховик...


Автор: Опубліковано: о 18:12


Нині ж транспортний парк рухомого складу підприємства нараховує 57 пасажирських тролейбусів (з яких один технічна допомоги) та 44 автобуси...


Рубрика: Опубліковано: о 15:11


Пишу, бо яку користь може принести людям письменник, окрім як залишатися собою і творити?...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:07


Рвучкий вітер наробив шкоди на Тернопільщині. Зокрема, у місті Підгайці в результаті негоди похилилась новорічна ялинка.

...


Опубліковано: о 17:09



Теми дня
17 Січня
16 Січня
15 Січня
14 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео