П’ятниця, 22 березня 2019
• Доступний спорт — у кожну школу Тернопілля! • ТНЕУ згуртував молодь, народжену перемагати! • Микола Томенко: «Об’єднання навколо Анатолія Гриценка матиме позитивний результат» • Степан Барна: «Наша спільна стратегія — створити щонайменше чотири округи з утилізації сміття в області» • Заміна старих маршруток: мерія оновлює автобусний парк Тернополя • Лікарі Тернопільщини – за якісні зміни в медицині! • Віктор Овчарук: «Особливо перспективним напрямком для Тернопільщини є медичний туризм» • Тернопільська кондитерка започаткувала акцію «Торт у подарунок» • Нові правила для керівництва «Нафтогазу України» • У збірній України з біатлону — троє тернополян • Тернопільський плавець Сергій Лисобей – чемпіон України з плавання • Володимир Гройсман: «Індустріальні парки — це можливість інвестувати та заробляти» • Голову Бережанської сільської ради Віктора Михащука засудили за корупцію • Британки знайшли своє коріння біля Тернополя • Тернопільському біатлону – 45! • Чекав згоди на одруження… 43 роки! • Не стриглася жодного разу! Найдовше волосся — у 15-річної киянки • Ні трактора, ні грошей… • На Монастирищині збудують масштабний музей лемківської культури • Віталій Колошиць із Чорткова їде до Італії на Чемпіонат світу з піци
Після свят – на салат!

Опубліковано: 29 Січня о 18:00 43


Більшість салатів з дайкона передбачають поєднання фруктів і овочів. Це дозволяє підкреслювати корисність і легкість цього інгредієнта.


Капустяний салат з чорносливом і горіхами

Половинка пекінської капустини, 1 морквина,100 г чорносливу без кісточок, 100 г очищених волоських горіхів, 1 лайм, за смаком 1-2 ст. л. дієтичного майонезу або олії.

Чорнослив помити і замочити в теплій воді на 10 хвилин. Капусту посікти, моркву натерти на великій тертці. Змішати капусту з морквою, полити соком лайма, посолити і добре перемнути руками. Чорнослив зцідити і нарізати невеликими шматочками. Горіхи покришити не дуже дрібно. Додати до капусти чорнослив, горіхи і за бажанням цедру лайма. Перемішати і поставити в холодильник на 20 хвилин. Перед подачею заправити трішки дієтичним майонезом або олією.

Вітамінний салат з дайконом

Особливістю редьки дайкон є її екологічна чистота: вона не поглинає із землі солі тяжких металів та радіоактивні елементи, а в процесі вживання дайкон виводить з організму ці шкідливі елементи. Дайкон містить безліч корисних речовин: калій, каротин, вітаміни групи В, С, РР. Саме тому салат з дайкона – це не лише смачна страва, а й дуже корисна.

300 г пекінської або молодої капусти, 1 дайкон, 1 морквина, сметана або олія для заправки, сіль, перець за смаком.

Капусту дрібно посікти. Натерти на тертці моркву. Краще використовувати солодку моркву, тоді салат буде смачнішим. Можна натерти її на тертці для корейської моркви. Додати до капусти. Дайкон почистити і натерти на такій же тертці. Можна використовувати велику або дрібну тертку, за вашим бажанням. Перемішати всі складники, посолити, поперчити, заправити сметаною чи олією.

Салат з дайкона і яблук

Більшість салатів з дайкона передбачають поєднання фруктів і овочів. Це дозволяє підкреслювати корисність і легкість цього інгредієнта. Салат з дайкона і яблук можна подавати як гарнір до білкової їжі – яєць, риби, птиці.

300 г дайкона, 3 середні зелені яблука соковитого сорту, 3 ст. л. олії, 50 г волоських горіхів, 1-2 ст. л. винного або бальзамічного оцту, 1-2 морквини, спеції за смаком.

Очищені дайкон, яблука і моркву натерти на тертці. Почищені волоські горіхи підсушити в духовці і подрібнити. Зробити заправку з олії, оцту, солі та перцю. Готовий салат прикрасити горішками.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Федерації ММА і таїландського боксу започатковують благодійний проект для школярів області...


Опубліковано: о 14:00


На початку березня турнір відбувся тут уже втретє і участь у ньому взяли не мало не багато — 105 команд із дев’яти областей України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


У четвер, 14 березня, з робочою поїздкою до Тернополя завітав заступник керівника виборчого штабу Анатолія Гриценка, громадський діяч і політик Микола Томенко...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


Проблематика твердих побутових відходів має місце в області, але сьогодні триває робота над тим, щоб дане питання вирішилося, зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час брифінгу для ЗМІ з міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Перехід до єдиної транспортної компанії, яка буде комунальною, тобто відповідальною і підзвітною громаді міста, – це завдання, яке поставила перед собою мерія Тернополя. Основна мета – зробити транспортні послуги якісними, як того бажають тернополяни...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00



Теми дня
22 Березня
21 Березня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео